2013. gada astroloģiskā prognoze

2013. gads – pirmais gads pēc „pasaules gala”. :)

Tagad, kad lielā ažiotāža ap paredzēto „pasaules galu” ir beigusies, jārauga kā dzīvot tālāk. Austrumu kalendārs vēsta, ka čūskas gads turpina Pūķa aizsāktās reformas. Tā arī var teikt, jo, piemēram, Saturns nomainījis Svaru zīmi pret Skorpiona zīmi turpina padziļināt partnerības tēmu, savelkot grožus tieši seksuālā un mantiskā plānā. AR Skorpionu joki mazi, tādēļ katram pašam jāapdomā, cik daudz likt uz attiecību altāra. Skaidrs ir tikai tas, ka būs jānes ziedojumu savam ego un tā raisītajām izvēlēm.

Dziļi privātās dzīves notikumi risināsies zīmīgu, pirmkārt, jau ekonomisku un sociālu notikumu fonā. Laiks neļaus atslābt, jo finanšu izvēles ir visapkārt un tieši Saturns dos vēlmi sakārtot enerģētiku, kas zemākā plānā ir tā pati nauda. Jāsavelk grožus un jostu it visā!  Tāds visaptverošas askēzes laiks.

Daudzu sabiedrībā zināmu cilvēku aiziešana līdz ar Saturna pāreju Skorpiona zīmē, tikai apliecinās, ka „lielā izkapts” skars tieši daudzus dižos un sabiedrībā zināmos. Savienojot ar dabas ritmu un Saules milzu aktivitātes gaitām var piekrist ezotēriķu skandinātajām – „kas nespēs iekšēji mainīties un nepacels savas acis augstāk par kredītu nastu un ikdienas rutīnu, gaida lielas un smagas pārmaiņas”. Lai tā nebūtu tikai tukša biedēšana, pretī lieku jebkuras sfēras sakārtošanu, atskārsmi, kas vajadzīgs un kas neder. Patiesībā, man ir prieks, ka beidzot cilvēku skati no ekonomikas jautājumiem un labklājības alkām tik pievērsti patiesām vērtībām un vēlmei pēc dziļas partnerības. Domājams, ka uzplauks konservatīvāka pieeja laulībai un seksuālām attiecībām, kur atturība ir norma.

Aiz Saturna enkura būs aizķēries arī debesu augļotājs Jupiters krietni vieglākajā Dvīņu zīmē. Tas var nest daudz skaļu konfliktu. Pieaugs sabiedrisko mediju loma, veicinot to apvienošanos. Debesu aktualitātes vēsta par aliansēm, par apvienošanos.

Politikā laiks saistās ar mediju lomas pieaugumu, ar sabiedrisko mediju, izglītības darbinieku, ar ekonomikas un ārstu cunftes pārstāvju ieplūšanu. 

Nodokļu politika piedzīvos būtiskas pārmaiņas. Vienlīdz piedzīvosim kā daudzu nodokļu % kritumu, tajā pat laikā radīsies jauni nodokļi. Nodokļu nasta kopumā pieaugs.

„No troņa” kritīs daudzi Latvijā par vareniem atzīti cilvēki.

Vienas no būtiskākajām izmaiņām gaidāms izglītības sektora, transporta jomā, banku pārvaldē un uzraudzībā, iekšlietu un aizsardzības resorā (policejiskās iestādēs).

Pastiprināsies cīņa pret/ar prostitūciju, abortu saistītiem jautājumiem.

Sakārtoti tiks ar psiholoģiju, dziedniecību, jogu, okultismu saistīti jautājumi.

Pārstrādes dienesti nonāks lielā iestāžu pārraudzībā.

Cilvēki tieksies apdrošināties pret dažādām likstām.

Izteikti pieaugs ķirurģisko operāciju (īpaši onkoloģiju)  skaits. Tajā pat laikā notiks daudzu ar šo sfēru saistītu jautājumu bremzēšana, mēģinot sakārtot sfēru... Gudrības tur var būt pamaz. Cerēsim.

