Kolēģes raksts, kas var noderēt māmiņām.:) Norādīti arī linki astrologi.lv un astro.com, kur var paskatīt vajadzīgo info.)

ATTIECĪBAS ĢIMENĒ

Kādu bērns redz savu māti?

Mēness parāda sajūtas un attieksmi

Skaidrīte Karlšteina, Praktiskā Astroloģija

Maijā atzīmējam Māmiņu dienu. Tas ir kāds pieturas un saskarsmes punkts – brīdis, kad ciešāk padomājam par savām mammām, bet mammas par bērniem. Kādēļ gan lai tā nebūtu vēl kāda iespēja iepazīt vienam otru – citam kā atklājumu, citam – kā apstiprinājumu? To lieliski palīdz uzzināt Mēness novietojums bērna dzimšanas astroloģiskajā kartē.

 

Ir tāds it kā nevainīgs teiciens, kas sagrāvis daudzas attiecības un izjaucis ģimenes: «Es jau gribēju visu to labāko!» Tas pats par sevi nav nekas slikts, ja vien pārsvarā par «labāko» netiktu uzskatīts tas, ko domā pats devējs, nevis saņēmējs... Un ļoti bieži tās ir absolūti pretējas lietas – ko kāds grib sniegt, bet otrs – saņemt. Tas attiecas arī uz māmiņu un bērnu attiecībām – un nav būtiski, cik šie bērni ir mazi vai lieli.

Mēness cilvēka dzimšanas kartē papildus vēl daudzām citām svarīgām lietām norāda, kādas ir bērna patiesās pamatvajadzības, kas jāpiepilda, lai viņš justos droši un augtu par pilnvērtīgu, harmonisku personību ar pozitīvi iekodētu pieredzi, neatkārtojot vecāku kļūdas. Zodiaka zīme, kurā atrodas Mēness, norāda arī uz to, kādu bērns redz savu māti. Tas ir būtiski – Mēness atvases kartē nenorāda, kāda māte IR, bet kādu bērns viņu UZTVER. Un tieši tāpēc nav nekādu pretrunu, ja vienai mātei ir vairāki bērni un katram Mēness ir savā zīmē – katrs viņu redz nedaudz citādu.

Te gan jāpiebilst, ka daži astrologi izsaka viedokli, ka drīzāk Mēness zīmē norāda bērna gaidas – kādu viņš vēlētos savu māti vai arī kādu viņam, šai pie konkrētiem vecākiem atnākušajai dvēselītei, vajag. Patiesībā tā nav pretruna, jo cilvēki jau parasti redz to, ko vēlas redzēt.

Izpētot sava bērna Mēness novietojumu, kļūst redzams, kas viņam ir vai nav nepieciešams. No tā, cik pilnvērtīgi būs apmierināta cilvēka galvenā emocionālā vajadzība bērnībā, būs atkarīga viņa emocionālā veselība pieaugušā dzīvē.

Protams, iedziļinoties vairāk, jāņem vērā arī aspekti, piemēram, Mēness aspekts ar Saturnu var norādīt, ka bērns no mātes baidās. Aspekts ar Marsu liecina par spēcīgāku saikni utt. Taču planētu aspekti maina vien fonu un nianses, pašu attiecību būtību un pamatkvalitātes, ko norāda Mēness zīmē, tie nemaina.

Arī pieaugušajiem svētīgi paskatīties, kur atrodas Mēness kartē – nereti tā daudzas situācijas un pārpratumi saistībā ar māti atrisinās vai vismaz top skaidri.

(UZZIŅAI! Katrs pats savu vai bērna astroloģisko karti var izveidot portālos:Astro.com vai Astrologi.lv

Abās versijās kartes malā stabiņā ir norādīts, kādā zodiaka zīmē, kura planēta individuālajā horoskopā atrodas.

Kopumā karti tulkot bez astroloģijas zināšanām gan neiesakām, jo tā ir ļoti komplicēta un astroloģiju cilvēki mācās vairākus gadus.)

