13.oktobra “melnā piektdiena

“Salīdzinājumā ar citām piektdienām, šoreiz jau atkal nav novērojami nekādi ārkārtas planētu stāvokļi. Varētu pat teikt, ka pēc visu nedēļu ilgušajiem planētu spriedzes zibšņiem un 10.oktobrī piedzīvotā Jupitera pārejas Skorpiona zīmē, piektdiena būs pirmā diena, kad pa īstam varētu uzelpot.

Vienīgais, kas pielies darvu medus mucā būs mūždienīgais gaisa jaucējs Mēness, kas egocentriskajā Lauvas zīmē 23. Mēness dienas izpausmēs provocēs konfliktus, agresiju, vardarbību, vieglprātību, avantūru, postījumus. Un rīta pusē, konfliktējot ar “jaunizcepto”Jupiteru Skorpionā, var nozibsnīt tā, ka joki mazi. Tā ir varbūtība, kuras izpausmes atkarīgas no konkrētas vietas, personu un notikumu sakritību kritiskās masas.

Rezultātā pat dienas negatīvie notikumi ir vērtējami kā labākais scenārijs no visiem iespējamajiem,”norāda sertificēts astrologs Kristaps Baņķis, kurš “melnās piektdienas” pētījis kopš 2006. gada un neko ārpus normas parasti neesot novērojis.
Astrologs vairāk kā citkārt iesaka atturēties no piektdienām raksturīgās trokšņošanas, alkohola pārmēru lietošanas, attiecību skaidrošanas, steigas satiksmē. Ļoti uzmanīgi jārīkojas ar uguni.

Kā apliecina pētījumi, planētu spriedzes fons var paaugstināt visa veida negadījumu pieaugumu par 25% no vidējā rādītāja.

13.oktobra Saules dienas ticējumi

Ja trīs reizes ierauga debesīs vienas formas mākoņus — ar grūtībām saistītu dzīves pārmaiņu zīme.

Salīt, kad spīd saule — bagātība un laime.

Ja redz varavīksni, vai vēl labāk, atrodas zem tās  — iedomājas vēlēšanos, kas piepildīsies.

Ja debesīs parādās kaut kas līdzīgs rakstiem — tiek dota velte kaut ko vēstīt ļaudīm.

Kritiens no jebkāda augstuma — apgānīšanas zīme.

Kaut kas aizdegas — jābūt uzmanīgam, jo brīdina par nepareizo dzīvi; nepieciešams pārdomāt savu ceļu.

Priekšā izvijas zibens, īsi uzzibsnījumi — zīme par to, ka Debesis izsaka neapmierinātību.

Atslēgu pazaudēšana vai salūšana — kaitējums vai nepatikšanas saistītas ar māju.

Aizķeras vai sapinas, nevar atsiet šņores — kaitējums.

Nolauzt nagu — slimība, imunitātes zudums.

Skaitļa “13” numeroloģiskā nozīme 

Latvijas Numerologu asociācijas vadītājs Kristaps Baņķis skaidro, ka skaitļa “13” vibrācijas allaž paliek nemainīgas: ““1” iemieso Saules simbolismu, jebkuras personas vai notikuma patību, centriskumu, esību, bet “3” saistāms ar Jupiteru, kas simbolizē skološanos, sabiedriskumu, pasaules uztveri. Rezultātā skaitļu mijiedarbība “1+3” rada “4” jeb Mēness mezglu Rahu – stabilitātes, cēloņu-seku ievērošanas galarezultātu. Varētu teikt, ka vienmēr 13. datumā ieteicams pieturēties pie atziņas: “Domā, ko domā!” Ikvienai rīcībai, kas paveikta jebkurā 13. datumā, būs lielāka karmiskās “lupas” uzraudzība nekā citos datumos.”

“Cita lieta ir kolektīvās apziņas sētās šaubas vai bailes, kas vienu vai otru skaitli “pagriež” izpausmju disharmoniskajā virzienā. Tā kā neviens skaitlis nav ne labs, ne slikts, tā izpausmes ir atkarīgas no tā, vai pieslejamies pozitīvam skatījumam vai izmantojam konkrētā skaitļa negatīvi lādēto “ēnu”. Un te lielu lomu spēlē tādi subjektīvi faktori kā “ar kuru kāju no gultas izkāpsi”,” komentē Kristaps Baņķis. 

