Astro laika pārmaiņas vai #newnormal ?!

#KBpareģo Astrologi.lv vēstīja: Nav tāda statiskā #newnormal ! Nemitīgas pārmaiņas uz laikmeta sliekšņa līdz 2023.g. ir #newnormal Saprotu, daudzi jau apzinās, ka “pēc pandēmijas” vairs nebūs “kā agrāk” (atgādina “kā padomjlaikos”), bet NEBŪS arī stabila jaunā sistēma un “ierasta gultne”. Kur tādu redzat?! 

Izvērstāk šo citviet neizskanējušo ideju attīstu Superhoroskopi.lv - kopš rakstu par #krīze2020. 

Turpinājumā idejas skice. 

 

Covid pandēmija ir tikai aisberga redzamā daļa jeb fasāde, jeb vienojošas vēsts lielākai idejai: 

  1. ka problēmas var skart jebkuru: bagāts – nabags; baltais - melnais, sieviete – vīrietis; heteroseksuāls – homoseksuāls; kristietis – ateists, jauns - vecs u.c. sabiedrības ierobežotības dalījumiem;
  2. ka “melnais gulbis” jeb iepriekš neapzināta krīze nāk negaidīti; 
  3. ka jātiek galā ar emocijām - bailēm, neziņu, paniku sevi un/vai apkārt 

 

Kāda ir aisberga neredzamās daļas ideja? 

PĀRMAIŅAS. LAIKMETA MAIŅA. ŪDENSVĪRA LAIKMETA IESTĀŠANĀS. 

Notikumi aizsāk nākamos 2000 gadus pēc Kristus.

 

#krīze 2020 aizsākās jau 2019.gadā ar pārejas posmu, kas ilgst līdz 2023.gadam. 

Turpmākie pagrieziena punkti jeb laikmeta sliekšņi ir

 [21.12.2020} - Jupitera un Saturna savienojums Ūdensvīrā 

un

{23.03.2023] - Plūtona pāreja Ūdensvīrā.

Visas šīs planētas ievada un noslēdz Laikmeta pāreju, ko tālāk iedarbinās Saturna, Neptūna un Jupitera pāreja Auna zīmē. Bet līdz tam vēl jātiek. 

Revolucionārais Urāns Vērsī šo lielo laikmeta maiņas ideju kā zibensnovedējs uz Zemes novadījis savā 7gades ciklā miesiski, materiāli, medicīniski, veselību un patērētājkultūru TRAUMĒJOŠI SATRICINOŠĀ formātā!... Kad baidāmies par visparastākajām lietām, par to, ko uzskatam par pašsaprotamu un komfortam piemērotu…. Par IT KĀ GARANTĒTU. Kas arī kļūdaini! 

Tas, pirmkārt. 

Otrkārt, galvenā fona vēsts, ko reti kurš aptver, ka PĀRMAIŅAS SKARS VISUS!

Neķer Tevi pandēmija, ķers pandēmijas ekonomiskā blakne vai cilvēkresursu (nav vairs Tava speciālista, piemēram) jeb kāda no secīgajām CITKRĪZĒM. Pie vainas nav pandēmija, bet Laikmeta maiņa. Pandēmija vienkārši aizķērās kolektīvās dzīvesziņas un patērētājkultūras vājākajā krustpunktā (rindas pie veikaliem, nevar pirkt, nevar iet ēst, nevar braukt utt - arī ierobežojumi par to pašu) un mūžsenajās bailēs no neizbēgamā – Nāves – kuru nevar kontrolēt. 

Pārmaiņas skars visus - bez izņēmuma. Pilnīgi visus! Jā, ir vienojoši elementi tiem, kuri pārlieku ierakstījušies kopējā kolektīvajā plūsmā. Darbs/nauda – veikals – mājas – izklaide. Pa vidu tam visam attiecības un ģimene. Bez gara vertikāles. Kolektīva daļa – kolektīva problēmas. Tomēr arī autsaiderus, atšķirīgos, meditatīvos utml. skars PĀRMAIŅAS, ja vien tos jau laikus nav pratuši ievirzīt jeb kanalizēt atpazīstami vēlamā problemātiskā virzienā. Izvēloties “mazāko ļaunumu”. Augstprātībai te nav vietas – “krīze mani neskars” nozīmē nesaprast šo laiku, kuru cenšos aprakstīt. Krīze = pārmaiņas. Sakot, ka krīze neskars nozīmē teikt, ka pārmaiņas mani neskars. Un tas ir aplami – bumba ar laika degli. 

