PROFESIONĀĻIEM           

Rektifikācija. I daļa

Rūta Mežavilka

Kā noteikt piedzimšanas laiku?

Mūsdienās vairumā gadījumu cilvēki zina savu dzimšanas laiku, jo tas tiek fiksēts dzemdību namā, taču gadās arī, ka medicīniskais personāls kļūdās par vairākām minūtēm vai pat pusstundu, tāpēc labāk to tomēr precizēt. Process ir grūts un darbietilpīgs un metodes mēdz būt dažādas.

Šoreiz par dzimšanas laika precizēšanu, balstoties uz cilvēka ārējām pazīmēm.

Dzimtas ietekme

Rektificējot natālo karti, vienmēr ir jāņem vērā personas ģimenes locekļu astroloģiskie dati. Parasti vienas dzimtas pārstāvji pārmanto kādu noteiktu konstelāciju, resp. ir kāda „astroloģiskā tēma”, kas raksturīga šās dzimtas locekļiem. Bērns atnākot „ierakstās” šajās tēmās. Zinu gadījumu, kur bērna piedzimšanai, pēc ārstu prognozētā, vajadzēja notikt laikā, kad Saule atradās Aunā. Taču šai ģimenei Auns nekādi nepiestāvēja! Un tiešām – bērns piedzima divas nedēļas pirms laika, iegūstot Zivju Sauli, kas dzimtas tēmās iederas ideāli.

 Ļoti bieži mātes Ascendenta (ASC) zīme kļūst par bērna Saules zīmi, vai arī pretēji – mātes Saules zīme ir bērna ASC zīme. Bērna ASC var sakrist arī ar mātes Mēness vai kādas citas planētas atrašanās zīmi un grādu. Māsai ar steliumu VII namā var būt brālis ar Svaru zīmi Ascendentā, u.tml.

Svarīgu informāciju var sniegt arī laulātā astroloģiskie parametri. Bieži vien vīra (sievas) Ascendents sakrīt ar „otrās puses” Descendentu (DSC) vai IC punktu. Piemērs: sievai IC atrodas 25 grādi Zivīs, vīra ASC – 27 grādi Zivīs.

Izskats un piedzimšanas apstākļi

Zināmu priekšstatu par cilvēka ASC zīmi vai gūt no viņa izskata, uzvedības un dažiem citiem faktoriem, piemēram, dzemdību norises. Pēc ārējām pazīmēm piedzimšanas laiku vai noteikt ar precizitāti līdz vienai-divām stundām (tas ir laiks, kurā tranzītais ASC šķērso vienu zodiaka zīmi). Šo rektifikācijas metodi dēvē arī par kvalitatīvo rektifikāciju jeb rektifikāciju pēc īpašībām.

Uguns stihija Ascendentā

Bērns, kura ASC atrodas kādā no Uguns zīmēm, dzimst nedaudz priekšlaikus, dzemdības var sākties pēkšņi un noritēt strauji. Dzemdībās iespējami dažādi šķēršļu pārvarēšanas motīvi – tās var sākties nepiemērotā vietā un/vai laikā, dzemdētājas nogādāšana slimnīcā var būt saistīta ar šķēršļiem, dzemdētājai var būt liels asins zudums. Tikko piedzimušais bērns izpaužas aktīvi, skaļi bļauj. Telpas, kurās notiek dzemdības, parasti ir sausas un siltas vai pat karstas.

Cilvēkam ar kādu no Uguns stihijas zīmēm Ascendentā mēdz tikt doti tādi vārdi, kuros sastopami pārsvarā balsīgie līdzskaņi un jo īpaši - burti R un A – piemēram, Andrejs, Andris, Aleksandrs, Sandra, Raitis, Eduards, Marks, Margarita, Marina, Marija, Marta, Barbara.  Uguns ASC piederīgo uzvārdos bieži vien sastopama uguns, cīņas, karstuma utt. tēmas.

Sejas vaibsti cilvēkam ar Uguns zīmi Ascendentā mēdz būt asi iezīmēti, enerģiski. Skatiens parasti tiešs, mēdz raudzīties sarunbiedram acīs, nemirkšķinot. Acis parasti plaši atvērtas, attālums starp tām var šķist lielāks nekā vidusmēra cilvēkam. Deguns liels, bieži – ar kūkumiņu (t.s. Romiešu profils), degungals viegli noliecas uz leju. Zods vīrišķīgs, smags, apakšžoklis var būt izvirzīts. Piere – ne visai augsta. Mute – plata, lūpas sausas un plānas, zobi – lieli. Mati var būt (eiropeīdu rases piederīgajiem – šeit un turpmāk) rudi, vīriešiem tendence uz priekšlaicīgu plikgalvību. Ķermenis muskuļains, ar labi attīstītu krūšukurvi, augums – vidējs. Rokas un kājas salīdzinoši īsas.

