Viss Zvaigznēs ierakstīts...

 

Kristaps  Baņķis, sertificēts astrologs un numerologs

Integrējot savu garīgo, ezotērisko, reliģisko un darba pieredzi ar astroloģiskām un numeroloģiskām zināšanām, uzskaitu jautājumus, kuri visu laiku IR manā dienaskārtībā. Pie tiem atgriežos teju katru mīļu dienu. Tiekšanās tos ievērot, dod laimīgāku dzīvi un lielākas iespējas pašattīstībai un maksimālai savas dzīves vadīšanai jau nospraustajā liktens scenārijā.

Ja visa sava dzīves nostāja jānoformulē vienā teikumā, lūdzu:

Pats savs laimes kalējs zem zvaigžņotajām debesīm, ar Dievpalīgu!

 

Pirmie 11 redzējumi sakņojas tieši numeroloģijas un astroloģijas sintēzē.

 

1. Saule. Pats savas pasaules naba. Mēs dzīvojam Saules sistēmā ar vienotu centru, tieši tāpat mana pasaule rit ap mani. Ikvienu lietu skatu caur savu unikālo prizmu, savu spēju robežām un iespējām ko brīnišķīgi neatkārtojamu paveikt. Personības veidošana un sava kodola izzināšana un  saprašana ir viena no dzīves veiksmes pamatatslēgām. Tāds veselīgs egocentrisms. Stipri veselīgāka nekā vairuma sevis nesaprotoša mēģināšana citiem palīdzēt. Ja sevi pazīsti, var viegli noprognozēt kā atreaģēsi uz noteiktiem ārējiem kairinājumiem. Un viegli ticēt tam, ko daru.

Katru gadu Saule cikliski atgriežas tajā pašā punktā, kur tā jau reiz bijusi dzimšanas brīdī. Katru gadu rūpīgi pildu dzimšanas 12 dienu plānu un sagaidu savu jubileju tajās pasaules pilsētās, kas man palīdzētu nodzīvot  laimīgāku turpmāko gadu.

 

2. Mēness. Rūpēs par ķermeni, veselību un līdzsvara panākšana starp vēlmēm, iespējām un liktens nosacījumiem. Paša veidotais Mēness kalendārs, kuram līdzīgu neatrast nekur pasaulē, palīdz iekļauties sekmīgāk visos ikdienas darbos, nepazaudējot pat niecīgākajos darbos saikni ar Visumu. Mēness kalendārs ir palīgs, lai realizētu dzīvi tās labākajā versijā. Tieši savas dzimšanas Mēness stāvokļa noskaidrošana Zodiakā paver iespējas labāk saprast savu zemapziņu impulsus un nespēlēt paslēpes pašam ar sevi. Slēptais kļūst saprotams.

 

3. Jupiters. Cik vien sevi atceros, es vienmēr esmu kāri tvēris pēc grāmatām, uzsūcot talantīgu cilvēku domu lidojumu. Redzesloka paplašināšana kā izglītošanās un ceļošana ir neatņemama mana dzīves sastāvdaļa. Pamatdziņa, process un baudījuma „rozīnīte” – trīs vienā. Joprojām brīnos, kādēļ tik maz cilvēku tiecas pēc zināšanām. Zināšanas dara brīvu. Nākotne pieder integrētām zinībām, teiksim, ekonomika un māksla, medicīna un tehnoloģijas, astroloģija un bizness. Jādomā laicīgi kā jau esošajai zināšanu sistēmai pieplusot kādu no modernajiem virzieniem. Sintēzē ir nākotnes spēks.

 

4. Mistēriju apvītais Ziemeļu mezgls jeb izaugsmes ceļš pa garīgo vertikāli. Vienmēr esmu centies skatīties dziļāk – meklēt Lielās Patiesības un likumsakarības notikumos, savā liktenī un nu jau 15 gadus arī klientu astrokartēs. Liktens izaicinājumu apzināšana ir svarīgākais punkts manu praktisko mērķu nospraušanā. Laiks iet, mērķi mainās, bet lielie Uzdevumi paliek. Par laimi astroloģija man palīdz atbildēt uz šo jautājumu, kāds ir unikālais karmiskais parāds un uzdevums. Tas palīdz izrauties no „vāveres riteņa” un nevelt Sīzifa cienīgi akmeni kalnā. Sniedzoties pāri ikdienai, protams, jāpamet ierastie uzvedības modeļi un jāiziet no komforta zonas. Tieši ar šiem jautājumiem vērts vērsties pie astrologa, lai saprastu, kas ir individuālais Everests, maksimālo sasniegumu virsotne, kam rūpīgi gatavoties visu mūžu. Ceļš kalnup vienmēr ir lielāks pārbaudījums un rit divi soļi uz priekšu viens – atpakaļ. Savu īsto mērķu sasniegšanā nevajag būt „ezītim miglā”. Šis ceļš ir mazliet no mistikas, mazliet brīnuma, izaicinājuma un ticības lēciena šķietami nezināmajā.