Cerēt, ka cilvēku tiesības netiks vēl vairāk ierobežotas būtu naivi. Drošības vārdā paliksim ar vēl mazāk brīvības.

Izglītoties, padomāt par to kā palielināt savu konkurētspēju, kā apgūt vēl labāk arodu, kā būt Meistaram sev un citiem – tā ir svarīga gada aktualitāte.

Nozīmīgus panākumus gūs komunikāciju, sakaru, transporta sfēras. Faktiski viss, kur notiek kustība, virzība. Zīmīgi, ka telekomunikāciju operatoru izdevīgie piedāvājumi nāca tieši jaunā laika krustpunktā.

Laika griezums neļauj uzkrāt rezerves nebaltām dienām, bet mudina saprātīgi ieguldīt lietās, kas nenoveco, nenokalpo. Gads prasa vieglumu materiālos jautājumos – tātad šādā gadā neceļ dzimtas mājokli, teiksim – bet padziļinātu dzīves notikumu lasījumu. Pat atjauninātā Bībele pēc daudzu gadu tapšanas tiek izdota tieši jaunā laika krustpunktā... Kā zīme. Un šādu zīmju ir apkārt daudz, katram pašam jāmācās tās nolasīt, paturot centrā sevi un savas patiesās vēlmes nevis valsts, sabiedrības, mediju, finansistu uzspiesto modeli.

Bērnu jautājumiem gada nogale ir vēlīgāka, jo Jupiters ieies ģimeniskajā Vēža zīmē, ļaujot visām sajūtām un labajam sakoncentrēties ģenētiskā koda nodošanai. Sākot ar gada nogali varam gaidīt arī valstiski svarīgākus un noturīgākus lēmumus demogrāfijas veicināšanai. Kamēr Jupiters pa Dvīņu zīmi, vairāk var runāt par ārlaulības sakariem, bērniem, mazāk par ģimenes pamatvērtībām. Nebrīnītos, ja gads nestu salīdzinoši vēl vairāk dvīņu, trīnīšu utt. dzimšanu. Kur ir, tur rodas.

Noturīgs nav nekas, bet maksāt par jebko, par katru soli vajadzēs bargi.

Jāapcērp jebkura vēlme naudu tērēt, jo klāt tā nāks grūti... Gada pirmā puse vairāk saistās ar cerībām, izaugsmi, tādēļ gada otrā puse vērtējam kā parādu atdošana un seku periods.

Tā kā laika pienesums ir par enerģijas taupīšanu, uzplauks zaļā domāšana; visas kustības, kas saistāmas ar riteņiem. Domājams, ka resursu taupīšana nesīs lielāku energoresursu sadārdzinājumu, kā arī tabakas un alkohola tirdzniecības ierobežošanu, aplikšanu ar jauniem nodokļiem vai cenu pieaugumu. Tajā pat laikā parādīsies jaunas alternatīvas. Laiks ierobežo, tomēr piedāvā arī jaunus risinājumus, alternatīvas, skatījumu.

Kopumā atziņa ir tāda: askēze, izaugsme caur iekšēju pārvarēšanu, ekonomija, apvienošanās, kopība, enerģijas taupība, apsaimniekošana.

Svarīgākie 2013. gada notikumi zvaigžņotajās debesīs

Nozīmīgākās planētu ingresijas jeb ieiešana jaunā Zodiaka zīmē, kas ietekmēs cilvēkus un notikumus visu 2013. gadu:

JUPITERS DVĪŅU ZĪMĒ: līdz 26.06.
JUPITERS VĒŽA ZĪMĒ: no 26.06.
SATURNS SKORPIONA ZĪMĒ: visu gadu  
URĀNS AUNA ZĪMĒ 
NEPTŪNS ZIVJU ZĪMĒ

Gada griezumā var izdalīt vairākus svarīgus planetāros stāvokļus, kas nosaka kopējo gada fonu. Minēšu svarīgākos no tiem.

