Speciāli priekš "Mājas Viesis"

TV neskatos jau gana ilgi un to neslēdzu ne gadumijā, ne svētkos. Šogad pēc lūguma izdarīju izņēmumu.

LTV1 Vecgada koncertu “ Laimīgu Jauno gadu” raudzīju tiešsaistē pirms došanās uz svētku lieluguņošanu. Muzikālā ziņā LTV rādīja augstu raudzi. Vienīgais, no senāk redzētajiem jaungada raidījumiem mūzika bija melodiski mierīga un pat ieaijājoša. Pasākuma vadītāji bija atbilstoši LTV līmenī, bet to dzirkstošo gaisotni kā šampanieša malks, kas redzēts Krievijas krāsainajās pārraidēs ne manīju, ne sajutu, ne baudīju. Tā mierpilni. Interesi raisīja Busulis, Linda Leen uc pašmāju popzvaigznes, tomēr pat viņu izpildītie dziedāmgabali likās mazliet “atšālējušies”, kā uz nākamo dienu atstāts šampanietis. Varbūt ieraksta vaina. Paldies, ka pieminējāt, saprotams, Hobos līderi Ūdrīti, bet vai aizejošā Vecgadā tam vieta...

Mani kā astrologu uzrunāja Maģiskā horoskopu nakts.

Un jāatzīst, tā sauktie “horoskopi” bija uzmundrinoši, bet “no pirksta izzīsti”. Proti, tiem trūka nopietnas sasaistes ar astroloģiju no kā nāk tie paši horoskopi jeb cilvēku un notikumu zvaigžņu kartes. Rezultātā jocīgi skatīties, ka nopietni ziņu cilvēki, kuriem pierasts uzticēties, stāsta “pasaciņas” ar nosaukumu “horoskopi”. Kā lai pēc tam astrologs nopietni izstāsta savu versiju?! Lāča pakalpojums astroloģijai no TV ļaudīm. Tiecoties pēc maģijas un, pieliekot horoskopus, sanācis popsīgs bet nepatiess jeb negudrs raidījums. Vai tā bija doma pierādīt, ka ar gudrām TV sejām var iestāstīt jebkuru muļķību?! Nemaz nerunājot par to, ka ar Gaiļa gadu 1.janvārī nav nekāda sakara. Visas pārmaiņas notiek no 28.janvāra.

Pavadošā mūzika horoskopa pauzēs bija augstākā labuma.

TV 3 Vecgada koncertspēle “Es šonakt būšu laimīgs!”- lauza visus latviskos stereotipus par mierīgu vakaru. Jestrs, dzīvespriecīgs un spridzinošs. Spēles princips ievilka un mudināja dungot līdzi. Līdzdalība – tieši tas, kas vajadzīgs latvietiem ne tikai dziesmā, bet arī sabiedrībā. Un, protams, koris vienmēr nostrādā.

Varbūt pašdarbnieciskāk un ne tika cēli kā LTV, bet viss šķita tik dzīvs. Sipenieces spars jau vien ir apbrīnas vērts. Brīžam sajūta, ka Vecgada noskaņās esi ieklīdis jautrā mājas ballītē, kurā gribas pakavēties vēl un vēl. 

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3715 iesaka šo blogu

Balsot