Kāpēc tāda izvēle? Jo visbiežāk visur raksta un runā par tiem cilvékiem, kas dara pāri citiem, ko angliski sauc par Bullying. Cilvēki atceras slikto, traumas, ko otrs ir nodarījis sliktu. Bet šoreiz vēlos uzrakstīt par sevi, jo esmu bijusi tajā pusē, kur esmu nevis upura lomā, bet pretēji – nodarījusi pāri citiem.

Kas, tad ir ASC? Tas noteiktā zīmē parāda kā cilvēks no bērnības iemācījies parādīt sevi pasaulei, jo īpaši sabiedrībā, publiskās un bezpersoniskās attiecībās. Daudzos gadījumos tas funkcionē kā aizsargs vai maska, lai aizsargātu savu īsto raksturu. Tā maska palīdz tikt galā ar nepazīstamām, neērtām situācijām. Kā arī parāda cilvēka fizisko izskatu, kā citi mūs uztver.

Dažas slavenības, kam ir asc kvadratūra ar plutonu: Liv Tylor, Kate Hudson, Pamel Anderson, Brad Pitt, Ozzy Osbourne utt.

     Savukārt mans ASC ir kvadratūrā ar plutonu/marsu. Galvenās tēmas, ko dod šis aspekts ir DOMINĒŠANA un KONTROLE pār citiem.  Vai nu cilvēki ļoti pievelkas pie tādiem vai otrādi ļoti nepatīk. Tas dod arī lielu apņēmību, lielu pārliecību par to ko cilvēks dara. Manā galvā vārds “NĒ” neeksistēja. Ja ko iedomājos, tad vienkārši uz priekšu (ja vēl ņem vērā, ka plutons skorpiona zīmē, plusā savā pārvaldījuma mājā ). Bet kvadratūra vienmēr nes šķēršļus, apstākļus no kuriem var kaut ko mācīties, ja cilvēks grib attīstīties un mainīties. Šis aspekts visspēcīgāko lomu spēlēja man bērnudārzā un skolā, vēlāk vairākās dzīves situācijās. Apkārtējie apstākļi arvien vairāk lika aizdomāties par manu enerģiju un spēku, kā to izmantot kontsruktīvākā veidā, nevis destruktīvā. Varu teikt pilnīgi DROŠI, ka es kā bērns sevi neredzēju kaut kā nepareizi, ka es daru kaut ko neatbilstoši tam kā vajadzētu!!! Tā saprašana nāca krietni vēlāk, daudz VĒLĀK. Visvairāk, kad daudzi pārstāja baidīties no manis un sāka teikt atklāti kā jutās esot kopā ar mani. Dzirdēju daudz – cik briesmīga biju, cik daudzi neuzdrošinājās man ko teikt vai iebilst. Bija pat, kas baidījās pateikt, ka nevēlas ar mani draudzēties.

Kā tas izpaudās? Tā noteikti bija citu cilvēku aizskaršana emocionālā līmenī. Tas izpaudās ar dzēlīgiem vārdiem, kautiņiem ar puišiem (manis izprovicētiem, bet kā bērnam noteikti likās otrādi), izteikts bosīgums visur un par visu. Kaut kādu blēņu iniciēšana, krīžu problēmu meklēšana (kur bija gan klasesbiedrenes pierunāšana lekt ārā pa logu, gan komandas zādzības adrenalīnam, gan daudz kā cita, ko mūsdienās sauc par “neaudzinātu” bērnu). Man jāpiebilst, ka mani vecāki uzskatīja mani par “bezproblēmu” bērnu, kas mājās izpildīja visu ļoti apzinīgi un ar pašas vēlēšanos. Kā mamma saka, ka viņai bija sajūta, ka dzīvi vienmēr tveru no vieglās puses. Jo protams asc kvadratūra ir/bija mana nemācēšana sastrādāties sabiedrībā/ publikā, bet mājās mans IC atrodas dvīņa zīmē, pluss pārvaldījuma planēta merkūrs labos aspektos. Kā arī vecākiem nebija ne jausmas kāda esmu ārpus mājām.           

