Lēnām pār tiltu, draugi!

No 21. decembrim plkst. 14:03 līdz 20. janvārim plkst. 0:40 Saule atradīsies MEŽĀŽA zīmē. Šajā laikā dzimušie bērni būs ar spēcīgu Mežāža zīmes akcentu horoskopā, paņemot sev līdzi kaut ko no laika enerģētikas, kurai savu nokrāsu iedvesīs arī citu debesu ķermeņu "pastaiga" debesjumā.

Līdz ar Saules ieiešanu Mežāža zīmē sākas astronomiskā ziema. Tā kā Mežāzī notiek Saules enerģijas atdzišana, arī cilvēku savstarpējās attiecībās prāts ņems roku pār jūtām. Tik blīva reālistiska noskaņa ne visiem būs pa prātam un kabatai, tādēļ Mežāža pārvaldītais mēnesis līdzi nesīs apjausmu par dzīves skarbo rūpju vaigu. Gada griezumā numerologi vērstu uzmanību arī uz enerģētikas maiņu, jo noslēdzas kalendārais gads. Abi vienlīdz nozīmīgi notikumi - kaut kā beigas un jauna sākums.

Vecgada vakarā mums visiem Latvijā un pasaulē lielas raizes jau sagādājošās "Visuma bremzes" Saturns kļūst retrogrāds (no zemes raugoties, virzās atpakaļ). Tas daudzu jaunu projektu iedzīvināšanai, būvniecībai, uzņēmējdarbības uzsākšanai - jebkuram uz nākotni vērstam pamatotam sākumam - „piekabina" klāt virkni problēmu. Sak, padomā vai Tev to tiesām vajag! Periods ir vērā ņemams: līdz pat 17. maijam. Tikai pēc tā varēsim runāt par nostiprinātu ekonomiku, par zināmu stabilizāciju un izaugsmes veicināšanu.

Savukārt Saules Zodiaka ceļa līdzgājējs Merkurs 1. janvārī aizsteidzas notikumiem pa priekšu un izkustinās Ūdensvīra zīmi, lai jau Pilnmēness dienā - 11. janvārī - mestu strauju (retrogrādo) cilpu atpakaļ. Merkuram virzoties atpakaļgaitā, vēlams paraudzīties kā savīt vienā veselā garīgās un materiālās vērtības. Mums tik dota iespēja pārskaitīt savus grābekļus, uz kuriem kāpjam vēl un vēl... Sabiedriskā līmenī tapinātajiem projektiem, ja vien tie nelabo agrāk pieļautās kļūdas, būs īss mūžs. Sadzīvē - nobruks datori, lieki rakstīsim dokumentus, noklīdis vēstules, radīsies pārpratumi, zudīs mantas, sašķobīsies ticība pat par drošām lietām, pieaugs satiksmju negadījumu briesmas. Diemžēl pasaulē, kur jāraujas uz priekšu, laiks, kad mierīgi jāpasēž pie ratiem, rada lieku stresu. Iegūs tie, kas dosies „lēnām pār tiltu".

Tā mēs (bez)sakaru līkločos, turklāt vēl Saturna „ēnā", cilposim līdz pat 1. februārim, kad Merkurs nostāsies „uz taisna ceļa". No šādām klapatām atgūsimies vien februāra otrā pusē. Bet, kā zināms, nekas nav balts un melns - kāds iegūst, bet kāds arī zaudē. Ja Dievs tas Kungs būtu gribējis melnbaltu pasauli, diezin vai būtu tā dāsni šķiedies ar krāsām...

Piemēram, emociju gamma būs bagāta, jo no 3. janvāra Venēra pilnu mēnesi pavadīs Zivju zīmē, kas dzīvi bagātinās ar beznosacījuma mīlestību, romantisku noskaņu un dāsnumu.