 

Līdz ar Saules ieiešanu Auna zīmē 20. martā plkst. 13:03, sākas jaunais astroloģiskais gads un Pavasara Saulgrieži gadskārtu ritējumā. Tas ir spēcīgs notikums, kas nosaka visa gada kopējo toni, līdz pat nākamajiem pavasara Saulgriežiem.

Klasiskā astroloģija mēdz uz precīzo Saules ieiešanu Zodiaka pirmsākuma – Auna – zīmē sastādīt horoskopu, tā teikt, piedzimis jauns gads konkrētā laikā, konkrētā vietā, šajā gadījumā Rīgā.

Saules atrašanas līdzās Marsam, Urānam un Venērai horoskopa mājā liecina par milzīgu ārzemju ietekmi uz mūsu valsti jaunajā gada ciklā. Daudzi notikumi izšķilsies kā zibens no skaidrām debesīm. Būtiska loma būs pārmaiņām valsts galvgalī, kas var iezīmēt arī būtisku valsts vadītāja aiziešanu. Politiskā dzīve ir neprognozējama un to lielā mērā noteiks notikumi martā – aprīlī.

Kā viens no būtiskajiem valsts jautājumiem būs imigrācijas un emigrācijas jautājumi. Konflikti garantēti.

Gaidāms jauns politisks spēks. Faktiski būtiski mainās politiskā vide un spēlētāji.

Tauta – Mēness – atrodas (12. māja) konfliktējošā pozīcijā ar teju zenītā esošo Sauli (valsts vadība) un nekādā saķerē ar likumdevēju (Jupiters). Atkal jau jārunā par dziedošo tautu, par dziedošo revolūciju nepieciešamību... Vispār lielāka viļņošanās no tautas puses ir gaidāma.

Sfēras, kuras vēl skartas gada horoskopā Latvijai. Starptautiskās organizācijas, nacionālie jautājumi, izglītības tematika un modernizācija (konfliktējoši un gana neveiksmīgi), banku pārvalde un nodokļi.

Īpaši vērīgu dara T-kvadrātā iesaistītais Plūtons veselības, darba un dabas - 6.mājā. Manā skatījumā visas pazīmes liecina par nopietnām dabas kataklizmām, kā arī plašu infekciju draudiem.  Šogad līdz ar ūdeni un uguns briesmām, „pieteikušās” arī elektro, gāzes, sprāgstvielu apdraudējumi. Par laimi gada kartē Saturns Skorpionā līdzsvaro šo „sprādzienbīstamo” stāvokli.

Saturns kā finanšu Meistars

Saturns ir pati lēnākā Saules sistēmas planēta, kas cilvēkam vēl redzama ar neapbruņotu aci. Saturns astroloģijā simbolizē laika tecējumu, pieredzi, pārbaudījumus, stabilitāti, pašdisciplīnu, pacietību, izturību, pieticību. To mēdz dēvēt par “likteņa planētu”. Saturns ir kā lielais Skolotājs — stingrs, bet taisnīgs. Visa tā darbība ir vērsta uz to, lai piespiest cilvēku paraudzīties dziļāk uz sevi un notiekošo.

Saturns Skorpiona zīmē, kur tas uzturēsies līdz 23.12.2014 un pa otram lāgam no 15.06. līdz 18.09.2014. 
Varens laiks, kuru raksturos pozitīvā ziņā stipra griba, apņēmība un izturība, spēja pārliecināt, neatlaidība, uzņēmība, disciplīna, paškontrole cilvēka prātos un darbos.

Panākumus piedzīvos vēsture, arheoloģija, medicīna, ķirurga, psihoterapeita, pavārmākslas specialitāte. Kļūs viss svarīgs, kas maina, pārveido, transformē. Īsts Krīzes menedžments. Uzņēmējdarbības vidē svarīgi būs nobrieduši lēmumi un bizness, kas orientējas vismaz uz 7 gadu periodu.

