Pilnmēness „prezidentūra” Latvijas politikā

Vērojot politiski sabiedriskās norises ir skaidrs, ka Latvijas politikā valda Pilnmēness „prezidentūra”.

Latvija ir radīta Pilnmēness laikā, tādējādi radot priekšnoteikumus sarežģītākiem valsts likteņa pavērsieniem. Jebkurš Pilnmēness, kā arī nepārdomātas sabiedriskās un politiķu aktivitātes, var iekustināt valsts pārmaiņu svārstu nekontrolējamā virzienā.

Tādēļ jebkuram politiķim un sabiedriskās dzīves darbiniekam, jo īpaši Latvijā, vajadzētu atbildīgi ar sarkanu krāsu kā atpūtas dienas iezīmēt Pilnmēness un citus Mēness fāžu maiņas datumus. Pavisam gada laikā saskaitāms vien (vella) ducis Pilnmēness periodu. Vai kalendārā citu dienu trūkst? 

Kā jau iepriekš brīdināju, 19.oktobra Pilnmēness ar Mēness aptumsumu ievadīja aptumsumu un Diž-čika laika periodu, kas ilgs līdz pat 10.novembrim. Brīdināju, ka tas sabiezinās krāsas un aicināju sekot līdzi politiķu darbībai. Nepagāja ne pāris dienas, un Pilnmēness enerģētikā „pēkšņi” aktualitāti ieguva, piemēram, Rīgas transporta biļešu un Uzvaras pieminekļa jautājumi. 

Paskaidrošu, tieši kādēļ Pilnmēness laiks nav vēlams Latvijas sabiedrībai svarīgu jautājumu dienaskārtībā. Pilnmēness nav konstruktīvs sabiedriskajām apspriedēm, jo vienmēr līdztekus izskatāmajam jautājumam vilksies līdzi bariem ar konkrēto tēmu nesaistītu jautājumu. Pilnmēness ir subjektīvisma piesātināts. Katram savs viedoklis ir tuvāks un rodas vēlme oponēt visam, ko tik liek priekšā. Tas ir konfliktu un sarīdīšanās laiks dēļ grūti saturamas vēlmes paturēt domas pie sevis un pastāvēt maliņā. Pilnmēnesī uz āru laužas viss slēptais, tādēļ paredzamas provokācijas, neapdomība, skaļi skandāli.  

Politiķiem vai jautājuma iesniedzējiem (Saule) ir jābūt gataviem, ka Pilnmēness laikā tauta, sabiedrība (Mēness) būs opozīcijā. Jo tieši tāds ir šo debesu spīdekļu stāvoklis debesjumā.  Tādēļ, ja ko vēlas publiski un ar skaļu blīkšķi izgāzt, izmetiet kā izbadinātam sunim kaulu kādu diskutablu jautājumu sabiedriskajai apspriešanai tieši Pilnmēnesī. Garantēta liela brēka un maza vilna. Visa jautājuma saturīgums būs aizgājis vienā tukšā publiskā ”salmu kulšanā”.  

Savukārt, visi, kuri vēlas šķelt, kaitēt, likvidēt, sēt neziņu, nojaukt pēdas, novest ideju līdz farsam — lūdzu, Pilnmēness ir sabiedrotais. Neapdomība, pārsteidzība, nesavaldība, klaigāšana klaigāšanas pēc, dusmas, agresija — tie visi ir Pilnmēness enerģētikas negatīvie sinonīmi.  Pilnmēness, piemēram, bija barikāžu laikā, 13.janvāra Vecrīgas grautiņā, Valda Zaltera ievēlēšanas brīdī un neskaitāmās Saeimas sēdēs, par kurām jau paši deputāti pēcāk jokojuši...  

Vai tos 10000 parakstus par pieminekļa nojaukšanu pēkšņi šajās dienās savāca? Nē! Bet izziņojot paveikto Pilnmēness un Mēness aptumsuma laikā, lūk kāds trokšņains ir rezultāts! 

Domāju, jebkurš frizieris un arī klients apstiprinās, ka augošā Mēnesī apgriezti mati ataug ātrāk nekā dilstošā. Dārznieki, atsaucoties uz senāko un arī šodienas pieredzi, var izstāstīt savu novērojumus par Mēness ietekmi uz ražīgumu. Veikalos, salonos, bankās un iestādēs, kur nākas saskarties ar cilvēkiem, apstiprinās Pilnmēness ietekmi uz cilvēku aktivitāti. Tātad ikdienas paradumos Mēness ietekmi izprotam.

Bet, kāpēc valsts mēroga lietās izliekamies to neredzam? Vai dabas likumu nezināšana vai arī augstprātīga neievērošana atbrīvo no atbildības?

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3711 iesaka šo blogu

Balsot