Gaita Uguns Ascendenta piederīgajam strauja, galvu mēdz turēt izslietu. Kustības asas, var šķist pat saraustītas. Enerģisks, spēcīgs rokasspiediens. Balss – skaļa, pat griezīga, ar valdonīgām intonācijām.

Raksturā – tipiski ekstraverti, tiecas pēc aktīvas mijiedarbības ar apkārtējās vides izaicinājumiem, mēdz uzņemties iniciatīvu. Sarunā koncentrējas uz galveno, neļauj sarunbiedram nomaldīties no tēmas. Vairāk runā paši, mazāk uzklausa citus. Tiecas uzspiest savu viedokli, viegli iekaist, paaugstina balsi.

Sēž ar taisnu muguru, saspringtā pozā, bieži vien itin kā nepacietībā bungojot ar pirkstgaliem vai kustinot kāju. Pieceļas ar strauju kustību.

Apģērbā dod priekšroku sportiski militāram stilam, bieži vien iecienījuši sarkanīgos krāsu toņus. Purpura un violetās nokrāsas vairāk raksturīgas Strēlniekam, smilšu un oranžīgie toņi – Lauvam. Sarkanā un melnā savienojums raksturīgs lielai Plūtona ietekmei uz ASC.

*Ascendents Aunā

Negaidītas dzemdības, bieži vien – ar ķirurģisku iejaukšanos. Ja Auna Ascendentu pārvaldošā planēta (Marss) atrodas smagos aspektos un sliktā pozīcijā, iespējamas dzemdību traumas galvas, jo īpaši sejas apvidū, augsta temperatūra, iekaisuma procesi gan mātei, gan bērnam.

Āriene – starp visām Uguns Ascendenta zīmēm visspēcīgāk izteikta piere, asi sejas vaibsti. Smagi, izcilni uzaču loki. No visiem uguns Ascendenta tipiem visvairāk tendēts uz agrīnu plikgalvību.

*Ascendents Lauvā

Dzemdības parasti tiek sagaidītas ar sajūsmu no dzimtas vīriešu, jo īpaši tēva un vectēva puses. Dzemdības pieņemt aicināti ievērojami ārsti (piemēram, pilsētas labākais akušieris), bieži vien klāt ir arī tēvs. Dzemdību norise parasti veiksmīga. Ja Saule (Lauvu pārvaldošā planēta) bojāta, var būt, ka kāds no vecākiem nav apmierināts ar jaundzimušā dzimumu (gaidīts zēns, bet piedzimst meitene vai otrādi).

Āriene – visplatākais krūšu kurvis no visiem Uguns Ascendenta piederīgajiem, seja mēdz būt apaļa (kā Saules disks), mati – vijīgi, atgādinot lauvas krēpes vai gaismas oreolu.

*Ascendents Strēlniekā

Dzemdībām bieži vien ir sociāla rezonanse, tās paaugstina ģimenes statusu. Jaundzimušais mēdz būt liels un izraisa apkārtējos sajūsmu. Ja Strēlnieku pārvaldošā planēta Jupiters ir bojāta, var būt sarežģījumi dzemdībās tāpēc, ka bērns ir liels vai arī var būt problēmas ar mātes lieko svaru, iespējama dzemdību stimulācija, ķirurģiska iejaukšanās.

Āriene – no Uguns ASC piederīgajiem visgarākais augums. Spēcīgi gurni, seja mēdz būt garena, mati – biezi. Skatiens – augstprātīgs, var šķielēt. Iecienīts matu sakārtojums ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem – zirgaste. Raksturīga Strēlnieka ASC iezīme – apaļīgs vēderiņš, pat ja nav liekā svara un nodarbojas ar sportu.

Zemes stihija Ascendentā

Grūtniecība bieži vien mēdz būt „pārstaigāta”. Dzemdību norise lēna, gandrīz vienmēr dzemdētāju pagūst savlaicīgi nogādāt slimnīcā. Mātei jau ir iepriekšēja dzemdību pieredze vai arī viņa ir vēlā dzemdētāja. Jaundzimušais ir mierīgs. Mammai un jaundzimušajam nemēdz būt paaugstināta temperatūra.

