Pēdējo nepilnu divu gadu laikā katram šis "Kovid" laiks ir atņēmis vai iedevis kaut ko citu. Man viens no aktuāliem jautājumiem, kas pacēlās bija par ENERĢIJU. Es domāju, ka katrs ir kādreiz izjutis sajūtu, ka nejūtamies īsti labi otra klātbūtnē? Arī pat tad, ja otrs tā īsti neko sliktu nav mums izdarījis. Tā sajūta, ka kaut kādas vibrācijas no otra cilvēka tev neļauj līdz galam justies komfortā.  Visticamāk, ka vai nu otra enerģijas ir pilnīgi savādākas vai arī jums ir spēcīgas dotības sajust, ka otrs cilvēks nav harmonijā ar sevīm vai kāda no šī cilvēka disharmonijas tiek projicētas uz jums. 

        Kāpēc tā notiek? Ja atomfizika pēta kā atomi un molekulas mijiedarbojas savā starpā, tad astroloģija ir kā MILZĪGA enerģijas valoda ar daudziem, jo daudziem slāņiem, kur gadiem ejot mēs mijiedarbojamies ar citiem cilvēkiem, kas atstāj mūsos kaut ko no sava enerģijas potenciāla/pieredzes. Mums ir pieejamas daudzas psiholoģijas grāmatas par cilvēku mīlestības valodām, bet astroloģijā tās nebeidzas tikai ar piecām, jo cilvēks ir daudzšķautnaina būtne un katrā dzīves jomā tā valoda būs savādāka. Jo cilvēks var būt spontāns izvēloties partnerus, rīkojoties aktīvi un nepārdomādami, bet varbūt braucot iepērkoties un kārtojot sadzīviskas lietas viņam vajag visu izplānot ilgtermiņā uz priekšu. Jo vairāk cilvēks saprot sevī šīs ENERĢIJAS plūsmas, kurās jomās tā plūst viegli un, kurās ar blokādēm un bailēm, jo veiksmīgāk spējam pieņemt sevi un arī citus. Bet dzīvē diemžēl lielu dzīves daļu mēs mēģinam pielāgoties otram, kas it sevišķi var būt aktuāli bērnībā, kamēr dzīvojam ar vecākiem. Bet, ja tas ir kaut kas pilnīgi atšķirīgs no mūsu dabiskā ritma, tad ilgstošā laika periodā tas var būt loti nogurdinoši. Vai arī var būt risks, ka nesaprotot otra cilvēka enerģijas potenciālu, mēģinām to lauzt un pārveidot. Un tieši "kovida laiks" ir devis man fantastisku pieredzi, lai saprastu, cik enerģija ir MILZĪGA vērtība, cik būtiski ir saprast tām savas robežas un respektēt arī otra. Es tomēr esmu par to, lai pasaule ietu uz to, ka mēs spējam pieņemt to, ka visi neesam vienādi. Par to, cik svarīgi ir cilvēciskums, lai mēs nelauztos otra enerģētiskā laukā. It sevišķi gadījumos, ja otram ir labi, bet pašam īsti nē. Bet, ja tā tomēr notiek, tad man liekas, ka vienmēr ir jājautā sev pašam. Kāpēc mani tas traucē? Kāpēc man vajag, lai otrs ir uz tā paša attīstības "viļņa"? Kāpēc man vajag, lai otrs dara to, ko es daru? Kā mani ietekmēs tas, ja otrs domās pavisam citādāk?  Bet neaizmirsīsim to, ka nekas nestāv uz vietas, ka planētas (enerģija) turpina ietekmēt mūs, kas nozīmē, ka periodiski mēs mainīsim virzienu, kur vēlamies ieguldīt savu enerģiju. Un šis man liekas ĻOTI BŪTISKI! Ne vienmēr citiem būs aktuāli tie paši jautājumi. Mūs protams ietekmē vēl ārējā vide, ārējie faktori un apkārtējā vide. Kas ir izteikti daudziem arī šajā COVID laikā. Jo vienmēr ir mūsu pašu izvēle – pielāgoties citu enerģijām par to, ka VISS IR SLIKTI vai ieklausīties savā enerģijas plūsmā un vadīties pēc tās. Jo pilnīgi noteikti šis laiks nekad nebūs slikts pilnīgi visiem. Tāpēc ir tik svarīga spēja būt empātiskiem pret savām vajadzībām un citu vajadzībām, tas ir nevajag uzspiest virsū savu “pareizi” vai kā ir jābūt. Un ttomēr, ja jūtam, ka īsti nespējam atbildēt uz jautājumiem kāpēc nespējam pieņemt otra enerģijas laukus, tad varbūt ir kāda blokāde kādā no mūsu čakrām. Par kurām aprakstīšu nedaudz tālāk. 

