Saimnieciskais septembris

No 23. augusta plkst. 15.08 līdz 23. septembrim plkst. 12.51 (Rīgas laiks) Saule atradīsies Jaunavas zīmē.

Līdz ar Saules atrašanos Jaunavas zīmē, cilvēku dzīvē atpūtas mirkļus nomainīs darba prieks. Ikdienā būs jaušams prakticisms, mērķtiecība, saimnieciskums un taupība. Labākie palīgi, jautājumus risinot, būs reālisms un aprēķins, sistemātiskums un plānošana, loģika un kritika. Septembra otrā puse ir labvēlīgs laiks uzņēmējdarbības uzsākšanai un daudzu citu praktisku lietu sākumam. Tā kā Jaunavai tīk rūpēties par savu māju, katrs var kļūt par labu saimnieku un vismaz savu durvju priekšu sakārtot.

Tiesa, tās visas ir tikai pirmās vēsmas, jo Lielajam dzīves skolotājam, kārtības mīlētājam un eksaminētājam Saturnam 2. septembrī, uzsākot divu gadu un divu mēnešu ciklu pa Jaunavas zīmi, labpatiksies vienam otram paskaidrot praktiskās dzīves jēgu stingrākā valodiņā.

Prieka vēsts arī mīlniekiem, kuri pēc šīs vasaras mīlas taifūniem un virpuļiem, vēl spēj izjust tīksmu skurbuli - mīlas aizgādne Venēra no 8. septembra pavēršas ar seju (no retrogrādas top par direktu) pret saviem mīluļiem. Mīlas dzīve lēnām kārtosies. Tie pāri, kas laulības ostā iestūrēs pēc sentēvu paraduma rudens ražas svētkos var kopdzīvē stipri pārtrumpot vasaras svelmē sakarsušos "septītniekus".

Bet... Ar vēsu prātu un mierīgu sirdi ieteicams pārlaist Mēness aptumsumu un daļēju Saules aptumsums 11. septembrī plkst. 15.44. Tiesa, lai arī pēdējais būs novērojams Dienvidamerikā, Atlantijas dienvidu daļā un Antarktikā, tā ietekmi sajutīsim arī Latvijā.Īpaša uzmanība savam ikdienas solim jāvelta cilvēkiem ar spēcīgu Zivs un Jaunavas akcentu dzimšanas horoskopā. 28. augustā plkst. 13.38

Laika sprīdis starp Mēness un Saules aptumsumiem ir psiholoģiski saspringts. Pašu aptumsumu ietekme ir jūtama vismaz trīs dienas pirms un pēc to norises.
Jāatceras, ka notikumiem, kas plānoti Mēness un Saules aptumsuma laikā, var būt liktenīgas un neprognozējamas sekas!
Katrs aptumsums ir kā jauna cikla sākums, kura laikā "iesēto" "pļausim" vēl ilgi pēc tam. Aptumsumi provocē cilvēku dvēseles melno pusi, emocijas sit augstu vilni, tādēļ vairāk nekā citkārt gribēsies pārkāpt nospraustās robežas.

Aptumsumi var nest negaidītas pārmaiņas, tādēļ tas nav veiksmīgs laiks jaunu lietu sākumam.

Iespējami interesanti notikumi un pavērsieni arī Latvijas politikā. Īsts valstsvīrs aptumsumu laikā un starplaikā pie varas grožiem neķersies.

Būtu nevēlams arī uzsākt monetāras un finanšu politikas pārkārtojumus.

IEKĻAUTIES MĒNESS CIKLĀ

Mēness ikdienā rada fonu jebkurai mūsu darbībai. Tas ietekmē zemapziņu, tādēļ pārvalda mūsu ieradumus un tīkamās nodarbes. Mēness atbild par mūsu labsajūtu un emocionālo stāvokli, sapņu pasauli, intuīciju un instinktiem, veselību. Mēness fāzēm ir sava vibrācija un enerģētika, ietekmējot cilvēka dzīvi - apzinās viņš to vai ne.

Daži aktuāli padomi, kā iekļauties Mēness ciklā SEPTEMBRĪ.

Septembrī.

Jauns Mēness Jaunavas zīmē
11. septembrī plkst. 15.44
Daļējs Saules aptumsums
Jauna Mēness enerģētika vienmēr sajūtama visa mēneša garumā.

+ Vērošana un redzētā analizēšana. Septiņreiz nomēri - vienreiz nogriez. Darbi, kas prasa precizitāti un loģisko domāšanu. Lietišķums.

Pirkšana, pārdošana. Ekskursijas zaļumos. Organisma attīrīšanas kūres.

- Atturība. Kritika. Strīdi. Sīkumainība. Pedantisms.

Pilns Mēness Auna zīmē|
26. septembrī plkst. 22.45

+ Radīšanas laiks. Jauns skats uz pasaules kārtību. Entuziasms, spontānas reakcijas, nepacietība, vētraina rosība, optimisms un cīņas spars. Izteikti izpaužas zemapziņas impulsi. Dzimst vairāk bērnu nekā parasti. Optimisms, dzīvesprieks, darboties griba. Bezbailība, gatavība uz krasu rīcību un ekstremālām situācijām. Var viegli - "ar vienu cirtienu" - atbrīvoties no lietas, kas nomāc.

- Lielāka nosliece uz konfliktiem nekā citkārt. Rupjības un asums sarunās.

Kritiskas situācijas. Zaudē mēra sajūtu.

3. septembris - Zinību diena! Šogad skolēnu zinību ceļš sākas 22. Mēness dienā, kuras simbols ir "Zelta atslēdziņa un grāmata". Tā ir diena, kad sevišķi spēcīgi izpaužas prāta spējas. Arī dienas lozungs ir -"Izglīto sevi!"

Mēnestiņa atrašanās mainīgi kustīgajā un zinātkārajā Dvīņu zīmē no plkst. 10.29 padarīs šos svētkus atraktīvi jautrus un nebēdīgus. Noskaņojums būs pacilāts, jūtama tieksme pēc piedzīvojumiem. Pastiprināta vēlme būt cilvēkos, iegūt jaunus draudus, smelties informāciju un nodot to tālāk. Radīsies alkas pēc visa jaunā un nezināmā. Galvenais ir būt klāt un piedalīties - nost ar garlaicību un vienmuļību!

Līdz pusvienpadsmitiem gan Mēness iedabas izpaudīsies Vērša lēnīgumā, apcerīgumā. Ieplānojiet laicīgi misēkļus un kavēkļus dienas plānā, jo būs grūti izčamāties. Rīta pusē "iekrīt" Čika laiks, tādēļ uz skolu steidzieties lēnītēm. Sapņainība ļaus iemidzināt modrību.

Skolu direktoriem un skolotājiem ieteiktu piedomāt pie savu runu lakonisma, lai nedreifētu apcerīgo debesu zilgmē, kā arī lieki nesatraukties, ja uz pirmo zvanu puse skolas bērnu būs manāmi vēl tikai steidzamies no kalniņa lejiņā.

Sadarbībā ar "Mājas Viesi".