Mēness Aunā

Kādu bērns redz māti   

Bērnam ar Mēnesi Auna zīmē mamma šķiet sirsnīga, silta, taču arī ļoti autoritatīva, izlēmīga, taisnprātīga, aktīva, ar pārāk dzīvīgu enerģētiku, kas nospiež un izsit no līdzsvara. Nereti māte aizvieto abus vecākus – vai nu tēvs nedzīvo ģimenē, vai arī nepiedalās bērna audzināšanā. Bērnam var šķist, ka mamma visu izrīko un apspiež viņa paša gribu un vēlmes. Attiecības tomēr kopumā nav sliktas, lai gan māte nevelta pārlieku daudz uzmanības bērnam

Bērna emocionālās pamatvajadzības

Vajadzība pēc personīgās nozīmības. Var parādīties atklāti vai arī slēpties fantāzijās un palikt slepenu vilšanos apēnota. Nepieciešams just, ka viņa viedokli uzklausa un ņem vērā; ka viņu ciena kā personību. Viņš vēlas būt pirmais un labākais. «Es pats!» atskanēs agrāk nekā citiem bērniem.

«Špikeris» mammām

Mēģiniet neapspiest bērna brīvību, ļaujiet izpausties, uzklausiet un ņemiet vērā viņa viedokli. Esiet iecietīga, jo bērns, kam Mēness Aunā, mēdz būt impulsīvs, emocionāls, ņem visu pie sirds, nespēj kontrolēt jūtas, mēdz būt steidzīgs un paviršs. Necentieties uzbāzties ar savu mīlestību, ja viņš aizņemts – tas viņu sadusmos. Ja jūtat, ka viņa darbības pieņem nevēlamu virzienu, novērsiet viņa uzmanību ar kaut ko jaunu un interesantu, tādējādi novirzot enerģiju citā gultnē.

Mēness Vērsī

Kādu bērns redz māti

Māte šķiet gādīga, mīļa un rūpīga, taču arī prasīga, pat piekasīga, īpaši saistībā ar kārtību un tīrību. Reizēm var šķist pārlieku sentimentāla. Meitenēm, kurām Mēness Vērsī, šķiet, ka mammas labi un garšīgi gatavo – un bieži tā arī ir. Šie bērni ir patīkami saziņā, viņi jūt vecāku noskaņojumu un cenšas tam pielāgoties.

Bērna emocionālās pamatvajadzības

Šim bērnam vajadzīga drošības izjūta. Viņš pat var pretoties pārmaiņām, uztverot to kā draudu drošībai. Stabilitāte un drošība viņam vajadzīga it visā – lietās ap sevi, ļaudīs, vidē.

«Špikeris» mammām

 Ņemiet vērā, ka šie bērni ir savdabīgi emocionālā ziņā – no vienas puses, viņi ir ļoti ievainojami, jūtīgi, no otras – šķiet «biezādaini». Tomēr tā ir vien aizsargreakcija, lai nekristu izmisumā par katru nieku. Tāpēc ārējās reakcijas var neatbilst iekšējām izjūtām. Nereti visu patur sevī – bērniem tas mēdz izpausties kā bieži kakla un balssaišu iekaisumi. Šie bērni nesteidzas un nepieņem ātrus lēmumus. Jebkurš spiediens viņiem rada diskomfortu. Ja gaidāmas pārmaiņas – sāciet viņus gatavot pamazām, ņemot vērā viņa vēlmes. Uz mērķi viņi iet lēnām un pārliecināti. Mēdz krāt mantas, rotaļlietas; grūti no tām šķirties. Nespiediet ar tām dalīties vai tās atdot, ja viņš pats nevēlas!

Mēness Dvīņos

Kādu bērns redz māti

Šiem bērniem ar savu mammu ir draudzīgas, taču salīdzinoši vēsas attiecības.  Var draudēt atsvešinātība, jo mamma ir sabiedriska, komnuikabla, un bērnam var šķist, ka viņa velta par maz uzmanības. Priekšroka šajās attiecībās tiek dota nevis rūpēm par kārtību mājoklī, bet gan intelektuālām sarunām. Šī mamma vairāk runā, nevis dara, tomēr sarunā spēj izpaust gan savas emocijas, gan attieksmi.

Bērna emocionālās pamatvajadzības

Šiem bērniem raksturīga vajadzība pēc daudzveidības, pēc sabiedrības, komunikācijas, kā arī vajadzība tikt uzklausītiem. Vēl viņiem vajag droši zināt, ka vecāki ir pilnīgi pārliecināti par to, ko dara – tas sniedz viņiem iekšēju mieru un stabilitāti.

