BIZNESA ASTROLOĢIJA

Vai tavā horoskopā ir uzņēmēja gēns?  I daļa

Guna Kārkliņa, sertificēta astroloģe

Pirmpublicējums žurnālā „Patiesā Dzīve” (pārpublicēšana aizliegta)

P.S. Publikācijā minētie astrologa pieredzes piemēri saskaņoti ar iesaistītajiem vai pārveidoti, lai nebūtu atpazīstami cilvēki vai situācijas.

P.S. Visu publikācijā minēto personu natālās kartes aplūkotas Placidus sistēmā pēc astro.com datu bāzes informācijas.

*

Mēs esam dažādi. Ar savām vēlmēm, vajadzībām, tēriņu vai pieticības mērauklu. Ir cilvēki, kas iztiek ar to, kas ir, un saka: man pietiek... Ir cilvēki, par kuriem teic: tam jau acu vietā eiro naudaszīmes vien griežas. Ir tādi, kas vienmēr atradīs iespējas nopelnīt. Ja viens bizness aizies uz grunti, drīz vietā būs kas jauns. Kāds savā dzīvē izveido veselu impēriju, kāds ģimenes biznesu vai arī strādā pats savā labā, pats savā nodabā. Cits sevi redz tikai algotā darbā. Daudziem cilvēkiem ieteicama sava lieta, bet ne visi uzdrīkstas vai dažkārt traucē kādi blakus apstākļi. Tomēr vairumā gadījumu – kas mūsu zvaigznēs ierakstīts, pie tā arī dzīvē agrāk vai vēlāk nonākam. Diezgan reti praksē redzētas situācijas, ka cilvēks kaut kādu iemeslu dēļ visu dzīvi dara to, kas viņam galīgi nav piemērots.

Viss sākas ar piedzimšanas brīdi

Pamathoroskops jeb natālā karte, kas ataino planētu novietojumu pie debess juma cilvēka piedzimšanas brīdī, pastāsta: kādas darbības nozares piemērotas, kā pelnīt naudu, kāds darbības modelis vislabākais, kādas iespējas gūt panākumus, vai cilvēks spēj biznesā sadarboties un veidot uzņēmumu ar kādu kopā vai ir vientuļais vilks. Šīs tēmas skatās kompleksi, analizējot horoskopu kopumā. Ļoti reti ir (un praktiski gandrīz nemaz) ir tā, ka cilvēkam atbilstoši astrokartei piemērota tikai viena joma, viena šaura niša. Pārsvarā katrā no mums paslēpts lielāks potenciāls, nekā varbūt apzināmies un realizējam.

Analizējot uzņēmējdarbības tēmu, astroloģiskā karte atklāj arī dažādus iespējamos biznesa modeļus: vai ir vērts izmēģināt spēkus lielajā biznesā (rūpniecība, ražošana, koncerni, daudznozaru struktūras u.tml.), vai veidot nelielu firmu vai strādāt vienam pašam savā labā. Te uzreiz jāpiebilst, ka neliela firma nebūt nenozīmē nelielu peļņu. Piemēram, Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas Lursoft dati liecina, ka 2019. gadā mazā biznesa uzņēmumi Valsts ieņēmumu dienesta administrētajos nodokļos samaksājuši 2,95 miljardus eiro, kas veido 38,92% no kopējiem nodokļu ieņēmumiem valsts budžetā. Vairāk nekā trešā daļa!

Biznesa astroloģijas skatījumā par nelielu firmu var uzskatīt uzņēmumu, kam ir neliela struktūra, kurā visbiežāk arī pašam īpašniekam ļoti cītīgi jādarbojas. Bet jebkura uzņēmuma peļņa atkarīga no tā natālās kartes. Ja datumu nepiemeklē astroloģiski, tad uzņēmuma reģistrācija ir laimes spēle. To var reģistrēt laikā, kad jaudīgas finanšu kombinācijas, bet var sanākt arī pilnīgi pretēji. Arī šādi uzņēmumu izdzīvo, bet par katru eiro ir jācīnās, un viss iet kā pret straumi.

