Sadarbībā ar žurnālu " Citāda pasaule".

Retrogrādās planētas ir tās, kas no zemes skatoties, “it kā” iet atpakaļ gaitā. Par to, kas ir retrogrādās planētas man patīk salīdzinājums par mašīnām. Iedomāsimies, ka esam mašīnā un mums blakus braucošā mašīna pabrauc garām, pēc kā mēs varam secināt, ka viņa brauc ātrāk. Bet, ja viņa sāks braukt lēnāk un mēs panāksim, tad tas radīs ilūziju, ka otra mašīna brauc “atpakaļ gaitā”. Bet tajā brīdī, kad otra mašīna uzdos atkal gāzi un pabrauks garām, tad pacels visus putekļus gaisā. Līdzīgi mēs izjūtam retrogrādās planētas, tikai atrodoties uz zemes. Jo zemei riņķojot apkārt saulei tā vienā brīdī panāk konkrētu planētu, kas arī rada sajūtu, ka viņa ir apstājusies. Kas arī rada sajūtu, ka planētas vairs nestrādā ar pilnu potenciālu. Tā gluži nav, ka viņas nestrādā tik labi cik mēs gribētu, cik mēģinam šā laika realitāti ielikt pagātnes kontekstā. Kas arī reizēm rada to diskomforta sajūtu, jo pievērš mūsu uzmanību vairāk iekšējai pasaulei un liek pārskatīt situācijas, lietas, kas nav bijušas līdz galam sakārtotas. Kad enerģija, kas parasti ir vērsta uz ārpasauli tiek pagriezta otrādi, tad lietas, kas ir ārpus mums sākam uztvert pārāk personiski. Tad arī rodas sajūta, ka grūtāk izprast, kur beidzamies mēs kā individualitātes un, kur sākas mēs divi attiecībās. Kas arī dod to, ka reizēm piedzīvojam nevajadzīgu un sāpīgu pieredzi, jo paņemam vairāk uz sevi, nekā varbūt vajadzētu. Būtu ieteicams izveidot ap sevi sienu, lai labāk izprastu savas iekšējās problēmas. Citādi galvā atkārtojas vienas un tās pašas domas, kas neļauj saprast patieso būtību. Jo sajūtu ziņā tas, kas mums liek domāt tagad, ir nekas cits kā saistība ar to, kā domājām pirms tam.

Retrogrādie laiki ir jūtīgāki, kad jāmācās ieraudzīt attiecības un otru cilvēku tādi, kādi ir. Kur liels uzsvars ir uz to, ka lietas, kas nav bijušas sakārtotas pagātnē izvilkt uz ārpusi, sakārtot, izrunāt, bet vairs nenest sev līdzi!

Venēra.

        Venēra ir mīlestības planēta, kas atbild par attiecībām, partnerību, mūsu izjūtu, kas ir skaistums, vērtības, romantika, gaume, intuīcija un greizsirdība. Retrogrāda venēra ir aptuveni ik pa 18 mēnešiem (aptuveni 6 nedēļas). Nākamais periods no 2018. gada 5 oktobra līdz 16. novembrim. Visjūtīgāk izjūt tie, kam kartēs spēcīgi dominē vērša vai svaru zīme. Vērsis atbild par sajūtām, aromātiem, modi, skaistām ainām, vērtslietām, materiālām bagātībām, līdz ar to ļaujot meklēt, kur varam atrast savas īstās vērtības un resursus. Ļaujot izprast, kas ir vērtīgākais uz ko balstās attiecības. Bet Svari atbild par modi, partnerattiecībām, laulībām, sociālo dzīvi tādā veidā ļaujot atrast līdzsvaru tajā, cik mēs harmoniski veidojam attiecības.

