Astrologu blogi

Kafija pēc horoskopa: kāda būs ideala recepte katrai Zodiaka zīmei.

 

Kafija ”Auns”

Sastāvdaļas:

4 ēdamkar. maltas kafijas

½ litra ūdens

1/3 tējkar. Iecukurota invera saknes

4 tējkar. Medus

Saldais krējums – pēc gaumes.

 

Pagatavošana:

Ingvēru sagriež mazos gabaliņos, ieliek katliņā, aplej ar ūdeni, 

Karsēt līdz vārīšanai un paturēt dažas minūtes uz lēnas uguns (nevārīt)

Kafijas kannā malto kafiju un medu, aplej ar karsto invera šķidrumu, samaisa.

uzlikt vāciņu un paturēt bez vārīšanas 7-10 min.

Izkāst un saliet iepriekš uzkarsētās tasītēs

Pēc vēlēšanās var pievienot saldo kafijas krējumu.

 

Kafija „Vēris”

Sastāvdaļas:

1 tasīte svaiga espresso

30ml kokosrieksta liķiera

1 ēd.kar. saldā krējuma

Šķipsniņa rīvētu mandeļu

 

Pagatavošana:

Espresso ielej lielā krūzē, pievieno liķieri

Virsū uzliek saputota saldā krējuma cepurīti, apkaisa ar mandelēm.

Putukrējumu liek ar kaudzi, un vai to samaisīt vai kafiju dzert caur salmiņu – to izlemj tas, kurš dzers.

 

Kafija „Dvīņi”

Sastāvs:

1 tējkar.smalki maltās kafijas

1.5 tējkar. pūdercukura vai medus

200ml.karsta ūdens

1 daiviņa ķiploku

 

Pagatavošana:

ķiploku smalki sagriež un ieliek kafijas biezumos.

aplej kafiju ar karstu ūdeni

Pievieno pūdercukuru vai medu.

Pasniedz tūlīt, bez kavēšanās, citādi tiek zaudēta aromāta buķete.



Kafija „Vēzis”

Sastāvs:

1 ēd. Kar. Brūnā cukura

Naža gals vanilijs

Naža gals malta kanēļa

5 ēd. Kar. Maltas kafijas.

 

Pagatavošana:

Kafijas vārāmajā kausiņā „Turka” ieber brūno cukuru un liek trauku uz uguns

kad cukurs sāk karamelizēties, ielej ūdeni, pievieno vaniliju un kanēli un karsē līdz vārīšanai.

Noņem kausiņu no uguns un  ieber kafiju, samaisa un atkal liek uz uguns.

Tikko uzmet burbuli, noņem un pasniedz galdā.

 

Kafija „Lauva”

Sastāvs:

600 g melnas, stipras kafijas

¼ tējkar. malta kanēļa

Naža gals  malta muskatrieksta

2 ēd. Kar. Šokolādes sīrupa

½ glāzes putota saldā krējuma

2 ēd.kar. cukura.

 

Pagatavošana:

Gatavu, karstu kafiju samaisa ar pusi no dotā kanēļa daudzuma.

saputoto krējumu samaisa ar atlikušo kanēli, muskatriekstu un cukuru, vēlreiz uzputo.

karsto kafiju samaisa ar šokolādes sīrupu un salej tasītēs.

Virsū uzmanīgi uzliek putukrējumu cepurīti.

 

Kafija „Jaunava”

Sastāvs:

1 tase dubultā espresso

1 ļoti mazs čilī pipars

30ml tumšā ruma

1 ēd.kar. putukrējuma

 

Pagatavošana:

pagatavo dubulto esptresso

tasītē iegremdē čilī piparu un 7-8 sekundēm

kafijā pievieno rumu, samaisa

Virsū liek putukrējuma cepurīti un dzer caur salmiņu

Ja vēlas stiprāku kafiju, čīlī var paturēt ilgāk, līdz 1 minūtei.