 

Pirms #krīze200 sākuma visiem bija lielāka brīvā griba “izrakstīties” no kolektīvā patērētājsabiedrības amoka skrējiena. Bet tas auglis bija tik salds, viss ritēja – visur viss notika! Kādēļ lai tā nebūtu arī turpmāk, domāja vairākums. To visu redzēju astrokartēs un klientu horoskopos un silti rekomendēju “optimizē, sadalīt riskus, iekrāt, nomainīt, apzināt “vājos posmus” utt.” Reti kurš klausīja, jo grūti izkāpt no tīri labi ripojoša mehānisma. Ar nākotnes skatu viņiem tā šķita riskanti: izvēlēties komforta vietā nekonfortablas pārmaiņas.  Lai arī intuīcija (kā tagad paši atzīst) jau kaut ko nenoformulējamu čukstēja, ja reiz apmeklēja astrologu. Bet PRĀTS kā “visgudrākais” izvēlējas racionālu pieeju, kas balstās pagātnē – nevis nākotnē! Tur kur valda prāta kults, diezgan viegli pāriet nePrāta masveidīgumā, kā jau to novērojam…

Arī 2020. un 2021.gadaā , lai arī brīvā griba jau bija ierobežotāka, varēja izrakstīties no kolektīvisma nākotnes krīzes. Bet tas nekad nav vieglāk (lidot vienam kā ēglim) nekā “blēt kopā aitu barā”. Komforta zona ir cieši slēgta. Ieradumi ir stipri. Vajag spēcīgāku grūdienu, lai šo cilpu pārrautu. Ārēju ietekmi.  

 

Tātad, arī tiem, kurus neskar fiziski pandēmija, skar ierobežojumi, finanses, darba zaudējumi, ģimenes dzīves likstas, bērnu skološanās izmaiņas utt. Īsumā – PĀRMAIŅAS. Un tas, kā to visu uztver. Pārmaiņas + Emocijas + darbība vai bezdarbība, no kā atkarīga Nākotne. 

 

Ārējām pārmaiņām jāved uz iekšējām pārmaiņām un jaunu izpratni, valdot emocijas, vērtējošos un nosodošo dabu. Ar tiem, kuriem tas notiek, tie spēj iekļauties jaunajā Ūdensvīra laikmetā. Līdzīgi kā 90gados pēc komunisma sagrāves ne visi pieņēma kapitālisma jaunos un mainīgos nosacījumus. Daudzi ar nomira kā padomijas domu pilsoņi, lai arī brīvā Latvijā. Tik tagad cikls ir krietni ilgāks un nopietnāks. 

 

No pārmaiņām neizbēgt. Seko tām. Pieņem tās un pielāgo jaunai dzīvei. 

Pandēmija nav jaunā dzīve. Nav jaunā “new normal” pati par sevi. 

 

Jaunā laikmeta izpratne, ko aprakstu Superhoroskopi.lv paredz dažādu jaunu izaicinājumu krīžu virkni, jo pandēmija #krīze2020 ir tikai aizejošā laikmeta sapurināšana, lai parādītu, ka tā var skart jebkuru, faktiski - visus! Kas to saprot, tas pielieto īsto VAKCĪNU! 

VAKCĪNA ir būt nevis pret pārmaiņām, bet pieņemt pasaules, enerģiju, iespēju un jauno nosacījumu pārmaiņas. Gatavība jauniem izaicinājumiem MAINĪGĀ PASAULĒ (kaut kā visi iedomājās, ka dzīvosim statiskā un labvēlīgi augošā matērijā?!) ir VESELĪGI LABA IMUNITĀTE. 

 

Izraksties no patērētājsabiedrības kolektīvisma. Meklē jaunas idejas un izaicinājumus. Info ir daudz kā jau #infokarš apstākļos, bet cik no tās ir faktos pārstrādātas emocijas un cik patiesi noderīgas?! Ziņu lentās noderīgais ir labi, ja 1%. 

