PROGNOZES 2023

Pārmaiņas pasaulē turpinās. Mierīgi nebūs 

Guna Kārkliņa, sertificēta astroloģe

(Pirmpublicējums „Prognozes un horoskopi 2023”, Mediju nams.)

Ir sācies pārmaiņu process, kas pasaulē iezīmē jaunus pavērsienus un tendences. Kosmosā mierīgi nav nekad, bet tuvākie gadi solās būs saspringti, līdzīgi kā iepriekš.

Jau pirms dažiem gadiem prognozēju, ka pasaulē kļūst arvien nemierīgāk, jo lielie «debesu spēlētāji», planētas, kas atstāj ietekmi uz globāliem procesiem, veido dažādas spriedzes kombinācijas. Kopš senatnes cilvēki lūkojās, kas notiek kosmosā, kas uz zemes, un tādējādi pamazām izveidoja astroloģijas teorētisko bāzi. Mēs patlaban akurāt piedzīvojam to, kas «zvaigznēs ierakstīts»: gan iepriekš kovidsērgu ar ierobežojumiem, gan karu Eiropā, gan agresoru vēlmi pēc teritoriju pārdales, gan ekonomikas lejupslīdi ne vienā vien pasaules valstī.

Kas gaidāms 2023. gadā?

Globālo procesu retrospekcija

Vispirms sāksim ar Plūtonu, kas nosaukts romiešu pazemes un mirušo valstības dieva vārdā, un kuram ir liela nozīme, no astroloģiskā skatupunkta aplūkojot pasaules notikumus.

Kaut arī astronomi Plūtonam planētas nosaukumu ap 2000. gadu atņēma, jo pārāk maziņš esot, mundānajā jeb pasaules/valstu astroloģijā tas tiek uzskatīts par ļoti jaudīgu enerģijas nesēju, pārmaiņu rosinātāju un lielo transformatoru. Pēc senām astro tradīcijām tālākajā tekstā turpināsim to dēvēt par planētu.

No 2008. gada Plūtons atradās Mežāža zodiaka zīmē, kura pēc savas būtības ir konservatīva, aizstāv tradicionālās vērtības un lietu kārtību. Bet tad ierodas Plūtons un visu izjauc! Un nav vairs nekādu bijušā premjera Aigara Kalvīša apsolīto «trekno gadu». Ir krīzes, politiskās peripetijas, un notikumi, kas transformē fundamentālas vērtības un tradīcijas.

Kādi procesi un notikumi risinājušies, kad Plūtons Mežāzī, ko ir vērts pieminēt? Lūk, mazs atskats: pirmo reizi ASV vēsturē tika ievēlēts melnādains prezidents – Baraks Obama, Gruzija izstājās no NVS, 2009. gadā pasaulei pārvēlās ekonomiskās krīzes vilnis, daudzās valstīs notika tautas protesti, tostarp Rīgā (bēdīgi slavenais 13. janvāris, kad tautas pulcēšanās pārauga grautiņos), šeit jāmin arī arvien pieaugošā tendence «nolikt» tradicionālo ģimenes vērtību aizstāvjus, aktīvi aizstāvot dzimumu un attiecību dažādību, austrumu sieviešu centieni panākt attieksmes maiņu, protesti pret obligātām prasībām valkāt hidžābus u.c. Jāpiebilst, ka Irānā pēc 22 gadus jaunas sievietes nāves policijas iecirknī sākās ilgstoši tautas protesti, ko ārlietu apskatnieki tēlaini nodēvēja par «Irānas Maidanu», un šis ir tāds rets gadījums islāma valstīs. Arī karš Ukrainā un Krievijas centieni sagrābt teritorijas ierindojami Plūtona izpausmju kategorijā. Tiktāl par aizejošo, bet, kas gaidāms nākotnē?

Mierīgi nebūs

Šī gada marta beigās Plūtons nonāks novatoriskajā Ūdensvīra zodiaka zīmē. Būs gan viens «atpakaļgaitas» periods ar planētas atgriešanos atpakaļ Mežāzī vasarā, tomēr svarīgāka jau kļūst Ūdensvīra ietekme. Pilnībā šajā zīmē planēta nonāks 21.01.2024. un uzturēsies tur līdz 2043. gadam.

Ūdensvīra zodiaka zīme ir ļoti novatortiska, tai patīk notikumu virpulis, kas griežas kā daudzkrāsainā kaleidoskopā. Pārmaiņas turpināsies. Tās, visticamāk, nebūs tik smagnējas kā Mežāža laikā, bet būs. Tāpat ir iespējama teritoriju pārdale, arī revolūcijas un protesti, jo Ūdensvīrā ir trauksme un nemiers. Iepriekšējais periods, kad Plūtons atradās Ūdensvīrā, ilga no 1777. līdz 1797. gadam. Jā, tik sen, jo planēta kustas ļoti lēni. Šajā periodā: ASV sākās verdzības atcelšana; Amerikā notika Neatkarības karš, ASV nopirka no Krievijas Aļasku; Franču revolūcijā tika gāzta absolūtā monarhija; risinājās Krievu-Turku karš; Krievija un Prūsija sadalīja Poliju; Krievijas impērija anektēja Kurzemes un Zemgales hercogisti; Napoleons likvidēja Venēcijas republiku.