«Špikeris» mammām

Šie bērni vairāk mīl spriest, nevis darīt – gluži tāpat kā (viņiem tā šķiet) to dara mamma. Jāpievērš uzmanība bērna runai, dikcijai; jāmāca just un domāt, nejaucot šos jēdzienus. Viņam noteikti vajag skaļi izpaust, izrunāt to, ko domā, kā arī dzirdēt un zināt, ko jūt citi, arī vecāki – stāstiet viņiem par sevi un sajūtām! Viņam visu vajag skaidri zināt. Ja sākas kaut kāda nenoteiktība, bērns kļūst nervozs, tāpēc izvairieties no neskaidriem mājieniem un situācijām. Nodrošiniet bērnam informāciju – tas viņam ir kā svaiga gaisa malks! Ļaujiet aicināt ciemos draugus, runājieties, lasiet kopā grāmatas, pārrunājiet redzēto.

Mēness Vēzī

Kādu bērns redz māti

Mamma ir mīļa, gādīga, visu prot – gan par ģimenes pavardu parūpēties, gan bērnu pabarot, apmīļot un mierināt, kad nepieciešams. Visu izdzīvo kopā ar bērnu, it kā saplūst ar viņu – ja mazais sasit ceļgalu, raud abi divi. Parasti šie bērni mātei ļoti stipri pieķeras un, atstājot dzimto ligzdiņu, līdzi ņem vissiltākās atmiņas. Dzimtās mājas šiem cilvēkiem vienmēr ir pirmajā vietā.

Bērna emocionālās pamatvajadzības

Personīgā drošība un aizsardzība. Viņus smagi ievaino necieņa un strups atteikums, noraidījums – var piedot, bet nekad neaizmirst. Liela vērtība viņam ir mājas un ģimene.

«Špikeris» mammām

Mācieties kontrolēt negatīvās emocijas, jo citādi šie bērniņi pārlieku centīsies jūs neapbēdināt, neapgrūtināt, nesāpināt, tādējādi krājot visu sevī. Vēlāk tas var ietekmēt gremošanas traktu. Māmiņām ieteicams nedaudz ierobežot pāri plūstošās rūpes, ļaujot bērnam kļūt lemtspējīgam pašam. Šie bērni jūt apkārtējo noskaņojumu un pielāgojas tam; ar to var izskaidrot arī garastāvokļa maiņas – tās vienkārši jāpieņem, tāpat kā tas, ka reizēm viņiem ir nepieciešams uz laiku «ieiet sevī». Īpatnība – ļoti pieķeras pagātnei. Esiet ar viņiem maiga un atklāta!

Mēness Lauvā

Kādu bērns redz māti

Ar māti ir spēcīgs emocionālais kontakts, taču māte viņiem šķiet pārlieku autoritāra, tāda kā absolūta mājas diktatore – visam jābūt tā, kā viņa saka! Māte ir skaista, gudra, stipra, iznesīga sieviete, kura prot sevi nest sabiedrībā un to māca arī savām atvasēm.

Bērna emocionālās pamatvajadzības

Mēness Lauvā – tā ir vēlme, pat nepieciešamība spīdēt un augstsirdīgi valdīt, būt uzmanības centrā. Viņiem spēcīgi attīstīts pašlepnums, nepieciešama atzīšana un atzinība.

«Špikeris» mammām

Šie bērni rūgti pārdzīvo publiskas neveiksmes – tad nepieciešams īpašs atbalsts un uzmundrinājums. Jāņem vērā, ka viņi slēpj emocijas vai neizpauž tās līdz galam. Ja ģimenē valda sasprindzināts emocionālais fons vai arī jūtu ir vienkārši par daudz, bērns bieži sāk sūdzēties par galvassāpēm – tādā gadījumā pastiprināti pievērsiet uzmanību savstarpējām attiecībām! Labākais stimuls – uzslavas. Šie bērni nereti ir ļoti artistiski – palīdziet viņiem šo īpašību attīstīt profesionāli! Tomēr neprasiet no viņiem vairāk, nekā viņi var attiecīgajā vecumā – katra neizdošanās viņus spēcīgi iedragā un var pārvilkt krustu turpmākām radošajām izpausmēm.

Mēness Jaunavā

Kādu bērns redz māti

Pietiekami nesamīļots bērns, kuram pietrūkst mātes siltuma. Par māti saglabā atmiņas kā par aizņemtu, attiecībās vēsu, kritisku būtni, kura it kā rūpējas tikai par to, lai kājas būtu siltas un vēders pilns – māte savu mīlestību pauž ar darbiem, bet bērns ne vienmēr to saprot.
Bērna emocionālās pamatvajadzības

Vajadzība pēc korektas izturēšanās un pieklājības, pēc precīzas uztveres un vērtējuma. Viņam vajag skaidrību un lietu kārtību – tā viņš jūt, ka pasaulē viss notiek kā nākas.

