Publicēts kasjauns.lv, 2011.gada 1.janvārī:

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/36735/2011-gads-bus-labaks-bet-ne-labs

*

Jaunais, 2011. gads, solās būt labāks nekā iepriekšējie, taču uz „urrā” neies. Būs daudzi sāpīgi lēmumi, bet arī iespējas.

Valdība darīs gauži
Analizējos šīs Valda Dombrovska valdības pamathoroskopu, redzams, ka tā ir daudz dzīvotspējīgāka, nekā iepriekšējā, kuras pamatos bija pēkšņas krišanas draudi. Diemžēl spilgti iezīmējas, tas, ka pašreizējās valdības lēmumi sāpīgi atsauksies uz tautu. Nodokļi, apcirpšanas, ierobežojumi... Tas viss jau notiek un sagaida mūs arī nākamajā gadā.
Pašai valdībai kopumā gads rosīgs, bet ap aprīli un rudens pusē var rasties viegla „šūpošanās”.

Vasaras problēmas
Pašā vasaras viducī debesīs veidojas problemātiskas planētu kombinācijas, kas ietekmēs dažādas jomas. (Astroloģijas princips – kas notiek debesīs, tas atspoguļojas uz Zemes.) Jūnija beigās, jūlija sākumā tā dēvēto Lielo krustu izveido četras planētas (Saule atrodas opozīcijā ar Plutonu un veido kvadrāta aspektus ar Saturnu un Urānu). Astroloģijā šādi saspringti aspekti parasti iezīmē šķēršļus un problēmas, kas jāpārvar. Turklāt šajā laika posmā ir arī daļējs Saules aptumsums (1. jūlijā), kas norises paspilgtina.
Analizējot Latvijas valsts horoskopu šajā periodā, pieļauju, ka problēmu loks skars Valsts prezidenta vēlēšanas, starptautisko sakaru jomu, radīsies kādi jauni šķēršļi un kavēkļi valsts saimnieciskajā attīstībā, problēmas lauksaimniecības, nekustamo īpašumu jomā, saistībā ar energoresursiem vai aviāciju. Tās, protams, ir tikai dažas no tēmām, par ko „atbild” tajā brīdī problemātiskās kombinācijās esošās planētas. Ko darīt? Atvaļinājumu laiku pārlaist pēc iespējas mierīgāk un minētās jomas „nekustināt”.
Dotas iespējas
Tajā pat laikā nākamajā gadā ir iedotas iespējas ķepuroties ārā no bedres. Jupiters, ko astroloģijā uzskata par veiksmes, paplašināšanās un labklājības planētu, janvāra beigās ieiet Auna zodiaka zīmē. Tas nozīmē, ka rīcība kļūt dinamiskāka. Bet – tā kā Auns pēc savas būtības ir neapdomīgs karstgalvis, tad varam sastrādāt dažādas nepārdomātas lietas. Jūnija sākumā Jupiters ieiet Vērša zīmē, kas nozīmē – saimnieciskāku, pārdomātāku un nopietnāku rīcību labklājības veidošanā. Tomēr uz valsts horoskopu būtisku ietekmi šajā periodā atstāj planēta Saturns, kas astroloģiskā tulkojumā ir ierobežotājs un bremzētājs. Diemžēl – attīstība būs gausa, it kā kāds bāztu riteņos spieķus.
Bet labā ziņa ir tāda, ka dziļāk krīzes bedrē nav kur krist, ir jāsāk lūkoties uz augšu.

Ko darīt katram?
Reiz kāds politiķis, būdams premjers, savā jaungada uzrunā teica, ka katram pašam jāizbuktē bikses, jāizpucē zobi, jāmācās angļu valoda... viedi vārdi... Valdības lēmumus, protams, grūti ietekmēt. Ja nu vienīgi piketējot un protestējot, bet katrs pats savā saimniecībā (algotā darbā vai privātbiznesā) kaut ko jau varam darīt.
Šis gads ir labs vairākām nozarēm un darbībām. Pie nosacījuma – ja paši strādājam un vēlamies. (Astroloģija ir iespēju iezīmēšana, veiksmīgo planētu kombināciju izmantošana, bet tālāk jāpapūlas pašam. Tā nav zīlēšana kafijas biezumos, nav verdikts: krusts pāri un āmen! Daudz kas ielikts pašu rokās un darbībā.)
Tātad - sekmīga attīstība vairāk dota šādās nozarēs (sākot no maija): transports, sakari, loģistika, mediji, sabiedriskās attiecības, valodu apmācība, informātika, modernās tehnoloģijas, juridiskie pakalpojumi, dizains, modes preces, skaistumkopšana, arī banku sektors. Tās, protams, nav vienīgās. (Ja gribam pavisam nopietni un precīzi, tad, protams, biznesa un darba iespējas jāskatās katra konkrētā cilvēka pamata un solārajā (gada) horoskopā.)

Ko sola Kaķis/Trusis?
Pēc austrumnieku ticējumiem nākamais ir Truša jeb Kaķa gads (sākas – 3. februārī). Šo gadu vajagot vadīt tā mierīgi un diplomātiski, tad arī likstas vieglāk paies secen. Jo: kaķis vienmēr krīt uz ķepām; kaķis atrod visomulīgāko un siltāko vietiņu; kaķis staigā, kur pašam patīk; kaķis ir veikls un izmanīgs.
Austrumnieki domā, ka Truša/Kaķa gads ir piemērots saviesīgām izklaidēm, biznesam un ģimenes ligzdiņas vīšanai, iekārtošanai un stiprināšanai.

 

Bloga sadaļas

Guna Kārkliņa

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

546 iesaka šo blogu

Balsot