Mazliet atgriezīšos pie iepriekšējās tēmas par Saturnu. Mūsu dzīvēs Jupiters un Saturns iet roku rokā. Ja mūsu dzīvē ir tikai Saturns, tad mēs sevi pārlādējam ar problēmām, atbildību un pat ieliekam sevi kādā noteiktā rāmītī. Bet izmantojot Jupitera piedāvātās iespējas, mēs spējam dzīvi uztvert filozofiskāk, spējam redzēt, kas ir aiz “horizonta” un redzam bildi daudzkrāsaināku. Kā piemēru varu minēt bērnu audzināšanas stilus: autoritārais audzināšanas stils (par daudz Saturns), liberālais (par daudz Jupiters) un autoritatīvais, kur ir apvienota disciplīna ar  uzslavām. Bez Jupitera klātbūtnes audzināšanā bērnam dzīvē pēc tam ir grūtāk atrast laimes sajūtu, bet bez saturna klātbūtnes bērnam ir grūti sajust robežas un grūti saprast, kad vajag apstāties. Jupiters ļauj atklāt jaunas teritorijas, celt nākotni, bet saturns bruģē pagātni.

Jupiters mūsu dzimšanas kartē parāda, kur mēs redzam iespējas ārpus mums, bet Saturns to, kur mēs redzam, ka iespējas nav. Caur Jupiteru spējam būt vairāk paši, ne tādi kādā mūs ieliek sistēma, valsts, sociālās prasības. Tas ir spējam vairāk sekot tam, kas esam paši. Jupiters palīdz saprast mums mūsu ideoloģiju. Te jāpiemin, ka katram tā ir SAVA, savādāka. To būtu svarīgi saprast attiecībās. Jo mēs katrs redzam savādāk to, kas ir attīstība, inteliģence. Cits vēlas paplašināties caur smagu darbu, būvējot sev māju. Citam pietiek izlasīt vienu grāmatu un jūtas gudrs. Ne par velti ir teiciens, ka par reliģiju nav jāstrīdas. Dažreiz omīte vārot zaptītes no visas sirds un dāvājot tās apkārtējiem jūtas laimīgāka par cilvēku, kam vairākas augstākās izglītības un sirdī tukšums. Vairāk jāseko tam, kur pats redz iespējas sevi pilnveidot un kādā veidā.

Tieši vakar man bija saruna par Jupiteru un tā iespējām ar cilvēku, kam jupiters 3. mājā (mežāza zīmē) trigonā ar mēnesi (jaunavas zīmē). Viņai pašai ir sajūta, ka nepavisam lietas nenāk viegli un kā pati uzskata intelektuāli nav augsti attīstījusies. Kad sāku prasīt – kā ar māsām attiecības? Vai ir daudz strīdu, konfliktu? Nē labas, bet vēsas. Kā ar praktiskām zināšanām? Jā viegli, ātri saprot visu, kas saistīts ar praktisko pusi un pat nesaprot kā citi var “viņas prāt”  nesaprast elementāras lietas.  Perfekti orientējas kartēs, mapēs, valodas nāk bez piepūles. Attiecības ar kaimiņiem vienmēr labas, vienalga, kur dzīvo. Caur mežāža zīmi palīdz viens otram praktiski. Ir bijis, ka pat caur kaimiņu draugiem tika piedāvāts darbs vai kaimiņi uzdāvina praktiskas dāvanas. Tāpat vienmēr vēlme zināt, izzināt izdzīvošanas jautājumus, liela interese par discovery raidījumiem, par lietām, transportiem kā tiek ražoti, attīstīti, veidoti utt..Bet pašai viņai liekas, ka nepavisam nav iespēju no zināšanu puses, jo nav pabeigusi augstskolu, grūti atceras datumus, notikumus, tas ir lietas, kas nav praktiskas. Bet kā redzams šeit ir daudzas iespējas kā cilvēks attīstas un aug caur savu Jupiteru, tikai vajag to novērtēt. Jupiters mežāža zīmē – caur darbu, pienākumiem, vienmēr attiecoties atbildīgi pret to ko dara, saplānojot, organizējot.

           Ar šo gribēju parādīt, ka attīstība nenotiek tikai caur grāmatām, caur ezotēriskām lietām. Attīstība notiek mums ikdienā visapkārt, pat sīkumos. Jupiters tiek dots priekš dzīves izpratnes un, lai mēs spētu padarīt sevi par labāku, nekā bijām!!! Tāpēc arī daudzi Jupiteru sauc par veiksmes un izaugsmes planētu.

         Mūsu dzīvēs Jupiters spēlē  nozīmīgu lomu ik pa 12 gadiem. Tas ir 0, 12, 24, 36, 48, 60 un 72 gadi. Šajā posmā ir svarīgi iesēt savus mērķus, ko vēlamies sasniegt, iegūt, iemācīties. Kā arī centieni kādos mēs tos sasniedzam. Tas ir rīcība, nevis vairs tikai sapņi un iztēle. Svarīgi ir uzsākt kaut ko jaunu savā dzīvē, tajā skaitā personiskajā dzīvē.  Jo vairāk šis ir labs laiks tiem, kas vēlas atrasties līdera pozīcijās, kaut ko vadīt. Izdosies daudz veiksmīgāk, vieglāk spēs sevi parādīt. Vieglāk spēs strādāt ar kādu savu rakstura īpašību, kas līdz šim ir likusies nepārliecināta.

Kaut jāsaka Jupiteram ir arī sliktas īpašības, jo tā reizēm mīl uzpūst lietas un pārspīlēt. Līdz ar to var nest ne tik labas lietas.  Tā var būt situācijas nepietiekama izvērtēšana, pārlieku liels optimisms, kā rezultātā  jūtas iztukšotības sajūta, pārmērīga ieciklēšanās uz vienu lietu, ieslīgšana pārmērībās (ēšana, dzeršana, naudas tērēšana neprātīgi, mantu krāšana utt.), nepamatota pašpārliecība,  neremdināma apetīte, lai iekarotu vēl un vēl bagātības.  Jā, jā jupitera tranzīts var būt arī šausmīgs, bet ar lielākām iespējām izkļūt ārā ar augstāku jostas vietu, mazāku bankas kontu un mazāk draugiem.

Ja jūti, ka jupiters tavā dzīvē  ir par maz. Izpausmes tam ir depresija, nevēlēšanās kaut ko darīt, baidīšanās no dzīves, bezpalīdzības sajūta, pašpārliecības trūkums, par daudz problēmas un raizes. Tad jāmēģina sevī atraisīt vairāk optimismu, ikdienas lietās ieraudzīt vairāk labās lietas. Nospraust kādu lietu, kam sekot, ticēt. Pieņemt tādu dzīves filozofiju, kas tev liekas pieņemama, bet tajā pašā laikā paplašina tavus horizontus, līdz ar to samazinot esošās problēmas. Mācīties būt azartiskākam, spontānākam un atvērtākam. Veiksmīgi izmantot jupitera gadu, nepalaist iespējas garām mājām/zīmēm, kur ceļo tranzitējošais jupiters. Aizmirst visas attieksmes un idejas, kas traucē paskatīties plašāk!!

Bloga sadaļas

Santa Gindra

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

266 iesaka šo blogu

Balsot