BIZNESA ASTROLOĢIJA

Vai tavā horoskopā ir uzņēmēja gēns?  II daļa

(Turpinājums. I daļu skat. iepriekš.)

Guna Kārkliņa, sertificēta astroloģe

Pirmpublicējums žurnālā „Patiesā Dzīve” (pārpublicēšana aizliegta)

P.S. Publikācijā minētie astrologa pieredzes piemēri saskaņoti ar iesaistītajiem vai pārveidoti, lai nebūtu atpazīstami cilvēki vai situācijas.

P.S. Visu publikācijā minēto personu natālās kartes aplūkotas Placidus sistēmā pēc astro.com datu bāzes informācijas.

Iztiksim bez: ne... ne... ne...

Vēl viens svarīgs moments – ne tikai šī nedrošības pārvarēšana, bet arī attieksme pret iespējām. Iepriekš aprakstītajās tendencēs tās bija šaubas, bailes mesties nezināmajā, bet eksistē arī tāda kā sevis un savu peļņas iespēju noliegšana. Ko nu es? Tāds kā ēzelīša I-ā sindroms no Vinnija Pūka: „Visi jau nevar. Dažiem jau nepienākas. Un tur neko nevar darīt.”

Reiz bija saskarsme ar klientu, kam natālajā kartē diezgan sarežģītas finansiālās kombinācijas, bieži naudas grūtības, daudz pūļu jāpieliek, lai nopelnītu. Tomēr saskatīju variantu, ka ar vienu amatniecības virzienu varētu finanšu stāvokli uzlabot un varbūt pat ar laiku sākt strādā savā labā, savā režīmā, veidot mazo biznesu. Mūsu saruna beidzās ar klienta vārdiem: „Es to nevarēšu. Tajā nišā ir liela konkurence, man neizdosies. Papildus pamācīties? Nē! Jūs taču redziet, cik man gadu! Nesanāks. Interneta tirdzniecība? Neprotu ar datoru labi apieties. Iemācīties? Es no tā nekā nesaprotu. ” Tā tas cilvēks ar savu „ne” arī aizgāja.

Kā zināms no ezoteriskas viedokļa, tam „ne” ir liels spēks. Cilvēks sevi it kā ieprogrammējis un tā arī dzīvo.

Bizness un izglītība

Pieskāros izglītības tēmai un te uzreiz jāsaka: ne vienmēr izglītība ir noteicošais, lai gūtu panākumus biznesā un nopelnītu.

Protams, bez augstākās izglītības un dažādiem grādiem nevar pretendēt uz amatiem valsts vai pašvaldību vai lielos starptautiskos uzņēmumos, bet privātajā biznesā diploms ne vienmēr nepieciešams.

Manā praksē ir bijuši daudzi piemēri tieši saistībā ar būvniecības nozari. Cilvēks pastudējis mazliet Rīgas Tehniskajā universitātē Būvniecības inženierzinātņu fakultātē, tad sācis kaut kur piestrādāt un, nepabeidzot studijas, izveidojis savu biznesu.

Uzņēmumam ir klienti, ir pieprasījums, darbinieki visu paveic kvalitatīvi, un nevienu neinteresē vai firmas īpašniekam ir kāds diploms. Galvenais, lai dotības organizēt procesus, piesaistīt klientus, saskarīt stratēģisko virzību.

