2012. gada astroloģiskā prognoze

2012. gads ir būtisku pārmaiņu gads, kas izrietēs no iepriekšējo gadu reformām, vilšanās un meklējumiem. Tiesa, gada sākums līdz pat Jāņiem būs nestabils un neļaus tā pa īstam atsperties jauniem uzsākumiem. To var salīdzināt ar viļņos nestabilu laivu, no kuras plāno lēkt uz krasta laipu. Bladāc! Tikai tiem, kas pamatus likuši ilgu laika posmu un ar to apmierinājuši Saturna sūro dabu, izdosies trāpīt uz cietzemes sausiem...

Veiksmīgāki tie, kas svarīgas nodarbes uzsāka 2010. - Tīģera – gadā. Sekojošais Truša gads nesa vien līkloču cilpas un nonākšanu vienā un tajā pašā vietā.

Par to, ka vairums cilvēces nav uzreiz gatavi lielām pārmaiņām, kuras, starp citu iezīmē arī Saules cikla kulminācija tuvākajos pāris gados un tam sekojošās izmaiņas Zemes enerģētikā, liecina daudzo planētu retrogrādā vienlaicīgā kustība. Tas norāda, ka svarīgāk par darbību ir sapratne kā darboties un ko darīt. Kā dziļš skats pagātnē, neļaujot vairumam izrauties uz priekšu. Praktiskajā dzīvē tas nozīmē daudz vilšanās un kļūmes – kaut kā jau cilvēki jāmācā dzīvot citādāk...

Būtiski saprast, ka, sākoties Pūķa gadam (23.01.), pēc tāda-nekāda Truša gada, daudzi apņēmības pilni metīsies uzņēmējdarbība. Bet! Laika periods no 24. janvāra līdz 25. jūnijam jebkurai nopietnai uzņēmējdarbībai ir kā pārkārtošanas, sarežģījumu, meklējumu laiks. Uzņēmējdarbībai varētu teikt ir spieķis riteņos uz ilgu laiku! Kas pacentīsies to ierakstīt Uzņēmumu reģistrā, tam pārmaiņas nākotnē garantētas. Šajā ziņā īpašs ir 12. 03. - 4. 04., kad vienā laika telpā ačgārni (retrogrādi) līdzinās Merkurs (komunikācija, saskarsme, transports, dokumentācija), Marss (bizness, uzņēmība, aktivitāte) un Saturns (ilgtermiņš, stabilitāte), jaucot šo sfēru ierastās robežas.

Visus jaunos uzsākumus, ko vien varam atliekat uz gada otru pusi!Ilustrācija: Andrejs Ameļkovičs

Svarīgākie 2012. gada notikumi zvaigžņotajās debesīs

Nozīmīgākās planētu ingresijas jeb ieiešana jaunā Zodiaka zīmē, kas ietekmēs cilvēkus un notikumus visu 2012. gadu:

JUPITERS VĒRŠA ZĪMĒ: līdz 11.06.

JUPITERS DVĪŅU ZĪMĒ: no 11.06.

SATURNS SVARU ZĪMĒ: līdz 5.10

SATURNS SKORPIONA ZĪMĒ: no 5.10

URĀNS AUNA ZĪMĒ: visu gadu

NEPTŪNS ZIVJU ZĪMĒ: no 3.02. (otrreizēja ingresija)

Gada griezumā var izdalīt vairākus svarīgus planetāros stāvokļus, kas nosaka kopējo gada fonu. Minēšu svarīgākos no tiem.

Līdz ar Saules ieiešanu Auna zīmē 20. martā plkst. 7:14, sākas jaunais astroloģiskais gads un Pavasara Saulgrieži gadskārtu ritējumā. Tas ir spēcīgs notikums, kas nosaka visa gada kopējo toni, līdz pat nākamajiem pavasara Saulgriežiem.

Klasiskā astroloģija mēdz uz precīzo Saules ieiešanu Zodiaka pirmsākuma – Auna – zīmē sastādīt horoskopu, tā teikt, piedzimis jauns gads konkrētā laikā, konkrētā vietā, šajā gadījumā Rīgā.

