Harmoniskā novietojumā (ja uz savienojumu neiet citi disharmoniski aspekti) tas nav tas sliktākais novietojums sinastrijā. Daudzi cilvēki, kam ir bijis šāds savienojums ar otru saka, ka ir sajūta par kaut kādu kopīgu pagātni, sajūta, kā esot komforta zonā. Man pašai šis savienojums ir ar tēti (harmoniski aspektēts) un vienmēr ir bijis kāds vienojošs elements, kam pat tā īsti nav reāls izskaidrojums. Sajūta, ka nākam no kaut kādas līdzīgas pagātnes, ieradumiem, kaut kas abiem viegli saprotams. Tomēr kādā brīdī esmu lēnām sapratusi, ka mans izvēlētais ceļš ir tomēr nedaudz savādāks, kur tālāk veidoju savus ieradumus un tradīcijas, kas var arī nesaskanēt ar tēta ieradumiem. Bet vienmēr paliek cieņa un respekts par otra uzskatiem, bet paliekot arī pašai pie saviem, kur es spēju būt laimīgāka. 

        Ja tas ir disharmonisks savienojums, tad tas var būt diezgan pasmagi un pagrūti, jo saturna cilvēks ar savām prasībām un ierobežojumiem neļauj otram attīstīties, redzēt iespējas un virzīties uz kaut ko citu, kas viņam būtu vajadzīgs un noderīgs, lai justos laimīgs. Saturns, jo vairāk sāk strādāt ar gadiem un ilgstošāk dzīvojot kopā, līdz ar to dienvidu mezgla cilvēks var justies smagāk un smagāk. Ļoti daudz ko izsaka arī tas, kā pašam cilvēkam ir aspektēti mezgli un kādus aspektus veido otrs, jo tas arī var daudz ko mainīt situācijas analīzē. Kā arī grūtāk būs, tad, ja dienvidu mezgla cilvēks ir ar vājāku raksturu, vieglāk ietekmējams, jo tādā veidā viņš var nodzīvot visu mūžu klausoties, ko otrs saka un īsti neieklausīties sevī, ka tas viņam varbūt nepavisam neder un nav vajadzīgs. Šobrīd daudz psiholoģijā runā par robežu nospraušanu ar citiem cilvēkiem, kur mēs spējam saskatīt tas, kas ir vajadzīgs mums, bet tajā pašā laikā respektēt otra izvēli. Kas būtu ļoti būtiski cilvēkiem, kam ir disharmonisks saturna savienojums ar dienvidu mezglu vai kvadratūras.

       Kāpēc paliek grūti? Jo saturna cilvēkam var likties, ka tas, ko dienvida mezgls grib sasniegt, izdarīt ir kaut kas pilnīgi nepareizs, neatbilstošs vai sajūta, ja otrs sasniegs to, ko vēlas, tad viņu zaudēs. Līdz ar to, saturna cilvēks var sākt kontrolēt otru, uzspiest savas idejas par to, kā otram jādzīvo. Kā tas būtu situācijā, kur vecāks grib, lai viņa bērns “izaugtu” tādā pašā veidā, kā viņš to darīja. Labos vai sliktos aspektos saturnam ir sajūta, ka ir tāda kā “misija” uzņemties atbildību par dienvida mezgla cilvēku, kur var būt arī daudzas noderīgas lietas, kas skar jautājumus par atbildību, disciplīnu un struktūru. Jo reizēm, lai kaut ko sasniegtu vajag tādu kā praktisko skolotāju, kurš palīdz soli pa solim piepildīt sapņus un mērķus. Kas, jo sevišķi labi strādā, ja ir saturna trigons/sekstils ar ziemeļa mezglu. Bet, ja tas būs disharmonijā, tad tieši pretēji var traucēt otram redzēt viņam paredzētās iespējas, jo otrs baida, kontrolē un bremzē. 