Lai saprastu peļņas potenciālu, faktiski jāskata gan īpašnieka, gan uzņēmuma pamathoroskopa un arī gadu ciklu kartes.

Par uzdrošināšanos un apstākļiem

Ja reiz kaut kas mūsu dzimšanas astro kartē ierakstīts, tad agri vai vēlu pie šī jautājuma nonāksim. Kāds izšķirošajā brīdī dodas uz priekšu, un viss notiek, bet kāds nobīstas. Bieži tas notiek, ja cilvēka pamathoroskopā planēta Saturns atrodas nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī, ko mēdz dēvēt arī par planētu cilpām. Ja ticam karmai, tad tieši nelabvēlīgās retrogrādās planētas piespēlē dažādas pārbaudes situācijas. Atrisināsi – kļūs vieglāk un vari doties tālāk. Mīņāsies uz vietas, skatīsies atpakaļ – tur arī paliksi.

Tradicionālais stāsts: pēkšņi rodas iespējas – izmēģini kaut ko savu, vari sākt to, par ko sen esi domājis, sapņojis! Bet nē! Cilvēks it kā sastingst, un nespēj iziet no savas ierastās komforta zonas. Saturns ir tāds negants, patīk viņam visu ierobežot un sastindzināt, sēt bailes un pašam labpatikā noskatīties: „Ahā! Nobiedēju tevi! Nekur neiesi, neko nedarīsi!”

Planētu raksturojumi astroloģijas pirmsākumos cēlušies no antīkās pasaules priekšstatiem par dieviem. Un, lai atceramies no romiešu mitoloģijas – savu baiļu dēļ Laika dievs, likteņa lēmējs Saturns apēda savus bērnus. Bija vēstīts, ka viens no pēctečiem viņu gāzīs no troņa, jo viņš pats, lai izbeigtu mātes Gejas nebeidzamās bērnu radīšanas mokas, ar sirpi izkastrēja savu tēvu Urānu. Tad, lūk, šīs saturniskās bailes bieži vien ir tas grūti pārvaramais šķērslis, lai spertu soli uz priekšu. Soli nezināmajā. Cilvēks nobīstas, un prātā drudžaini rosās neskaitāmi jautājumi, doma pie domas drūzmējas: ... vai es varēšu... ja nesanāks - ko teiks citi... mums ir mazi bērni... kredīts par māju...  Ierastais darba ritms, ja arī neiet pie sirds, tad tomēr pārbaudīts un drošāks. Labāk neko nemainīt.

Kas notiek pēc tam? Labākajā gadījumā vēlāk nākas kost pirkstos: „Eh! Kāpēc nepamēģināju!?” Atnāk cilvēks pie astrologa, kad viņam nedaudz pāri četrdesmit un ir sācies urāniskais pārmaiņu periods, un bēdīgs: „Bija iespējas, bet neizmantoju.” Arī tad, protams, nav par vēlu kaut ko mainīt. Ir diezgan daudz tādu piemēru, kad cilvēks, nostrādājis kādu laiku algotā darbā, izlemj darboties pats savā režīmā. Un izdodas. Šeit vietā pieminēt itāļu augstās modes karali Džordžio Armani, kurš daudzus gadus strādāja citu labā un savu zīmolu modes pasaulē bija gatavs pieteikt tikai apmēram četrdesmit gadu vecumā. Viņa piedzimšanas brīdī Saturns arī atradies nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī, kas bremzē izšķirošu lēmumu pieņemšanu. Viss likumsakarīgi.

Neizlēmības un padošanās saturniskajām bailēm, sliktākais scenārijs: paliekot strādāt kādā darbavietā tikai tāpēc, ka tur stabila alga, sociālās garantijas (bet iekšējo diskomfortu, smagnējo auru vai neganto priekšniecību – to jau var pieciest) cilvēkam dzīvē kaut kas nobrūk. Un diemžēl ļoti bieži tā ir veselība.

