2009. gada astroloģiskā prognoze

Atgādināt astrologu izteiktās „bada dzeguzes" prognozes 2008. gadam nav vajadzīgs, jo cilvēki uz savas ādas izjutuši prognozēto taupības režīmu un ekonomiskā spiediena sekas. Astrologprāt, latvju tautai sarežģītais periods nebūt nav beidzies. Pēc ilgi briedušā ekonomiskā un sekojošā emocionālās taupības jostas spējas savilkšanas, turpmākos gadus novērosim situācijas stabilizēšanos tirgū un mājsaimniecībās. Šur tur būs arī lūzumi, citur - vienmērīga izaugsme.

Teju visu 2009. gadu pārbaudītājs un ierobežotājs Saturns uzturēsies latvju tautas izcelsmes - Jaunavas zīmē. Ja pērngad kaut kādos rāmjos ekonomiku saturēja Saturna harmoniskā saspēle ar savu pārinieku, „kosmisko raugu" un izaugsmes planētu Jupiteru, šogad, Jupiteram ieejot neprognozējamā Ūdensvīra dzīvē, ekonomikas „amerikāņu kalniņos" var būt spējāki pagriezieni. Punktu uz „i" uzliek lēni virzošā, ar neiedomājamu enerģētisko spēku apveltītā pundurplanēta Plūtons, kas uz neatgriešanos 2008. gada nogalē uzsāka savu sešpadsmit gadu virzību pa Mežāža zīmi. Globālas pārmaiņas būs neizbēgamas. Viss liecina, ka Latvija lēnām tām tika un tiek sagatavota, tādēļ ir cerība, ka ilgākā laika periodā kā pludiņam izdosies noturēties pasaules notikumu bangojošajā okeānā.

2009. gadā sabiedrībā un individuāli katra cilvēka dzīvē visjūtamāk tiks izspēlēta tieši šo Visuma komponenšu mijiedarbība.

Nozīmīgākās planētu ingresijas jeb ieiešana jaunā Zodiaka zīmē, kas ietekmēs cilvēkus un notikumus visu 2009. gadu:

 

SATURNS JAUNAVAS ZĪMĒ: 2.09.2007 - 29.10.2009.

JUPITERS MEŽĀŽA ZĪMĒ: 5.01.2009 - 18.01.2010.

PLŪTONA PĀREJA MEŽĀŽA ZĪMĒ: 27.11.2008.

Pundurplanētas lielā ietekme

Būtiskāko pārmaiņu radītājs būs Plūtons, kas pats par sevi nav ne slikts, ne labs, bet dažādās planetārās kombinācijās var pasaules mērogā „savārīt lielas ziepes". Vēstures pētniekiem iesaku papētīt laiku no 1762. līdz 1777. gadam, kad tur pēdējo reizi atradās Plūtons. Turpmāk tas līdz pat 2025. gadam revidēs Mežāža zīmi. Ļoti reāli, ka notiks globāla monetārās politikas maiņa - vienotas naudas ieviešana.

Tā kā Plūtonā ir daudz agresijas, karš Gruzijā ir tikai sākums... Tas nesīs pilnīgas izmaiņas valstu sistēmā. Tas būs visīstākais pārbaudījumu laiks dažādu starptautisku organizāciju - NATO, ANO, ES - pastāvēšanai. Arī konstitucionāli noturīgas valstis, teiksim, kā Ķīna, Lielbritānija vai kalnu tautas, piemēram, Gruzija, Čečenija, var piedzīvot valsts iekārtas sistēmu maiņu. Diemžēl, arī citās valstīs radīsies vēlme pāriet uz autoritatīvākām pārvaldes metodēm. Plūtons Mežāža zīmē - tā ir nepieciešamība pēc stingriem darbības likumiem. Ārēji tie ir stingri likumi, bet iekšēji - slepenas struktūras. Harmoniskākās nācijas lielāku akcentu liks uz nacionālo lepnumu. Kuru ceļu izvēlēsies Latvija? Tas atkarīgs no nācijas gribas un globālās straumes.

Saturns turpina skolot latviešus

Ikviena planēta noteiktā laika posmā iziet visas divpadsmit zodiaka zīmes. Saturna cikls noslēdzas un sākas no jauna vidēji 29,5 gados, katrā zodiaka zīmē pavadot aptuveni 2,5 gadus. Tā ir pati lēnākā Saules sistēmas planēta, kas cilvēkam vēl redzama ar neapbruņotu aci.
Saturns astroloģijā simbolizē laika tecējumu, pieredzi, pārbaudījumus, stabilitāti, pašdisciplīnu, pacietību, izturību, pieticību. To mēdz dēvēt par "likteņa planētu". Saturns ir kā lielais Skolotājs - stingrs, bet taisnīgs. Visa tā darbība ir vērsta uz to, lai piespiest cilvēku paraudzīties dziļāk uz sevi un notiekošo.