 

5. Merkurs. Prāta labirinti. Mūsdienu pasaulē cilvēki pārāk daudz sīkmanīgi domā. Merkurs kā prāta simboliskais pārvaldnieks ir mūsu galvenais kaitnieks, kas rada iedomu ierobežojumus un bailes. Tādēļ regulāri vajag galvā „iztīrīt vecos failus”, nodarboties ar meditāciju, lūgšanām un maksimāli visu svarīgāko „izvadīt” no galvas uz papīra. Attīrīts prāts un viegla galva atvieglos jaunā atnākšanu un pieņemšanu. Tieši manis bieži piesauktie Dižčika un Čika laiki ir ideālie „galvas izmēšanai”. Un vienmēr cenšos turēt solījumu, pat ja dažkārt karmiskā pretestībā man tas rada laika un resursu zaudējumus. Vīrs un vārds. Un, kā teikts ebreju parunā, ja Tev ir problēma, kuru vari atrisināt ar naudu, tad tā nav problēma, tie ir izdevumi.

 

6. Venera. Ģimene kā vērtība. Labu attiecību izveidošana un uzturēšana ir viena no lielākajām dzīves mākslām. Pēc dabas būdams „vientuļais vilks” tikai briedumā pa īstam esmu sapratis Jura Rubeņa izteikumu, ka katram „karalim vajag savu karalieni”. Tieši to novēroju pie saviem senčiem un vecvecākiem, kuru laulības stāžs pārsniedz manu mūžu. Saprašanās ar citiem sākas ar sevis saprašanu. Sevis saprašanas pamats ir pieņemt savus vecākus. Pieņemot vecākus, kļūsti pieņemamāks arī saviem bērniem. Es patiesi lepojos ar saviem senčiem, no kuriem joprojām turpinu mācīties! Paldies, Karalienei man blakus. Paldies, meitai Madlēnei, ka dvēseles ceļā izvēlējās tieši mani.

 

7. Karmiskais Dienvidu mezgls. Garīguma pieredze, atbalsta un dziļuma meklējumi. Lielākā māksla ir izdarīt īstās lietas īstajā brīdī un piesaukt vēl palīgos Dievpalīgu. Man palīdz Mēness kalendārs un planētu cikliskuma izpratne. Arvien stāstu, ka astroloģija ir vienīgā mācība, kas palīdz izprast laiku. Pat mūsu senču kalendārs ir simtgadēs tiktāl nobīdījies un „noseivots” statiskos datumos, ka nekādas enerģiju vibrācijas gadskārtās visbiežāk nav, tādēļ katru gadu veicu aprēķinus svarīgāko gadskārtu atzīmēšanai. Katrai darbībai ir atvēlēts noteikts laiks. Nav tā, ka laika lūkas stāv atvērtas visu laiku, kamēr vien egoistiskais prātiņš „nāks mājās”. Piemēram, Tu nevari radīt bērnu, kad vien ienāk prātā. Tā domāt būtu milzu augstprātība. Palaidīsi garām vienu ciklisku iespēju, līdz nākamai būs jāgaida 1, 7 vai 12 gadi. Kā kuram.

 

8. Saturns. Par visu dzīvē ir jāmaksā. Pat loterijas laimests ir karmisks nopelns vai gluži kredītā paņemta summa, kas prasīs savu atmaksu. Tādēļ es nepiedalos loterijā kaut astro apguves sākumā izmēģināju roku un labā laikā vinnēju pat ceļojumu uz Turciju 500 latu vērtībā. Saturns ir dzīves pienākumi, eksāmeni un ceļazīmes, kuras jāievēro. Saprātīgam cilvēkam taču neienāk prātā braukt pāri sarkanai gaismai visdzīvākajā satiksmē. Astro ceļazīmes ir paredzētas smalkākai redzei. Tādēļ sabiedriski šķiet, ka „biedēju” cilvēkus, bet patiesībā vienkārši padaru redzams STOP, brīdinājuma un uzmanības zīmes. To interpretēšana jau ir atkarīga no katra saprašanas. Labāk skarba patiesība nekā saldi meli! Cik pats nopietni attieksies pret pienākumiem, kurus esi uzņēmies, tik lielu atlaidi iedos bargais Saturns. No Dzīves skolas neizbēgt. Tas ir kā no vilka bēgt un lācim uzskriet.  Jo ātrāk sāk risināt smagākos jautājumus, jo mazāk apkārtējo cilvēku sāpini un sevi nemuļķo.  Saturna princips: lēnāk brauksi – tālāk tiksi! Pamatīgumā.