Saistībā ar biznesu un izglītības tēmu spilgts piemērs – miljardieris Ričards Brensons. Angļu biznesa magnāts, zināms kā 400 kompāniju lielās Virgin Group izveidotājs un īpašnieks. Darbīgais un mazliet ekscentriskais miljardieris ir piedalījies dažādu ekstremālu pasaules rekordu uzstādīšanā, tagad iemēģinājis lidojumu kosmosā. Virgin Galactic biznesa projekts - piedāvāt iespēju jebkuram par samaksu doties kosmosā. Bet no skolas viņu savulaik izslēdza vai arī viņš pats aizgāja (versijas atšķiras) 15 gadu vecumā. Ričardam bija disleksija, kas radīja problēmas mācībās. „Daudziem disleksijas slimniekiem ir tendence darīt tikai to, kas aizrauj, un mani aizrauj daudzas lietas,” tā Brensons teicis intervijā aģentūrai „CNN Money”. Nekādu citu izglītību miljardieris nav ieguvis, bet savu impēriju izveidojis, un ir viens no bagātākajiem cilvēkiem Lielbritānijā. (Cita starpā Brensons investējis Latvijas jaunuzņēmuma „Printify” attīstībā, jo uzrunājot šīs firmas īpašais uzņēmējdarbības gars. Bet tas jau ir cits stāsts.)

Skatot Ričarda Brensona astro karti, redzams, ka viņa horoskopā ir Jaunavas zodiaka zīmes pragmatisms un spēja rēķināt, ienākumu lielākā plūsma nāk caur darbošanos uz publiku, un ir spējas un izpratne menedžēt lielu naudas plūsmu, uz ko norāda astroloģijā par Lielo labvēli dēvētais Jupiters natālās kartes 8. mājā. Šī kombinācija ļauj vairot un audzēt finanšu resursus.

Arī miljardiera Bila Geita astro kartē izglītības tēma nav svarīga. Otrā kursa laikā viņš pameta Hārvardas universitāti, lai izveidotu „Microsoft”. Viņam arī ļoti spēcīgas ir naudas kombinācijas un liels dzinējspēks izvirzīties. Profesionālās izaugsmes un karjeras sektorā atrodas Mēness kas nozīmē – ar sirdi un dvēseli! Turklāt Auna zodiaka zīmē, kas saka – es esmu, es varu, es gribu būt un būšu līderis.

Daudz smalku diplomu nekādi negarantē, ka cilvēks var būt veiksmīgs uzņēmējdarbībā.

Dzīves stila bizness. Kur celts, kur pelts

Protams, ne visi veidos koncernus un investēs, lai „nauda taisa naudu”. Ārzemēs populārs, un no valsts puses dažādi atbalstīts, ir tā dēvētais dzīvesstila bizness. Cilvēks apgādā sevi vai visu ģimeni, pieņem dažus darbiniekus. Miljonus nepelna, bet laimīgi dara to, kas tuvu sirdij. Un ar to arī nodrošina cilvēka cienīgu dzīvi. Jaukie, omulīgie ģimenes krodziņi Itālijā vai Francijā, mājas vīna darītavas Vācijā Švarcvaldes kalnainajā ainavā u.tt.

Diemžēl Latvijā šis modelis no valsts puses netiek cienīts (pat neraugoties uz publikācijas sākumā minēto pienesumus valsts budžetā). Varētu pat teikt – tapis nicināts. Varbūt ne vārdos, bet ar nodokļu politiku. Krīzes un dīkstāves laikā 2020. gada nogalē tika nolemts 2021. gadā nodokļus palielināt, neklausoties mazā un vidējā biznesa cilvēku un radošo jomu pārstāvju protestos. Nepielūdzamais funkcionārs finanšu ministrs Jānis Reirs cauri protestētāju rindām Doma laukumā aiznesa to budžeta portfeli uz Saeimu. Deputāti nobalsoja, Valsts prezidents Egils Levits izsludināja. Un šur tur informācijas telpā pavīdēja teksti – kas tas par uzņēmēju, kas tikai sevi un vēl dažus cilvēkus nodarbina? Tādam nav vietas ekonomikā... Te uzreiz gribas pieminēt Latvijas astro karti (skatot proklamēšanu 1918. gadā). Mūsu valstij diemžēl ir ļoti sarežģīts horoskops, un vien no problēmām – vara pret tautu un biežas varas maiņas, kas nenāk par labu stabilai attīstībai.