Gada horoskops Latvijai vēsta, varas pārmaiņas un kādu traģisku notikumu, kurā būs iesaistīts augsta ranga politiķis. Lielāka vara kļūs ekonomiskiem grupējumiem, bet tos, ko mēs saredzam kā vadītājus, patiesībā būs marionetes ar/pret paša gribu. Piedzīvosim arī vēl viena otra liela politiķa norietu. Tā kā aktivizēsies policejiskās slēptās struktūras, varam sagaidīt skaļas tiesa sprāvas. Šogad vēl vairāk kā citkārt iezīmējas jurisprudences pārstāvju un tiesībsargājošo organizāciju nozīmes pieaugums. Pārstrukturizācija skars sabiedriskos medijus.
Tā kā Saules kuminācijas brīdī Mēness, kas simbolizē tautu, atrodas Zivju zīmē un vēl 12. mājā (Zivju zīmes simboliskā māja), neko labāku par atstumtību no varas nevaram sagaidīt. Garīgums un māksla taps par tautas maizi. Praktiskas teikšanas – pamaz.
Emigrācija liela, bet pirmo reizi nopietni sāksim runāt arī par to, ka imigrācija ir duvju priekšā. Glābiņš būs smags un atbildīgs darbs.

Nodokļu politikā gaidāmas atgriešanās pie senākiem lēmumiem. Faktiski nevar runāt par jaunu ekonomisko izaugsmi, bet vairāk par vides stabilizāciju un sakārtošanu. Daudzās ekonomisko planētu (Marss un Saturns) retrogrādās (atgriezeniskās) pozīcijas liecina par labu milzīgai inerecei. Tiesa arī Jupitera kā izaugsmes virzītāja pozīcija ir spēcīga, kas apliecina, ka stabilā nodokļu politika ļaus dauziem uzņēmējiem spert veiksmīgus attīstības soļus. Planētas paredz būvniecības, pārtikas industrijas, apsaimniekošanas, atkritumu un vispār pārstrādes sektora attīstību. Ļoti liela loma uzņēmējdarbībā būs valsts un pašvaldību pasūtījumiem.

Gaidāmi lieli investīciju tirgi un to interešu pārstāvniecība Latvijā.

Daudz tiks runāts par medicīnas sakartošanu, izglītības reformām, kā arī pieņemti nepopulāri vecumdienas skaroši lēmumi.

Jābūt uzmanīgiem veselības jautājumos, jo nākamais gads nesīs ievērojamu infekcijas slimību uzplaiksnījumu.

Vieni no sarežģītākajiem brīžiem būtu saistāmi ar aptumsumiem. Pavisam šogad sagaisīsim divus Saules un divus Mēness aptumsumus. Lai arī tikai viens no tiem būs redzams Latvijā, tomēr savu dabu tas parādīs arī mūsu platuma grādos. Aptumsuma laiks jau izsenis saistāms ar enerģiju duālo dabu, pastiprinot karmisko ietekmi un izceļot gan pozitīvās, gan ēnas puses cilvēkos un notikumos. Ne velti lielākā laime aptumsuma periodā ir mērenība un miers.
Kā pirmais būs Gredzenveida Saules aptumsums 20./21. maijā - Latvijā nebūs redzams. Nākamais - daļējs Mēness aptumsums 4. jūnijā 14:03 - Latvijā nebūs redzams. Pilns Saules aptumsums 13./14. novembrī - Latvijā nebūs redzams.
Latvijā redzams būs Pusēnas Mēness aptumsums 28. novembrī plkst. 16:33.

Svarīgs notikums astroloģijā ir tālās planētas, mitoloģiski jūras dieva Neptūna, kas spēcīgi ietekmē kolektīvo enerģiju, otrreizēja pāriešana sev radniecīgajā Zivju zīmē. Zīmīgais notikums būs 3. februārī un nobāzēsies līdz pat 2025. gadam. Līdzās Plūtonam Mežāzī jaunais Neptūna stāvoklis cilvēcei var nest lielāku apskaidrību, zaļāku domāšanu un jaunu pasaules kārtību, kur lielāku lomu spēlēs starpzinātnes, cilvēka psihes izpēte un jauna cilvēka radīšana.

Neptūnam kļūstos spēcīgam un varenam, kāds tas arī ir Zivju zīmē, globāli izteiktāk “piedzīvosim” jūras dieva dusmas un uzbrukumus cilvēces nesaprātīgajai, dabu piesārņojošajai daļai – tā kā vētru, taifūnu, cunami u.tml. katastrofu iespējas tikai pieaugs.

Saturns kā attiecību meistars

Saturns ir pati lēnākā Saules sistēmas planēta, kas cilvēkam vēl redzama ar neapbruņotu aci. Saturns astroloģijā simbolizē laika tecējumu, pieredzi, pārbaudījumus, stabilitāti, pašdisciplīnu, pacietību, izturību, pieticību. To mēdz dēvēt par “likteņa planētu”. Saturns ir kā lielais Skolotājs — stingrs, bet taisnīgs. Visa tā darbība ir vērsta uz to, lai piespiest cilvēku paraudzīties dziļāk uz sevi un notiekošo.