Par Saturna darbiem un nedarbiem jau stāstīju Astronomijas avīzes pērnā gada horoskopā. Gribētu vien atgādināt prognozes, kas piepildās un kuras būs aktuālas joprojām. „Lielākās pārmaiņas skars veselības aprūpi, pensiju sistēmu, pasta pakalpojumus un skolvadību. Daudz vairāk rūpju un raižu būs lauksaimniekiem, kā arī tiem, kas cer zemes tirgū iedzīvoties vieglā peļņā. Nekustamo īpašumu jomā cilvēkus vairāk interesēs savs kaktiņš, savs stūrītis zemes, mazāk - spekulācijas. Modē nāks senlatvisks un dabīgs materiāls. Celto māju mūžs būs ilgāks, tās būs kvalitatīvākas, ekonomiskākas, praktiskākas un rūpīgāk inventarizētas. Guļbūvēm tiks dota zaļā gaisma. Arī citās dzīves sfērās pienāks senlatviešu gara atdzimšana. Smaga roka būs revidentiem un inspekcijām. Kopumā latviešu tautai kā Jaunavas zīmes pārstāvei gaidāms pārdomu pilns un atbildīgu soļu laiks."

Augļotājs Jupiters

Jupiteru senatnē dēvēja par "Lielo Laimi", kas simbolizē reliģiskus dzinuļus, filozofiskas pārdomas un sapņus par lieliem sasniegumiem un ideāliem. Jupiters vada pasaules apceļojumus. Jupiters ir kā "kosmiskais raugs", kas lielu padara vēl lielāku, bet neveiksmi var arī padarīt par katastrofu.

Uzturoties Ūdensvīra zīmē, lielā diena ir pienākusi inovācijām, zinātnei, neordinārajām mākslām, skolu datorizācijai. Radīsies jaunas neparastas kustības, kas sludinās citas vērtības. Perspektīvākie virzieni - sabiedriskās organizācijas, inovācijas, interneta bizness, korporācijas, psiholoģija, socioloģija, mākslas pasaule.

Ikdienišķā līmenī Jupitera gars Ūdensvīrā izpaudīsies kā dumpīgs, spītīgs noskaņojums pret priekšniecību vai augstākstāvošiem. Vislabākie palīgi itin visā būs tādas rakstura īpašības kā oriģinalitāte, ekscentriskums, darba mīlestība un strādāt spēja, domāšanas attīstība ar lielu humora devu un cerība uz to labāko...

PLANĒTU CILPAS

Laikā, kad dinamika uz priekšu iespējama vien apdomāta un stratēģiski izplānota, gribētu lielāku uzmanību pievērst tieši planētu retrogrādajam stāvoklim. Šo planētu cilpu apzināšana ir kā rifu karte kuģa kapteinim, paverot lielākas iespējas prognozēt kļūmes dažādās sfērās un izmantot tos kā atspēriena punktus.

Retrogrādā planētu (no zemes raugoties, ačgārnās, uz pretējo pusi vērstās) cilpas pārliek ietekmi no savas redzamās darbības un "kustības uz priekšu" uz planētai atbilstošu procesu bremzēšanu. Šajā laikā nevajag uzsākt jaunus planētai atbilstošu projektus. Labākais, ko retrogrādā stāvoklī var darīt, ir padziļināti pētīt un izstrādāt planētai atbilstošo enerģiju.

Norādīti tiek precīzi planētu retrogrādie brīži, kuriem gan uz vienu, gan otru pusi pieskaitāmas vēl vairākas dienas aprakstītajam skaidrojumam līdzvērtīgas dienas, kamēr pati planēta attopas no retrogrādā „šoka" un izlīdzina savu kustību.

Merkura cilpas:

11.01. - 1.02., 7.05. - 31.05., 7.09. - 29.09., 26.12. - 15.01.2010

Šajā laikā tiek bremzēta visa veida ar komunikācija, ar transportu saistīti jautājumi. Politiķi izpļāpās noslēpumus un neveiksmīgi izteiksies. Cilvēku personīgā saskarsme būs apgrūtināta, tajā vērojams negodīgums, neadekvātu vārdu birums. Draugi strīdēsies par sīkumiem, neiedziļinoties otra patiesajos nolūkos. Skolnieki diktātos un sacerējumos pieļaus vairāk kļūdu nekā parasti. Tiks kavētas tikšanās. „Uzkārsies" projekti un datori. Autoavārijas un aviokatastrofas kļūs ierastāka lieta. Jaunumi izrādīsies tikai baumas. Retrogrādā Merkura laikā nevajadzētu akli uzticēties informācijai un rūpīgāk izmantot personiskās saskarsmes līdzekļus - vēstules, tālruni, e-pastu. Šajā laikā nevajag sākt ar tirdzniecību, transportu, komunikāciju saistītus projektus.

Venēras cilpa Aunā:

6.03.2009 - 17.04.2009

Nepiemērots laiks mīlestībai un emocionālai saskarsmei, laulības slēgšanai, jaunu attiecību veidošanai un iepazīšanās randiņiem. Intīmajās attiecībās būs vērojams vēsums un savstarpēja nesaprašanās. Centieni panākt intimitāti beigsies neveiksmīgi. Radīsies grūtības ar naudu un īpašumu iegādi. Šajā laikā var parādīties arī visādas novirzes no seksualitātes „normas".

