Ziemas Saulgrieži PilnMēness apspīdēti

"Astronomiskā Ziema sāksies precīzi 22. decembrī plkst. 6:48. Šogad Ziemassvētkus sagaidīsim Pilnmēness ietekmēti un ar īpaši astromaģisku planētu stāvoklī. Svētki jāizmanto kā Laika Lūkas savas un tautas karmas uzlabošanai!” aicina Astrologi.lv veidotājs Kristaps Baņķis.


"Senlatviešiem gadskārtu svinēšanas bija kā „Laika Lūkas” - iespēja zīmīgā laikā caur dabas cikliskumu ietekmēt savu dzīvi visa gada garumā. Lai labākie laiki neietu zudumā, latvieši cītīgi sekoja Mēness ciklam. Mūsdienās, kad izpratne par dabas cikliskumu un planētu stāvokli ir pilnīgāka, par astrologa pienākumu uzskatu latvju gadskārtās paredzētos rituālus ietērpt tam vislabvēlīgākajā laikā," stāsta Kristaps Baņķis.

Astrologs uzsver, ka vismaģiskākais, protams, ir tieši pats brīdis, kad Saule pāriet Mežāža zīmē – 22. decembrī plkst. 1:48.  

21. decembrī – Ziemassvētku vakarā – Mēness atradīsies vistuvāk Zemei jeb Perigejā, kas pastiprinās emocijas, nostaļģiju, sentimentu, depresiju. Tā ietekme būs jūtama arī 20. decembra vakarā. “Ziemassvētku pamestības sajūta var iezagties dvēselē daudziem vēl pirms oficiālajiem svētkiem. Un gaidāmais PilnMēness to tikai pastiprinās, tādēļ laikus apziniet vientuļākos un uzdāviniet viņiem savu laiku ar sarunu,” mudina astrologs.

21. decembra vakars esot ļoti piemērots tradicionālajai bluķa vilkšanai. Astrologs jau kārtējo gadu piedalīšoties Bluķa vakarā un līdzēs vilkt bluķi Vecrīgas ielās. “Daudzus gadus gadskārtu svinētāji piegrēko ar laikiem, kad veikt latviskos rituālus. Šogad būs trāpīts desmitniekā. Tā ir lieliska iespēja atvērtajā Laika Lūkā uzlabot ne tikai savu, bet arī visas tautas karmu! Vēl vairāk priecātos, ja to saprastu arī tautas priekšstāvji!” norāda astrologs. Arī Mēness diena paredzot apdāvināšanos un ģimenisku vienotību, ko pastiprina aktīvā Vērša zīme. Ieteicami dažādi rituāli – tajā skaitā Čeku dedzināšana. Pat svētku eglītes ciršana, lai ilgāk stāvētu, šogad sakrīt ar Mēness ciklā labvēlīgu laiku.

Kā norādīts Astrologi.lv, pirmdien pl. 13:30 – 15 ir lielisks laiks dažādiem praktiskiem uzsākumiem, pirkumiem, norunām un līgumiem. Tieši 21. un 22.decembris ir labākie laiki harmoniskām un ģimeniskām svinībām. Īstā Ziemassvētku diena – 22. decembris –  šogad ir ļoti labvēlīgi dāvanām, pirkumiem, norunām. Ieteicams laiks ir līdz čika laika sākumam pl. 16:26. Savukārt plkst. 14:11 – 16:26 pienācis Mīlestības solījumu laiks.

Kristaps Baņķis atgādina, ka diena pirms Ziemas Saulgriežiem, tātad 21.decembris, ir ideāls laiks lielākai organisma atslodzei, garīgo, materiālo parādu atdošanai, istabas sakārtošanai, mantu izmešanai, atdošanai, sadedzināšanai. Iepriekšējā vakarā pirms Ziemas Saulgriežiem der nomazgāt visus gada netīrumus pirts rituālā. “Svarīgi ir atteikties no visa, kam jāaiziet, ko negribētos ienest jaunā gadā un būtu vērts atlaist – gan mantu, gan cilvēku,” uzsver Kristaps Baņķis.

Runā, ka Ziemassvētku laikam ir īpašs spēks...