«Špikeris» mammām

Bērns ir uzmanīgs, kautrīgs, norūpējies, nereti maskē savas īstās izjūtas. Nebaidieties būt vairāk emocionāla un mazāk racionāla! Vairāk interesējieties par bērna izjūtām, iekšējo pasauli, vēlmēm, pārdzīvojumiem. Bērnam patīk sava kārtība, tāpēc neizsmejiet viņa vēlmi, piemēram, likt visu kastītēs vai kārtot mapītēs – kaut arī šis plāns mēdz izgāzties. No pašas bērnības viņi ir labi analizētāji un viegli spēj mācīties, piemīt loģiskā domāšana. Varat virzīt bērnu pa tautas daiļamatniecības taku – šādas lietas viņu ļoti interesē! Un neuztraucieties, ja jūsu atvase pārlieku «ņemas» ap savu veselību – tas nebūt nenozīmē, ka viņam kaiš kas nopietns.

Mēness Svaros

Kādu bērns redz māti

Labas, siltas, draudzīgas attiecības ar māti. Mammai būtiska ir harmonija visās jomās. Ja rodas kāds negaidīts satricinājums, ārēji apstākļi, tas var izsist māti no līdzsvara, liekot grimt pārdomās, neizlēmībā un pat depresijā. Bērni tikmēr paliek it kā nomaļus.

Bērna emocionālās pamatvajadzības

Viņam nepieciešama popularitāte un atzinība, īpaši tuvāko lokā; vajadzība sajust personīgo nozīmīgumu, pateicoties sociālajam statusam. Šim bērnam nepieciešams arī skaistums un harmonija visā, kas apkārt.
«Špikeris» mammām

Ja mamma izrāda bezpalīdzību ārējo apstākļu iespaidā, arī bērns mācās lēmumus pieņemt ar citu palīdzību; pielāgojas apkārtējiem, pat pārņem dzīves uzskatus, ieradumus (no vīra/sievas, piemēram); piekrīt arī tad, kad nevajag; baidās uzņemties atbildību; nereti nepabeidz uzsākto. Mātei jāmāca bērnam pieņemt lēmumus patstāvīgi, balstoties uz veselo saprātu, nevis emocijām. Ja bērns ilgi nevar izlemt, palīdziet, ņemot vērā viņa intereses un vēlmes, nevis uzspiežot savējās. Bērni ar Mēnesi Svaros ir ideālisti, mēdz skatīt pasauli pasteļtoņos; vēlas dzīvot ar ļaudīm mierā un saskaņā. Viņiem piemīt iedzimts talants labi saprasties ar visdažādākajiem cilvēkiem.

Mēness Skorpionā

Kādu bērns redz māti

Māte ir vienmēr aizņemta citur, ļoti svarīga, nozīmīga. Mīlestību vairāk pauž ar nesodīšanu, ar materiāla veida dāvanām. Spēcīga saikne, taču arī stipra atkarība no mātes. Meitenēm tas rada konfliktus un tieksmi pēc neatkarības jau agrā vecumā. Savukārt puiši nereti par sievām izvēlas ļoti aktīvas, autoritatīvas sievietes, tādējādi pārnesot konfliktu ar māti. Tieši šie puiši nereti ir no tiem, kas saglabā pārlieku stipru saiti ar māti līdz pat vecumam.  

Bērna emocionālās pamatvajadzības

Šiem bērniem ir svarīgi, lai citi saprot, ar ko viņiem ir darīšana; lai viņu uztvertu kā ļoti nozīmīgu, dziļu personību, no kuras, iespējams, pat jāpiesargās. Bērniem ir ļoti piesātināta, emocionāla iekšējā pasaule, un viņiem nepieciešams, lai apkārtējā pasaule viņus mīlētu, ļoti mīlētu bez nosacījuma, pieņemot tādus, kādi viņi ir.