 

Kafija „Svari”

Sastāvs:

1 tējkar. smalki maltas kafijas

200 ml ūdens (karsts)

05. tējkar. malta kanēļa

2 tējkar. ruma

3 gab.grauzdētas kafijas pupiņas 

1 gab krustnagliņas

1 tējkar. cukura

 

Pagatavošana:

pagatavo vārošu melnu kafiju

tasītē ieber kanēli, rumu, kafijpupiņas, krustnagliņu un cukuru

Aplej ar karto kafuju

Apsedz tasīti un  atstāj 3.5 minūtes ievilkties.



Kafija „Skorpions”

Sastāvs:

1 gab kaltēta apelsīna miziņa

1 citrona miziņa

1 kafijas krūzīte konjaka

4 tējkar. maltas kafijas

1 tējkar. medus

2 kafijas kausiņi „Turkas”



Pagatavošana:

Samaļ sauso apelsīna miziņu

citrona miziņu smalki sagriež un ieleik 1. kafijas kausiņā

.kausiņā ielej ūdeni, uzliek uz mazas uguns un uzkarsēt līdz vārīšanai.

 kausiņā ieber kafiju, kas samaisīta ar apelsīna miziņu

Karsto citronu šķidrumu uzlej uz kafijas maisījumu.

Visu uzkarsē vēlreiz līdz vārīšanai un tūlīt salej tasītēs.



Kafija „Strēlnieks”

Sastāvs:

250 g kafijas, kas vārīta pēc klasiskās receptes.

4 ēd. Kar.šokolādes sīrupa

2 ēd.kar. tumšo ķiršu sulas

¼ tasītes saputota saldināta krējuma

1 ēd.kar.rīvētas šokolādes

2 gab iecukurotu ķiršu

 

Pagatavošana:

 

sajauc kafiju, šokolādes sīrupu un ķiršu sulu

salej divās tasītēs pa 17 g katrā

virsū rotā ar putukrējumu , rīvētu šokolādi un ķiršiem.

 

Kafija „Mežāzis” 

Sastāvs:

1 tējkar. kardamona sēkliņu

4 tasītes auksta ūdens

6 ēd.kar.maltas kafijas

½ tasītes svaigu vai konservētu ananāsu

18 iecukuroti ķirši.

 

Pagatavošana: 

kafijas traukā „Turka”sajauc kardamonu ar aukstu ūdeni un vāra 4-5 minūtes, pēc tam atdzesē un ieliek ledusskapī uz 1 stundu

škidrumu izkāš un tajā vāra kafiju

salej karsto kafiju tasēs un izrotā ar lieliem ananāsa gabaliem un ķiršiem

Vasarā lej lielās 300 gr glāzēs, pievieno ledus gabalus, pielj kafiju un izrotā ar augļiem.


Kafija „Ūdensvīrs”

Sastāvs:

tīrītas mandeles

Kolumbijas kafija

ūdens

Tējkar. mandeļu ekstrakta 

 

Pagatavošana:

apcepina mandeļu riekstus apm. 10 min. Kamēr kļūst tumši brūni

atdzesētas mandeles rūpīgi sajauc ar kafijas pupiņām un samaļ.

Vāra kafiju – 1 ēd.kar. kafijas uz 200 ml ūdens

karstajā kafijā pievieno 0.5 tējkar. mandeļu ekstrakta (4-12 tasītēm)

Tālāk karsē kafiju līdz vārīšanai.

 

Kafija „Zivis”

Sastāvs:

2 tējkar.maltas kafijas

1 kardamona auglītis

1 krustnagliņa

Naža gals kanēļa

1 tējkar. cukura

 

Pagatavošana:

uzkarsē „Turkā” ūdeni līdz 1 burbulim un samazina uguns liesmu

ieber kafiju, rūpīgi samaisa, pievieno kardamona sēkliņas

pievieno krustnagliņu, kanēli un cukuru

Pakarsējiet 3 minūtes, kamēr lēni ceļas putas, bet neļaujiet uzvārīties. Tāpēc trauks pa laikam jāpaceļ un atkal jāliek karsēties.

Tikko kafija sāk kāpt augšā, tā noņemiet no uguns un ļaujiet dažas minūtes ievilkties.

 

Tulkojusi Ilona Kila no Мария Лизавенко, Woman.delfi.ua.

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3359 iesaka šo blogu

Balsot