Kas ir modernais astrologs un astroloģija?

 

Pieredzes precizējumi wikipedia par astroloģijas jēdzienu un būtību! Izvilkumi no twiterdiskusijām, kur reāli jāaizstāv astro gods un jāskaidro astroloģijas nozīme. Daudzi teiks, ka tas ir kā DonKihota cīņa, bet man paticis vienmēr būt Zinību Gaismas Bruņiniekam - tā Strēlnieciski. 

Reizē tie ir arī pirmie mēģinājumi nodefinēt jauno astroloģijas ceļu - moderno astroloģiju, jo pilnīgi skaidrs, ka uz laikmeta sliekšņa arī astroloģijai ir jāmainās. 

 

Wikipedia Astroloģijas definīcija ir arhaiska / novecojusi un fatālistiska.
"Astroloģija (grieķu: astron — 'zvaigzne' + logos — 'mācība') vairākās kultūrās ir tradīcija, mācība un māksla par cilvēku likteņa un notikumu pareģošanu pēc debess spīdekļu stāvokļa.."

Piekrītu, ka tā ir māksla+gaišredzība, ja runā par pareģošanu, ko prot tik retais. Bet pamatā modernie astrologi izmanto astro+psiholoģija, planetāro ciklu novērošanu un dod ieteikumus to izmantošanai, respektē brīvo gribu un piedāvā alternatīvas pretēji fatālismam.

Pamatā vairums astrologu strādā ar personas raksturu, attiecībām, vides un notikumu ietekmējošo struktūru. Retāk (tā atkal ir māksla) ar dzīves dvēseliskajiem uzdevumiem, Liktens jeb pagātnes-tagadnes-nākotnes kopsakarībām un piedāvā Astroveiksmes kodēšanu labvēlīgos laikos!

Saprotot personas raksturu un zinot vidi, iesaistītās personas, izmantojot planētu ciklu var viegli paredzēt indivīda rīcību un cikliskus notikumus jeb prognozēt. Astrologam darbā ar klientu itin daudz jānodarbojas ar psiholoģisko konsultēšanu, jo tā ir pielāgošanās konkrētajam cilvēkam sarunā, informācijas pasniegšana, kur bieži no "tīrās astroloģijas" paliek maz pāri. Tā tomēr ir vairāk psiholoģija + astroloģija. Saku to pēc 15 gadu konsultēšans prakses. Un tas ir labi. Bet šāda konsultēšana neatspoguļo visas astroloģijas iespējas. Vien konkrētā klientam - personai vajadzīgo un pielāgoto - ko gatavs saņemt!

Pareģošana saistāma ar notikumiem, kas neizriet no iepriekš minētā, forsmažori un tā sauktie "liktenīgie notikumi".

Publiskās prognozes ir vēl komplicētāka pareģošanas māksla un astrologa virsotne pār individuālajām prognozēm. Visa veida astrologi ir vajadzīgi, bet jāsaprot, kas ir kas, ko kurš spēj un kā tas izskatās kopējā astroloģijas zinību kontekstā.

Tas īsumā par pareģošanas mākslu un moderno astroloģiju.

Man kā modernās astroloģijas pārstāvim tas vai astro pieskaita vai atskaita no zinātnes ir mazsvarīgi! Jo tā pati zinātne (arī reliģija) man neaizvieto nekādi tās zināšanas, kas nāk no astroloģijas. Nav tādu! Ja būtu, es to noprovētu! Speciālizēts/neaizvietojams metožu kopums!

 

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3716 iesaka šo blogu

Balsot