Šī perioda galvenā tēma ir pamanīt mūsu vērtības. Tāpēc arī paceļas augšā jautājumi : Kas man tiešām ir svarīgi? Vai es esmu novērtēts pietiekami? Kas ir manas patiesās vērtības? Kur es esmu un, kas es esmu šajās attiecībās? Kas man pietrūkst, lai būtu kvalitatīvākas attiecības? Šajās 6 nedēļās varam atklāt visus šos jautājumus, spējam ieraudzīt kādas attiecības ir realitātē. Tāpēc ar visu atdevi varam mesties, lai atkal apvienotos, atdzīvinātu, atjaunotu un atsvaidzinātu. Patiesībā varam spēcīgi iekustināt attiecības, kas īsti nestrādāja līdz šim.  Vai palīdzēt izzaugt no attiecībām, kur viss bija apstājies. Nav jau viegli uzburt romantiku attiecībās, kur ir zināms praktiski viss par otru un ir iestājusies zināma rutīna. Bet, jo vairāk retrogrādajā laikā ir jāliek lietā kreativitāte un jāmēģina saprast to kā var uzlabot. Varbūt aizbraukt uz kādu mīļāko jūsu vietu? Varbūt kopā noskatīties kādu nostaļģisku filmu? Varbūt pamanīt kādus jaunus veidus kā partneris jūs atbalsta? Ir brīnišķīgi atgriezties kādās vecās fotogrāfijās, salidojumā, vai izrādē, kur esam jau bijuši, lai saprastu to, kas mums izraisīja patīkamas emocijas un sajūtas, lai zinātu, kas mums ir svarīgs tagad.

Tā kā retrogrāda planēta atrodas tuvāk zemei un arī savā veidā arī tuvāk cilvēkam, tad viņu ir tā kā grūtāk atdalīt no sevis, līdz ar to piedzīvot, saprast un uztvert objektīvi.  Kad Venēra pāriet no direktas retrogrādā, tad tas ir kā skaistajā, dramatiskajā attiecību stāstā tiek ielikta svaiga pauzīte. Kādam var rasties sajūta, ka jāiet parakstīt šķiršanās dokumenti, kādam rodas sajūta, ka netiek mīlēts, kādam gribas meklēt glābiņš pie kāda cita. Apstājies, nesteidzies. Labāk pārdomā, kas ir tas, kas šobrīd neapmierina? Varbūt ir kādi jautājumi, kas netika risināti pirms tam. Iespēja, ka parādās lielāka greizsirdība, vainas izjūta, bailes par to, ka otrs mūs nesapratīs vai izceļas pašnovērtējuma jautājumi. Ja kaut kas trūkst, tad, jo īpaši gribas to meklēt ārpusē, gribas, lai otrs mūs mīl un pasaka cik jauki mēs esam. Bet retrogrāda venēra liek ieskatīties iekšpusē, meklēt mīlestību pašiem sevī, novērtēt vairāk sevi, saprast ko īsti vēlamies, lai vēlāk varam dot tālāk mīlestību ar pilnu atdevi. Laiks, kad atskatīties uz savām esošajām attiecībām vai attiecībām, kas nav tikušas sakārtotas. Tieši tagad ir labi, lai neatliktu uz vēlāku, bet izzrunātu, lūgtu piedošanu un piedotu. Labi, lai apmeklētu attiecību konsultantus. Laiks, kad noteikti vajadzētu atrast laiku arī sev, arī, tad, ja liekas, ka nevajag. Tikai ir jāatceras kāds svarīgs moments, ka daudzas lietas uztveram subjektīvi, līdz ar to negribas piekāpties otram, tāpēc ir svarīgi visam pieiet ar mierīgu prātu.

            Laiks, kad nospraust robežas jebkurās attiecībās! Jebkuras attiecības uzsākot mēs gribam dod daudz un varbūt vairāk, nekā spējam. Pēc kāda laika varam sajust, ka nesaņemam atpakaļ vai dodam par daudz. Ja jūtam, ka esam nomākti, pietrūkst enerģijas varbūt ir laiks paspert soli atpakaļ, lai dodu iespēju dot otram? Paskatīties vai nav kādas nospiestas emocijas, kas šobrīd ir aktualizējušās. Vai arī, ja jūti, ka sāc atrast dažādus attaisnojumus otram cilvēkam kāpēc viņam nav laiks priekš tevis, tad ir laiks paskatīties uz to no realitātes puses. Laiks, kad būt godīgam pret sevi un otru, ja attiecības ir sevi patiešām izsmēlušas.

Retrogrādas Venēras laikā nav ieteicams veidot jaunas attiecības vai precēties, jo tikai vēl meklējam to, kas mums īsti ir vajadzīgs esot ar otru. Ir grūti dot otram to, ko paši sevī īsti nesaprotam, kas var radīt vēlāk tikai vilšanās sajūtu, ka iecerētais rezultāts nav tāds kā iecerējām. Jo tas, kas mums liekas atraktīvs, pievilcīgs un vērtīgs retrogrādā periodā, pēc tam varar redzēt visu pavisam citādā gaismā. Precībām, jo īpaši nav ieteicams parakstīt kādas vienošanās, līgumus, jo visticamāk, ka tas nebūs uz ilgu laiku. Drīzāk būtu labs laiks, lai apprecētos atkārtoti ar to pašu cilvēku vai dotos uz eksperimentālajiem randiņiem.