     1. Čakra ir par 2 /4. māju un atbild uz jautājumu, kas ES ESMU. Planēta SATURNS.

     Pirmā čakra atbild par pirmatnējiem instinktiem, izdzīvošanas mehānismiem un mūsu drošības sajūtu. Kas ir pārtika, mājas, miegs, ģimenes izjūta, finansiālā drošība. Ja šī čakra ir pārlieku noslogota vai diharmonijā, tas tas var dot nogurumu, neapmierinātību un nedrošības sajūtu. Vai arī pastiprināt uzmanību uz ēdienu, dzērienu vai materiālām krāšanas lietām.

      Pirmais, kas nāk prātā par šo čakru ir mūsu ģimene/dzimta (4. māja). Jo stabilāk un drošāk spējam justies ar savējiem, par to, ka mums ir stipra aizmugure, jo vieglāk sākt realizēt pārējās mūsu čakras. Jau mazam bērnam esot mēs sākam mācīt realizēt pirmo čakru, kas ir mācam - apģērbties, spēju par sevi parūpēties, ēst, atpazīt savu ģimeni. Bet, lai mēs saņemtu šo stabilitātes izjūtu mums ir jāsajūt, ka mums ir cilvēki, kas mūs atbalsta, ka zinām robežas, kam bieži nāk līdzi arī kāda disciplīna, rāmji, darbs. Jo pirmā čakra ir savienota arī ar otro māju – finansiālo drošību, nekustamiem īpašumiem, zeme un, lai mums tā būtu ir jāprot atbildīgi strādāt, spēja arī nolikt priekšdienām. Par saturna planētu atbild mežāza zīme un ūdensvīrs, bet varētu būt arī VĒRSA zīme. Jo vērsis ir par pacietīgumu, stabilitāti, krāšanu, stūrgalvību, kas ir nepieciešama, lai izdzīvotu. Pēc manas pieredzes priekš šīs čakras ir svarīga ģimene, kas sākas jau ar to, ka bērns zina, kur viņš var griezties problēmu situācijās, kas būs viņa atbalsta komanda. Šeit ietilpst arī svarīgums, ka bērns saprot, kas ir viņa vecāki arī tad, ja tētis/mamma pametusi vai nerūpējas. Bet bērnam ir svarīgi saprast, ka jā tāda ir tā realitāte, bet viņam ir cita atbalsta komanda. Jo, tad, kad zinām, ka mums būs ko ēst, kur dzīvot un esam pārliecināti par to, kas esam tikai, tad spējam atbrīvot nākamo čakru, kas ir saistīta ar seksualitāti, seksuālo pašapziņu un spēju just un dot otram. Tikai, tad varam atbrīvot savu 2. čakru. 

      Bet, ja 1. čakra ir bloķēta, tad tas var pat dod sajūtu, ka ir grūti izkāpt no gultas. Piemērs, cilvēkam raksturā izteikta gaisa stihija ar vāju marsu, kur daudzas planētas atrodas 2. mājā (tātad cilvēkam ir svarīgi savi resursi), bet līdz to realizēšanai jāpieliek lielas pūles, lai tas nepaliktu teorijā un grāmatu lasīšanā. Tiklīdz vīrietis jūt, ka nespēj realizēt savas daudzās idejas par pelnīšanu, tad, jo vairāk zūd motivācija kaut ko darīt, līdz dienām, kad negribas kāpt ārā no gultas. Vai ir daudzi gadījumi, kur ir realizētas augstākās čakras, bet apakšējās īsti nē, līdz ar to cilvēks ir diskomforta sajūtā. Kas dod to, ka var sākt kaitināt tie, kam ir nauda/ materiālais nodrošinājums vai spēj sevi realizēt praktiski. Piemērs no dzīves, cilvēks ar attīstītu 6 čakru gatavs palīdzēt draugiem, ģimenei, bet pašam sakārtot ēdiena karti, rūpēties par savu ķermeni sagādā grūtības, līdz ar to vakarā apēd daudz vairāk, nekā gribētos. Jo pirmā čakra ir par to, ka spējam arī fiziski parūpēties par sevi, kas skaitās it kā primitivā līmenī, bet arī svarīga enerģijas daļa. 

