Daudzi Saturnu sauc par karmu, citi par slikto zēnu. Viņš atrodas mūsu kartē tajā zonā, kur mums ir vislielākās bailes, vislielākā sajūta, ka “Es nekad nebūšu labs tajā sfērā”. Mūsu iekšējais, dziļais kritķis. Bet mēs varam strādāt PRET to vai sastrādāties un pirmajā atgriešanās laikā (ņemot vērā mūsu dzimšanas karti), kas ir mūsu 29-30 gadu plūkt pirmos augļus vai piedzīvot pirmo lielo krīzi  savā dzīvē. Der atcerēties, ka tas nav viegli vairumam no mums!!

     Kas, tad ir krīze? Jēdzienu "krīze" var izskaidrot kā nepārvaramas grūtības, kas pārsniedz cilvēka ierastos resursus un sarežģījuma pārvarēšanas mehānismu.

     Atgriezīsimies vienkārši atpakaļ bērnībā līdz mūsu pirmajai Saturna krīzītei, kas ir aptuveni 7 gadi. Tas ir vecums, kad mums jāsāk drusku atdalīties no vecākiem, jāsāk kļūt nopietnākiem, jo ir jāsāk pašiem mācīties, pašiem iet uz skolu, izkrīt piena zobi, pašiem jāpilda mājas darbi. Ja mēs labi veicam šos pienākumus, ar atbildības sajūtu, pieejot tam nopietni, tad pēc gadiem tas mums nesīs augļus, tas ir labas atdzīmes, paši spēsim tik galā ar daudzām dzīves situācijām. Bet, ja vecāki uzņemas par mums visās situācijās atbildību, tas ir paliek mums apakšā spilventiņus vai vienkārši atļauj būt paviršiem, tad vēlāk, protams, ka cilvēkam ir grūti pārvarēt krīzi. Tas KĀ mēs uztversim lielo dzīves skolotāju ir diezgan cieši saistīts ar pirmajiem dzīves gadiem, cik daudz vecāki ļauj mums pašiem pieņemt izvēles, pašiem ļauj uzņemties atbildību un iemācīs vārdiņus- JĀDARA, JĀIET, JĀMĀCĀS. Tie, kas pieiet nopietni jebkurai lietai – savai veselībai (mazgā regulāri zobus, dodas regulārās ārstu pārbaudēs), attiecas nopietni pret bērniem (audzina), attiecas nopietni pret darbu, strādā ar pilnu atdevi, tiem arī vēlāk ir mazāk pārsteigumu. Veselība nav ielaista, bērni nav izlutināti, darbs nav izdarīts pavirši. Bet cilvēki, kas ir pasīvi pret daudzām lietām savā dzīvē, nedomā par sevi pozitīvā nozīmē, tad problēmu situācijā ir dusmīgi (visbiežāk jau uz partneri, blakus cilvēkiem, valsti, citiem apstākļiem), jūtas stresaini un slikti.

     Saturns krīzēs mūs māca ieviest kārtību, skaidru perspektīvu un praktisku rīcību. Ja turpinām smagi strādāt (pie jomas, kas ir skarta), nebaidāmies to risināt ar atbildību, disciplīnu, piesardzību un briedumu, tad mēs no katras krīzes izzaugam tikai gudrāki un viedāki. Pēc kā varam sākt jaunu sākumu kaut kam vai turpināt augšupeju mūsu izvēlētajā sfērā - materiālā attīstība, stabilitāte ģimenē, augšupeja karjerā. Bet vienmēr jau paliek otra cilvēka izvēle, kas var būt slinkums, apātija, apkārtējās situācijas vainošana, bezatbildība, izlēmības trūkums, kas mūs ved tikai uz naudas problēmām, lejupslīdi, mērķa trūkumiem, attiecību iziršanu, depresiju utt.

    Ļoti daudziem pirmajā saturna atgriešanās laikā (uz 29-30 gadiem) ir lielā attiecību krīze, kas bieži arī beidzas ar šķiršanos vai vispār izbeidas kādas citas attiecības. Tomēr visbiežāk šis laiks parāda cilvēka bailes par kādu sfēru, jomu vai problēmas no kurām ir izvairījies līdz šim. Piemēram, cilvēkam ir bailes justies nevajadzīgam, līdz ar to dara pārāk daudz vai citu vietā. Bet tādam cilvēkam arī tiks dzīvē dotas situācijas/cilvēki, kuri nepalīdzēs vai uzkraus kā ezelītim vēl un vēl kādu maisu ko nest. Jo kā gan savādāk, lai iemācās savu mācību stundu? Tad nu šajā krīzē šī problēma var pacelties augšā, jo izteiktāk pamana, ka viņu nenovērtē, ka neviens viņam nepalīdz..Vieglākais risinājums – izšķirties vai turpināt žēloties citiem, bet grūtākais disciplinēt sevi un mācīties darīt tik, cik ir vajadzīgs, sadalīt pienākumus ar mājiniekiem, atbrīvoties no nevajadzīgiem pienākumiem utt. Ja tas ir darbā, tad atdalīt savus darbus, no kolēģu darbiem.  

 
        Protams, nav patīkami saskarties pašam ar tik stingru skolotāju, bet no otras puses bez viņa būtu pasaulē pilnīgs haoss, bez standartiem un kontroles. Jā, kad planēta saturns aizskar kādu no mūsu dzīves daļām mums liekas, ka ir grūtāk, smagāk vai tā kā stāvam tajā jomā uz vietas, bet patiesībā tikai tā var notikt progress. Bez apstāšanās ir grūti nospraust nākamos mērķus, grūti atbrīvoties no lietām, cilvēkiem, apstākļiem, kas mums traucē iet uz priekšu. Ja visa dzīve būtu tikai fun, tad tā īsti riktīgi laikam jau tas nebūtu.

        Mūsu dzīves nav bez saturna un mūsu dzīves nav bez grūtībām.

Bloga sadaļas

Santa Gindra

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

266 iesaka šo blogu

Balsot