“Ja kāds 13. datumā pamostas ar domu, ka būs slikti, tad palielinās varbūtība, ka kaut kas tāds arī notiks. Domas ir kā uz noteikta viļņa noregulēta antena, kas agri vai vēlu savu kanālu noķers. Pats rada situāciju un pats pēc tam priecājas, ka viss apstiprinās. Ja pieņem, ka “13” nes nelaimi, padomājiet, kā klājas cilvēkiem, kuri šajā datumā ir dzimuši. Tur taču būtu jābūt iemiesotām visām nelaimju nelaimēm! Taču tā nav. Tomēr pastāv iespēja, ka šiem cilvēkiem konkrētā cipara piesātinātā diena var radīt lielāku un atbildīgāku notikumu gūzmu,” stāsta Kristaps Baņķis.

Par Latvijas Numerologu Asociāciju:

http://www.numerologi.lv/sakums/latvijas_numerologu_biedriba/sertifikacija/

Vai jābaidās no melnās piektdienas? 

Mītu mīti. Versijas par to, kā radusies neizskaidrojamā piesardzība pret skaitli „13” un piektdienu, ir vairākas. Tiek uzskatīts, ka tieši piektdienā Jēzu sita krustā un Ieva iedeva Ādama aizliegto augli, bet svētajā vakarēdienā piedalījās 13 cilvēki. Cita versija saistīta ar skandināvu mitoloģiju, vēl kāda – ar tempļa bruņiniekiem. Iespējams, lielu nozīmi devusi arī 1907.gadā publicētā Tomasa Lousona (Thomas Lawson) novele Piektdiena, trīspadsmitais (Friday, the Thirteenth) un 2003.gadā iznākušais Dena Brauna bestsellers Da Vinči kods.

Bez 13. Skaitlis 13 tika uzskatīts par veiksmīgu senajā Ēģiptē un Ķīnā, bet mūsdienās šīs bailes vairāk raksturīgas ASV un Lielbritānijas iedzīvotājiem. Lai arī šīm bailēm nav racionāla pamata, daudzās pasaules viesnīcās nav trīspadsmitā stāva un numura, lidostās – trīspadsmito vārtu, lidmašīnās – trīspadsmitās sēdvietas, bet slimnīcās – trīspadsmitās palātas. 

Mēles mežģis. Fobijai ir doti arī vairāki sarežģīti izrunājami nosaukumi. Bailes no skaitļa „13” tiek dēvētas par triskaidekaphobia (grieķu valodā - tris ir trīs, kai – un, deka – desmit un phobos – bailes). Savukārt bailēm no 13.datuma piektdienā doti divi nosaukumi - friggatriskaidekaphobia (Friga ir skandināvu dieviete, no kuras vārda atvasināts dienas nosaukums Friday angļu valodā) un paraskevidekatriaphobia (grieķu valodā paraskevi nozīmē piektdiena).  

Dārgās bailes. Amerikas Savienotajās Valstīs no šīs fobijas cieš no 17 līdz 21 miljonam cilvēku, un lielvalsts ekonomikai tas izmaksā 800-900 miljonus ASV dolāru, jo fobijas māktie cilvēki šajā dienā izvairās lidot un neveic savus pienākumus kā parasti, vēsta National Geographic News.

Latvijas Pilnmēness. Latvieši neesot jūtīgi uz melnajām piektdienām, uzsver numerologs Kristaps Baņķis, kurš šī datuma un dienas sakritību pētījis jau desmit gadu. Latvijā lielāka ietekme ir pilnmēnesim, jo Latvija šajā mēness fāzē ir dzimusi. Līdz ar to visi notikumi Latvijā izlādējas pilnmēnesī.  Arī 13.janvāra (otrdiena) grautiņu laikā bijis pilnmēness un liela planētu spriedze. 

Karmisks skaitlis. Trīspadsmit ir viens no karmiskajiem skaitļiem – cilvēkiem, kas saistīti ar šo skaitli, ir lielāki pienākumi pašiem pret sevi un sabiedrību. Skaitļa sastāvā esošais vieninieks un trijnieks ir radoši aktīvs, bet kopā veido mazliet sarežģītāko četrinieku. Tomēr skaitlim 13, kā visiem cipariem, kas kopsummā veido 4 vai 7, ir viena specifika – tas neder lielākajai daļai cilvēku, ja vien viņi paši nav saistīti ar 4 vai 7. Piemēram, 1.datumā dzimušam cilvēkam 13.datums nav tas veiksmīgākais.

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3711 iesaka šo blogu

Balsot