ZIVJU LAIKA ZĪMOGS

No 18. februāra pl. 19:59 līdz 20. martam pl. 18:57 (astronomiskā pavasara sākums) Saule atradīsies ZIVJU zīmē.

Par dažādu planētu cikliem un to skaidrojošo ietekmi var lasīt šeit.

Planētu cilpas. 

Kā plānot nākamo gadu.

Austrumu gada horoskopi

Saturna Skola - laika gars ar 2,5 gadu pamācošu nosacījumu ciklu. 

Turpinās planētu cilpas

Jāatzīst, ka 2014. gada sākums ir retrogrādiem periodiem pārbagāts, kas nozīmē, ka pretrunā ar jaunām darbībām. Padodas viss, kas ir vērsts ar skatu atpakaļ, uz paveikto, uz sakārtošanu, pārskatīšanu. Īpaši, ja vienā laikā pārklājas vairāku planētu retrogrādi.

Īpašu retrogrādo planētu pārbaudījumu izjutīs uzņēmēji laika posmā no 06. 02. līdz 20.07. Proti, šā perioda sākumā no 6. februāra vispirms biznesam muguru pagriež debesu sakarnieks Merkurs, radot Dižčika periodu un nopietnas komunikāciju problēmas. Tik tikko atguvušies 28.02. jau nākamajā dienā 01.03. biznesu ķer jebkurai darbībai svarīgais Marss (tā jau atrodas sev neizdevīgajā Svaru zīmē), sašūpojot jebkuru partnerību un darbus līdz pat 20. maijam. Ar to vēl nav gana – dienu vēlāk – 2. martā arī trešā biznesa planēta, kas atbild par stabilitāti un ilgtermiņa izturību Saturns, līdz pat 20. jūlijam sāk mest ačgārnās debesu cilpas. Tas nozīmē, ka nekādu lielu izaugsmi, attīstību uz priekšu nevar plānot, Jānodarbina ar pārkārtojumiem, esošā tirgus apgūšanu un pilotprojektiem. Šajā laikā uzzināsiet, cik dārgi maksā kļūdīšanās. Gatavojoties šim laikam, neliek „visas olas vienā groziņā”, neparedz konkrētus darbus. Pielāgojas mainīgiem apstākļiem un laikus nodrošinās pret provizoriskiem riskiem.    

PLANĒTU CILPU KALENDĀRS.

Ilustrācija: www.karikatura.lv

Politikā

Deputātu kandidātu sarakstus Eiropas Parlamentā vēlēšanām iesaku iesniegt 5. un 13. martā. Šajā laikā iesniegtajiem sarakstiem ir lielākas izredzes gūt sekmīgu rezultātu. Vēlētājiem tas nozīmē, ka šīs partijas ir mazāk merkantilas, aprēķinātājas.

Raksts par INGUNU SUDRABU

Biznesā

Biznesa vidi nopietni ietekmēs darbības planētas Marsa un ilgtermiņa stratēģijas planēta Saturna cilpas (retrogrādais stāvoklis).

Marsa retrogrādais periods ir reizi 2 gados. Marsa darbība buksēs tukšgaitā un vairāk piemērota iekšējiem pārkārtojumiem. Remontam, ne sacensībām. Sakārtošanai, ne attīstībai. Turklāt jāatceras, ka Marss Svaros jūtas tik nekomfortabli, cik vien var justies īsts. Daudzkārtēja mīņāšanās uz vietas ar īstu „iekšdedzes dzinēju” apveltītajiem Marsa tipa cilvēkiem īstiem var uzrādīt arī traumatismu un dažādu kaišu aktivizēšanos dēļ iekšējās spriedzes, jo stīga plīst, kad tā tiek pārvilkta. Uzņēmējiem ieteiktu izbrīvēt laiku fiziskām aktivitātēm, treniņiem bez pārpūles, apmeklēt deju kursus (2 soļi uz priekšu un viens atpakaļ un otrādi ir īsts retro Marsa paraugdemonstrējums), kā arī ieteicamas daudzas fiziskas un garīgas pašsavaldīšanās metodes. Dusmas nāks un pat ļoti, tādēļ tās ievirzāmas prātīgākā gultnē. 

