ĪSTO ZIEMASSVĒTKU SVINĒŠANA

„Astronomiskā Ziema sākas precīzi 22. decembrī pl. 1:02. Šogad īstie Ziemassvētki dēļ nozīmīgiem planētu stāvokļiem ir īpaši maģiski! Svētki jāizmanto kā Laika Lūkas savas un tautas karmas uzlabošanai!” norāda Astrologi.lv veidotājs Kristaps Baņķis.

Īpaši radītā projekta „Astromaģija” ietvaros astrologs uzrāda astroloģiski precīzākos laikus gadskārtu svinībām. 

K. Baņķis: Senlatviešiem gadskārtu svinēšanas bija kā „Laika Lūkas” - iespēja zīmīgā laikā caur dabas cikliskumu ietekmēt savu dzīvi visa gada garumā. Lai labākie laiki neietu zudumā, latvieši cītīgi sekoja Mēness ciklam. Mūsdienās, kad izpratne par dabas cikliskumu un planētu stāvokli ir pilnīgāka, par astrologa pienākumu uzskatu latvju gadskārtās paredzētos rituālus ietērpt tam vislabvēlīgākajā laikā. To skaidro projekts „Astromaģija”.

Astrologs uzsver, ka vismaģiskākais, protams, ir tieši pats brīdis, kad Saule pāriet Mežāža zīmē - 22. decembrī pl. 1:02. „Tomēr Jauns Mēness, kas parasti atdara vārtus visam jaunajam, tieši šajā brīdī ir tukšs jeb neauglīgs. Savu ritējumu JaunMēness cikls sāks vien pāris stundas vēlāk - pl. 3:36. Bet rituāliem svarīgs laiks ir 22. decembrī pl. 12:02 un pl. 17:57 , kad var svinēt īstos Ziemassvētkus latviskā, tautiskā rituālā, atbilstoši Saules un Mēness dienas aprakstam,” paskaidro astrologs.

Tas nozīmējot, ka 21. decembris ir ideāls laiks lielākai organisma atslodzei, garīgo, materiālo parādu atdošanai, istabas sakārtošanai, mantu izmešanai, atdošanai, sadedzināšanai. Iepriekšējā vakarā der nomazgāt visus gada netīrumus pirts rituālā. „Svarīgi ir atteikties no visa, kam jāaiziet, ko negribētos ienest jaunā gadā un būtu vērts atlaist – gan mantu, gan cilvēku,” uzsver K. Baņķis.

 „Tā ir lieliska iespēja atvērtajā Laika Lūkā uzlabot ne tikai savu, bet arī visas tautas karmu! Vēl vairāk priecātos, ja to saprastu arī tautas priekšstāvji!” norāda astrologs, aicinot apmeklēt 21. decembrī notiekošos pasākumus Brīvdabas muzejā un Vecrīgā. Sīkāka informācija: http://www.folklorasbiedriba.lv/index.php?id=1722

Laiks esot izcili labvēlīgs arī gaidāmā gada plānošanai. Kā savā twitter kontā „AstrologiLv” norāda Mēness kalendāra autors: „Pirmo ierakstu savā plānotājā veikšu 22.12. un pamatīgāk veicamos darbus 2015. gada sākumam plānošu 24.12.”

Īpaši svarīga šāda kārtība esot tādēļ, ka 23. decembrī pl. 18:33 „Taisnības un spaidu ministrijas” planēta Saturns uzsāk savu 2,5 gadu ciklu Strēlnieka zīmē. Līdz tam visas norises esot ar atskatu pagātnē, pēcāk – plānojami lieli un mazi darbi ar skatu nākotnē. Par Saturna ciklisko dabu un tā nozīmi plaši stāstīts www.Superhoroskopi.lv projektā.

K. Baņķis vieš optimismu arī par ierastajām svētku dienām: „Šogad paveicies arī ar 24. decembri, kas ir vislabākā no kristiešu svētku dienām. Mēness Ūdensvīra zīmē veicinās neparastu, draudzīgu kopā sanākšanu. Mēness atrašanās Perigejā gan uzdzīs arī pa melodramatiskai notij vientuļajos… Bet tā jau nolaidība visa gada (vai karmas) garumā. 31. decembrī arī gadījies harmonisks planētu stāvoklis, turklāt ēdelīgajā, baudkārajā un komfortu mīlošajā Vērša zīmē. Gadu jāsagaida pie labi klāta galda!”

Kā norādīts astrologi.lv, gada sākumā dienas gaismu ieraudzīs pirmais Astromaģijas kalendārs, kur apkopoti gadskārtu un citu spēcīgu astromaģijas brīžu. Šobrīd kalendārs jau iegādājams kopā ar autora izstrādāto un tautā plaši iemīļoto „Čeku dedzināšanas kalendāru”. http://www.astrologi.lv/meness_kalendars/kalendari/ceku-dedzinasana/

 

Astromaģija: kā svinēt Ziemas Saulgriežus?

22. decembra astro luksofors

24. decembra Saules dienas enerģētika un padomi

 


Vēlu Laimi, ar Dievpalīgu!

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3711 iesaka šo blogu

Balsot