Plastiskās ķirurģijas sekas

 

Kristaps Baņķis
Sertificēts astrologs

Pamatjautājums: vai koriģējot ķermeni, cilvēks koriģē tikai ķermeni vai visu dzīvi.

Vai astroloģiskā kartē ir redzams, ka cilvēks ir /būs neapmierināts ar savu ķermeni, paštēlu, vai un kad cilvēks nolems/veiks kardinālas izmaiņas ķermenī - plastiskās operācijas, varbūt var iezīmēt, kuri aspekti par to liecina?

Astroloģija strādā ar precīziem cilvēka dzimšanas datiem vairākos līmeņos.

Pirmkārt, patiesi jebkura motivācija un notikums atspoguļojas cilvēka dzimšanas horoskopā – dažkārt, kā iespēja, dažkārt kā neizbēgamība. Pavisam noteikti profesionālis redzēs personas harmoniju vai disharmoniju par savu tēlu un ķermeni. Redzēs, ka vieni, teiksim, nemieru izsviedrēs sporta zālē, citi – seksā, vēl citi – profesionālā izaicinājumā. Savukārt, daži burtiski neredzēs citu iespēju kā vien doties pie plastiskā ķirurga. Tas tādēļ, ka katram uztveres fokuss ir vērts, atbilstoši tam, ko rāda unikālais horoskops. Uzmanības fokuss nosaka arī to, ko mēs redzam un piesaistām apkārtējā vidē. Ja sieviete (horoskops) rādīs disharmoniju, ikviens partnera skatiens šķitīs piekalts šķietami nepilnvērtīgām krūtīm un, ja vēl kāda piezīme...

Ne velti astrologi runā par apziņas novirzīšanu, par iespējām. Var fokusu noņemot no krūtīm un ne bez piepūles pārlikt uz horoskopam atbilstošākām nodarbēm.

Otrkārt, svarīgs ir laiks, kad konkrētais jautājums iegūst aktualitāti, kas rezultējas notikumā. Var jau sapņot par plastisko operāciju visus mūžu, bet paveikt, teiksim, 65 gados. Kādēļ tieši tad? Astrologam būs redzams, kādu planētu ciklu iespaidā konkrētais brīdis ir unikāls.
Mūsdienīgā izpratnē arvien vairāk tiek runāts par apziņas līmeni. Jo, teikšu godīgi, manipulācijas ar ķermeni, ja vien neizriet no akūti nepieciešama veselības stāvokļa vai acīmredzama defekta (piedodiet, nežēloku, jo reinkarnācija paredz pelnītu iemiesojumu) ir zemākas cilvēka esības izpausmes. Ar šādu uztveri arī nāve ir kaut kas šausmīgs.

Aplūkojot statistiku un konkrētās plastiskas operācijas, droši vien izrādīsies, ka sarežģītas un komplicētas veic pavisam niecīgs procents. Arī astroloģiski parādīsies unikāli akcenti, kas reti atkārtojas. Savukārt tām operācijām, kas ir populārāks, būs izteikti populārāki akcenti. Tāda „vieglā astroloģiskā nosacītība” piemitīs vairumam to, kuri, pieejot pie spoguļa, tikai padomā: „Ak, derētu!..” J

Minot Zodiaka zīmes, pieredzē rāda, ka tieši izteikti akcentētas (tas nenozīmē gluži presē lasāmo horoskopu) Vērša, Svaru, Skorpiona un Zivju zīmju pārstāvji apsver plastiskās ķirurģijas iespējas. No planētām tie būtu spēcīgi Venēras un Plūtona akcenti. Turklāt biežāk – disharmoniski. Un, loģiski, jo harmoniski planetārie aspekti ar citām planētām rāda skaistumu pašu par sevi vai samierināšanos ar esošajiem dotumiem.