 

Urāns vērsī nozīmē ne tikai pandēmiju un matērijas vides problēmas (ēdiens, veselība, darbs, nauda), bet arī jaunu tehnoloģiju izstrāde/pielietošana ikdienā, revolucionāra matērijas atbrīvošana jeb minimizēšana dzīvē (visi pie dabas un uz laukiem!). u.tml. - par to plašāk Superhoroskopi.lv 

 

Es zinu, ka Tu to vari: būt jaunajam laikmetam gatavs. Bet - vai to gribi? Tas prasīs piepūli un būt citādākam - modernākam, mainīgākam, elastīgākam, izdarīgākam. Tas nebūs komfortabli. Tas būs grūti! Bet apzināta izvēle - apzinātas grūtības. Pie šī jau atkrīt par daudz daudzi!... Izrādās, ka ciest ir vieglāk…. Bet es zinu, ka Tu vari uzdrīkstēties!

 

Patiesībā izvēle ir ierobežota. Ar Tevi notiks tās dažas variācijas, kas ar visiem (kopā baidīties vai dumpoties ir drošāk?!). Ar visiem! Nebūsi izņēmums. Tava brīvā griba ir izvēlēties individuālas Pārmaiņu grūtības un Nākotnē būt zirgā. Jo plaisa Ūdensvīra laikmetā starp tiem, kuri centās un pasīvajiem (bet ar viedokli) būs milzīga. 

Ūdensvīra nozīme ir reizē masu vienlīdzība (nabadzībā un gara nabadzībā jeb plānā prātiņā/jauc ar pārgudrību) un reizē izredzētie, kas izceļas (senāk - aristokrātija), citādākie, trakie, sava ceļa gājēji un … stipri turīgie! Kas mums ir šā ievadošā laikmeta miljardieri, miljonāri – īsti Ūdensvīra simbolisma cilvēki - facebook, amazon, Apple, investori (Bafets trāpa visos laikmetos), starptautiskie influenceri - kuri uztvēra jauno laikmetu PIRMS tas bija sācies. Pārējie - patērētāju masas. 

Kopē oriģinālsaturu, ja nevari, izdomāt pats, bet esi radošs, neesi patērētājs. 

 

Jā, pandēmiju nomainīs secīgi jaunu krīžu virtene: #sockrīze #webkrīze utt - par to Superhoroskopi.lv.  

IESPĒJU KRĪZES attieksies uz 4% pasaules “izredzēto”, pārējiem “ārprāc, šausmas”. Iedomājies 96% dzīvo pasaulē ar domu - kādēļ TAS (kas ar visiem , tik mainot formātu) NOTIEK AR MANI!? UN NOTIKS! Izkāp no laivas, kuru visi šupo kopā un vaid barā. Izmanto labāko, ko sasniedz visi (vakcinējies, ja vajadzīgs), bet individuālus lēmumus izdari PĀRI kolektīvajai mazspējai. 

INDIVIDUĀLSMS LAIKMESTS 2023.GADĀ SĀKSIES AR VISLIELĀKO JAUDU KALNUP. Kolektīvisms (ar autoritārismu, ierobežojumiem, finanšu un indivīda kontroli indivīda aizsardzības vārdā u.c. stulbām idejām) raus to lejā, kur atradīsies pats. Daudzi no tā izveidos nesliktu biznesu, ko pazaudēs kādā no nākamajām krīzēm. Seko jaunlaiku idejām un pārmaiņām, neseko matērijai un status quo

Vecā izpratne: es pretojos pārmaiņām, jo tās neko labu nenes ir kaitīgāka par pašu Pandēmiju. Pandēmija ir – izpratnes nav. Nav izpratnes ir pandēmijas. Ir izpratnes - pandēmijas ir iespēja (=krīze). To arī pateicu prognozējot #krīze2020 jau 2017.gadā - nāk neizbēgamas pārmaiņas kā krīze. Vēl 2018.gadā rakstīju: mūs vadīs bailes, neziņa, autoritārisms un problēmas, kurām” nelīdzēs neviena pote”. 

 

28.10.2021

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3713 iesaka šo blogu

Balsot