Un visbeidzot 5. janvārī kosmiskais „raugs" Jupiters ieiet Ūdensvīra zīmē, kur atradīsies visu gadu. Sīkāk par gada noskaņu un „ziemassvētku vecīša" Jupitera apdāvinātajiem un žagaru sapelnījušajiem, varēsi lasīt gada prognozēs.

JANVĀRA

sekmīgās dienas: 1., 7., 24., 25., 28., 29., 31.

uzmanīgās dienas: 4., 9., 11. - 13., 18., 23., 26., 27.

IEKĻAUTIES MĒNESS CIKLĀ JANVĀRĪ

Mēness ikdienā rada fonu jebkurai mūsu darbībai. Tas ietekmē zemapziņu, tādēļ pārvalda mūsu ieradumus un tīkamās nodarbes. Mēness atbild par mūsu labsajūtu un emocionālo stāvokli, sapņu pasauli, intuīciju un instinktiem, veselību. Mēness fāzēm ir sava vibrācija un enerģētika, ietekmējot cilvēka dzīvi - apzinās viņš to vai ne.

Daži aktuāli padomi, kā iekļauties Mēness ciklā JANVĀRĪ.

Iz senču pūra:

Sala mēnesis

6. janvāris - Zvaigznes diena. Saukta arī par pagānu dienu. Nesukā matus. Uz durvīm velk lietuvēna krustu, lai tas nekaitētu ļaudīm un lopiem. Zīlē nākotni.

17. janvāris - Teņa diena jeb Cūku, Cūkaušu diena. Ziemas vidus. Sievietēm bija kā svētdiena, kad nevērpa un neauda.

JANVĀRA ENERĢĒTIKA

Visa mēneša enerģētiku ietekmēs Jauns Mēness Mežāža zīmē no 27. decembra plkst. 14:42.

+ Karjera. Vadīšana. Organizēšana. Stratēģiska plānošana. Tālredzība.

- Nežēlastība. Bremzēts organisma atjaunošanās process. Depresija.

Pilnmēness Vēža zīmē 11. janvārī plkst. 5:26.

Enerģētikas pilnbrieds. Cik harmoniski iekļāvies Mēness ciklā, tik labdabīgi pavadīsi šo laiku.

+ Dominē jūtu pasaule. Spēcīga intuīcija. Vēlme rūpēties.

- Untumi. Sakāpinātas emocijas. Gribasspēka trūkums.

Jauns Mēness Ūdensvīra zīmē 26. janvārī plkst. 9:55.

Līdz ar gredzenveida Saules aptumsumu sāksies Austrumu Dzeltenā Vērša gads. Gads, kas sākas ar tik tumsnēju enerģētiku sola lielas globālas pārmaiņas. Aptumsums būs redzams Indonēzijā, Borneo, daļēji - Austrālijā, Āfrikas dienvidos, Āzijas dienvidaustrumu daļā. Latvijā nebūs redzams, bet kopējā aptumsuma enerģētika, kas vairāk skar ekonomisko un sabiedriski politisko dzīvi, būs jūtama arī mūspusē.

Labās nagu griešanas dienas:

Augoša Mēnesī (līdz 8. janvārim) nogriezti nagi ātri ataug. Dilstošā Mēnesī (14. - 23. janvārim) - lēni.

2., 9., 17. - uzlabo mutes dobuma mikrofloru, stiprina zobus, samazinās risks saslimt ar infekcijas slimībām;

6., 21. - stiprina imūnsistēmu, samazina svaru, labāk aug mati, uzlabot liesas darbību;

7., 22. - veicina finansiālu uzplaukumu, vīriešiem paaugstina potenci;

8. - palielina pievilcību un uzlabo personīgo dzīvi;

15., 30. - veiksme karjerā un biznesā;

16., 23., 29. - uzlabo veselību;

24. - nostiprina kaulus, sola ātru izveseļošanos, labi dzīst brūces, noņem zobu sāpes.

Sadarbībā ar "Mājas Viesis".