Cilvēks ar ASC kādā no Zemes stihijas zīmēm bieži vien saņem vārdu, kurā pārsvarā ir nebalsīgie līdzskaņi un līdzskaņi ir pārsvarā pār patskaņiem. Raksturīgi burti P, Š, F, U. Bieži vien vārds tiek dots saistībā ar dzimtu – bērnu nosauc vectēva/vecmātes vai kāda tālāka senča vārdā vai arī vārds ir ļoti tradicionāls, senatnīgs. Pēteris, Miķelis, Tekla, Stefans, Stefānija, Sofija – raksturīgi Zemes Ascendenta piederīgo vārdi. Arī uzvārdos var dominēt šie burti.

Zemes ASC piederīgo sejās skaidri izceļas vaigu kauli, pati seja mēdz būt monumentālas formas, itin kā izcirsta no klints vai izgrebta no akmens (dažkārt arī – ne visai veiksmīgi). Novecojot šiem cilvēkiem bieži vien stipri iekrītas vaigi, āda vairāk nekā vidusmēra cilvēkam kļūst sausa un krunkaina. Bieži vien Zemes ASC piederīgie arī izskatās vecāki par savu patieso vecumu. Acis nelielas, dziļi dobumos, tuvu viena otrai. Varavīksnenes krāsa gaiši zila vai brūna – katrā ziņā vienkrāsaina. Skatiens mēdz būt nekustīgs un tiecas lejup. Uz sarunu biedru skatās reti, itin kā caur pieri. Smagi plakstiņi. Biežas uzacis, var būt saaugušas kopā virs deguna. Piere zema. Mute neliela, lūpas bieži vien sakniebtas, lūpu kaktiņi nolaisti lejup. Apakšžoklis masīvs, smags, tomēr itin kā atvilkts atpakaļ. Mati biezi, veselīgi. Ķermenis „ar smagiem kauliem”, plaukstas un pēdas mēdz būt lielas. Augums – vidējs vai virs vidējā.

Gaita smagnēja, kustas lēnu un pārdomāti, precīzi. Mīl iespiest rokas sānos. Rokasspiediens ciešs, smags.

Introverti, mazvārdīgi, sarunās iesaistās nelabprāt, ar grūtībām uztur sarunu. Netīk strauji mainīt sarunas tēmu. Tēmas izvēli un sarunas uzturēšanu labprāt atstāj sarunbiedra ziņā. Netīk vienlaikus sarunāties ar vairākiem sarunu biedriem. Balss zema, klusa, neizteiksmīga, taču var būt arī valdonīga.

Sēžot reti maina pozu, mīl iekārtoties itin kā uz ilgu laiku.

Apģērbā ciena praktiskumu un vienkāršību. Labprāt valkā respektablus klasiskus uzvalkus, mēteļus, cepures vai arī darba apģērbu – kombinezonus, brezenta bikses, kam jābūt izturīgiem un vēlams tumšās krāsās. Krāsas – brūna, tumša smilšu krāsa, terakotas, zaļganbrūna. Vērša Ascendentam patīk arī zeltainie toņi un smaragda nokrāsa.

*Ascendents Vērsī

Gribēts, gaidīts bērns. Dzemdību laikā māte un bērns jūtas labi, emocionālā atmosfēra ap viņiem ir atbalstoša. Bojātas Veneras (Vērša pārvaldošā planēta) gadījumā emocionālie apstākļi var būt arī nepatīkami, mātei vai kādam no radiniekiem var būt vilšanās saistībā ar bērna ārējo izskatu.

No visiem Zemes Ascendenta piederīgajiem Vērsis mēdz būt visapaļīgākais. Acis mēdz būt lielākas nekā pārējiem Zemes zīmju pārstāvjiem, ar garām skropstām. Skaisti, vijīgi mati.

*Ascendents Jaunavā

Dzemdībās tiek nodrošināta kvalificēta aprūpe. Pirms un pēc dzemdībām var būt kāda strauja apstākļu maiņa. Bojāta Merkura (Jaunavas pārvaldošā planēta) gadījumā var būt dzemdētājas un bērna nervozitāte, nepietiekams emocionāls kontakts mātei ar bērnu pēc dzemdībām.

Augums parasti garš, gari roku un kāju pirksti, kakls. Starp visām Zemes Ascendenta zīmēm Jaunavai ir garākais deguns un smalkākā sejas uzbūve. Mati bieži vien vijīgi, to krāsa – gaiša, pelnu blonda. Vīrieši bieži vien nēsā garus matus un ūsas.

