Tumsnējā Lauva

No 22. jūlija plkst. 13:54 līdz 22.augustam plkst. 21:02 Saule atradīsies LAUVAS zīmē. Savu nokrāsu laikam un cilvēku sajūtām iedvesīs arī citu debesu ķermeņu "pastaiga" debesjumā.

Saulei Lauvas zīmē piemīt īpašs spēks, jo tā atgriezusies savās „mājās". Līdzīgās domās par sevi kā Visuma centru viļņveidīgi sajutīsies arī cilvēki. Mēneša gaviļnieki Lauvas zīmē dzimušie saņems pelnītos un ļoti gaidītos ziedus, komplimentus un uzslavas. Mēneša laikā ikviens kaut mirkli gribēs atrasties uz dzīves lielās skatuves un nospēlēt pat varbūt sava mūža lielāko lomu. Augusts gan ar dvēseles plašumu nelutinās, Saules un Mēness aptumsumu (1. un 17. augusts) enerģētikā izgaismojot dvēseļu, uzvedības un nodomu tumšākos kambarus. Uz līdzsvarotu cilvēku psihi Saules aptumsums nekādu ietekmi neatstās, taču jārēķinās, ka ceļu var šķērsot mazāk nosvērtas personas. Veselības ziņā Saules aptumsums pastiprinās hroniskās kaites vai arī saasinās esošās. Ieteicams atturēties no pārēšanās, alkohola lietošanas un ķildām. Aptumsumu laikā un arī starplaikā ar ceļojumos esat dubultā uzmanīgi un neļaujieties provokācijām. Šoreiz Lauvas pašapzinīgais vaigs iegūs viltīgas aprises, no labvēļa pārvēršoties par "Provokāciju karali". Darbīgiem ļautiņiem ieteicams pirms Mēness aptumsuma nodarboties ar dvēseles, ķermeņa un mītnes attīrīšanu, atbrīvoties no kādu laiku nekustinātām mantām. Vislabāk ir sakārtot māju, sarīkot ģenerāltīrīšanu, ar gaišām domām nomazgāties.

Īpaša uzmanība savai rīcībai un domām Mēness un Saules aptumsumu laikā jāpievērš cilvēkiem ar Lauvas un Ūdensvīra Zodiaka zīmju akcentu dzimšanas horoskopā.

Mēneša laikā izjutīsim arī Jaunavas zīmes pieskārienu. Debesu vēstnesis Merkurs no 10. augusta uzturēsies Jaunavas zīmē, sadzīvē akcentējot lietu detaļas, precizitāti, kritiku, vērīgumu un analītiskumu. Arī simpātiju pārvaldniece, meitenīgā Venēra 6. augustā ieies Jaunavas zīmē, nedaudz sabremzējot uz kaisles viļņa "uzsēdināto" jūtu sfēru, ienesot tajā vairāk aprēķina, vēsuma, praktiskuma. Mīlas dzīvi mierā gan neatstās kareivīgais darbonis Marss, kas no 19. augusta atradīsies Svaru zīmē. Tas pastiprinās individuālos centienus, jo īpaši vīriešu, izvirzīties attiecību priekšplānā. Dažas partnerattiecības uzkarsīs līdz baltkvēlei un jūtas trauksies kā pa amerikāņu kalniņiem. Pāri, kas izvēlējušies augustu kā precību mēnesi, līdzi paņems krietnu artavu šā laika impulsivitātes, liktenīguma (aptumsumu iespaidā), liekulīgas spozmes un svārstīguma. No labās puses, augustā dzīves kopā savītie būs grūti viens no otra atraunami.

AUGUSTĀ

Sekmīgās dienas: 7., 8., 13., 14., 21., 22., 28.
Uzmanīgās dienas: 1.-5., 10., 16. - 19., 24., 25., 30.

IEKĻAUTIES MĒNESS CIKLĀ

Mēness ikdienā rada fonu jebkurai mūsu darbībai. Tas ietekmē zemapziņu, tādēļ pārvalda mūsu ieradumus un tīkamās nodarbes. Mēness atbild par mūsu labsajūtu un emocionālo stāvokli, sapņu pasauli, intuīciju un instinktiem, veselību. Mēness fāzēm ir sava vibrācija un enerģētika, ietekmējot cilvēka dzīvi - apzinās viņš to vai ne. Daži aktuāli padomi, kā iekļauties Mēness ciklā AUGUSTĀ.

Senču kalendārā :

Rudzu mēnesis.