Darbības retrogrāda Marsa laikā: pagaidu līgumi; pārbaudes darbi; pārbaudīti tiek sadarbības partneru veiktspēja; paredzami garāki termiņi; iespējamas norunu nepildīšanas; paredzamas tehniskas problēmas.

Saturna retogrāds periods uzņēmējiem „kodīs līdz kaulam”. Pārstrukturēšana; ilgtermiņa projektu apdraudējumi, mērķu pārmaiņas un pat to pazaudēšana; uzņēmuma iekšējas krīzes; statūtu maiņas; iestāžu slēgšana, reorganizācija; darbinieku atlaišanas.

Abu šo periodu laikā uzņēmumu dibināšana ilgtermiņa un stabilai darbībai nav vēlama. Nevarētu teikt, ka vispār nevajag dibināt, jo mūsdienās dibina arī tādus uzņēmumus, kurus veiksmīgi novestu līdz bankrotam. :)

STACIONĀRS STĀVOKLIS 

Pievērsiet uzmanību Marsa un Saturna stacionārajam stāvoklim. Pirms planēta pagriežas Direktā vai Retrogrādā pozīcijā, vispirms tā šķietami apstājas (S). Atkarībā no planētas tas notiek no dažām stundām līdz pat vairākām dienām pirms pozīcijas maiņas. 
Tas ir ļoti spēcīgs visas planetārās enerģētikas koncentrēšanās brīdis. Visa planētas enerģētika ir kā "savilkta dūrē". Lielisks brīdis pārdomātiem un ļoti svarīgiem soļiem. Tomēr jāsaprot, ja "kaut kas noies greizi", tad arī skāde būs milzīga. Tas atkarīgs no planētas tābrīža aspektiem un cilvēka perosnīgā horoskopa saspēles.

Līdz Pavasara Saulgriežiem jāizdala šādi zīmīgi planētu stāvokļi

Retrogrādā Jupitera kvadrāts ar Urānu (precīzs 26.02.) noteiks pamata toni šajā laikā periodā, pieslēdzot klāt varu un masas pārvaldošo Plūtonu jau visu ziemu dimdina revolucionārās izpausmes pasaulē. Tādā garā arī turpināsim līdz pat  21.08., kad sava cikliskajā gaitā Jupiters atkārtos šo pašu  spriedzes akcentu. No tuvākajām aktualitātēm: ap 17. martu cikliski ātrais un uz to brīdi Pilnmēness piesātinātais Mēness šo planētu trijotni „sadiegs” visdisharmoniskākajā spriedzes četrotnē. Uzņēmējdarbībā: vāji sadiegtās sadarbības, finanšu vietas bruks pa visām vīlēm! Potenciāli arī politiskajā tirgū gaidāmi revolucionāri piedāvājumi. Un, protams, paaugstināta bīstamība uz ceļiem, sprādzienos, vilcienos un lidaparātos, ķīmiskajās rūpnīcās.

Debesu sakarnieks Merkurs 11. martā kulminē spriedzē pret kārtību mīlošo Saturnu.

Attiecībās

Sievietes (Venera Ūdensvīrā – no 5. marta līdz 5. aprīlim) - gaisīgums, vēlme atšķirties, jaunākās modes tendences, kas mīsies ar īpatnēju pasniegšanas veidu. Sievietes kļūst draiskas, gatavas kontaktiem un jauniem izaicinājumiem. 