Marsa cilpa Lauvā:

20.12.2009 - 10.03.2010

Retrogrādās kustības laikā cilvēki kļūs neizlēmīgi, lai izmantotu izdevīgās situācijas peļņas gūšanai. Neskaidrības finansiālajās attiecībās. Uzņēmējdarbības uzsākšanai pienācis ļoti čābīgs brīdis. Radīsies tieksme vairākkārtīgi sākt visu no sākuma. Labākais veids, kā izmantot Marsa retrogrādo periodu, ir novirzīt Marsa enerģiju uz sociālajiem un kultūras pasākumiem. Sportā kā „marsiāniskās" enerģijas spilgtā izpausmē šis drīzāk būs dopinga skandālu, sistēmas un normatīvu maiņu un treneru triumfa brīdis, bet mazāk sekmīgs sportiskajiem sasniegumiem.

Jupitera cilpa Ūdensvīrā:

15.06. - 13.10.2009

Veiksme uzgriež muguru. Pasliktināsies attiecības ar apkārtesošajiem. Darbā jāpaļaujas tikai uz saviem spēkiem. Tendence mētāties no viena darba uz citu, neracionāli tērēt laiku un naudu. Vajadzīgā brīdī var pietrūkt nauda patiešām nozīmīgam kapitālieguldījumam.

Valstiskā līmenī ražošanas paplašināšanās nenotiek, ienākumi samazinās. Publiski skandāli. Labs brīdis sistēmas reorganizācijai. Aizies kāds valstiski ievērojams zinātnieks vai politiķis...

Saturna cilpa Jaunavā:

31.12.2008 - 17.05.2009

Pazemināta atbildības sajūta, iespējama savu pienākumu un saistību neizpildīšana. Vēlīgs laiks, lai pārskatītu uzņēmumu, valsts iekārtas, katra personīgās darbības struktūru un to pilnveidotu, izmantojot uzkrāto pieredzi. Iespējas grozīt Satversmi, mainīt medicīnas pakalpojumu sistēmu vai pensiju, sociālo izmaksu sistēmu.

Urāna cilpa Zivīs:

1.07. - 1.12.2009

Retrogrādā perioda laikā rodas saspiestības sajūta, rīcībā trūkst plašuma brīvības. Zūd harmonija attiecībās ar priekšniecību un augstākstāvošām instancēm. Piemērots laiks, lai atrastu sen aizmirstu uzlabojumu vai jauninājumu un iedzīvinātu tos.

Neptūna cilpa Ūdensvīrā:

29.05. - 4.11.2009

Izgaismo šķietamu veiksmi. Tomēr vienlaicīgi arī palīdz izvairīties no ilūzijām. Pastāv bīstamība aiziet no dzīves grūtībām fantāziju pasaulē, alkoholismā un narkomānijā.

Narkomānija Latvijai turpmāko gadu laikā draud kļūt par lielu sērgu.

Plūtona cilpa Mežāzī:

4.04. - 11.09.2009

Cilvēku dzīvē „uzpeldēs" pagātnē bijušie cilvēki un apstākļi. Parādīsies iespējas tikt vaļā no veciem parādiem un pārveidot dzīves struktūru, izmantojot pagātnes pieredzi.

Zvaigžņu vēstis zodiaka zīmēm

Jaunais Plūtona stāvoklis un gada griezumā nozīmīgākā planētu pāra Saturna un Jupitera savstarpējā enerģētiskā mijiedarbība, saprotams, atnesīs būtiskas pārmaiņas arī katram individuāli. Viss atkarīgs no tā, kāda ir cilvēka "horoskopa zīme" jeb, citiem vārdiem sakot, kādā zodiaka zīmē viņa dzimšanas brīdī atradās Saule.

Saturns šogad skolos Jaunavas un Zivju, kā arī Dvīņu un Strēlnieka zīmju pārstāvjus. Ja 2008. gadā pārbaudījumus vairāk izjuta konkrētās Zodiaka zīmes pirmajā pusē dzimušie, šogad kārta pienākusi atlikušajai daļai. Īpaši spēcīgi Saturna cikls skars tos, kas šogad svinēs 14., 21. un 28. dzimšanas dienu un sekojošās septiņgades. Savukārt iespēju planēta Jupiters stiprinās visas Gaisa zīmes (Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs) un attīstīs Uguns zīmju (Auns, Lauva, Strēlnieks) pārstāvjus. Veiksmīgs jaunu uzsākumu laiks ir visiem duča jubilāriem - 12., 24., 36., 48., 60., 72.

Izsmeļoša prognozē katram individuāli ir iespējam vien konsultācijā pie astrologa.

 

SĪKĀK par prognozēm katrai Zodiaka Zīmei (ar veiksmīgākajiem periodiem)

„Lauku Avīzes" izdevumā „Astronomijas, Astroloģijas Avīze".

10.12.2008

AUTORS: KRISTAPS BAŅĶIS

ILUSTRĀCIJA: Harijs Deksnis