Ja Venēra diktē skaistuma modi, tad Plūtonam patīk transformācija, pārmaiņas kā tādas. Paldies Dievam, skaistuma procedūras prasa mazu (Venēra), bet visbiežāk lielu (Plūtons) naudu, tādēļ izsvērta pārliecība, ka atmaksāsies, ka citādi nevar, rada labākus rezultātus. Šķēršļi rada pārdomātāku rīcību. Līdzības runājot, pajautājiet kādu gandarījumu izjūt tie vecāki, kuri dabiskā ceļā ilgi nav varējuši tikt pie bērna...

Dabiskāk būtu, ja pārdomātā un izsvērtā ceļā, kad dabiski līdzekļi jau izsmelti, „zem skalpeļa” nonāktu tie, kuriem patiesi tur jābūt. Vismaz, kam zvaigznes ieteiktu. Bez astrologa un ārsta to pateiks vēl tikai sirdsbalss.

Faktiski jau izpratnes, gribasspēka un naudas/skaistuma jautājums. Visi elementi, kuri unikāli kārtojas un akcentējas konkrētā horoskopā. Vienas receptes nav.

 

Vai veicot kardinālas tēla izmaiņas - kaut kas mainās arī astroloģiskā kartē?

Horoskops ir reizē cēloņu un seku atspoguļojums, tādēļ jebkurš notikums – pat vissīkākais - ir lasāms kartē. Tas arī nozīmē, ka faktiski jau pirms notikuma tas atradīsies dzimšanas kartē un aktuālajos planetāros ciklos. Tātad – vienlaicīgi hporoskopā un dzīvē. Kā gan citādi!

Par pārmaiņām cilvēka uztverē, kas bieži vien redzamā plānā izpaužas arī izskatā, vispirms liecinās noteiktu segmentu aktualizēšanās arī cilvēka horoskopā. Neizbēgami.

Jebkuras būtiskas izmaiņas pēc savienoto trauku principa atspoguļojas, izlīdzinās vai disharmonē, kā nu kurā gadījumā, ar visu cilvēka būtību un apjausto vai neapjausto sūtību. Jebkuram solim fiziskā plānā ir bijis „šķīliens” prātā, zemapziņā un turpat arī seko atblāzma. Tā tikai šķiet, ka vis notiek nejauši, visam pamatā ir saprastas vai nesaprastas likumsakarības. No tā arī izriet, ka katram atšķirsies motivācija, kādēļ tas tiek darīts, lai arī planetāro ciklu pārzinātājiem tās atšķirības nemaz tik atšķirīgas nešķitīs.

 

Vai ķermenim, tā izskatam kā tādam ir/nav nozīmes astroloģijas izpratnē?

Viens no svarīgākajiem punktiem cilvēka dzimšanas kartē ir uzlecošā zīme – Ascendents. Tā ir zīme, kura parādās virs Austrumu horizonta konkrētā cilvēka dzimšanas brīdī, tādēļ no svara ir tieši dzimšanas precīzs laiks. Ascendents nosaka indivīda uzvedību, temperamentu, fizisko veidolu/izskatu, kā arī to kā indivīds tiks uztverts citu acīm, pirmo iespaidu par personu.

Ja reiz esam uz zemes, tad svarīgs ir fiziskais veidols, konstitūcija. Tātad ir zīmes, kas šajā skatījumā ir skaistas un – kas mazāk... Bet tas ir tikai viens no cilvēka analīzes kritērijiem. Horoskopa planētas, atrodoties noteiktā stāvoklī, ietekmē ārējo izskatu. Ar to nodarbojas astroloģijas paveids - fiziognomika jeb tipoloģija.

Skaistums vispār ir relatīvs jēdziens. To horoskopā palīdz saprast Venēra - skaistuma sievietes, baudas, dāvanu un izvēles dieviete. Analizējot cilvēka ārieni, kura horoskopā akcentēta Venēra, mēs varam pietuvoties konkrētai skaistuma izpratnei. Tā kā Venēra ir subjektīvas uztveres simbols un loģiski, izteikti pamanāmāka pie sievietēm, tad – svarīgi, no kuras puses paskatās. Kaut gan, skaties no kuras puses gribi, cilvēka būtība jau nemainās...

