Mežāža saltums

No 22. decembra plkst. 1:38 līdz 20. janvārim plkst. 12:19 Saule atradīsies MEŽĀŽA zīmē. Šajā laikā dzimušie bērni būs ar spēcīgu Mežāža zīmes akcentu horoskopā, paņemot sev līdzi kaut ko no laika enerģētikas, kurai savu nokrāsu iedvesīs arī citu debesu ķermeņu "pastaiga" debesjumā.

Jaunā gada tikumi tiek ielikti Mežāža zīmē, kas arī apsaimnieko jaunā kalendārā gada sākumu. Gada sākums padevies sarežģīts, jo "ietrāpījis" starp 21. decembra Mēness un 4. janvāra Saules aptumsumu. Tā kā daļējs Saules aptumsums būs redzams arī Latvijā, turklāt tuvu maksimāli iespējamai fāzei, tā enerģētiskā disharmonija būs jūtama izteiktāk! Svarīgi ir rādīt atdarināšanas cienīgu piemēru un „nenoseivot" dzīves „cietajā diskā" uz ļoti ilgu laiku nožēlu par padarīto.
Līdz pat 7. janvārim, kamēr Venēra atradīsies Skorpionā, bet Marsam līdz pat 16. janvārim esot Mežāža zīmē, izbaudīsim grūtības, cik nu kuram atvēlētas. Vispār tā neomulīgi salti ap sirdi.
Janvāra vidus ir samērā veiksmīgs. Merkurs 13. janvārī ieies restrogrāda iztraucētajā Mežāža zīmē, dodot spēku un iespējas saturīgām sarunām, konkrētam veikalam un samērīgām prasībām pret sevi un citiem. Venēra Strēlnieka zīmē spārnos idejām un atdarīs maciņu ienākumiem. Savukārt Marss Ūdensvīrā paģērēs lielāku draugu atbalstu, sabiedriskākus notikumus, kolektīva plecu un sajūtu, ka esi kādam vajadzīgs.

Tomēr lielākais mēneša notikums, kas ietieksies gan Ūdensvīra periodā, sagaidāms no Jupitera, kas 22. janvārī pa otram lāgam ieies Auna zīmē. Līdzās tam Saturns pagriezīs savu otru vaigu un kļūs retrogrāds – pretējā – Svaru zīmē. Spriedze ne pa jokam! Ja plāno lielus veikumus, uzsākums un lielākie darbi veicami līdz 26. janvārim.

JANVĀRA
sekmīgās dienas: 9., 14., 22., 29.
uzmanīgās dienas: 3., 4., 7., 10. - 12., 17., 18., 20., 23., 26., 27., 30.

IEKĻAUTIES MĒNESS CIKLĀ JANVĀRĪ

Mēness ikdienā rada fonu jebkurai mūsu darbībai. Tas ietekmē zemapziņu, tādēļ pārvalda mūsu ieradumus un tīkamās nodarbes. Mēness atbild par mūsu labsajūtu un emocionālo stāvokli, sapņu pasauli, intuīciju un instinktiem, veselību. Mēness fāzēm ir sava vibrācija un enerģētika, ietekmējot cilvēka dzīvi – apzinās viņš to vai ne.

Daži aktuāli padomi, kā iekļauties Mēness ciklā JANVĀRĪ.

Iz senču pūra: Sala mēnesis

6. janvāris – Zvaigznes diena. Saukta arī par Atspīdēšanas, Trijkungu dienu vai pagānu svētkiem". Nesukā matus. Uz durvīm velk lietuvēna krustu, lai tas nekaitētu ļaudīm un lopiem. Zīlē nākotni.

17. janvāris – Teņa diena jeb Cūku, Cūkaušu diena. Ziemas vidus. Sievietēm bija kā svētdiena, kad nevērpa un neauda.

JANVĀRA ENERĢĒTIKA

4. janvārī plkst. 11:02 Jauns Mēness Mežāža zīmē. Daļējs Saules aptumsums. Redzams arī Latvijā.

Jauna Mēness enerģētika būs sajūtama turpmāko mēnesi. Aptumsa laikā paveiktais nopietni ietekmē dzīvi.
+ Iespējas pamainīt dzimtas karmu un novelt pagātnes nastu.

- Emocijas un rīcība grauj tālejošus mērķus. Nežēlojam ne citus, ne sevi. Pavājināti dzīvības spēki. Bremzēts organisma atjaunošanās process. Derētu samazināt fizisko slodzi. Depresija.

19. janvārī plkst. 23:21 Pilnmēness Vēža zīmē.

Enerģētikas pilnbrieds. Cik harmoniski iekļāvies Mēness ciklā, tik labdabīgi pavadīsi šo laiku.

+ Ģimeniskums. Dominē jūtu pasaule. Veiksmīgi var paveikt to, kas ātri zaudē aktualitāti.

- Raudulīgums. Untumu uzplaiksnījumi. Slinkums. Kad darbojas jūtas, var pietrūkt gribas un mērķtiecības.

Atslodzes dienas:

3. (gavēnis – vakarā), 4. (gavēnis - visu dienu),5., 7., 12, (gavēnis – vakarā), 18., 19. (gavēnis - visu dienu), 20. (gavēnis – pirmspusdienu), 22., 23., 24., 26. (gavēnis - visu dienu), 27., 29.

Labās nagu griešanas dienas:

1., 2., 7., 8., 9., 10., 14., 15., 16., 17., 21., 22., 23., 24., 29., 30., 31.

Augoša Mēnesī (7. – 16. janvāris) nogriezti nagi ātri ataug. Dilstošā Mēnesī 1., (22. – 31. janvāris) – lēni.