Pamatīguma dzirkstis

No 22. decembra plkst. 8.08 līdz 20. janvārim plkst. 18.44 Saule atradīsies MEŽĀŽA zīmē. Savu nokrāsu laikam un cilvēku sajūtām iedvesīs arī citu debesu ķermeņu "pastaiga" debesjumā.

Mežāža zīme iezīmē ziemas saulgriežu atnākšanu. Ziemas saulgrieži ir laiks, kad dzīvesprieks un pesimisms vienlaicīgi klauvē pie namdurvīm. Katrs no salavecīša saņemam pēc nopelniem.

Mežāža zīme ikdienā cilvēkiem paver plašu skatu no sasniegtajām dzīves virsotnēm, cik nu katram bijis tas spēciņš augstu uzrāpties. Ikviens apsvērs tālākas nākotnes iespējas. Valstiska nostāja aktualizēsies pat ierindas pilsoņa prātā. Pienācis kārtības noteicēju, ieviesēju un birokrātijas laiks.
30. decembrī Venēra ieies Strēlnieka zīmē, kas zemes dzīvē iezīmēs jūtu sadrumstalotību, flirtu un sakaru daudzpusību. Tieksimies pēc brīvības un jauniem iespaidiem, piesaistot pretējo dzimumu. Mīlas dzīvē necietīsim ierobežojumus un pārāk greizsirdīgu partneri. Uzplauks mīlestība pret mākslām. Pievērsīsim lielu uzmanību savam imidžam. Nauda neturēsies kabatā, galvā būs simts un viens veids kā to pelnīt un iztērēt.

Merkurs 8. janvārī uzsāk ilgāku "pastaigu" pa gaisa stihijas Ūdensvīra zīmi. Līdz pat 15. martam vienpaši meklēs līdzīgi domājošos. Asa prāta dzirkstis netaupīs nevienu. Viegli var nokļūt ļaužu valodiņās.

Gada nogales lielākais notikums ir Jupitera ieiešana Mežāža zīmē, kur tas uzturēsies līdz pat 2009. gada 5. janvārim. Jupiteru senatnē dēvēja par "Lielo Laimi", kas simbolizē reliģiskus dzinuļus, filozofiskas pārdomas un sapņus par lieliem sasniegumiem un ideāliem. Jupiters ir kā "kosmiskais raugs", kas lielu padara vēl lielāku, bet neveiksmi var arī padarīt par katastrofu. Jupitera veiksmes pirksts Mežāža zīmē godā cels sabiedrības pārvaldi, tradīcijas, vecāku viedokli. Dienasgaismu ieraudzīs grandiozi valsts pārbūves un birokrātijas reorganizācijas plāni, kam dažkārt ar realitāti var būt arī pamaz saistības. Perspektīvākie virzieni - zinātne, tieslietas, uzņēmējdarbība valsts sektorā. Ierēdnis kļūs par valstsvīru.

Neaizmirsīsim, ka joprojām uzņēmējdarbībai svarīgais Marss, savā retrogrādajā (no zemes raugoties atpakaļejošā) kustībā bremzēs strauju izaugsmi. Jaunu uzņēmumu un celtņu tapšanu labāk ieplānot uz pavasara pusi, kad līdz ar Marsu arī Saturns atgriezīsies savā ierastajā ritmā.

1. janvārī mēs nomainām kalendārus - mainās gada cipars, sākas kalendārais gads. Astroloģijā 1. janvāris nekā citādi zīmīgu lomu nespēlē. Austrumu Jaunais - Žurkas - gads sāksies vien 7. februārī plkst. 5.44. Zodiakālais gads sākas līdz ar Saules ieiešanu Auna zvaigznājā un pavasara sākumu - 20. martā. Savukārt katram cilvēkam individuālais gads sākas līdz ar viņa dzimšanas dienu. 1. janvāris, skanot salūta zalvēm, ir tikai skaists brīdis ikdienas ritumā...

JANVĀRA

sekmīgās dienas: 2., 7., 16., 21., 28., 29., 30.;
uzmanīgās dienas: 3., 8., 11., 18., 20., 22., 26., 31.

IEKĻAUTIES MĒNESS CIKLĀ

Mēness ikdienā rada fonu jebkurai mūsu darbībai. Tas ietekmē zemapziņu, tādēļ pārvalda mūsu ieradumus un tīkamās nodarbes. Mēness atbild par mūsu labsajūtu un emocionālo stāvokli, sapņu pasauli, intuīciju un instinktiem, veselību. Mēness fāzēm ir sava vibrācija un enerģētika, ietekmējot cilvēka dzīvi - apzinās viņš to vai ne. Daži aktuāli padomi, kā iekļauties Mēness ciklā JANVĀRĪ.Mēness tautas pūriņā

Pirmo reizi jaunu mēnesi ieraugot, jāsaka sekoši vārdi, tad katrreiz pastāvēs veselība un arīdzen viss labi izdosies: "Ak tu, Dievs! Es izaugu Dievam jauns karavīrs! Šķirni, veiksmi darbiņam, sētā gausu maizītei! Visas sāpes akmenī, manī visa veselīb'!"
www.ailab.lv /M Celmiņš, Valka./

Iz tautas pūra:

Sala mēnesis

6. janvāris - Zvaigznes diena. Saukta arī par pagānu dienu.

Nesukāt matus. Uz durvīm jāuzvelk lietuvēna krusts, lai tas nekaitētu ļaudīm un lopiem. Var zīlēt vai paredzēt nākotni.

17. janvāris - Teņa diena jeb Cūku, Cūkaušu diena. Ziemas vidus.

Sagaidām Jauno gadu
Gadumija solās būt spraiga attiecību noskaidrošanai. Miera vārdā var tikt sarīkots viens otrs ķīviņš. Svarīgi būtu nevīstīt dūres un neslēpt naidu azotē. Piķis un zēvele atstājami laimes liešanas katla iekuram.

Jauns Mēness Mežāža zīmē
8. janvārī plkst. 13:37
Jauna Mēness enerģētika vienmēr sajūtama visa mēneša garumā.

+ Emocijas un rīcību pieskaņojam tālejošiem mērķiem. Karjeras plāni. Darba vietas sakārtošana. Dienaskārtības lokā - organizācijas, birokrātija, priekšnieki.

- Emocionalitāte atkāpjas otrajā plānā: nežēlojam ne citus, ne sevi. Pavājināti dzīvības spēki. Bremzēts organisma atjaunošanās process. Derētu samazināt fizisko slodzi. Depresija.

Pilnmēness Lauvas zīmē
22. janvārī plkst. 15.34

Pilnmēness laiks ir gaisā un katrā personīgi virmojošās enerģētikas pilnbrieds. Cik katrs harmoniski spējis nodzīvot Mēness ciklu, tik labdabīgi tiek pavadīts šis laiks.

+ Mīlestībā triumfē pašaizliedzība un cēlas jūtas. Jebkuru notikumu uztversim kā iespēju izpaust savu "es". Labs laiks draudzīgiem kontaktiem, dāvanu dalīšanai. Ieteicams eleganti ģērbties, sakopt sevi un doties tur, kur valda jautrība. Vēlami sporta pasākumi.

- Tukša laika nosišana. Nemiers un spriedze. Parādās tieksme dramatizēt situācijas. Jūtamies kā Visuma centrā. Nekritizēt priekšniecību.

Sadarbībā ar "Mājas Viesi".