   1. Čakras līdzsvarošanai ieteicamas ēteriskās eļļas - sandalkoka, ingvera un krustnagliņas. Darbs ar sarkanajiem kristāliem, ēst sarkanus ēdienus, ķiršus, zemenes, sarkanos ābolus vai tomātus. Vai arī pavadīt vairāk laika pie sarkanas krāsas, kas var sūtīt dziedniecisku enerģiju uz pirmo čakru.

      2. Čakra – ES JŪTU. Par ko atbild jupiters, venēra un mēness ( mājas 5 un 6).

       Šī čakra atbild mums par radošumu un seksuālo enerģiju. Viņa regulē mūsu noskaņojumu, iedvesmo uz radošām lietām un veselīgu seksa dzīvi. Kad šī enerģija ir līdzsvarā, tad ir iedvesma kaut ko radīt, sajust iedvesmu, lai svinētu dzīvi, spēja dalīties ar emocijām, foršām lietām un būt veselīgās attiecībās ar seksualitāti. Kas var dod diezgan lielu laimes sajūtu, jo tas ir bieži saistīts ar mūsu pašrealizāciju, jo 5. māja atbild par – hobijiem, bērniem, svētkiem, kreatīvām idejām un projektiem utt.

      Par šo čakru visvairāk atbild Jupiters, jo viņš ir par spēju ieraudzīt iespējas, paplašināties, redzēt optimistisko pusi. Ja saturns dod stabilitāti, kaut kādā veidā disciplinē, tad pie 5. mājas tēmām ir vairāk uz āru došanu, dalīšanos. Jo 5 māja ir par spēju dot mīlestību, radīt arī bērnus. Līdz ar to 2.čakra ir savā ziņā ļoti sasaistīta ar to, jo tā atbild par olnīcām, dzemdi, bet, lai tās funkcionētu pilnvērtīgi, tad šai enerģiijai jābūt atvērtai, lai spētu dot. Ja šis enerģētiskais slānis ir bloķēts, tad var kavēt bērniņa atnākšanu. Pie 2. čakras vēl varētu būt planētas venēra un mēness, jo tās ir planētas, kas atbild par sievišķību, par romantiku, radošumu. Tas, kā ir veidotas emocijas un līdz ar to, kā reaģējam pret savām un citu vajadzībām paradīs mūsu mēness. Ja tas ir bloķēts natālajā kartē, tad arī ļoti ticams, ka enerģētiskā līmenī mazāk dalīsimies ar savām emocijām, būs grūtāk ieraudzīt otra emocionālās vajadzības, kad vajag palīdzēt. 

     Kāpēc arī 6. māja? Jo arī tā iet nedaudz klāt pie spējas rūpēties par kaut ko (dzīvniekiem, veselību, kalpot citiem utt.) , bet, ja šī māja ir bloķēta, tad var būt grūtības just šajās tēmās un palīdzēt citiem tīri saimnieciskās, ikdienišķas lietās. It kā šī enerģija vairāk ir praktiska, bet, ja ņemam dārzu, stādus un puķes, tad tas viss tā īsti nevar izaugt bez mīlestības un rūpēm. Lai mēs izaudzētu arbūzu Latvijas klimatā mums tomēr ir jāieliek kaut kāda noteikta radoša deva no mums pašiem:-))

     Ja šī enerģija ir pārlieku aktivizēta, tad tas var veicināt, ka citiem jūsu enerģija var būt par daudz intensīva vai jūs varat tik ļoti gribēt iepriecināt visus citus, ka paliek nepamanītas savas vajadzības, kas var novest pie sarežģījumiem. Savukārt, ja tā ir bloķēta, tad viens no visbiežākajiem un redzamajām problēmām ir problemātika ar bērniem, grūtības svētkos uzvesties nesamāksloti, iejusties kādās lomās, atbrīvoties randiņos utt. Kas protams, tālāk samazina radošos, dodošos procesus un samazina libido. Kas var novest pie sieviešu problēmām, depresijas, urīnceļu infekcijām, neauglību, atkarīgo vielu lietošanas utt.

