Sinastrijas – merkūrs.

 

Bieži merkūru sinastrijās ir pieņemts neuztvert pārāk nopietni, jo merkūrs nedod attiecībām romantiku, kaisli un aizraušanos. BET komunikācija attiecībās tomēr ir svarīga!! Es pat teiktu ļoti, jo katrs vēlas būt sadzirdēts, saprasts un, ka viņā ieklausās. Saderībā skatāmies vai merkūri atrodas vienādā stihijā, vai aspektē ar citām planētām un kurā mājā atrodas. Tas palīdz izprast pāra potenciālās komunikācijas spējas. Jo būsim godīgi merkūrs (mūsu prāts) nav tikai tas, kā mēs runājam, kā domājam un, kā mācamies, bet tas arī parāda kā reaģējam, kā tiekam galā ar problēma situācijām, kādas ir mūsu intelektuālās spējas, mērķi un intereses. Un šeit ir būtiski piebilst to, ka ir svarīga katra cilvēka paša natālā karte. Kādā ziņā? Ja cilvēkam ir pašam par sevi spēcīgs merkūrs, labas spējas komunicēt, izziet uz kompromisiem, tad otra kāds negatīvs aspekts tik ļoti netraucēs. Kas būtu pretēji, ja ir otrādi. Piemēram, cilvēkam merkūrs ir zivs zīmē un kvadratūrā ar neptūnu. Kas liecina, ka cilvēkam ir grūti skaidri un saprotami izteikties, intuīcija bieži var būt maldīga. Kā arī grūti uztvert loģisku, racionālu informāciju un var palaist garām kādus faktus. Tas nozīmē, ka komunikācijā ar otru jebkurā gadījumā būs kādi sarežģījumi un problēmas.

Apskatīsim pāris aspektu piemērus:

kiss Mēness trigonā ar merkūru – ļoti emocionāla komunikācija, kur lasa viens otra emocijas, sajūt viegli otra domu gājienu. Merkūrs saņem emocionālu atbalstu savām domām un idejām. Sajūta, ka papildina viens otru. Kas ļoti labi strādā arī starp labiem draugiem. Viegli izteikt savas jūtas, otrs klausās ar empātiju un iejūtību.. Šis aspekts dod sajūtu, ka otram var uzticēties, līdz ar to sarunās var tik pateiktas daudzas dziļas, iekšējas sajūtas. Savukārt merkūrs spēj vieglāk analizēt mēness cilvēka emocionālos procesus. Abiem patīk kavēties kopīgās pagātnes atmiņās.

frown Mēness opozīcijā ar merkūru – šajā situācijā viens komunicē no sirds, otrs ar prātu. Mēness cilvēkam var rasties sajūta, ka viņa emocijas tiek par daudz racionalizētas, nevis instinktīvi sajustas. Līdz ar to grūtības izteikt savas jūtas. Vienam vajag emocionālu piepildījumu ar vārdiem, bet otrs to īsti nepiepilda. Bieži kādi merkūra joki mēness cilvēkam liekas aizvainojoši vai jūtīgi, kas liek apvainoties. Jo mēness redz merkūra cilvēku pārāk intelektuālu un emocionāli vēsu, savukārt merkūrs sūdzas, ka mēness cilvēks bieži neracionāli apvainojas vai emocionālās reakcijas ir pārāk jūtīgas. Piemēram, merkūrs vēzī var gribēt samīļot mēnesi mežāzī, bet viņš auksti paskatīsies.Bet tā, kā tā ir opozīcija, tad vienam no otra ir daudz ko mācīties.

 kissMerkūrs trigonā ar merkūru- Daudzas līdzīgas intereses, daudzas tēmas par ko runāt. Viegli dalīties ar idejām, skats uz pasauli un skatījumu ir ļoti līdzīgs, līdz ar to viegli dalīties ar domām. Labi, lai kopīgi mācītos, plānotu darbus un idejas. Šis aspekts palīdz atrisināt problēma situācijas arī jautājumos, kur domas nesakrīt.

frown Merkūrs kvadratūrā ar merkūru. – Komunikācijas struktūra atšķirīga, kas var novest pie strīdiem, smagiem argumentiem un grūtas komunikācijas. Sajūta var rasties, ka nav jēgas runāt, jo saruna iet uz nekurieni. Gadījumā, ja merkūrs ir kvadrātā ar otra merkūru – ļoti sarežģīta ieklausīšanās viens otrā, sajūta, ka nedzird viens otru, katrs runā savu. Ne viens, ne otrs nepieliek pūles, lai sadzirdētu otru.