 

Kāda ir profesionālā pieredze, kā un vai mainās cilvēka personība, veicot kardinālas ķermeņa rekonstrukcijas.

Ja cilvēka horoskops rāda kosmētiskām manipulācijām vispār un konkrētajā periodā harmoniskas sekas, tad iespējams stāsts, ka no „neglītā pīlēna” pārtop par balto gulbi. Bet, ja nav ne viens, ne otrs, pat prasmīga ķirurga roka nespēs „uzprišināt” personas attieksmi, izturēšanos un visu, kas paliks slēpts aiz „dekorācijām”.

Vai cilvēks, kurš radis būt neapmierināts ar jebkurām sekām un to parāda horoskops, pēkšņi var mainīt apziņu. Jā, var! Biežāk tas notiek traģisku notikumu rezultātā, bet jebkurā gadījumā bez kardināla risinājuma nav taču iemesla piepulēties!

Ļoti būtisks astrofilozofisks jautājums ir tieši, kādēļ cilvēks ir tieši tāds – vizuāli – kāds viņš ir, vai kādēļ kaut kādu notikumu rezultātā tāds kļuvis? Padomā par to.

Vai kaut kas mainīsies, tikai mainīšanas pēc? Ja es uzvelku jaunu kažoku, vai es kļūstu par citu cilvēku. Jā un nē?! Kā kurā gadījumā. Ja tam sekojis iekšējs līdzsvars, tad jā. Ja izmaiņas ir bijušas kā alkas pēc ārējas miera – tam var sekot vēl lielāka vilšanās.

Starp citu, būtisks ir arī sabiedrības redzējums. Ne velti, daudzi, kas kardināli maina dzīvi, maina arī savu mītnes vietu, valsti. Un tur arī astroloģiska viltība slēpjas, jo mainot valsti horoskops „pagriežas” un var izrādīties, ka pat bez visādiem uzlabojumiem pavisam citā valstī cilvēku gaida acīmredzami panākumi un iekšējs gandarījums, ko nevarētu iegūt šeit, darot visu iespējamo ar skalpeli. Valsts var būtiski mainīt uztveri un iespējas, tas gan jāsaprot! Tādu piemēru ir izteikti daudz. Pārbaudīts praksē.

Starp klientiem ir daudz veiksminieku, kuri līdztekus plastiskajai operācijai lielu vērību pievērsa arī horoskopā dotā potenciāla izmantošanai, kas tā pati noticēšana sev vien ir.

Uzsveru, ka pilnvērtīgas konsultācijas, pirms operācijas var veikt tikai astrologs ar medicīnisko izglītību, iesakot labvēlīgāko operācijas, procedūras datumu, mazinot iespējamās negatīvās sekas.

Mana pieredze balstās no konsultācijām ar klientiem un astroloģiskiem pētījumiem.

 

Zināmā mērā, var teikt, ka, ja cilvēks jūt nepārvaramu vajadzību iet pie plastiskā ķirurga, vainīgs ir horoskops? Kā arī, no tā, vai plastiskās ķirurģijas sekas būs ar + vai - zīmi, arī vainīgs ir horoskops?

Tātad, piemēram, ja vienmēr esmu uzskatījusi, ka esmu nežēlīgi skaista, bet tagad domāju, ka steidzīgi kaut kas jādara, man ir parādījušies jauni aspekti personiskajā horoskopā un tātad jādara gan?