 

9. Marss un Neptūns. Domāt, sapņot un darīt nav viens un tas pats. Man patīk daudz domāt un aktīvi darīt. Tādēļ vienmēr piedomāju – no domām pie darbiem! Mēs esam maza tauta. Katram būtu jāapsver, kāds labums jeb pievienotā vērtība no viņa darba tiek sabiedrībai. Vai ir kas tāds, ko Tu regulāri dari citu labā bez tiešajiem amata pienākumiem. Paveic katru dienu kādu labu darbiņu, ko no Tevis neprasa, un redzēsi par notikumu ķēdīti kas tai seko. Pozitīvais domino princips.

 

10. Cikliskums pa spirāli. Katrs noslēgums ir kā jauna sākums. Ar astroloģijas palīdzību es lielu uzmanību veltu visa veida iesākumiem un labāko laiku atlasei. Katra minūte var būt no svara. Starts nosaka aizsāktā procesu un rezultātu, kas atspoguļosies arī labvēlīgā turpinājumā jeb jaunā aizsākumā. Bieži var redzēt, ka cilvēki ieslīkts dūksnājā vai riņķo kā suns, ķerot savu asti,  – pa apli vien. Noteiktas darbības konkrētos laikos var pārtraukt šo riņķadanci. Neviena problēma netiek atrisināta esošās jeb problēmas rašanās apziņas līmenī. Līdzīgi kā datorspēlēs vajag pacelties jaunā līmenī, paplašinot redzesloku, piemēram, ceļojot, izglītojoties, utml. Kvalitatīvi pieaugot. Tas arī ir briedums, ka Tu vari atrisināt jautājumu, „mainoties uz Augšu”. Tiekoties ar garīgiem cilvēkiem, autoritātēm, kas ir reāli kaut ko dzīvē sasnieguši, var tikai bagātināties. Sabiedrībā es maz runāju, esmu vērotājs un man patīk klausīties citu pieredzi. Cilvēks vienmēr izrunā visu horoskopu, tādēļ allaž man bijis liels prieks un izaicinājums saprast kā izpaužas personas horoskops. Šādi caur stāstījumiem, klientiem var izdzīvot vienlaikus vairākas dzīves.

 

11. Meistarība ir jānopelna. Strādāt un pelnīt vajag ar to, kas patīk. Nekas tā negrauj kā nemīlams darbs, kuru strādā 8 stundas katru darba dienu. Viens no lielākajiem grēkiem ir pazaudēt/neatrast radītāju sevī un notrallināt vējā savas dotības un talantus ar stulbu atrunu „kaut kā jau iztikšana jāpelna”. Zaudētāja domāšana. Nauda seko idejai un strādātpriekam. Jeb cilvēks seko naudai. Garīgs slinkums līdzsvarojas ar materiālistisku plēšanos uz pusēm darbā un, piedodiet, truli nodzīvotu dzīvi. Kļūsti par sava aroda meistaru un bēdu neredzēsi! Tā domāja latvieši un tā kā astrologs caur daudziem piemēriem redzu arī es.

 

12. Viss rakstīts zvaigznēs, bet velti tās neraustu. Ikdienai esmu izveidojis astroloģiskus rīkus labākai laika plānošanai un pārvaldībai, bet nozīmīgiem jautājumiem es veltu īpašu laiku. Horoskops ir kā dzīvs organisms, kas atklājas pa kārtai, atbilstoši paša astrologa un arī klienta saprašanai. Tādēļ uz gadījuma rakstura jautājumiem atbildes ir tikpat gadījuma rakstura, bet nopietni jautājumi vienmēr dod izsmeļošu atbildi. Nekādas mistikas. Cieņa pret zināšanām, kuras ir neizmērojami plašas.

 

13. Mums ir brīvā griba domāt, ka mums ir brīvā griba. Un to lieliski parāda Čika laiki, kas nezinātājiem vai neticīgajiem būtiski pabojā dzīvi. Čika laiks ir kā mazs cinītis, kas gāž lielo iedomu „es visu nosaku pats” vezumu. Paseko čika laikam un sapratīsi, kad paklusēt, kad atpūsties un pabūt vērotājam. Kā aktīvam cilvēkam Čika laiks man ir īsta un atļauta miera oāze. Varu likumīgi atpūsties J

 

14. Krīze ir iespēja. Katrā cikla ceturksnī iestājas krīze jeb kvalitātes kontroles pārmaiņas. Piemēram, Mēness fāzes ceturkšņi jeb Saturna cikla krīzes 7 gade, ko sajutuši daudzi uzņēmējdarbībā, attiecībās un laulībā. No tām neizbēgt, tām vajag gatavoties. Jau pavasarī sāku vēstīt par Dižkrīzes sākumu 2020.gadā, kas manā skatījumā iezīmēsies arī kā izslavētā Ūdensvīra laikmeta sākums. Jau laikus sāku domāt ko un kā savu dzīvi dzīvošu, darbus veikšu un plānus rakstus 2020.gadam. Meklē problēmu, tā vienmēr sevī slēpj iespēju.