         Piemērs. Sievietei (meitai) 5. māja mežāža zīmē, kur viņas 5. mājas pārvaldnieks disharmoniskā aspektā ar venēru (2 un 8. mājas zonās). Savukārt viņas mammas saturns savienojumā ar dienvidu mezglu. Līdz ar to mamma rada meitai lielāku vainas izjūtu tēmās, kas skar bērnus, randiņus, radošo un jautro pusi. Kā arī mamma ar kādām sarunām palielina meitā bailes par finansiāliem jautājumiem, pazemina pašvērtības sajūtu, kā sievietei. Tas varētu būt apmēram tā, kā tu vari staigāt uz randiņiem (atļauties būt arī sieviete), ja tev mājās ir mazi bērni. Mežāža zīme bērnu un jautrības zonā jau pats par sevi nav no vieglākajiem novietojumiem, jo dod sajūtu, ka bērni tas nav vienkārši un viegli, it sevišķi, ja tas skar finanses. Bet, ja vēl mammas saturns ir tur, tad sliktākais scenārijas varēja būt, ka ka meita vispār negribētu dēļ tā bērnus. Bet šajā piemērā, mamma izvirza stingras prasības par to, kā meitai vajadzētu savus bērnus audzināt, padomi, kur tērēt priekš bērniem naudu, kādos pulciņos viņus virzīt utt. . Līdz ar to meitai pastiprinās sajūta un attieksme, ka bērni ir grūts "darbs", ka jābūt atbildīgai un jāvelta daudz uzmanība (kaut iekšēji var būt gribētu savādāk). Tajā pašā laikā attiecīgos posmos viņš var strādāt uz otru pusi, kad dienvidu mezgla cilvēks paļaujas uz otru atbildības ziņā attiecīgajā zonā. Ja šajā gadījumā mammas saturns meitas 5. mājā, tad meita bieži atdod atbildību mammai par bērniem, par ko mamma var nebūt apmierināta un gandarīta. Šajā gadījumā, viņām abām tika ieteikts meklēt citas tēmas par ko runāt, mammai pastrādāt ar savām bailēm par mazbērniem, jo pa lielam nekas slikts nenotiks arī tad, ja viņa neuzņemsies atbildīgās omas lomu. Meitai, ja vajag palīdzību bērnu pieskatīšanā vai kādu padomu bērnu audzināšanā, tad prasa to no cilvēkiem, kam ir jupiters uz viņas 5. māju, lai atvieglotu jau viņas smagnējumu. Lai sievietēm saglabātos feinas mammas - meitas attiecības savstarpēji tiek meklēts vidusceļš starp atbildību vienai pret otru, cik tā ir pārspīlēta kādā brīdī un, kur to var samazināt. Mamma mācās uzticēties meitai, palaist savas bailes, ka nebūs laba ome/mamma, ja neiesaistīsies vairāk mazbērnu audzināšanā. Šis nav stāsts, kas pilnībā atrisināms, bet, ja abas puses grib var drusku samazināt smagnējumu un neapmierinātību. Kā arī agrāk vai vēlāk dienvidu mezgla cilvēks meklēs citus cilvēkus, kas viņu iedvesmo, kas šajā gadījumā būtu meitai par sevis izpaušanu ballītēs, starp bērniem. 

      Starp diviem mīļotajiem cilvēkiem sākumā tas var pat radīt sajūtu, ka esmu saticis dvēseļu cilvēku, kaut ko ļoti nozīmīgu un dziļu. Sajūtu, ka bija jāsatiekas. Tomēr laika gaitā tas var būt diezgan sarežģīti, jo kā jau minēju saturna cilvēks neļauj otram "augt attīstībā”, kas gan vairāk būs disharmonisku aspektu gadījumā (kā augstāk minētā piemērā). No otras puses saturna cilvēks uztver dienvidu mezgla cilvēku diezgan nopietni un ar atbildības sajūtu. Kā arī šis savienojums dod savā veidā atgādinājumu par tēmām par kurām pats cilvēks pirms ieradās šajā pasaulē apsolīja uzņemties atbildību. Vienkāršāk ir tādā gadījumā, ja pašam cilvēkam jau ir kādas planētas savienojumā ar dienvida mezglu un harmoniski aspektēts. Jo pats cilvēks arī dzīves laikā kaut kādā ziņā ticamāk, ka paliks dienvidu mezgla orientēts un otrs atnākot tur ar savu saturnu var iedod sajūtu, ka es tevi atbalstu un saprotu. Harmoniskā gadījumā dienvidu mezgla cilvēks var palīdzēt saturna cilvēkam atbrīvoties no kādiem dziļiem kompleksiem.

         Vēl viens piemērs. Sievietes dienvidu mezgls 10. mājā un savienojumā ar vīrieša saturnu. Sieviete jūtas labi mājās, tendēta arī uz ģimenes veidošanu, izbaudīt ģimenes atmosfēru (ziemeļu mezgls 4. mājā). Bet vīrietis tur daudz fokusu par viņas karjeras mērķiem, daudz prasa par viņas plāniem un kādā veidā vēlas sasniegt savus mērķus, kas var reizēm nogurdināt un likties par daudz prasīgi (kas var dot sajūtu, ka vīrietis uzvedas kā tētis). Bet tā, kā šim savienojumam nav disharmoniski aspekti, tad daudzi padomi/ jautājumi par darbu un karjeru var būt noderīgi, jo var palīdzēt skaidrāk saskatīt uz ko viņa tiecas, vieglāk redzēt realitāti un struktūru. Šeit gan ļoti nozīmīgi vēl ir paša vīrieša saturna viņa natālajā kartē un tas ir harmoniskā aspektā ar viņa sauli, līdz ar to ticamāk, ka šie padomi būs veiksmīgāki un noderīgāki, nekā, ja būtu saturna kvadratūra ar sauli. Citā sinastrijā šāds savienojums var dot, ka dienvidu mezgls ir precējies vai vecāki nav priecīgi par šo savienību. Līdz ar to dienvidu mezgla cilvēkam jāpieņem grūts lēmums par statusa maiņu (10. māja) vai jāpārvar kādas grūtības un šķēršļi, lai spētu būt kopā.

 

Bloga sadaļas

Santa Gindra

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

266 iesaka šo blogu

Balsot