ASTROEPIFĀNIJA MEŽĀŽA LAIKAM

No 21. decembra plkst. 13:11 līdz 19. janvārim plkst. 23:52 Saule atradīsies MEŽĀŽA zīmē. Šajā laikā dzimušie bērni būs ar spēcīgu Mežāža zīmes akcentu horoskopā, paņemot sev līdzi kaut ko no laika enerģētikas, kurai savu nokrāsu iedvesīs arī citu debesu ķermeņu “pastaiga” debesjumā.

Par kopējo astroloģisko fonu varat lasīt ŠEIT

Saturna Skola.

„Pasaules gala” svinības Ziemas Saulgriežos

Tā kā kolektīvā enerģija vienmēr ir nospiedoši pārāka par individuālo, ieteiktu to izspēlēt.
K. Baņķis: „Lūk, kāda man radās vīzija daudz un dikti atbildot uz mediju un ļaužu interesi par „pasaules galu”. Lai arī, protams, nekas tāds nebūs, es ieteiktu 21. decembrī, kas sakrīt ar Ziemas saulgriežiem, izspēlēt „pasaules galu” pēc senlatviešu tradīcijām – vilkt bluķi, sadedzināt, nosacīti atbrīvoties no iepriekšējās dzīves. Jo nākamais gads ir Čūskas gads un tas būtu tieši labi, šogad to iepriekšējo ādu, dzīves uzslāņojumu nomainīt. Tas būtu tīri vietā un laikā, un svētīgi! Tātad – nosvinam Saulgriežus kā būtisku pagrieziena punktu katram individuāli!”

Lūk, daži padomi Iz senču pūra

Kā sena latviešu tradīcija saglabājies t.s. Bluķa vakars, kas atgādina par senu rituālu darbību - bluķa velšanu, atdarinot Saules gaitu.

Saulgriežu vakars dažos novados tiek saukts arī par ķūķu (varianti – ķoču, ķūcu) vakaru, liecinot par senu rituālu svētku ēdienu izvēlē, kam bija jāveicina turība un labklājība. To pagatavoja no piestā sagrūstiem miežu vai kviešu graudiem, kurus vārīja kopā ar cūkas galvas pusi, klāt mēdz pievienot arī zirņus un pupas.

Pauls Einhorns par latviešu Ziemassvētku tradīcijām Kurzemes hercogistē 1636. gadā:

"Cik no viņu elku dievību atliekām var saprast, ka viņi bezkaunīgie svētki ar ēšanu, dzeršanu, dancošanu, lēkāšanu un kliegšanu apkārt iet, pie tam viņi Kristus vakaru savā vidu citādi nesauc kā par deju vakaru, jo viņi šo vakaru un visu nakti ar dejošanu, dziedāšanu un lēkšanu pavada. Šis pats vakars tiek arī par bluķa vakaru saukts, jo tad viņi ar lielu kliegšanu velk apkārt bluķi, kuru pēc tam sadedzina un tā savu prieku parāda."

Bluķa vilkšanai jau iepriekš tika sagatavots ozolkoka bluķis, kura abos galos iestiprināja resnas virves. Ziemassvētku vakarā vīrieši ķērās pie virvēm un vilka bluķi gan pa savu sētu, gan no vienas mājas uz otru cauri visam ciemam.

Bluķis tika īpaši izvilkts cauri tām vietām, kur atgadījušās kādas likstas.

Bluķa vilcējiem sekoja trokšņojošu ļaužu pūlis, tādējādi aizbaidot ļaunos garus. Valdīja uzskats, ka tie īpaši sarosās saulgriežu laikā. Pēdējā no mājām bluķi ievēla speciāli šim nolūkam sagatavotos degošos salmos un sadedzināja.

Līdz ar bluķi sadega visas pērnā gada neveiksmes, sliktās domas un darbi.

Pirms bluķa vilkšana pārtapusi par simbolisku ļaunuma iznīcināšanu, tālākā senatnē tā reprezentējusi Saules un gaismas augšupeju, vēlāk kļūstot par "Ziemassvētku vilkšanu kalnā", kad bluķis vilkts kalnā. Dainās bieži minēs tēls ir Kalns. Laika līmenī tas ir vidus laiks: uzvilkt svētkus kalnā nozīmē apzināt to vidu, svarīgāko punktu. Atrašanās kalnā norāda arī uz atrašanos īpašā dvēseles vai sajūtu stāvoklī.

IEKĻAUTIES MĒNESS CIKLĀ JANVĀRĪ

Mēness ikdienā rada fonu jebkurai mūsu darbībai. Tas ietekmē zemapziņu, tādēļ pārvalda mūsu ieradumus un tīkamās nodarbes. Mēness atbild par mūsu labsajūtu un emocionālo stāvokli, sapņu pasauli, intuīciju un instinktiem, veselību. Mēness fāzēm ir sava vibrācija un enerģētika, ietekmējot cilvēka dzīvi – apzinās viņš to vai ne.

JANVĀRA ENERĢĒTIKA

11. janvārī plkst. 21:44 Jauns Mēness Mežāža zīmē.

Jauna Mēness enerģētika vienmēr sajūtama visa mēneša garumā.

+ Emocijas un rīcību pieskaņojam tālejošiem mērķiem. Darba vietas sakārtošana. Dienaskārtības lokā - organizācijas, birokrātija, priekšnieki.

- Emocionalitāte atkāpjas otrajā plānā: nežēlojam ne citus, ne sevi. Pavājināti dzīvības spēki. Bremzēts organisma atjaunošanās process. Derētu samazināt fizisko slodzi. Depresija.

27. janvārī plkst. 6:38 Pilnmēness Lauvas zīmē.

Enerģētikas pilnbrieds. Cik harmoniski iekļāvies Mēness ciklā, tik labdabīgi pavadīsi šo laiku.

+ Mīlestība. Emociju sakārtošana. Komplimenti. Dāvanas. Elegance.

- Egocentrisms. Nemiers un spriedze. Situācijas dramatizēšana. Tukša laika nosišana.

Sala mēnesis

1. janvāris - Vissvētākās Jaunavas Marijas – Dieva Mātes – svētki (katoļu).

6. janvāris – Zvaigznes diena. Triju Ķēniņu diena. Saukta arī par pagānu dienu.

Nesukā matus. Uz durvīm velk lietuvēna krustu, lai tas nekaitētu ļaudīm un lopiem. Zīlē nākotni.

17. janvāris – Teņa diena jeb Cūku, Cūkaušu diena.

Ziemas vidus. Sievietēm bija kā svētdiena, kad nevērpa un neauda.

18. – 25. janvāris – lūgšanu oktāva par kristiešu vienību.

JANVĀRA sekmīgās dienas: 6., 12., 15., 18., 22.