10. augusts - Labrenča, Uguns diena. Nededzina uguni, nekuļ labību, neliek sienu šķūnī. Sākās agrā rudens sēja.

24. augusts - Bērtuļa diena. Sena ziedojumu diena, kad kauj jēru vai aitu. Svētki bitēm un biškopjiem.

25. augusts - dzērves aizlaižas un aiznes launagu, sākas linu plūkšana.

1. augustā plkst. 13:12 Jauns Mēness un Saules Aptumsums Lauvas zīmē.
Aptumsums var provocēt ķildas, skandālus, nesaskaņas, izraisīt neapzinātas bailes, fobijas, diskomforta izjūtu. Aptumsuma ietekme ir jūtama 3 dienas pirms un pēc kulminācijas brīža. Galvenais - tikai mieru un visu ar apdomu!

17. augustā plkst. 0:16 Pilnmēness Ūdensvīra zīmē un Mēness aptumsums.

Pilnmēness laiks ir gaisā un katrā personīgi virmojošās enerģētikas pilnbrieds. Cik katrs harmoniski spējis nodzīvot Mēness ciklu, tik labdabīgi tiks pavadīts šis laiks.

Mēness ciklā augustā ir divi nozīmīgi brīži - Pilns Saules aptumsums 1. augustā un Daļējs Mēness aptumsums 17. augustā. Abus aptumsumus varēs novērot arī Latvijā.
Saules aptumsumu Latvijā redzēsim tikai daļēji un tas ilgs no plkst. 11:47 līdz plkst. 13:54. Tā kā Saules aptumsums vairāk attiecināms uz redzamiem procesiem sabiedrībā, valsts augstākajām amatpersonām, politiku un arī referendums „iekrīt" šajā laika posmā, visādi citādi sarežģītajā gadā Latvijas valsts dzīvē augusts var nospēlēt būtiska pagrieziena lomu. Individuāli aptumsums ir veselībai kaitīgs laiks, jo pastiprina hroniskās kaites un saasina esošās. Vēlams ievērot mērenību dzīves stilā, nepārēsties, nelietot alkoholu, nevajadzētu uzņemties fizisku pārslodzi. Enerģētikas attīrīšanai pirms saules aptumsuma ieteicams mazgāties kontrastdušā: auksts-karsts-auksts.
Savukārt daļēju Mēness aptumsumu varēsim vērot 16. augustā no plkst. 21:23 līdz 17. augustam plkst. 1:45 (Rīgas laiks). Mēness aptumsums vairāk skar jūtīgus, emocionālus cilvēkus. Tas attiecināms uz sadzīves sfēru, zemapziņu, pašsajūtu, provocējot ķildas, skandālus, dvēseliskas nesaskaņas, izraisot neapzinātas bailes, fobijas, nepatīkamas sajūtas.
Pirms Mēness aptumsuma vēlams atbrīvoties no vecām mantām, sakārtot māju, attīrīt tuvāko apkārtni. Cilvēkiem ar nestabilu nervu sistēmu aptumsuma laiks ir bīstams, jo emocijas sit augstu vilni. Pirms mēness aptumsuma ieteicams mazgāties karstā- aukstā- karstā ūdenī. Un smaids un veselīga attieksme ir vislabākais risinājums jebkurai problēmai.
Aptumsumu spēks ir sajūtams trīs diennaktis pirms un pēc notikuma. Cik spēcīgi izjūtams, tas jau atkarīgs no katra individuālā horoskopa. Abu aptumsumu enerģētiskās svārstības, ietekmi uz rīcību un veselību izjutīs cilvēki ar spēcīgu Lauvas, Ūdensvīra, Skorpiona un Mežāža zīmi horoskopā.

Laiks starp abiem aptumsumiem arī ir enerģētiski ļoti jūtīgs, tādēļ jebkurai darbībai šajā laika posmā ir piedēvējama īpaša nozīme, kuru seku bumerangs lidos sāpīgi atpakaļ...

Iz tautas pūra

Mēness aptumšošanās laikā vajagot pret mēness spožumu novīt aukliņu, to iestiprināt pie kāda sprūdzenīša un tad to lietot kur kāda vaina vai lopiem strēles, vīveles jeb cits kas. Ar aukliņu vajadzīgā vieta jāpažņauga un ar sprūdzenīti jāpaspaida. /K. Bika, Gaujiena./

Kad mēness jeb saule aptumšojas, tad raganu saimniece jājot govis slaukt. /V. Līce, Nītaure./

Sadarbībā "Mājas Viesi".