      Šeit bieži ir svarīgi tikt vaļā no kaut kādas emocionālas bagāžas, kas iespējams neļauj iet uz priekšu un atvērties. Jāpavada laiks vairāk pie orandžas krāsas, vilk drēbes ar orandžu akcentu. Ēteriskās eļļas - apelsīns, neroli, kardamons, kas var palīdzēt sakārtot šo čakru. No kristāliem, piemēram, dzintars. Ēdiens – apelsīns, burkāni, ķirbji.

     Bet tiekot līdz 3. čakrai ir skaidrs, ka šeit vajag nedaudz aktīvāku enerģiju, lai mēs pirmo un otro čakru spētu ielikt darbībā. Jo 3. čakra ir stāsts par ES DARU, kur ir iesaistīts mars un saule (mājas 1 un 10).

     Mars ir vīrišķā planēta, kas atbild par drosmi, gribasspēku, spēju rīkoties. Savukārt saule valda pār pašapziņu, pašcieņu un godkāri, kas viss iet zem 3. čakras. Lai mēs realizētu pirmo un 10. māju mums ir vajadzīgas ambīcijas, kaut kāda veida atdzinība, publikas uzmanība, realizācija karjerā, sasniegumi un tam visam ir vajadzīga šī čakra līdzsvarā. Jo tas nozīmē, ka pietiek pārliecība un drosme, līdz ar to vieglāk sevi realizēt caur 1 un 10. mājas tēmām. Te gan ātri pārliecība var pāriet augstprātībā un sevis apzināšanās pret egoismu. Ja šī čakra nav traucēta, tad ir diezgan viegli, instinktīvi sajust vai esam uz pareizā ceļa, viegli atrast rīcībai virzienu, lai sasniegtu labākos rezultātus. Kas galu galā dod arī garīgo izaugsmi un spēju mainīties. Ja būs šī enerģija būs pārslogota, tad var izpausties kā pārlieku liels iedomīgums, koncentrēšanās uz sevi. Kas var būt risks cilvēkiem ar ļoti izteiktu pirmo māju, kad dzīves laikā izteikta enerģijas plūsma uz sevi, bet ļoti iespējams, ka dzīves laikā jāmācās koncentrēties arī uz pretējo pusi – tas ir citiem, partnera attiecībām, rēķināties lēmumos ar pārējiem. It sevišķi gadījumos, ja cilvēks neapzinās šo savu potenciālu un vēlas visu kontrolēt, tad tas var ātri izveidot konflikta situācijas.

         Kas notiek gadījumā, ja šī čakra ir vājāka? Kas var būt it sevišķi gadījumos,  kur mars un saule ir vājā zīmē (it sevišķi vīrietim), pirmā un desmitā māja tukša vai bloķēta, kā arī uguns stihijas trūkums. Tas var dod pazeminātu pašapziņu un zemu pašnovērtējumu. Iespējams, ka nav vēlme izdzīvot dzīvi līdz galam un var dot priekšroku sēdēšanai pie TV un sērfot internetā. Fiziskā līmenī neaktīva un bloķēta 3 čakra var izraisīt pārtikas alerģijas palielināšanos, gremošanas traucējumus. Kā arī problemātika orientēties, koncentrēties uz situāciju.

      Lai šī enerģija spētu atvērties ir nepieciešama vairāk dzeltenā krāsa dzīvē, meditācijas. Situācijas, kurās iztēlojaties sevi pie siltas saules vai, kur ķermeni ieskauj spilgta, silta gaisma. Vēl var palīdzēt ķermeņa masēšana ar ēteriskām eļļām, piemēram, rožu koka, frankincense eļļa.

     Dzelteno ēdienu ēšana, iekļaujot savā ēdienkartē vairāk banānus, citronus, kukurūzu, dzeltenos paprikus.

PS.  Turpinājums sekos par 4-7. čakru. 

 

 

Bloga sadaļas

Santa Gindra

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

266 iesaka šo blogu

Balsot