Protams, ka arī covid ierobežojumu laikā ne jau daudzi nogrima vai iztika no subsīdijām. Noturēties virs ūdens palīdzēja vai nu uzņēmuma, vai paša uzņēmēja sekmīgā astro karte. Vai abas kopā. Plus, protams, rīcība. Pat vislabākie planētu stāvokļi nenodrošina laimi mūža garumā, ja cilvēks neko nedara. Guļot uz sofas, viss astrokartes labums planētu shēmā datorā vai izdrukā arī paliks.

Ļoti patīk man tā anekdote par Dieviņu un nedarīšanu. Kāds vīriņš, nonācis debesīs žēlojas: „Mīļais, Dieviņ, kāpēc tu pret mani tā izturējies? Kāpēc man visu mūžu bija jādzīvo savā būdiņā, nabadzībā un trūkumā? Kāpēc Tu man neko neiedevi? Es taču katru dienu gāju baznīcā, katru dienu lūdzu Tevi...” Uz ko Dieviņš atbild pretī: „Būtu vismaz loterijas biļeti nopircis!”

Vientuļais vilks vai komandas spēlētājs

Biznesā bieži vien aktualizējas jautājums par sadarbību. Ir ideja! Taisām kopā ar labāko draugu vai draudzeni firmu! Pēc kāda laika... ne vairs firmas, ne draudzības...

Kāds spēj sadarboties un strādāt komandā - un varbūt pat tā vajag, tas ir labākais risinājums. Taču ļoti daudzu uzņēmēju natālajās jeb pamathoroskopa kartēs ir absolūti konkrētas norādes, ka biznesā jāiet vienam. Pretējā gadījumā var būt domstarpības ar kompanjonu, kavēties projekti vai vispār sabrukt labi iecerētais pasākums.

Šeit ir interesantas paralēles ar sportu un sportistiem. Natālās kartes 7. mājā skatām spējas un vēlmi sadarboties jebkurā jomā. Reiz skatīju karti cilvēkam, kam prognozēja lieliskus panākumus sportā. Viņš darbojās komandu sporta veidā, kur svarīga sadarbošanās un saspēle. Skatos 7. māja tukša. Jautāju: „Treneris bieži aizrādīja, ka laukumā darāt, ko gribat? „ Cilvēks nosmej: „Jā. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc ātri no lielā sporta aizgāju. Bija grūti saspēlēties, iekļauties.” Tieši tā arī biznesā. Cik gadījies skatīt uzņēmēju kartes, pārsvarā viņi ir individuālie spēlētāji. Tas nozīmē, ka vienam pašam jābūt īpašniekam vai vismaz jāpatur uzņēmuma kontrolpakete un galavārds svarīgos jautājumos. Kaut gan šādā kopdarbības versijā arī pastāv strīdu riski. Jebkurā gadījumā vienmēr ir vērts paskatīties biznesa saderību. Tāda opcija astroloģijā pastāv un lieliski ļauj saprast, kas no šādas biznesa savienības var iznākt, kur ir zemūdens akmeņi un vai vispār vajag kaut ko darīt kopā. Juridiski var mēģināt zvaigznes mazliet apmānīt – izveidojot katram savu uzņēmumu un tad jau tā vairs nebūs divu cilvēku, bet divu firmu sadarbība.

Biznesa iespējas tiešām ir ļoti daudzu cilvēku astro kartēs, vien jāsaprot, pa kuru ceļu un kad doties. „Ja tu gribi gūt panākumus, tev būs jāatrod vēl neietas takas, nevis jāceļo jau pa iebrauktiem, ērtiem, citu apgūtiem ceļiem,” tā Džons  Rokfelers, leģendārais amerikāņu biznesa magnāts, miljardieris, kurš ticis uzskatīts par bagātāko cilvēku pasaulē.

Bloga sadaļas

Guna Kārkliņa

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

549 iesaka šo blogu

Balsot