Būsim godīgi Venēra ne vienmēr ir kā konfekte skaistā papīrīti . Tāpāt kā cilvēki esam ar dažādiem raksturiem, tā Venēra izpaužas dažādi. Venēra ir tā, kas ļauj mums sakontaktēties ar tām lietām, kas mums patīk un interesē. Ir brīži, kad mums tas izdodas, jo īpaši viegli, bet citreiz tas aizņem zināmu laiku, kamēr saprotam to, ko mums patiesībā vajag.  Kā mēs zinām mīlestība ir fascinējoša, līdz tajā parādās problēmas. Retrogrādā periodā būtiski izceļas jautājumi par kārdinājumiem un vilinājumiem. Mūsdienās, jo grūtāk, jo apkārt ir vairāk reklāmu, vilinājumu, klišejas par to, kas ir skaists, derīgs un vērtīgs. Tas savā veidā apgrūtina mums spējas piekļūt savām vēlmēm, kas var novest pie tā, ka izvēlamies to, kas mums patiesībā nav īsti vajadzīgs.  Jo īpaši retrogrādajā venēras laikā cilvēki izvēlas darīt ko bīstamu vai  vilinošu, ko parasti ikdienā nemaz nedarītu. Cilvēkiem rodas liekas ilūzijas, sapņi par to, ka varbūt otrs cilvēks ir labāks par esošo. Laiks, kad spēsim ieraudzīt vai tiešām “zāle ir zaļāka citur”. Tie varam būt paši, kas pamet veco vai būt otrajā pusē, kas pamesti. Var gribēties satikt kādus bijušos, it sevišķi tos, kur attiecības nav bijušas nokārtotas līdz galam. Bet labāk necensties likt bijušos uz augstāka pjedestāla, nekā viņi ir. Vislabākais ir izveidot lappu, kur sarakstīt par visiem saviem bijušajiem gan no veiksmīgajām, gan ne tik veiksmīgajām attiecībām. Vienā pusē sarakstīt īpašības ko apbrīnoji otrā, bet otrajā pusē to, kas īsti nepievilka. Tādā veidā vieglāk redzēsi  tās īpašības, kas tev ir vajadzīgas priekš attiecībām un būs nākotnē vieglāk koncentrēties uz tām. Savukārt tās ko nepavisam neapbrīno ļaus tev rūpīgāk izvēlēties nākamo cilvēku ar ko vēlies būt kopā. Kā arī, ja esi viens pats attiecībās, kāpēc gan, lai tagad neuzrakstītu vēstuli sev vai nākotnes otrajai pusei? 

             Vidēji no visas pasaules cilvēkiem retrogrāda venēra dzimšanas kartēs ir aptuveni 7-8%.  Tiem cilvēkiem venēra vairāk izpaužas kā kautrība, diskomforts, nesaprašana kā paust venēras īpašības. Ar retrogrādu Venēru (natālajā kartē) socializāciju uztver diezgan nopietni, daba ir diezgan dziļa un ir grūti to izteikt un parādīt citiem. Grūtāk saprast un parādīt otram savu motivāciju un to ko patiesībā vēlas. Mīlestība viņiem ir ekstremāli svarīga, bet, jo īpaši jaunībā to ir sarežģītāk paust. Šādiem cilvēkiem jābūt uzmanīgiem, jo var izpausties sajūtas, ka neesmu gana labs, lai mani mīlētu tāpat vien vai neesmu pievilcīgs citu acīs. Var pievērst papildus uzmanību tam vai citi viņu mīl tik pat, cik viņš daudz uzmanības velta sev. Kas noved pie tā, ka cilvēks var paziņot, ka attiecības nav vajadzīgas vai pretēji var mainīt partnerus vienu pret nākamo vai vienkārši pārrēsties. Tādā veidā tā kā samazinot savu nedrošību par sevi.  Ļoti iespējams, ka tas nāk no bērnības, kad situācijā pie mīlestības izrādīšanas sajuta zaudēšanas sajūtu vai nejutās pietiekami pievilcīgs otram. Vai arī iespēja, ka pietrūkusi nauda, kādi līdzekļi.  

Bloga sadaļas

Santa Gindra

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

266 iesaka šo blogu

Balsot