Astroloģija ir lielisks rīks, lai cilvēks noskaidrotu kaut kādus savas dzīves raksturīgos moduļus, kas iespējams traucē veidot komunikāciju ar citiem, veidot attiecības vai sajūtu, ka dzīve iet pa apli – mainās tikai cilvēki. Mēs nepiedzimstam, kā tukšas lapas, bet nesam līdzi jau iepriekšējo dzīvju pieredzi, ģimenes modeļus ģenētiski. Esot šeit izvēlamies tieši to ģimeni, valsti un vidi, kurā mēs ieraudzīsim sev vēlamos/ pazīstamos modeļus, tas ir cilvēkus un situācijas. Jā arī tādus, kas mums iespējams nepatīk. Jo mums piedzimstot mēness mums jau ir noteiktā zīmē un noteiktos aspektos. Tātad mēs jau zinām, kā mēs uztversim mammu. Tāpat saule savā zīmē un aspektos un jau zinām, ko gaidīsim no tēta. Tieši tā – mūsu vecāki pat ļoti iespējams ir citādāki, nekā mēs viņus uztveram, jo tā ir tikai mūsu uztvere un attieksme, kas reizēm saskan ar realitāti, bet bieži arī nē. Un, kas ir fenomenāli (saku pēc pieredzes), ka bieži arī vecāki sāk uzvesties, rīkoties savādāk esot katra bērna klātbūtnē.
         Iedomāsimies, bērnam ir mēness kvadratūra ar saturnu. Vai šādu bērnu būs viegli apķert, samīļot? Vai viņš būs emocionāli atvērts? Visticamāk, ka nē, līdz ar to var veidoties, ka mamma to redzot un zemapziņā neapzinoties arī veido šīs attiecības distancētāk. Vai arī mamma var būt pat ļoti atvērta, komunikabla, bet šāds bērns ievēros vairāk situācijas, kad mamma noignorēs, neuzklausīs vai neatbalstīs. Nevis situācijās, kurās mamma gribēs atbalstīt. Jo paterns ir dziļi iekšā, lai uztvertu tieši tādu mammu. Savukārt bērnam, kam pretēji būs mēness trigonā ar jupiteru liksies, ka mamma ir atvērta iespējām, gatava dot un ir atklāta. Jo tāda ir paša bērna iekšējā uztvere. Man vecākajai meitai ir mēness sekstils ar jupiteru un viņa nāk un runā ar mani par ļoti atklātām tēmām. Tas man iekšēji ir radījis daudz interesantu sajūtu, jo man tas nav dabiski. Bet viņa iespējams, ka to neredz, jo viņai liksies, ka varu būt emocionāli atklāta. Līdz ar to, šī ir veiksmīga mijiedarbība, kur bērns ar kādu savu pozitīvu paternu savā veidā palīdz vecākam tikt galā ar viņa kādu grūtāku iekšējo paternu. Bet ir arī otrādi, kur bērns var pacelt augšā mūsos kādas bailes, neatrisinātas lietas. 
        Man pašai liekas, ka ir ļoti svarīgi, ka cilvēki APZINĀS šos savus iekšējos paternus un, kā veido attiecības, lai neizbojātu attiecības ar sev svarīgiem cilvēkiem. Jo tikai apzinoties un pieņemot sevi, mēs spējam atdzīt šos vājos punktus un mainīt.
3 piemēri (aspekti) dažādiem iekšējiem modeļiem: 
         Mēness kvadratūrā ar sauli. Bērna ierašānās ģimenē ļoti iespējams var pastriprināt dinamiku starp vecākiem, jo redzēs viņus katru ar atsevisķu audzināšanas stilu. Lidz ar to vienu dienu mamma laba, otrā tētis. Bet pa lielam ieksā cīņa starp savu ego (sauli) un emocionālajam vajadzībām. Kamēr bērns mazs vecāki var paši šo tik daudz neprojicēt uz āru un vienoties par kompromisu, ja viens saka, jā, tad otrs piekrīt tajā brīdī. Jo tā vecāki var palīdzēt mazināt bērnam šo iekšējo spriedzi. Bet, ja vecāki vēl katrs cīnās par savu taisnību, tad ģimenē būs dubults stress.
          Mēness opozīcijā ar merkūru. Bērns jau reaģēs emocionāli pret jebkādu mammas padomu, pat ja viņa neko ļaunu nav domājusi. Bērns noteikti nestāvēs klusi un komentēs pretī visiem padomiem, tādā veidā apstiprinot, ka esmu gana labs savās prāta spējās. Bērnam un pēc tam, kā pieaugušam var būt apgrūtināta komunikāciju ar citiem, jo var asi reaģēt uz citu cilvēku padomiem, un pavadīt daudz laika sevi aizstāvot un cīnoties par taisnību.
          Mēness kvadratūrā ar neptūnu. Šeit var būt diezgan liels paterns ar grūtībām ieraudzīt mammu, tāda kāda viņa ir. Līdz ar to bērns var ieņemt arī upura pozīciju, jo viņam var likties vai nu mamma ir savā pasaulē, vāja, kurai grūti palīdzēt bērnam dzīves praktiskajā daļā. Kas var veidot vēlāk dzīvē diezgan dziļu upura lomu par to, ka mamma nav bijusi klātesoša. 
         Esmu redzējusi, karti sievietei, kas ir ratiņa krēslos, vecāki alkoholiķi, bērnība bez normālas pārtikas un sadzīves. Bet viņas iekšējie paterni bija redzēt iespējas, nevis visu šo. Viņa joprojām apzinās realitāti un grūtības, kas viņai tika dotas. Bet jau kā bērns gāja prom no mājām, lai nebūt alhokoliķu vidē, bet atrada draugus un iespējas, kur nodarboties ar sportu un citām iniciatīvām. Un arī tagad viņa māk saredzēt dzīves iespējas, kur sevi piepildīt ar sportu un ir atdzīta sportiste. Par bērnību runā ar vieglumu, jo tā ir viņas iekšējā pasaule (mēness/ 4 māja un aspekti, kas šo visu spēj uztvert viegli).
        Ja mums ir sajūta, ka grūti mainīt šos paternus, tad astrologi protams var iedot norādes, kā to palīdzēt mainīt, bet vēl var doties pie psihologa, kur kopīgu ar viņu mainas rīcību un uztveri soli pa solim, lai pietuvotos savai laimīgākajai versijai
 

Bloga sadaļas

Santa Gindra

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

266 iesaka šo blogu

Balsot