Pusi no 2012. gada Saturns turpinās uzturēties Svaru zīmē, turpinot aizsāktas reformas, pārmaiņas un ekonomisko smagsvaru pārnesot uz cilvēku savstarpējām attiecībām, resursiem.

Sadzīviskā līmenī mainīsies attiecību nozīme. Daudzi pāri kopdzīvi uzturēs un noformēs ar laulības līgumu palīdzību. Ekonomiskās atskaņas izteiktāk gan vienos, gan šķirs ģimenes.

Viegli neies skaistumkopšanas sfērā strādājosājiem.

Finansu jautājumos notiks uzkrājumu veidošana „zeķē” un ieguldīšana nekustamos īpašumos un to sakopšanā.

25. jūnijā Saturns iees Skorpiona zīmē, kur tas uzturēsies līdz 23.12.2014 un pa otram lāgam no 15.06. līdz 18.09.2014.
Varens laiks, kuru raksturos pozitīvā ziņā
stipra griba, apņēmība un izturība, spēja pārliecināt, neatlaidība, uzņēmība, disciplīna, paškontrole cilvēka prātos un darbos.

Panākumus piedzīvos vēsture, arheoloģija, medicīna, ķirurga, psihoterapeita, pavārmākslas specialitāte. Kļūs viss svarīgs, kas maina, pārveido, transformē. Īsts Krīzes menedžments. Uzņēmējdarbības vidē svarīgi būs nobrieduši lēmumi un bizness, kas orientējas vismaz uz 7 gadu periodu.

Skorpioniskās enerģijas mēdz būt arī destruktīvas, tādēļ kā lēni izvirstošs vulkāns, tas mainīs pasaules struktūru. Liela varbūtība, ka šo 2,5 gadu laikā patiesi pamodīsies kāds ilgi klusējis vulkāns, nesot postu civilizētākajā pasaules daļā. Iteicams nedoties ceļojumos uz vietā, kur atrodas tektoniskās plātnes.

Kopējā Satruna enerģētika ir vērsta uz līdzekļu taupīšanu. Liela nozīme būs bankām, kas kļūs par zināmas varas centriem. Tiesa, notiks banku sistēmas attīrīšanās, tādēļ, ja kāds sola vieglu peļņu... Visi, kas ņems kredītu šajā periodā parakstās uz lielu slogu un smagu nastu, pirmkārt, jau emocionālā plānā. Šajā laikā naudu dod, lai pēcāk kā “Kaķīša dzirnaviņās” to atprasītu ar “visu dvēseli”.

 

Transporta nozare - iespēju ceļa vējš

Pavisam citāds transporta, sakaru un jauno tehnoloģiju nozarēm būs periods no 11.06.2012. – 26.06.2013.

Šo laiku vēl ilgi atcerēsies kā inovāciju, īpašas dinamikas un tālredzīgas sakaru, ceļu sakārtošanas periodu. Tiesa, daļa nauda tiks ziedota vieglprātībai un izsaimniekota, tomēr to idejisko, entuziasma pacēlumu un attīstības centru ievēros. Iespējamas lielākas investīcijas un ieguldījumi plānojami tieši šajā laikā. Lielākie ieguvēji no perioda gan būs tie, kas klusi krāja spēkus šim lielajam lēcienam tieši Tīģera – 2010. - gadā.

Savs vārds būs sakāms eksportētājiem un loģistikai. Kad tad vēl, ja ne tad!

Ņemot vērā, ka planētu daba neparedz stabilitāti, bet pavisam noteikti paredz taupīšanu, „augšas” ir paredzējušas globālu entuziasma vilni uz finanšu drupām...

Daudz tiks laika izsviest  mēģinot sakārtot dokumentāciju it kā tālejošiem mērķiem, kas tāpat ātrāk par gada otro pusi tā arī nepienāks...

Nauda, kas būs uz papīra var veikli izkūpēt, tādēļ gudrākie tos turēs dzīvā apritē, bet tikai apmaiņā pret uzņēmumu, struktūru stabilizēšanu.

Valsts sektoram paredzams joprojām grūts laiks, jo jaunā planētu kārtība virzies vienlīdz uz varas centralizāciju jeb cilvēku brīvības ierobežošanu viņu pašu drošības vārdā un absolūtu neprasmi to darīt. 

Latvijas valsts horoskopā transporta nozarei pašā valsts iekšienē vispār nevar redzēt sekmīgu attīstības prašanu. Lielākie ieguvēji jebkurā gadījumā vienmēr būs tranzīta un starpniecības nozarēs strādājošie. Arī caur ES fondiem rodams risinājums. Pārējie mēģinājumi pēc Latvijas horoskopa var būt tikai, piedodiet vairāk vai mazāk dumji un izšķērdīgi.

