Urāns simbolizē pārsteigumus, negaidītus notikumus, revolūciju, dumpinieciskumu, spēku un spriedzi. Tās ir pārmaiņas, kas var būt aizraujošas, pārgalvīgas vai katastrofālas. Atbild par nākotni, jaunajām tehnoloģijām, visas jaunās un inovatīvās lietas, elektrība. Viņš parāda brīvību izvēlēs un brīvību tajā ko sakam.  Ja Saturns saliek visu pa plauktiņiem, strukturē, Jupiters paplašina horizontus, tad Urāns ievieš radikālas izmaiņas, iznīcina vecos noteikumus un lietas. Tā kā Urāns ir tālā planēta, viņai ir nepieciešami 84 gadi, lai “apceļotu” zodiaku, tad, līdz ar to viņa ir “paaudzes faktors”. Urāns pastāsta paaudzes dinamismu, kas virza cilvēkus uz priekšu kopā, solidaritātes garu uz ko tie ir spējīgi.  Urāns ir no 2011-2018. gadam auna zīmē, kas nozīmē, ka šis laiks vairāk izceļ iniciatīvu, neatkarību, cilvēki uzdrīkstas vairāk būt paši, uzņemties iniciatīvu. Mazāk uzmanība ilgtermiņa projektiem un pasākumiem.

  Individuālajā kartē Urāna kolektīvais dinamisms kļūst par atsevišķu spēku. Šobrīd pārmaiņas vairāk izjūt mežāži, svari un vēži (saule no 23 līdz 30 grādiem).

Tiem, kam raksturā dominē Urāns, tad arī vairāk tiecas pēc brīvības, saviem likumiem, vēlmē lauzt vecos ieradumus, ikdienas rutīnu. Bieži iet pret autoritātēm, pastāv par savu taisnību. Tiem kam kartē “pozitīvi” aspektēts Urāns tie ir elastīgi, oriģināli, intelektuāli, ar veselo saprātu, pārdabisku telepātiju un spēju būt līderiem. Ja Urāns novietots kartē “negatīvos” aspektos, tad var veidot īpatnēju cilvēku, pat ģēniju par kuriem saka, ka izšķiež savu laiku ar vēja dzirnavām. Veido neapmierinātu cilvēku, it sevišķi tajā, ka ir ļoti jūtīgi, tādā veidā krāj rūgtumu, ja kāds ir nodarījis pāri.  Šiem cilvēkiem, jo vairāk jāmācās domāt loģiski, nevis ātri padoties un pamest visu. Cilvēkiem ar spēcīgu Urānu pat patīk  nestabilitātes sajūta. Patīk, ka dzīve ik pa laikam ienes radikālas izmaiņas. Viesbiežāk viņi vēlas mainīt pēkšņi darba vietu, dzīves vietu, pat ģimeni.

  Urānu mēs jūtam visi un visvairāk tajos dzīves brīžos, kad notiek kādas negaidītas pārmaiņas (it sevišķi globālā sasilšana, katastrofas un citi negaidīti notikumi). Urāns ir negaidīts, šokējošs un, kad vismazāk to gaidam. Visgrūtāk šādos brīžos ir tiem, kas jau pa dzīvi tiecas pēc stabilitātes, saplānotas dzīves, kas nemīl izmaiņas savā dzīvē. Viņiem ir grūtāk pielāgoties jaunajam, jūtas kā izmesti no laivas. Bet visbiežāk tomēr, jo lielāki plāni, jo lielāks pārsteigums.

Arī  attiecībās Urānam patīk, ka partneri viens otram dod telpu, brīvību un ļauj būt individualitātei. Ja ir kādi rāmji, tad Urānam patīk tos jaukt. Bet tajā pašā laikā tos, kas izvēlas pavisam neuzņemties atbildību ir kā sliktākā izpausme Urānam. Tam lielisks piemērs ir no kādas Spānijas pludmales, kur dzīvo atsevišķa hipiju grupa, kas pastāv par to, ka vēlas dzīvot ar BRĪVĪBAS sajūtu. Tas ir bez maksājumiem, bez darba, tādu dzīvi kā vēlas. Bet tajā pašā laikā katru dienu viņi cenšas pierunāt tūristus par to, lai iedod kādu naudiņu viņiem iztikšanai, zālītei un alkoholam. Tad rodas retorisks jautājums: “ Vai tā ir brīvība esot atkarīgam no citiem?  Vai tomēr nevēlēšanās uzņemties atbildību par savu dzīvi, slēpjoties aiz vārdiem par brīvību?”

Urānu daudzi sauc par modinātāju, jo visbiežāk tomēr cilvēki tiecas pēc pārmaiņām, bet daudziem no mums pietrūkst DROSMES. Kā tas visbiežāk notiek, ka cilvēks gadiem atrodas darbā, kas ir ar stabiliem ienākumiem, bet vairs neapmierina un nenes prieku. Tad nāk Urāns un cilvēks negaidot to zaudē vai ko citu svarīgu viņa dzīvē. Pirmā reakcija šoks, neziņa un nestabilitātes sajūta par nākotni. Bet pēc tam lielākā daļa ir gandarīti par to, jo ir iespēja mainīt savā dzīvē virzienu. Ir iespēja saskatīt to jomu, kur tomēr vēlas justies neatkarīgāks un brīvāks. Tā arī Urānam ir liela saistība ar saucamo pusmūža krīzi, kas iestājas apmēram no 38-43 gadiem. Viss izteiktāk skar tos, kam natālajā kartē ir saules aspekti ar urānu vai vairākas planētas ūdensvīrā.  Jo tad Urāns nostājas tā kā opozīcijā dzimšanas kartes urānam.  Tad cilvēks var negaidot saprast, kas viņu traucē iet uz priekšu, sajūta, ka no daudz kā vajag atbrīvoties. Sajūta, ka grūti dzīvot tā kā līdz šim. Negribas vairs dzīvot pēc ierastiem kritērijiem, ierastajām vērtībām un likumiem. Negribas vairs dzīvot garlaicīgi!! Parādās drosme darīt neatkarīgas, drosmīgas lietas un pat atbrīvoties no attiecībām, kas nav nesušas prieku. Urāns ir kā provokators un reizēm tas var atnest nepārdomātas rīcības, nepārdomātu vēlmi “nodedzināt aiz sevis visus tiltus”. Tas būtu, ja pēkšņi pamet ģimeni un sāk uzvesties savos 40 gados kā pusaudzis, jo viņam ir sajūta, ka tur citur ir tas, kas ienes tās vajadzīgās paŗmaiņas. Bet vienmēr ir iespējas būt oriģinālam un brīvam, nenogriežot visas attiecības, kas reiz bija dārgas. Tas gan nav viegli šajā laikā, jo sajūtas ir ļoti nestabilas, nedrošas, citiem pat ar karstuma viļņiem. Vislabākais prātīgi un pārdomāti darīt visu, lai būtu pilnībā brīvs.

Labā nozīmē Urāns mūsu dzīvēs ienes inovatīvus jauninājumus, ļauj pamosties no komforta zonas, ļauj darīt to ko patiešām vēlamies, nevis, kas mums liekas, ka ir mums paredzēts. Pārmaiņu laikā var atklāt, kas mūsos ir unikāls, savādāks, kā to labāk izpaust un realizēt!!!!

Bloga sadaļas

Santa Gindra

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

266 iesaka šo blogu

Balsot