Pragmatisma skola,
kad perēta tiek jēdzīga "ola"

No 22. decembra plkst. 7:30 līdz 20. janvārim plkst. 18:10 Saule atradīsies MEŽĀŽA zīmē. Šajā laikā dzimušie bērni būs ar spēcīgu Mežāža zīmes akcentu horoskopā, paņemot sev līdzi kaut ko no laika enerģētikas, kurai savu nokrāsu iedvesīs arī citu debesu ķermeņu "pastaiga" debesjumā.

Klāt Ziemas Saulgrieži! To ievada tieši Saules pāreja Mežāža zīmē. Prakticisma, pragmatisma un vēsuma periods. Iekšējais zemākais punkts, kas rodams arī dzīves nokalpojumā. Ziemas Saulgrieži ir pēdējais zīmīgais punkts gada ritējumā. Nākamais būs jau 20.martā. Tamdēļ, kā jau vairākkārt esmu rakstījis, astroloģijā gadumijā – 1. janvārī nav nopietna iemesla svinēšanai...

Merkurs Mežāzī (8.01. – 27.01.), kā jau ierasts, ar savu tuvumu Saulei tikai paspilgtina tās vairoto enerģētiku, tamdēļ arī runās, rakstos un citādā savstarpējā mijiedarbībā būs vērojams: konservatīvisms, iestīvinātība, statusa uzsvēršana, konkrētība. Skaidrs, ka vieglāka dzīve gaidāma Zemes stihijas zīmēm – Vērsis, Jaunava, Mežāzis. Grūtāk ies Uguns zīmēm – Auns, Lauva, Strēlnieks – kuru darbība tiks bremzēta. Bet katrai lietai jau savs laiks.

Venera Ūdensvīra zīmē (20.12. – 14.01) gan nojauks gaisu ar savu brīvdomīgo raksturu un kārēm pēc brīvības un neatkarības. Labs laiks mākslai, bet bez pielietojuma, jo līdz pat 10.janvārim planēta brīvi dreifē bezattiecību saistībās ar citiem debesu ķermeņiem, vien Mēnestiņš čigāniņš paretu aplaimo kā tāds gādīgs un maigs mīļākais... Mēneša viducī, jau pametot sev vēsi tīkamo zīmi, Venēras savienojums ar augstās mīlas planētu Neptūnu harmonijā ar stabilo Saturnu var dzemdēt īstas attiecības visā savā debešķīgajā krāšņumā. Otrs scenārijs gan pieticīgāks, bet ne mazāk skaists - slīgums mīlas ilūzijās.

Tavu lielo laimi - Jupiters kļūst direkts! Savā statiskajā stāvoklī 26. – 29. decembrī tas ir lieliskākais brīdis uzņēmējdarbībai vismaz pēdējo 3 mēnešu laikā. Tas ir arī noslēgums masveidīgajai mācīšanās un ceļojumu kārei, kurai cilvēki nodevās gada otrajā pusē. Turpmāk Jupiters strauji mēro ceļu uz jautro Dvīņu zīmi, bet tā kā tas notiks tikai vasaras viducī, tad ar savu esību praktiski omulīgajā Vērša zīmē tas tikai vairos kāri pēc dzīves komforta un... naudas. To rīcības vēlmju līmenī atbalstīs arī Marss, kas līdz pat 3. jūlijam uzturēsies radniecīgajā Jaunavas zīmē. Bet, diemžēl vai par laimi, daudzām biznesa idejām un vēlmēm lemts sairt pīšļos... Tuvāk martam.

Biznesā

Laiks līdz 23. janvārim ir izmantojams kā vitāli svarīgs uzsākumu, sakārtojumu un virzības periods. Šis periods, 4 planētām esot Zemes stihijā, uztverams kā totālais darba laiks! Pēc tā ģenerāli līdz pat Lieldienām var ņemt atvaļinājumu, ja var un gribās līdz pat vasaras sākumam.

No 24. janvārim līz 14. aprīlim gatavojamies Marsa retrogrādajam periodam jeb biznesa tukšgaitai. Viss, ko ar nākotnes plāniem („uz āru", biznesam) pasāksiet šajā laikā, ir kā bezjēdzīga zirgu dzīšana līdz putas pa muti nāk... Uzņēmējdarbības vides pašattīrīšanās.

Piedzīvosim krahus un nedienas ar naudu. Labāk 100 draugu nekā...

Attiecībās

Sievietes (Venera Ūdensvīrā) - vēsi, intelektuāli zinātkāras, ar alkām pēc jauniem kontaktiem, brīvi dreifēs pa dzīves iespēju jūru, nekur neuzkavējoties.

Vīrieši (Marss Jaunavā) – pragmatiski sazemēti un nedaudz apmulsuši nebeidzamā vienveidībā pukstēs par nākamības scenārijiem un šā brīža neizdošanos.

Vīrieši - rukā, taupa. Sievietes – emancipētas, biedrojas ar pasauli, plašojas. Kaut kur kādā dzīves pieturā viens otram arī paskrien garām...

Noturam attiecības, nesaspringstot uz tām!

IEKĻAUTIES MĒNESS CIKLĀ JANVĀRĪ

Mēness ikdienā rada fonu jebkurai mūsu darbībai. Tas ietekmē zemapziņu, tādēļ pārvalda mūsu ieradumus un tīkamās nodarbes. Mēness atbild par mūsu labsajūtu un emocionālo stāvokli, sapņu pasauli, intuīciju un instinktiem, veselību. Mēness fāzēm ir sava vibrācija un enerģētika, ietekmējot cilvēka dzīvi – apzinās viņš to vai ne. Daži aktuāli padomi, kā iekļauties Mēness ciklā JANVĀRĪ.

Sala mēnesis

6. janvāris – Zvaigznes diena -saukta arī par Pagānu dienu.

Nesukā matus. Uz durvīm velk lietuvēna krustu, lai tas nekaitētu ļaudīm un lopiem. Zīlē nākotni.

17. janvāris – Teņa diena jeb Cūku, Cūkaušu diena.

Ziemas vidus. Sievietēm bija kā svētdiena, kad nevērpa un neauda.

9. janvārī plkst. 9:30 Pilnmēness Vēža zīmē.

Enerģētikas pilnbrieds. Cik harmoniski iekļāvies Mēness ciklā, tik labdabīgi pavadīsi šo laiku.

+ Dominē jūtu pasaule. Tradīcijas. Ģimeniskas vērtības.

– Raudulīgums. Untumu uzplaiksnījumi. Uzjundītas attiecības ģimenē.

23. janvārī plkst. 9:39 Jauns Mēness Ūdensvīra zīmē.

Austrumu jaunā – Pūķa – gada sākums.

Jauna Mēness enerģētika vienmēr izjūtama visa mēneša garumā.
+ Oriģināla pašizpausme. Prāts kontrolē jūtas. Jaunu plānu kalšana. Kultūras pasākumi pulcēs ļaudis. Ikvienā pamostas izgudrotājs. Spožas idejas. Elektrotehnika. Reklāma. Iespējama veiksme loterijās.
– Kaprīzes. Revolucionārs pūļa instinkts. Izteiktas garastāvokļa svārstības. Ļoti uzmanīgi jārīkojas ar elektrību.

JANVĀRA
sekmīgās dienas: 3., 7., 11., 17., 23.
uzmanīgās dienas: 2., 5., 9., 10., 14., 16., 20., 24., 29.