Cik nu astrologa ētika atļauj, minēšu piemēru. Pirms gadiem – 2008./2009. gada krīzes laikā - bija periods, kad pie manis vērsās vairāki cilvēki no valsts iestādes, kam, ja tā varētu teikt – smagnēja aura. Kur darbiniekiem daudz un bieži jāsaskaras ar negācijām no klientu puses. Šiem cilvēkiem bija sākušās veselības problēmas un radusies sajūta: varbūt nedaru dzīvē to, kas man jādara... Paskatījos natālās kartes – kāds no viņiem radoša personība, kādam ļoti piestāvētu savs bizness. Bet visiem piedzimšanas brīdī retrogrāds Saturns. Un atbildes uz jautājumu: „Kāpēc nesākat ko savu? Kāpēc nemaināt profesiju, nodarbošanos?” bija jau iepriekš minētās. Darbs iestādē dod stabilitātes sajūtu, bet pārējo var pieciest. Līdz brīdim... kad sākas problēmas un cilvēks meklē atbildes. Un tā atbilde izrādās: „Tu, draugs, nedari dzīvē to, kas tev jādara!”

Saturns, protams, ir negants, bet, ja pazīstam pretinieku, tad zinām, kā rīkoties. Proti, nedrīkst nobīties jaunu izaicinājumu priekšā. Saturns cilvēkam liek arī ļoti daudz strādāt, bet likteņa lēmēja motto: „Ko sēsi, to pļausi!” Ja cilvēks čakls, tad viņš tiek atalgots. Un ļoti bieži cilvēkiem, kam vajag savu biznesu, tā ir šī iespēja uzsākt. Taču Saturns viltnieks skatās, ko cilvēks darīs. Izmantos iespēju vai atkal nobīsies.

Kad jāpacīnās ar apstākļiem

Mēdz būt arī tādas kā dzīves apstākļu situācijas, kad dotības ir, idejas ir, viss varētu notikt... bet ir kaut kādas ikdienas vajadzības, kurām jānopelna nauda. Un ir grūti pieslēgties tai savai lietai. No kaut kā taču jādzīvo, kamēr bizness uzņem apgriezienus. Dažkārt tad iestājas mazais apburtais loks. Nezinu gadījumus no dzīves, kad tiek reģistrēts uzņēmums, uzlikta šilte „Jāņa vai Annas firma” un viss uzreiz notiek. Nauda kontā plūst, pieklājīgas algas visiem var samaksāt, klienti stāv rindā. Realitāte ir mazliet citādāka. Mēdz būt tās iepriekš minētās situācijas, kad cilvēkam jāpelna iztika, bet sava biznesa veidošanai un attīstīšanai atliek mazāk laika. Ja būtu kāds materiālais atbalsts no ģimenes, mīļotā cilvēka, sponsora/investora, tad viss varētu notikt ātrāk. Bet, - ja zvaigznēs ierakstīts un cilvēks nepadodas, tad rezultāts būs. Vai nu pats kādā brīdī tiks galā, vai tas atbalsts atnāks no drauga, draudzenes, vīra, sievas vai vēl kādiem nezināmiem un neparedzamiem avotiem. Kaut vai no veiksmes loterijā... Nemaz nesmejam. Tieši šāds ir stāsts par vienu no impresionisma tēviem Klodu Monē. Atstāt kurjera darbu un pilnībā nodoties gleznošanai, viņš varēja pēc tam, kad loterijā bija vinnējis 100 000 franku. Viņa astro karti precīzi izveidot gan nav iespējams, jo nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks. Taču tā dēvētā kosmogramma, ko skata kā „vidējo aritmētisko”, vēsta, ka finanšu stāvoklis var būt mainīgs (naudas planētai Venerai spriedzes kombinācija ar neprognozējamo Urānu), bet kaut kā tie franki pie viņa nonāk.

Par līdzekļiem izdzīvošanai vai starta kapitālām vēlreiz jāpiemin Džordžio Armani – arī viņam sākotnēji nebija naudas, lai startētu ar vērienu. Viņš bija spiests pārdot savu auto, un pats apzīmēja audumus, jo visu, kas nepieciešams, nopirkt nebija iespēju. Taču, kad bija pienācis īstais laiks... Kurš gan pasaulē nezina Džordžio Armani vārdu un brendu.

(Turpinājums sekos.)

Bloga sadaļas

Guna Kārkliņa

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

549 iesaka šo blogu

Balsot