*Ascendents Mežāzī

Vēlas, smagas vai aizkavētas dzemdības, bieži bērniņš pārnēsāts. Mātei un bērnam trūkst enerģijas. Bērns neliels, nepietiekamā svarā. Bieži vien tūliņ pēc dzemdībām bērns tiek nošķirts no mātes (inkubatorā, citā palātā). No pirmajā dzīves minūtēm Mežāža Ascendenta piederīgais var piedzīvot apkārtējo uzmanības trūkumu. Ja Saturns (Mežāža pārvaldnieks) bojāts, bērnam var būt nopietnas problēmas ar kauliem, skeletu, ķermeņa balsta mehānismu. Var būt iedzimti mežģījumi, galvaskausa deformācijas. Arī mātes iegurņa kauli var ciest dzemdību laikā. Vecāki bērnu var uztvert kā apgrūtinājumu.

Āriene – plata virsdegune, liels atstatums starp degunu un virslūpu. Grumbas parādās ļoti agri, jo īpaši virsdegunes rajonā. Pleci un mugura masīvi, ir tendence staigāt salīkušam, var būt kupris. Kājas garas, lieliem ceļgaliem. Mati visbiežāk taisni, tumši vai pelnu krāsas. Vīrieši dod priekšroku īsam griezumam, bet sievietes bieži nēsā mezglus, smagas un augstas frizūras.

Gaisa stihija Ascendentā

Bērns bieži vien dzimst pirms laika, dzemdības var būt ātras. Tieši Gaisa stihijas ASC visbiežāk raksturīgs dvīņiem un trīņiem. Dzemdību laikā klāt var būt daudz cilvēku – ārsti, māsas, radinieki. Dzemdības var sākties arī transporta līdzekļos, pa ceļam uz slimnīcu, atklātā vietā, uz ielas. Jaundzimušais ir kustīgs, nemierīgs.

Gaisa ASC piederīgo vārdos un arī uzvārdos dominē balsīgie līdzskaņi, garie patskaņi un divskaņi. Bieži sastopami burti N, S, Z, I, E. Leons, Valdis, Helēna, Liene, Linda, Vera, Veronika, Svetlana, Zina, Lidija. Uzvārdos var būt sastopami putnu vai gaisa parādību motīvi.

Sejas vaibsti Gaisa Ascendenta piederīgajiem ir kustīgi, izteiksme strauji mainās. Labi attīstīti mīmikas muskuļi. Skatiens dzīvs, kustīgs, nemēdz būt ilgstoši fiksēts vienā vietā vai uz sarunbiedra seju. Acu kaktiņi piepacelti. Deguns mēdz būt garš, „ziņkārīgs”. Piere augsta, taisna. Zobi sīki, lūpas akcentētas, glītas formas, izteiksmīgas. Zods neliels. Mati pārsvarā plāni.

Augums vidējs, ķermenis viegls. Gaisa zīmju ascendenta piederīgie pārsvarā nemēdz būt resni, izskatās jaunāki. Lai gan dažkārt gadās arī īsa auguma indivīdi, tomēr jebkurā gadījumā šie cilvēki ir kustīgi, ātri. Rokām mēdz būt gari pirksti.

Gaita viegla, bieži vien iet itin kā palecoties. Patīk žestikulēt. Roku un kāju kustības bieži vien atstāj haotisku iespaidu. Kustības trajektorija zigzagveida. Mīl berzēt rokas, knosīties, rotaļāties ar atslēgām u.tml. Rokas spiediens viegls, ātrs un sauss. Balss augsta, skanīga, labi sadzirdama no attāluma. Ekstraverti, sabiedriski, viegli uzsāk sarunu, var uzturēt sarunu teju par jebkuru tēmu. Raksturīga iezīme – sarunā apspriež sarunas tematu, runājot „par lietu”, nevis iztirzā sarunbiedra personīgās īpašības. Viegli maina tēmas, pārlecot no vienas uz otru. Ziņkārīgi un zinātkāri.

Sēž uz krēsla maliņas, mīl sakrustot kājas, bieži maina pozu.

Apģērbā priekšroku dod romantiskam stilam, pat nobriedušā vecumā ģērbjas izteikti jauneklīgi. Mīl zilos un violetos toņus, bieži vien savienojumā ar dzeltenu un melnu.