Saules dienas ticējumi 21.decembrim

Ja virs galvas sasaukušies putni (tikai ne vārnas) – veselības, palīdzības, ģimenes nostiprināšanas zīme.

Gadījuma pēc tikt aplietam ar ūdeni, nokļūt lietū – atbrīvošanās no jebkuras slimības. Saslapināt kājas – kāds cits uzņemas Tavus grēkus.

Ja mazgājies un tajā brīdī atslēdz ūdeni – tiek noņemta aizsardzība, un par visiem nodarījumiem nāksies atbildēt.

Plīst trauki – izputēšana vai slimības.

Sevi ievainot – kaitējums, aizsardzības noņemšana.  

Saules dienas ticējumi 22.decembrim

Zīmes, kas saistītas ar augļiem un dārzeņiem– labas pārmaiņas dzīvē, labklājība.

Uz sejas uzkrīt lapas – veiksmes zīme, patīkama ziņa.

Saplēš apavus – aizsardzības noņemšana.

Applaucēties – attīrīšanās zīme.

Negaidīti pārdeg spuldzīte, nodziest gaisma – brīdinājums par iespējamo kaitējumu, slimību, izputēšanu vai tuvinieku nāvi.

Nolauzt koku, stibu, rungu – draugu un tuvinieku zaudēšana.

Uz ādas parādās izsitumi – brīdinājums par iekšējo orgānu slimībām, iekšējais piesārņojums, jāseko savas veselības stāvoklim, jāattīrās.

Uz ceļa daudz dubļu, apšļaksta garāmbraucošā mašīna – negoda un kauna zīme.

Mājā redzat blaktis, tarakānus vai kodes – tiekat izdzīvots. 



Pilnmēness stiprinās Ziemassvētku garu

Kristaps Baņķis vieš optimismu arī par ierastajām svētku dienām: „ Sākot no 23.12. ir jūtams tiešais PilnMēness tuvums ar kulmināciju 25.12. pl. 13:12. Tas nozīmē, ka Ziemassvētku laikā daudziem ies patiesi karsti. Harmoniskā ģimenēs iespējami visu laiku labākie svētki, savukārt irstošās ģimenē skandāli vai apvainošanās ir tik neizbēgami, ka daudzkārt jāpiedomā pirms atvērt muti vai darīt kādas muļķības. Arī tādēļ, ka svētkos notikušajam būs ilgstoša atbalss... Šajos svētkos ieteicams apmeklēt kultūras,  dievnamu pasākumus un mazāk uzturēties ļaužu piepildītajos lielveikalos. PilnMēness stiprinātā enerģētika ir tik spēcīga, ka būtu nelietderīgi to tērēt patērētāju kultam. Pastiprināti arī traumatisma un nelaimju draudi, kas vienmēr stāv blakus PilnMēnesim. Tā teikt, sargi sevi pats, tad Dievs Tevi sargās. 31.decembrī sakritis harmonisks planētu stāvoklis, turklāt saimnieciskajā un latviskajā Jaunavas zīmē! Paveicies.”

Kā ieiesim 2016. gadā?

K.Baņķis: “Varu iepriecināt arī tos, kuri ar jauno gadu grib sākt “jaunu dzīvi”, jo 1.janvārī planētu stāvoklis ir labvēlīgs. Lieliska diena. Tomēr der atcerēties, ka jau 5. janvārī gaidāms Dižčika laika sākums un īstie 2016.gada atklāšanas svētki astroloģiski vien gaidāmi 8.februārī. Līdz tam dzīvojam pārejas periodā uz jauno gadu, kad jaunais vēl nav sācies, bet vecais gads vēl nesteidzas pamest mūsu prātus, darbus un ikdienu.”

Astrologi.lv ieviesis Čeku dedzināšanas un Astromaģijas, senču kalendāru, kur apkopotas gadskārtas un citi spēcīgi astromaģijas brīži, tai skaitā uzrādīti astroloģiski precīzākie laiki gadskārtu svinībām.

Sadarbībā ar Astrobizness.lv pirmoreiz klajā laists “Biznesa cilpu kalendārs”, aprakstot visas labklājībai, finansēm, uzņēmējdarbībai svarīgāko. 

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3711 iesaka šo blogu

Balsot