Vīrieši (Marsa cilpa Svaros – līdz 26. jūlijam) – nonākuši ilgstoši mulsinošā situācijā. Vīrišķā planēta dēļ savas cilpas pārlieku ilgi uzturēsies ciemos pie pretpola un reizē pārinieces Veneras pārvaldītās Svaru zīmes. Neizlēmība, mīņāšanās uz vietas. Aktīvas sabiedriskās attiecības, kam pietrūkst satura. Tā kā Svaru zīme mūsu platuma grādos ir lēni uzlecoša, daudziem tieši šī zīmē atrodas uz ASC, kas nozīmē, ka līdz pat jūlijam Marss tricelēs egoismu pa visām maliņām. Visiem pārējiem jāpavēro, kāda tēma jau kopš 7. decembra ir uzmanības degpunktā, kur notiek galvenās aktivitātes. Ar to arī cīnīsies visu pusgadu!

8.martā – Sieviešu dienā - Mēness fāžu maiņa pl. 15:27, proti, Saules (vīrišķā)  un Mēness (sievišķā) pirmsākuma pretstāve. Tādēļ puķu aktivitātes veicamas agri no rīta vai vēlu vakarā. Un, jo mazāk gaidīsi, jo vairāk dabūsi!

Kopējā Veneras un Marsa saspēlē kritiskākais punkts ir 2. marts, kad starp abām libido planētām izveidosies spriedze (leņķiskais kvadrāts). Informācija, ko nesīs abas planētas būs pretrunīga, spriedzes pilna. Kam patīk emocionālas un fiziskas mazohisma spēlītes – laiks ir piemērots! Pārējiem ietiecams: nelēkt pašiem uz ecēšām. Dārgās dāmas, šajā laikā no vīriešiem ar „gribu, vajag” var panākt tikai nepatikšanas! Attiecības vēl vairāk „: uz nažiem” novadīs jūtīgais Mēness 4. martā, „berot sāli brūcēs”.

No visa lasītā būtu jāizdara prātīgs secinājums:
zvaigznes vada vājos, bet iekšēji stiprie izmanto zināšanas, lai vadītu zvaigznes.

Pat dažādu planētu cikliem un to skaidrojošo ietekmi varat lasīt šeit.

IEKĻAUTIES MĒNESS CIKLĀ MARTĀ

Mēness ikdienā rada fonu jebkurai mūsu darbībai. Tas ietekmē zemapziņu, tādēļ pārvalda mūsu ieradumus un tīkamās nodarbes. Mēness atbild par mūsu labsajūtu un emocionālo stāvokli, sapņu pasauli, intuīciju un instinktiem, veselību. Mēness fāzēm ir sava vibrācija un enerģētika, ietekmējot cilvēka dzīvi – apzinās viņš to vai ne.

Daži aktuāli padomi, kā iekļauties Mēness ciklā martā.

SENČU KALENDĀRS – SĒRSNU MĒNESIS

4. marts – Meteņi, Vastlāvji, Aizgavēņi, Pīrāgu diena.

Jaunā Saules gada sākums. Lai augtu gari mati un labībai būtu pilnas vārpas, vāra cūkas asti un pupas. Klāj baltu vai dzeltenu galdautu. Veļ sniega bumbas, lai kāpostiem būtu lielas galvas. Kāds laiks Metenī – tāds Lieldienās. Ja Metenī ir sauss laiks, tad būs ražīgs gads.

5.marts – Pelnu diena.

Dibina jaunas saimniecības. Ievēro stingru gavēni. Rītā no krāsns izgrābj pelnus un vasarā izmanto pret kāpuriem, kas kāpostus ēd. Uzber pelnus lopiem, lai dunduri un mušas tos nekostu. Tin dzijas kamolus, lai vasarā aug lieli kāposti un kartupeļi. Mazgā kreklus, lai kļūtu balti.

14.marts – Jevdokijas diena.

Grūtnieces vēro šīs dienas saullēktu, lai bērni dzimtu stipri un veseli. Kāds laiks Jevdokijas dienā – tāds visu vasaru.