Atšķirīgas idejas, uzskati, līdz ar to daudzas nesaprašanās. Par tādiem cilvēkiem saka,ka strīdas kā kaķis ar suni. Kas visgrūtāk ir risinot daudzus sadzīviskus jautājumus. Kā pozitīvais aspekts, ka ir lielākas iespējas paskatīties uz kādu jautājumu no dažādiem skatu punktiem un, ja ir vēlme, tad var attīstīties caur to. Vienkāršāk gaisa un uguns zīmēs, jo viņi vēlas komunicēt. Grūtāk zemes un ūdens, jo var ietiepties vai ierauties sevī.

 kiss Venēra sekstilā ar merkūru– liecina, ka ir vairākas romantiskas intereses kopīgas. Vieglāk paust viens otram savas jūtas, vēlmes. Patīk mazie, kopīgie izbraucieni, pastaigas. Vieglas un mīļas sarunas. Venēra piedod to, ka ir tolerance pret otru cilvēku, vieglāk izziet uz kompromisiem. Venēras cilvēku piesaista merkūra intelektuālās spējas, viņa attieksme pret romantiskiem jautājumiem. Šis aspekts dod to, ka viens otru uzrunā mīļvārdiņā, kādā saldā iesaukā. Arī sarunas bieži ir saldas, mīļas, īsziņas ar daudziem romantiskiem vārdiem. Abiem var nepatikt smagas sarunas, labprātāk komunicē mierīgi, caur kompromisiem un viens otru neaizvainojot. Priekšroka tiek dota filmām, galerijām, mākslai, kur var kopīgi veidot par to sarunas un dialogus.

 kissJupiters sekstilā ar merkūru – Labi skolēna/ skolotāju attiecībās. Merkūrs var daudz mācīties no jupitera, jo jupiters parāda plašāku redzējumu par pasauli, vairāk iespējas viņa dzīvē. Jupiters dod pašpārliecību merkūra inteliģencei. Cilvēks kļūst pašpārliecinātāks parādot sevi citiem. Ar šādu aspektu cilvēkiem ir labi kopīgi ceļot, izzināt pasauli, jaunas filozofijas. Abi izbauda daudz un dažādas sarunas, jo ir kopīgas intereses, par kurām var runāt stundām ilgi (kas gan nenozīmē, ka tās ir konstruktīvas un nopietnas). Šādam pārim visticamāk būs vienmēr par ko runāt.Šis aspekts ir ļoti labs, lai mācītos valodas, jo sajūta, ka spēj vieglāk uztvert informāciju, ka sanāk un izdodas. Kur būtu pilnīgi pretējs efekts, ja otrs saturns kvadratūrā pret merkūru.

frown Jupiters kvadrātā ar merkūru– Visbiežāk atšķirīgi filozofiskie uzskati, tas kā redz pasauli, iespējas. Grūti uztver sarunas realitāti, visticamāk, ka tiek palaistas garām kādas nozīmīgas detaļas. Jupitera cilvēks nespēj veiksmīgi mācīt merkūra cilvēku un merkūrs neuztver jupitera cilvēku par savu skolotāju vai, ka būtu jēga no viņa mācīties.Var vienam no pāra likties, ka otrs runā par daudz un nevajadzīgi. Daudz liekvārdības, kādas uzspiestas domas, uzskati, līdz ar to izveidojas skaļi, mutiski strīdi.

innocent Saturns trigonā ar merkūru– Saturna cilvēks palīdz saplānot, realizēt daudzus plānus, idejas. Ļauj idejas realizēt praktiski un reāli. Kas ir labi biznesa darbos, nopietnos darbos, kur mazāk vajag vieglās sarunas. Saturns palīdz atrisināt nopietnas problēmas, situācijas, kā arī ļauj vieglāk formulēt savu sakāmo skaidrā un saprotamā veidā. 

frown Saturns opozīcija merkūrs – Šis aspekts noteikti ir grūtāk cilvēkam, kas mīl jokus, daudz runāties ar otru. Merkūra cilvēkam sajūta, ka viņam grūti izteikties, ka viņš ir kā tāds mazais muļķītis attiecībā pret saturnu. Saturna cilvēkam ir tendence meklēt otrā kļūdas, kritizēt un "piesieties". Merkūra cilvēkam grūti dalīties ar savām domām, idejām, būt muļķīgam, smieklīgam. Sajūta, ka tiek vērtēts viņa komunikācijas veids. Jūt spiedienu uz viņa nervu sistēmu, līdz ar to samazinās pārliecība par viņa gudrību/ inteliģenci. Tas, cik ļoti saturns kritizēs merkūru, ir diezgan daudz atkarīgs no tā, kāda ir merkūra iepriekšējā pieredze. Bet galu galā saturns nevar izmainīt merkūra cilvēka domāšanas veidu. Jo saturns ir tas, kas jūtas apdraudēts ar merkūra idejām, bet patiesībā merkūrs ir tas, kurš ir spējīgs pielāgoties, bet saturns nē. Ja ir kvadratūra/ opozīcija apbusēji, tad ar laiku viens ar otru vienkārši beidz sarunāties.

frownPlutons kvadrātā ar merkūru. Plutona cilvēks visticamāk iespaido merkūru, tā kā velk uz leju. Jo savā iespaidā var likt studēt kādas tabu tēmas, paust idejas, kas ir sociāli nepopulāras. Bet citreiz merkūram tas var būt arī noderīgi, lai ieskatītos dziļāk, pamatīgāk savās domās, idejās. Līdz ar to ilgākā laika posmā, ja vēlas var iegūt lielāku drosmi, lai teiktu to, ko domā. Pat tad, ja šīs attiecības ir negatīvas, merkūrs caur plutonu iemācās vairāk pastāvēt par sevi, pateikt kaut ko pretī.

Bloga sadaļas

Santa Gindra

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

266 iesaka šo blogu

Balsot