Skorpioniskās enerģijas mēdz būt arī destruktīvas, tādēļ kā lēni izvirstošs vulkāns, tas mainīs pasaules struktūru. Liela varbūtība, ka šo 2,5 gadu laikā patiesi pamodīsies kāds ilgi klusējis vulkāns, nesot postu civilizētākajā pasaules daļā. Ieteicams nedoties ceļojumos uz vietā, kur atrodas tektoniskās plātnes.

Kopējā Saturna enerģētika ir vērsta uz līdzekļu taupīšanu. Liela nozīme būs bankām, kas kļūs par zināmas varas centriem. Tiesa, notiks banku sistēmas attīrīšanās, tādēļ, ja kāds sola vieglu peļņu... Visi, kas ņems kredītu šajā periodā parakstās uz lielu slogu un smagu nastu, pirmkārt, jau emocionālā plānā. Šajā laikā naudu dod, lai pēcāk kā “Kaķīša dzirnaviņās” to atprasītu ar “visu dvēseli”.

Sīkāk varat sekot līdzi SATRUNA SKOLAI.

Aktīvais Jupiters

Jupiteru senatnē dēvēja par “Lielo Laimi”, kas simbolizē reliģiskus dzinuļus, filozofiskas pārdomas un sapņus par lieliem sasniegumiem un ideāliem. Jupiters vada pasaules apceļojumus. Jupiters ir kā “kosmiskais raugs”, kas lielu padara vēl lielāku, bet neveiksmi var arī padarīt par katastrofu.

Jupiters Dvīņos - savā izraidījuma zīmē, tātad vājumā, - sāksies sīktirdzniecības, sīkmaņu, intelektuāļu laiks. Plauks un zels viss modernais, vieglais, “fiksi un ātri”. Tiesa to pamatīgi vētīs Saturns Skorpionā – ko nevari nest, nevajag celt. Duālisma laiks. Veiksmīgs laiks jauno tehnoloģiju zinātnēm. 
Aizraušanās: matemātika un tehnika, literatūra. Publicistika, žurnālistika un masu mediji pārsteigs ar ko nebijuši jaunu. Parādīsies telekomunikāciju pilnīgi inovatīvs risinājums, kaut kas tāds, kas lec ārā no iepriekšējo gadu loģiskās izaugsmes ķēdītes. 
Ceļotāju, braucēju un kustīgi izmanīgo triumfs. Bez jauniem iespaidiem būs grūti. Tādēļ izglītošanās kāre sasniegs savu maksimumu, jo īpaši retrogrādā Jupitera periodā. Mācies un tiksi apbalvots!

Nozīmi iegūs arī transporta jomas, loģistika. Sportā popularitāte un starptautiska atzīšana pieaugs bumbu un motorizētajiem sporta veidiem.

Šāds Jupitera stāvoklis vēl vairāk pastiprina imigrācijas-emigrācijas jautājumus. 

Zvaigžņu vēstis Zodiaka zīmēm

Planētu pāra Saturna un Jupitera savstarpējā enerģētiskā mijiedarbība, saprotams, atnesīs būtiskas pārmaiņas arī katram individuāli. Viss atkarīgs no tā, kāda ir cilvēka “horoskopa zīme” jeb, citiem vārdiem sakot, kādā Zodiaka zīmē viņa dzimšanas brīdī atradās Saule.

Saturns skolos Skorpiona, Vērša, Lauvas, Ūdensvīra zīmēs dzimušos. Īpaši spēcīgi Saturna cikls skars tos, kas šogad svinēs 14., 21. un 28. dzimšanas dienu un sekojošās septiņgades. 

Savukārt iespēju planēta Jupiters stiprinās Uguns zīmju (Auns, Lauva, Strēlnieks) un Gaisa zīmju (Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs) pārstāvjus.

Veiksmīgs jaunumu laiks ir visiem duča jubilāriem – 12., 24., 36., 48., 60., 72.

Izsmeļoša prognozē katram individuāli ir iespējam vien konsultācijā pie astrologa.