Pirmie pavasara asniņi

No 21. martam plkst. 2.07 līdz 2.aprīlim plkst. 14.07 (Rīgas laiks) Saule atradīsies AUNA zīmē.

Līdz ar Saules atrašanos Zodiaka pirmajā - Auna - zīmē, sākas jauns astroloģiskais gads. Dabā un cilvēkos parādās pirmie pavasara vēstneši. Pieaug gribasspēks un rīcības spars. Spilgta un tieša pasaules ainas uztvere.

Savukārt kosmiskais "raugs" un sociālais lutinātājs Jupiters 6. aprīlī pagriežas retrogrādā (no Zemes raugoties - atpakaļejošā) kustībā. Garīgās profesijas pārstāvjiem var šķist, ka domas vairs netraucas tālumā, tomēr tās kļūst dziļākas, meditatīvas, izceļot no apcirkņiem pagātnes mantojumu. Lielu labumu dos izglītība vai pašizglītības ceļa iešana, kā arī iepriekšējās uzkrātās pieredzes izmantošana. Veiksmīgi svētceļojumi vai atgriešanās savu sapņu valstīs un vietās.

6. aprīlī aktīvais un vīrišķais Marss ieiet Zivju zīmē, kur uzturēsies līdz 8. maijam. Kareivīgais Marss maigajās Zivīs jūtas neērti un no jauna mācās attiecību vieglumu, mīļumu un romantiskas pašizteiksmes veidus. Iespējams, ka pat rūdītākos vīrus var piemeklēt "8. marta noskaņas" divu mēnešu garumā. Zivju zīmē noslēdzas Marsa divarpus gadu gājums pa visām Zodiaka zīmēm, tā ir miera osta pirms jauniem iekarojumiem. Pagaidām aktivitāte jāvirza uz garīgiem "iekarojumiem". Darbaspējas būs svārstīgas un stipri atkarīgas no noskaņojuma. Iedvesmai liels spēks, kas nāks par labu muzikantiem, māksliniekiem.

Debesu sakarnieks Merkurs 11. aprīlī arī uzsāk jauno gada ciklu Auna zīmē. Pieaugs nemiers, ideju un dažnedažādu plānu pārpilnība. Asa valodiņa, atjautīga domāšana, precīza argumentācija. Bet ne vienmēr runātais sakritīs ar darbiem, jo par rīcību atbildīgais Marss Zivju zīmē snauduļo.

Simpātiju raisītāja Venēra 12. aprīlī gaisīgi ieplīvos Dvīņu zīmē. Cilvēkiem tas radīs izpratni par labu gaumi un manierēm. Dzims vieglas un patīkamas attiecības, kas būs gana simpātiskas, bet mazāk noturīgas. Daudzpusīgi sakari un ātra iepazīšanās, bieži caur korespondenci, saraksti. Un naudiņa var viegli nākt un tikpat viegli kust...

Laba ziņa būvēt gribētājiem: pirmajam pamatakmenim labvēlīgāks laiks rādās pēc 20. aprīļa, kad stabilitātes un pamatīguma garants Saturns rimsies mest debesu cilpas.

IEKĻAUTIES MĒNESS CIKLĀ

2. aprīlī plkst. 20.15
Pilnmēness Svaru zīmē

Saasināsies attiecību un attieksmes jautājumi. Jānoskaņojas uz mieru un harmoniju. Lielāku vērību piešķiram ārējiem pieklājības noteikumiem un etiķetes normām. Ne viss patiks un būs pa prātam. Vienlaikus esam neizlēmīgāki, vairāk šaubāmies. Grūti pieņemt svarīgus lēmumus, izdarīt izvēli. Labāk atlikt svarīgu lēmumu pieņemšanu.

17. aprīlī plkst. 14.36
Jauns Mēness Auna zīmē

Gribēšana var būt liela - varēšana maza. Var viegli kā "ar vienu cirtienu" atbrīvoties no lietas, kas mūs nomāc. Neuzkraut sev uz pleciem svarīgus darbus, sarežģītas mājas rūpes un pārmērīgu fizisko slodzi, jo negūsi panākumus. Vislabāk - mierīgu atpūtu. Tāda pasīva sportošana - pie TV ekrāna.

Pičiņu pačiņu pirtiņā!
Arī pirts rituālus senlatvieši pieskaņoja Mēness ritmam. Aprīlī možam garam un veselai miesai noderēs šādas pirts dienas:

2. - neitrāla diena;

3. - pirtī jāiet ar mīļoto cilvēku, seksualitāti veicinošas slotiņas un procedūras;

4., 5. - ļoti laba pirts diena, ja lieto bērza, nātru slotiņas un aromātiskās eļļas;

7. - pirts procedūras mugurai, masāža;

8. - ļoti laba pirts diena un jaunas pirts iesvētīšana;

9. - pērties pēc senču metodēm;

10. - nelielā kompānijā, nomierinošas slotas, negatīvo aizskalo ūdenī;

12., 14. - divatā vai vienatnē jāattīra organisms no sārņiem;

15. - laba diena, tikai tēju vietā jādzer sulas;

19. - viena no labākajām pirts dienām;

21. - labvēlīga diena, lai nezinīšiem iemācītu mīlēt pirti;

22. - padara jaunāku, ja lieto zālītes, uzlējumus, slotiņas plaušām un bronhiem;

26. - vislabākā diena slapjajai pirtij, izejot pēc iespējas visas pirts procedūras;

29. - pirtī jaukā draugu kompānijā.

Sadarbībā ar "Mājas Viesi".