Tehnoloģija pārsteigs arvien vairāk

Šis un tas nozīmīgs iepriekš aplūkotajā periodā bija arī zinātnes un tehnikas jomā. Piemēram, astronoms Viljams Heršels atklāja Saules sistēmas planētu Urānu, kas vēlāk astroloģijā tiek uzskatīta par Ūdensvīra zīmes aizgādni; franču ceļotājs Žans Pjērs Blanšārs un amerikāņu zinātnieks Džons Džefrijs ar gaisa balonu pirmo reizi šķērsoja Lamanša jūras šaurumu, Anglijā tika radīta pirmā glābšanas laiva. Šos sasniegumus minēju tāpēc, ka ir kāda pozitīvā ziņa – Ūdensvīra zīme saistās ar modernām tehnoloģijām. Toreiz planētas atklāšana vai lidojums gaisa balonā bija kas īpašs, un arī mēs dodamies uz priekšu. Paredzams, ka tehnoloģiju jomā jau tuvākajā nākotnē viss attīstīsies ļoti strauji, vēl straujāk nekā patlaban: elektroauto daudziem un daudzviet kļūs par ikdienu, arvien vairāk tiks izmantota biometrija, radīsies jaunas tehnoloģijas - kādas mēs šobrīd pat nevaram iedomāties, kādas pagaidām redzamas tikai fantastikas filmās.

Runājot par globāliem procesiem, jāpiemin, ka kārtības uzturētājs Saturns aiziet no Ūdensvīra zodiaka zīmes un no 2023. gada 7. marta līdz 2026. gada februārim dzīvosies Zivju zīmē. Jaunas vēsmas vai tendences var parādīties medicīnā un reformas reliģiskajās tradīcijās. Savukārt Urāns turpina atrasties Vērša zīmē un būs tur līdz 2025. gadam. Var parādīties dīvainas idejas ekonomikā, iespējams, aktīvi tiek popularizēti alternatīvi maksāšanas līdzekļi. Vērša zīmes pārraudzībā ir banku lietas, bet Urānam vajag novitātes. Tas nozīmē, ka banku sektorā tehnoloģijas turpinās attīstīties ļoti strauji.

Kas gaidāms Latvijā?

Skatot Latvijas horoskopu, kas veidots pēc proklamēšanas datiem 1918. gada18. novembrī, neko ļoti iepriecinošu pateikt diemžēl nav iespējams. Jau kopš 2020. gada ir «bremzīgas» planētu kombinācijas un spēcīga Saturna ietekme, kas nozīmē - viss buksē, kavējas un iet kā pa celmiem. Par nožēlu, šī saturniskā ietekme ilgs vēl kādus divus gadus. Redzama tendence, ka diezgan daudz cilvēku var doties prom – meklēt darbu un labākus sadzīves apstākļus citās zemēs.

Ja par pozitīvo, tad zvaigznes labvēlīgas, lai valstiskā līmenī sakārtotu izglītības sistēmu, kurā iet arvien trakāk un trakāk, arī kultūras un sporta atbalstam labvēlīgs periods. Tikai ir viens «bet»... Ir jābūt valdībai, ministriem, deputātiem, kas to vēlas darīt. Astroloģija tikai iezīmē labvēlīgās tēmas un laikus, bet kādam ir jārīkojas.

Labā ziņa ir tā, ka mums katram savs horoskops un bieži vien tad, kad, šķiet – apkārt viss slikti, paveras iespējas.

Biznesa jautājumi jāskata individuāli, taču ir tādi periodi, kad kāda planēta rāda laipnu vai negantu vaigu visiem.

Lietišķajā jomā svarīgs ir par Lielo Labvēli dēvētais Jupiters. 2023. gadā tas atradīsies Auna zīmē līdz 16. maijam un pēc tam nonāks Vērsī. Pirmajā posmā vēlama aktīva darbība, bet arī pēc tam labs laiks biznesa projektiem un kāds jau varēs tā no sirds baudīt sava darba augļus.

Svarīgus lēmumus pieņemt un jaunus projektus nevajag uzsākt, kad planēta Merkurs nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī.

Mīlestība un Veneras spēles

Attiecību tēma jāskata katra cilvēka individuālajā astrokartē, jo nekad jau nebūs tā, ka visiem Vēršiem kādā konkrētā gadā no jauna jāiemīlas vai visiem Svariem jāprecas, tomēr astroloģijā var pielietot «izvairīšanās stratēģiju». Proti, ir periodi, kad tiešām nevajag ieplānot to vai citu pasākumu.

Ja runājam par mīlestību, tad nav vēlams strauji sākt attiecības vai plānot laulības tad, kad mīlestības planēta Venera atrodas nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī. 2023. gadā tas būs periods no 23. jūlija līdz 4. septembrim. Planēta atradīsies Lauvas zodiaka zīmē, kam piemīt gan lepnums, gan ambīcijas. Tas nozīmē, ka rīcība vai lēmumi var nebūt īsti adekvāti, jo virsroku ņem patmīlība.

Periodā, kad Venera retrogrāda, vairāk nekā citkārt iespējama izskaidrošanās un mīlas intrigas. Ja kādam pārim jau ir attiecību krīze, tad var gadīties, ka savienība izjūk. Jābūt gataviem no sirds izrunāties un meklēt kompromisu.

Tā kā Venera ir sievišķā planēta, daudzas dāmas šajā periodā var kļūt kaprīzākas un emocionālākas nekā parasti. Bieži vien Veneras atpakaļgaitas laikā uzrodas seni mīļākie/mīļākās, uzvirmo šķietami aizmirstas jūtas. Ar tām gan uzmanīgi, diez vai atgriešanās pie pagātnes sniegs piepildījumu.

Tāpat arī attiecību straujai attīstībai vai laulībām nav labvēlīgi retrogrādā Merkura periodi, kas publikācijā jau pieminēti biznesa sakarā.

Bloga sadaļas

Guna Kārkliņa

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

546 iesaka šo blogu

Balsot