«Špikeris» mammām

Bērni jūt mūžam citur aizņemtās mātes «svarīgumu» un «nozīmību», tāpēc necenšas atklāti lūgt no viņas kādas jūtu izpausmes. Emocionālās tuvības trūkums izpaužas kaprīžu veidā, neadekvātā uzvedībā attiecībā uz citiem. Mātei vairāk jācenšas veltīt uzmanība bērnam, personiska uzmanība, ar kuru aizvietot lutināšanu un lielas kabatas naudas došanu. Māciet viņus būt pastāvīgākiem jūtās, neslēpt savas patiesās domas, nepieminēt ilgi ļaunu, neturēt sevī aizvainojumu, bet piedot. Mīliet viņu bez nosacījuma, mācieties pamanīt un mīloši palīdzēt pārvarēt dziļās iekšējās krīzes!

Mēness Strēlniekā

Kādu bērns redz māti

Mēness šajā zīmē rada draudzīgas, sirsnīgas attiecības ar māti, sniedz agrīnu rakstura briedumu un patstāvību. Māte nav tik valdonīga kā tad, ja Mēness ir citās Uguns zīmēs. Viņa vienmēr ir lietas kursā par bērna dzīvi un darīšanām, pat ja no malas šķiet, ka par to neinteresējas. Bērns mācās saprast, cik svarīgs ir kontakts ar citiem ļaudīm un izdevīgums, ko nes iegūtā informācija.

Bērna emocionālās pamatvajadzības

Šīm personām nepieciešams, lai citi viņus uztvertu kā plašu uzskatu cilvēkus, nesavtīgus jaunu ceļu rādītājus, kas dāsni piedāvā citiem dažādas jaunas iespējas. Bērnam jājūt, ka ar viņa viedokli rēķinās, ciena viņa idejas un risinājumus.

«Špikeris» mammām

No malas šķiet, ka šī bērna un mammas savienība ir teju ideāla – abi prasmīgi salāgo viens otra vēlmes un iespējas. Tomēr jāatceras – ja sanāks ignorēt mazā cilvēciņa vēlmes, viņa sirsniņā krāsies žults. Citādi mazais ir sabiedrisks, viņam ir daudz draugu, viņš uztver dzīvi kā milzīgu rotaļu. Arī šķēršļi nespēj sabojāt noskaņojumu uz ilgu laiku šiem dzimušajiem optimistiem. Tiesa, viņiem kā gaiss vajadzīga emocionālā un pārvietošanās brīvība. Viņu izturēšanās var šķist nedaudz autoritāra, it kā viņi skatītos uz citiem (arī pieaugušajiem) no augšas. Ar visu savu izskatu viņš rādīs, ka zina vairāk par jums. Māciet ne tikai diktēt citiem savu viedokli, bet arī ieklausīties sevī pašā, citos un salīdzināt domas.

Mēness Mežāzī

Kādu bērns redz māti

Ļoti stingra, praktiska, prasīga māte, taču bērnu uzskata par līdzvērtību, saskata viņā patstāvīgu personību, kaut arī pārlieku par viņu uztraucas, īpaši, kad bērns maziņš. No tām mātēm, kas vairāk rāj par pārkāpumiem un reti slavē par panākumiem.

Bērna emocionālās pamatvajadzības

Mēness Mežāzīšiem dzīvē just pamatu zem kājām palīdz saplānotas darbības un vispār dzīve, vajadzība pēc stratēģiskas efektivitātes. Viņiem nepieciešama disciplīna un atbrīvošanās no visa liekā savā dzīvē.

«Špikeris» mammām

Jūsu bērnam ir ļoti attīstīta pienākuma izjūta un atbildība par katru jūtu izpausmi un reakciju – tas var novest pie emocionāla sastinguma, sasaistītības. Jūsu bērnam nepieciešama notikumu plānošana un skaidra darba kārtība – spontanitāte un negaidīti pavērsieni viņu izsit no līdzsvara! Informējiet viņu par visām izmaiņām ģimenes plānos. Ja viņš jutīs, ka nespēj ietekmēt notikumus, kuros pats piedalās, viņam var noslīdēt pašvērtējums un rasties vēlme pašapliecināties uz citu rēķina. Novērtējiet bērna panākumus. Pat ja viņš ir nopietns un neko nestāsta, un šķiet neievainojams kā klints, arī viņam vajag emocionālu atbalstu, lai vēlāk, pieaugušā dzīvē, viņš nekļūtu par nūģi, sausiņu vai mākslīgi nejūtīgu. Viņam jāsaprot – pat ja viņš nes absolūtu atbildību par savu dzīvi, blakus ir cilvēki, kas atbalstīs. Māciet bērnam atpūsties un priecāties par dzīvi, jokoties.