 

15. Mīlestības došana.  Garīgā skatījumā viens no pašiem centrālajiem jautājumiem ir spēja piedzīvot, radīt un sniegt mīlestību. Pirms gaidīt kādu sevi mīlam, ir jāiemācas pa īstam sevi mīlētu un dot sevi citiem bez nosacījumiem, bez kontroles. Un prast saņemt tādā mērā un veidā kā citi to dod, neuzvedoties kā kundziņš vai princese uz zirņa…

 

  1. 16. Ēnu spēles jeb paslēpes no sevis. Tu esi tik stiprs, cik vāja ir Tava vājākā vieta. Lai neteiktu, ka „karalis ir kails”, jāapzinās savas vājības un jāspodrina, cik jaudas. Novērots, jo lielāka personība, jo lielāks mēdz būt tās ēnas, bet tieši šīs fobijas, kompleksi un ekscentriskās izpausmes rada interesantus rakstura mustrus un talantīgas izpausmes. Tomēr tieši savu ēnas puses apzināšana un tās izgaismošana padara citiem neievainojamu un ir tas daudzinātais ceļš uz gaismu.

 

17. Māka pateikt Nē. Nevajag iet pret sevi un vienmēr der padomāt vai darot šķietami labu, Tu patiesi dari labu. Vai tad bērnam daudz gribētu saldumu ir veselīgi? Vai palīdzēt cilvēkam, kurš pēc tam tieši tāpat, bet vēl sāpīgāk, iekrīt „grāvī” ir laba darīšana? Dzīve ir „Jā” un „Nē” vienlaicīgi. Pasakot Jā kam citam tiek pateikts Nē – un otrādi! Ne melns, ne balts, bet meln-balts.

 

  1. 18. Sakopta vide man rit asinīs. Talsu novada Ārlavās mums atrodas dzimtas mājas – viena no sakoptākajām vietām Latvijā, kurp plūst tūristu straumes. Es neapmeklēju talkas reizi gadā. Dzīvoju netālu no lielceļa, tādēļ ceļmalu sakopšana man ir dabiska cauru gadu. Talka nekad nebeidzas. Zemes darbi mani stiprina. Kārtošanai un sakārtošanai es veltu daudz laika.

 

  1. 19. Izdarīt cienījamu izvēli. Pirms svarīga lēmuma es ilgi apsveru, izvēlos astroloģiski piemērotu laiku, izvērtēju riskus, apzinu iespējas, stiprinos ticībā un izdaru maksimāli iespējamo šeit un tagad. Lai nākotnē, atskatoties uz pagātnē uz to dienu, patiesi nebūtu pašam kauns par sevi. Un tad – drošu soli uz priekšu!

 

  1. 20. Dzīvē ir dots pietiekami daudz laika, lai tā būtu pietiekama, ko veltīt sev. Tas, kam cilvēks velta laika ir rādītājs viņam pašam. Ar cilvēkiem, kuriem „nav laika”, es netiekos un neuzturu draudzību. Laiks IR! Tikai jāsaprot prioritātes, kam to veltīt. Kopš es savu ikdienu pakārtoju Mēness kalendāram, kas palīdz izvairītie no „liekām kustībām”, man atšķirībā no vairums citiem ir ļoti daudz brīva laika. Un es pats izlemju kam es to veltu.

 

21. Klusums ir jāklausās. Katru dienu man ir klusuma stundas, kas dažkārt pat aizņem visu dienu. Es neklausos radio, es neskatos TV, es izvēlos ko lasīt internetā, es nepiesārņoju savu ēteru un neskanu citu raidītajās frekvencēs. Tikai klusumā labāk var sadzirdēt pats sevi. Jo sirds gudrība runā čukstus. Un, jā, var dzirdēt kā klusums elpo un vēlas daudz ko pateikt. Tā var sadzirdēt caur astro „filtru”, kā nobriest nākotne un kādā veidā tā grasās mums atklāties.

 

22. Joprojām mācos gūt gandarījumus par paveikto. Kā tipisks Uguns stihijas pārstāvis, kuram ideja dzen ideju un darbs dzen darbu, dažkārt nepietiek prasmes un pacietības nosvinēt panākumu. Jo nākamais izaicinājums jau klauvē pie durvīm. Esmu sevi pierunājis apstāties, atskatīties uz paveikto, izbaudīt gandarījumu un paslavēt sevi par paveikto. Tas ir kā trekns punkts uz „i”. 

 

Raksts žurnāla "Ieva" jubilejas numurā.

Ievas_vaks_edited.jpg

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3621 iesaka šo blogu

Balsot