Asc kvadratūra ar plutonu dod sajūtu, ka es valdu pār visiem citiem, kontrolēju un vadu situāciju, jo zemapziņā bailes, ka kāds cits mani sāks kontrolēt un vadīt. Bijis jāmācās neslēpt šo enerģiju, bet dot citiem.  Lielākā mācība (kas laikam jau būs vienmēr) ir bijis saprast, ka jebkura situācija ir komandas darbs ķēdītē, kur eksistē arī kompromisi, citu cilvēku domas. Bija ilgs laiks, kad bija KAUNS par to  “ļauno bērnu manī iekšā”, vajadzēja ilgu laiku, lai pieņemtu, ka tā ir pagātne, ka šodien esmu cita. Man bija vajadzīgi ilgi gadi, lai atbrīvotos no tās nastas ko nesu sev līdzi, ka biju nodarījusi pāri citiem.  Bija jāmācās pieņemt sevī tā  sliktā puse un nevilkt pagātni līdzi, jo tas man deva iespēju izveidot sevī pilnīgi citu cilvēku (jo plutons ir transformācija, izmaiņas, pārmaiņas).  Man ir bijis jāmācās nepasniegt sevi citiem tik intensīvi, agresīvi, redzēt situācijas objektīvi. Ir bijis (un protams vēl ir) jāmācās appieties ar savu enerģiju, ieguldīt to pareizā virzienā, nevis celt starp sevi sienu caur bravūrīgumu, caur situācijas kontrolēšanu. Mācīties, kad rīkoties, bet, kad pastāvēt maliņā.  Tam gan ir arī daudzas foršas lietas ko kā bērns izmantoju: sacensības, labi panākumi sportā, labi rezultāti debatēs, spēja nenobaidīties, uzstāties, lekt iekšā un organizēt dažādus pasākumus, piedalīties visas iespējamās aktivitātēs un sabiedriskos pasākumos. Dažreiz pat ar baltu skaudību atskatos cik DAUDZ drosmes man bija!!!:-)))

      Tāds aspekts gan ir daudziem mums apkārt (protams situāciju maina visas kartes kopskats). Jautājums vai visi to sevī izprot un saprot?  Vai turpina dominēt pār pārējiem, gan darbā, gan ar kolēģiem, gan attiecībās. Mans padoms tiem, kas jūt šo pārspēku NO CITIEM vai tiem, kam bērni saskaras ar ko tādu – mācēt pateikt NĒ, mācēt palikt pie saviem uzskatiem, viedokļa. Iztaisnot taisnāk mugurkaulu!!! Mācīties būt pašiem kādreiz sliktākiem, ļaunākiem, jo ne visās dzīves situācijās mums jābūt “ baltiem un pūkainiem””. Jo stiprākais nespēj un nevēlas noteikt situāciju pār tiem, kas ir paši par sevi stipri. Vairāk cieš tie, kas ir viegli vadāmi (ko var ātri redzēt skolā starp bērniem). Kā arī acīmredzot arī viņiem šāda pieredzi ir vajadzīga, lai caur tiem “sliktajiem” iemācītos pastāvēt vairāk par sevi.

Savukārt, ja redzi, ka tavam bérnam ir grūtības iekļauties sociālajā vidē: dod rakstīt dienasgrāmatu, lai labāk izprot, kas notiek. Vest uz kādiem sporta veidiem, treniņiem, kur māca kontrolēt savu fizisko enerģiju, dusmas, agresivitāti. Joga. Kad jau lielāki, tad mācīties “palaist” lietas, kas vairs nestrādā vai attiecības, kas ir izbeigušās. Viņiem patīk iekustināt kādu sistēmu ar radikāliem uzskatiem un lēmumiem, bet laika gaitā jāiemācās ieņemt rezervētāku attieksmi. Jāiemācās atdzīt savas kļūdas un piedot!

P.S. Nebaidaties no saviem “sliktajiem” aspektiem, jo ar tiem vienmēr var operēt un vismaz iemācīties izmantot tik tālu, lai “nečakarētu” savu un citu dzīvi!!:-))) 

Bloga sadaļas

Santa Gindra

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

266 iesaka šo blogu

Balsot