Latvijas horoskopā viss, kas atbild par kvalitāti un ilgtermiņu (sociālās garantijas, pensijas, plāni utt.) ir ļoti vāji – teju nereāli sasniedzams...

Par stabilitāti mēs Latvijā varam runāt vien ap 2014. gadu.

Aktīvais Jupiters

Jupiteru senatnē dēvēja par “Lielo Laimi”, kas simbolizē reliģiskus dzinuļus, filozofiskas pārdomas un sapņus par lieliem sasniegumiem un ideāliem. Jupiters vada pasaules apceļojumus. Jupiters ir kā “kosmiskais raugs”, kas lielu padara vēl lielāku, bet neveiksmi var arī padarīt par katastrofu.

Gada pirmo pusi Jupiters turpinās 2011. gadā iesākto apgaitu praktiskajā Vērša zīmē. Svarīgāk pavisu kļūs konforts un materiāla labklājība, kā arī cīņa ar materiālisma un ekonomiaks dzirnām. Nekas nenāks viegli, jo Vērsim patīk pamatīgs darbs. Faktiski, turpinās viss iepriekšējo gadu smaguma pārvarējums. Daži sajutuši naudas smaržu aiz kalna, centīsies žiperīgi skriet tajā virzienā, un... vilsies. Tiešs skrējiens naudas virzienā neīstenosies.

Pēc 11. jūnija, kad Jupiters ieiet Dvīņos - savā izraidījuma zīmē, tātad vājumā, - sāksies sīktirdzniecības, sīkmaņu, intelektuāļu laiks. Plauks un zels viss modernais, vieglais, “fiksi un ātri”. Tiesa to pamatīgi vētīs Saturns Skorpionā – ko nevari nest, nevajag celt. Duālisma laiks. Veiksmīgs laiks jauno tehnoloģiju zinātnēm.
Aizraušanās: matemātika un tehnika, literatūra. Publicistika, žurnālistika un masu mediji pārsteigs ar ko nebijuši jaunu. Parādīsies telekomunikāciju pilnīgi inovatīvs risinājums, kaut kas tāds, kas lec ārā no ieprieksējo gadu loģiskās izaugsmes ķēdītes.
Ceļotāju, braucēju un kustīgi izmanīgo triumfs. Bez jauniem iespaidiem būs grūti. Tādēļ izglītošanās kāre sasniegs savu maksimumu, jo īpaši retrogrādā Jupitera periodā. Mācies un tiksi apbalvots!

Nozīmi iegūs arī transporta jomas, loģistika. Sportā popularitāte un starptautiska atzīšana pieaugs bumbu un motorizētajiem sporta veidiem.

Šāds Jupitera stāvoklis vēl vairāk pastiprina imigrācijas-emigrācijas jautājumus.

Zvaigžņu vēstis Zodiaka zīmēm

Planētu pāra Saturna un Jupitera savstarpējā enerģētiskā mijiedarbība, saprotams, atnesīs būtiskas pārmaiņas arī katram individuāli. Viss atkarīgs no tā, kāda ir cilvēka “horoskopa zīme” jeb, citiem vārdiem sakot, kādā Zodiaka zīmē viņa dzimšanas brīdī atradās Saule.

Saturns gada sākumā tupinās skolot Svaru, Auna, Mežāža un Vēža zīmju pārstāvjus, kuri dzimuši zīmju beigās. Gada otrajā pusē – Skorpiona, Vērša, Lauvas, Ūdensvīra – zīmju sākuma dzimušos. Īpaši spēcīgi Saturna cikls skars tos, kas šogad svinēs 14., 21. un 28. dzimšanas dienu un sekojošās septiņgades.

Savukārt iespēju planēta Jupiters gada pirmajā pusē stiprinās Ūdens zīmju (Vēzis, Skorpions, Zivis) un Zemes zīmju (Vērsis, Jaunava, Mežāzis) pārstāvjus. Gada otrajā pusē vēlīgāks būs pret Uguns zīmju (Auns, Lauva, Strēlnieks) un Gaisa zīmju (Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs) pārstāvjiem.

Veiksmīgs jaunumu laiks ir visiem duča jubilāriem – 12., 24., 36., 48., 60., 72.

Izsmeļoša prognozē katram individuāli ir iespējam vien konsultācijā pie astrologa.

 

Detalizētāk par gada svarīgākajiem notikumiem un prognozēm Zodiaka zīmēm un individuāli - lasi www.horoskopi2012.lv


Kristaps Baņķis