Mēness Ūdensvīrā

Kādu bērns redz māti

Bērns māti redz kā pašpārliecinātu, samērā autoritāru, nesatricināmu, taču arī emocionālu un aizrautīgu personu. Māte bieži aizsvilstas, taču ātri nomierinās. Biežās garastāvokļa maiņas un neracionālās darbības var radīt bērnā trauksmi, taču vēlāk viņš iemācās no tām distancēties, neielaižot sevī svešas emocijas. Šāda mamma pirmām kārtām ir kā labs draugs.

Bērna emocionālās pamatvajadzības

Viņam nepieciešams, lai apkārtējie cienītu viņu kā neordināru personību, turklāt gūtu pat gandarījumu no saskarsmes, kā arī novērtētu viņa rūpes par citiem. Viņiem ļoti svarīga ir uzturēšanās vienaudžu kolektīvā.

 «Špikeris» mammām

Jūsu atvase ir nepārspējama savu draugu kompānijas dvēsele, kodols, līderis, kas smlaki izjūt apkārtējo noskaņojumu un neuzkrītoši prot «mainīt komandas kursu», ja tas nepieciešams. Reizēm jūsu vidū var izaugt nesapratnes siena, taču tikpat pēkšņi tā pazūd kā nebijusi. Jāmāca bērnam paust maigumu un rūpes, jāattīsta radošais potenciāls.

Reizēm rodas izjūta, ka bērns prot «ieslēgt un izslēgt» emocijas pēc vajadzības – jāpaseko, lai tās nepaliek «izslēgtas» pārlieku ilgi, lai nepārvērstos Sniega karalienē. Nepārdzīvojiet par šķietamu atsvešinātību – vienkārši viņiem ģimenes saites nav tik ļoti būtiskas kā citiem, bieži vien draugi ir tuvāki nekā asinsradinieki. Arī stingru tradīciju piekritēji viņi nav, drīzāk eksperimentētāji. Neierobežojiet viņu radošo lidojumu!

Mēness Zivīs

Kā bērns redz māti

Maiga, jūtu pārpilna būtne. Reizēm nav pat skaidrs, kādas tieši jūtas viņu pārpilda. Bērnam ar viņu veidojas cieša saikne. Māte var būt radošas dabas, turklāt bērnu klātesamība radošajā procesā viņu netraucē, tomēr bērnam no mātes puses var pietrūkt kādu konkrētu darbību. Reizēm šie bērni paši uzņemas atbildību, lemj un kārto, iesaka vecākiem – lai gan mamma to nenovērtē.Vīlušies šie bērni arī pieaugušā vecumā no atbildības izvairās.
Bērna emocionālās pamatvajadzības

Viņiem svarīgi izpaust savu jūtīgumu, emocionalitāti, kā arī gūt apliecinājumu, ka citi to saprot. Bērnu vajag atbalstīt un uzmundrināt. Viņam svarīgi justies novērtētam un mīlētam.

«Špikeris» mammām

Konflikti pārsvarā rodas mātes pārliekās gādības dēļ, no vēlmes pasargāt bērnu no ikviena raupjās pasaules pieskāriena, no jebkura uztraukuma un potenciāliem apdraudējumiem. Tas traucē bērnam kļūt patstāvīgam. Šo bērnu mammām grūti viņus sodīt, kaut ko aizliegt, tāpēc bērni nereti ir izlutināti. Bērni ir ļoti jūtīgi, līdzcietīgi, nespēj izturēt citu ciešanas – pieraugiet, lai kāds viņu mīkstsirdību neizmanto ļaunprātīgi! Pievērsiet uzmanību muzikālajai audzināšanai. Nereti jūtas pauž caur mākslu. Jāseko garīgajam līdzsvaram, miega kvalitātei. Ļaujiet pieņemt lēmumus un paslavējiet par tiem! Šiem bērniem arī jāmāca saprast cēloņsakarības, īpaši to, kas attiecas uz paša darīto – ja esi izdarījis slikti, par to jāatbild, jāpieņem sods, jālabo.

 Rakstā izmantoti materiāli no M. Levina, J. Berjozkas, S. Briahas, A. Podvodnija darbiem, tonkiimir.ru, astromeridian.ru u.c.

!!!!! @ Pārpublicēt vai kā citādi izmantot publiskajā teplā tikai atļauts tikai ar izdevniecības "Mediju nams" rakstisku atļauju.

Bloga sadaļas

Guna Kārkliņa

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

548 iesaka šo blogu

Balsot