17. marts – Ģertrūdes diena.

Pirmā no kustoņu un kukaiņu dienām, kad neko nenes no meža mājās, lai nenāk čūskas. Agri ceļas, citādi lācis mozdamies var atdot savu ilgo miegu. Slauka istabas, lai nav mušu. Nemazgā veļu, lai utis nemetas. Neēd siļķes un reņģes, lai čūskas nenāk. Ja Ģertrūdes dienā pūš auksti vēji, tad arī turpmāk vēji būs auksti.

19. marts – Jāzepa diena.

Lai pasteidzinātu pavasara atnākšanu, apkārt vecai priedei vai ozolam velk melnu āzi un blēj līdz ar to. Ja Jāzepa dienā dzenis kaļ, tad būs vēls pavasaris.

21. marts – Benedikta jeb Bindus diena.

Lielā kustoņu diena. Neko mājās neved, lai tas viss nepārvēršas par čūskām. Ja Benedikta dienā sniegs mijas ar lietu, tad tāds laiks būs arī Lieldienās.

25. marts – Pavasara Māras, Kustoņu Māras diena.

Lācis un visa daba mostas no ziemas miega. Pirms saullēkta mazgājas avotā vai strautā, kas tek pret sauli, vai skrien ap māju basām kājām, lai būtu veselīgs, modrs un stiprs. Neslauka istabu. Nesēj, nestāda, citādi kukaiņi apēdīs. Cirvi šai dienā necilā, matus nesukā. No šīs dienas istabā nededzina uguni, citādi rudzi un kāposti nepadodas. Ja Māras naktī salst, tad sals vēl 40 naktis.

MARTA MĒNESS ENERĢĒTIKA

1. martā plkst. 10:00 Jauns Mēness Zivju zīmē.
Jauna Mēness enerģētika būs sajūtama visa Mēness cikla garumā. Pirmās trīs Mēness dienas ieteicams nodarboties ar darbu plānošanu un mērķu uzstādīšanu.

+ Fantāzijas spēks, sapņainība, mistika, ticība, iejūtība, ideālisms, mākslinieciska apdāvinātība, sentiments, maigums. Romantika. Noslēpumi. Izstādes, muzeji, dzeja, kino. Labdarība. Miegs. Peldēšana „pa straumi”. Medicīna.

- Zūd vaļsirdība un atklātība. Apmāns. Slepenas lietas ierauga dienasgaismu. Sevis žēlošana. Likuma pārkāpumi. Intrigas. Izolētība.

16. martā plkst. 19:08 Pilnmēness Jaunavas zīmē.

Enerģētikas pilnbrieds. Cik harmoniski iekļāvies Mēness ciklā, tik labdabīgi pavadīsi šo laiku.

+ Darba spars. Profesionalitāte. Acīgums. Izturība. Došanās pie dabas.

- Kašķīgums. Kritizēšana. Likstas ar mājdzīvniekiem. Veselības kaites. Darbaholisms. Paškritika.

30. martā plkst. 21:45 Jauns Mēness Auna zīmē.

Jauna Mēness enerģētika būs sajūtama visa Mēness cikla garumā. Pirmās trīs Mēness dienas ieteicams nodarboties ar darbu plānošanu un mērķu uzstādīšanu.

+ Radīšanas laiks. Jauns skats uz pasaules kārtību. Darbība. Āriene. Imidžs. Impulss. Personības lielums. Entuziasms, spontāna reakcija, vētraina rosība, optimisms un cīņas spars. Bezbailība. Var viegli „ar vienu cirtienu” atbrīvoties no lietām, kas nomāc.

- Lielāka nosliece uz konfliktiem nekā citkārt. Nepacietība. Rupjība un asums sarunās.

Kritiskas situācijas. Pazūd mēra sajūta.

MARTA sekmīgās dienas: 1., 5., 13., 15., 22., 26., 28., 29.