Ne gluži. Katram ir savs vērtību mērs. Horoskops ir nekas vairāk kā cilvēka iekšējās struktūras atspoguļojums (kas augšā – tas apakšā; kas debesīs – tas cilvēkā). Salīdzinājumam varētu teikt, ka vīra krāpšanā nav „vainīgs” horoskops, bet gan viena no sevis un laika struktūras izpausmes formām, šajā gadījumā disharmoniskā veidā. Labākā gadījumā cilvēks izprot, kādēļ šāda vēlme, izanalizē sevi un vajadzību un pieņem saturīgāko lēmumu. Katrai izpausmei ir vairāki vertikālās attīstības līmeņi, proti, no fiziskā līdz garīgam plānam. Vienkārši astrologs, redz horoskopu un cilvēku pateiks lielāko rīcības iespējamību. Var arī teikt, ka plastiskajam ķirurgam un pacienti būs kādā punktā līdzīgs horoskops – tikai viens to darīs kā profesionālis, otrs – gulsies zem skalpeļa, trešais -  izlasīs šo rakstu un neko nedarīs, bet ceturtais regulāri skatīsies, piemēram, daktera Hausa sērijas. Un visi risina vienu un to pašu jautājumu – plastiskā ķirurģija – tikai katrs savā ziņā. Arī Jūs, kas man to prasa. Nez kādēļ tieši Jūs par to rakstāt? Nejaušību nav.

HOROSKOPS nav nekas atrauts no cilvēka, tas ir pats cilvēks, tikai ar specifiskām zināšanām nolasāmā formātā.

 

Savukārt, visus plastiskās ķirurģijas upurus ar komplikācijām un sarežģījumiem, jāattiecina pie tiem, kuru horoskopos nav attiecīgo aspektu?

Disharmoniski aspekti horoskopā un dienā, kad veic operāciju var novest pie ne-tīkamām sekām, sarežģījumiem. Kā jau jebkurā operācijā.

 

Varbūt ir kādi "vecuma krīzes" periodi, kad visiem vairāk vai mazāk aktivizējas sevis (sava ķermeņa) pieņemšanas koncepts?

Tas visbiežāk ir saistīts ar personīgiem planetāriem cikliem, kas var „piezagties” arī nepopulāros vecuma posmos.

Bet var izšķirt šādus sarežģītākos posmus, kad dzīve griežas pārmaiņu ripulī, kad gribas „nomest veco ādu”, ierasto dzīves masku un būt „pa jaunam”- citādākai-īstākai. Tie ir 36 – 38 gadi.
36 gadi - Jupitera trešā atgriešanās, Saturna kvadrāts,. Jaunas atbildības uzņemšanās, dzīves šķietama sākšana no „nulles”, dzīves stila optimizācija;
38 gadi - Mēness mezglu otrā atgriešanās. Karmiskā atbildība, dziļi un ne-viegli lēmumi.
Vēl varētu minēt: 42 gadi – slavenā pusmūža krīze jeb Urāna opozīcija. Tātad – brīvība sava ,,es" meklējumi.. Kam seko 44 gadi un Saturna otrā opozīcija (dublis numur 2 pēc 29.5 gadiem) un atbildība pēc lielās brīvības.

Un tad jau nāk 48 gadi jeb Jupitera ceturtā atgriešanās un atkal jau „jaunas ādas” vilkšana. Tā teikt, kā gribas jauno, bet ko iesākt ar veco?! 

 

Ja pieņemam, ka katrai valstij ir "savs", astroloģisks skaistuma kods, kāds tas ir Latvijai? Jo, neapšaubāmi, krūšu palielināšana vismaz idejas līmenī vienmēr ir bijusi ASV zirdziņš jeb sapnis, savukārt, face liftings - Francijas un Šveices, Vācijā skaistuma kults saistīts ar atlētismu, utt. vai tas parādās arī astroloģiskā plānā?

Man nav šādu pieņēmumu, ka katrai valstij savs skaistuma kods. Katram cilvēkam katrā valstī gan var pamainīties vērtību izpratne un līdz ar to arī skaistuma izpratne, līdzīgi kā tas mainās gadu ritējumā.

Neesmu dzirdējis un lasījis arī zinātniskajā literatūrā, ka latviešiem būtu savs īpašais „skaistuma” kods. Ja tāds pastāv, tad ieguldot pamatīgu darbu varētu atrast arī astroloģiskus kopsaucējus.

 

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3712 iesaka šo blogu

Balsot