*Ascendents Dvīņos

Ar šo ASC patiešām ir vislielākais jaundzimušo dvīņu procents. Dzemdības transporta līdzekļos, pa ceļam. Strauja situācijas maiņa dzemdību laikā un pēc tam. Bojāta Merkura (Merkurs ir arī Dvīņu zīmes pārvaldnieks) gadījumā – nervozitāte, nepietiekams emocionāls kontakts ar māti pēc dzemdībām.

Vismazākie augumā starp Gaisa Ascendenta piederīgajiem. Zods vai nu specifiski ķīļveidīgas formas vai, pretēji, ļoti mazs. Skatiens nedaudz viltīgs.

*Ascendents Svaros

Gaidīts bērns. Dzemdības parasti norit bez sarežģījumiem, taču bojātas Veneras (Svaru zīmes pārvaldošā planēta) gadījumā var būt nepatīkama emocionāla gaisotne dzemdību laikā un pēc tam.

Svaru Ascendenta piederīgie parasti ir harmoniski veidoti un atbilst sabiedrībā valdošajiem skaistuma standartiem. Seja – pareizs ovāls, vaigi ar bedrītēm, glītas, pareizi veidotas lūpas un acis. Deguns visīsākais pārējo Gaisa Ascendenta piederīgo vidū. Garas skropstas. Augums vidējs, proporcionāls.

*Ascendents Ūdensvīrā

Dzemdības var sākties lidmašīnā, lidostā. Dzemdības priekšlaicīgas, negaidītas, straujas, vai arī – ar ķirurģisku iejaukšanos (ķeizargrieziens). Bieži vien dzemdību laikā ir kādi ekstremāli vai neparasti apstākļi. Tās var notikt arī ļoti mūsdienīgās, ar jaunāko tehnoloģiju aprīkotās dzemdību zālēs. Ja Urāns (Ūdensvīra zīmes pārvaldnieks) bojāts, iespējamas, nopietnas dzemdību traumas, iedzimti defekti, mātes atteikšanās no bērna uzreiz pēc dzemdībām. Bieži vien tās ir arī „surogātmāšu” dzemdības.

Visgarākais augums starp Gaisa zīmju Ascendenta piederīgajiem, taču sastopami arī īsi indivīdi. Lielas acis, skatiens reizumis šķiet dīvains (šķielē, acis var būt atšķirīgās krāsās). Mati parasti vijīgi. Sievietes matus parasti nēsā izlaistus. Mīl ekstravagantu apģērbu.

Ūdens stihija Ascendentā

Priekšlaicīgas dzemdības atgadās ārkārtīgi reti. Dzemdību norise mēdz būt ilgstoša, nereti nepieciešama stimulācija vai medikamentoza iejaukšanās. Var tikt veikta spinālā anestēzija. Dzemdībām bieži vien noslēpumainības pieskaņa, fakts, ka notiek dzemdības var tikt slēpts no kāda/kādiem, tās var notikt nomaļā vietā. Dzemdētāja bieži vien palātā atrodas viena. Dzemdību laikā vērojams apkārtējās vides paaugstināts mitrums – dabā šo dzemdību brīdī bieži vien līst vai snieg. Jaundzimušais parasti uzvedas mierīgi un ātri iemieg.

Ūdens zīmju Ascendenta piederīgo vārdos dominē patskaņi, jo īpaši garie, mīkstinātie līdzskaņi. Raksturīgi burti – Ļ, C, J, O, U, Ū. Šie jaundzimušie parasti dabū liriskus un poētiskus vārdus. Ludmila, Jūlija, Olga, Uldis, Pauls, Lauma, Jūsma. Uzvārdiem var būt saistība ar ūdeni.

Seja Ūdens Ascendenta pārstāvjiem mēdz būt apaļa, nedaudz bērnišķīga, sejas vaibsti – mīksti, maigi izteikti. Acis lielas, ar skaistām pūkainām skropstām, skatiens itin kā aizplīvurots. Acu kaktiņi nolaisti. Acu krāsa var būt visdažādākā, taču raksturīga iezīme ir, ka varavīksnenes tonis šķiet mainīgs, acu krāsa mainās atkarībā no apgaismojuma. Skatiens bieži vien itin kā maldās apkārt, tas ir sevī vērsts, aizsapņojies. Reti kad skatās sarunbiedram acīs, izņemot pašus tuvākos cilvēkus. Deguns var būt uzrauts, bieži sastopamai „pīles deguni” – deguna gals plats. Piere ieapaļa, neliela, pāreja no pieres daļas un deguna līniju noapaļota. Mute neliela, lūpas apaļīgas. Zods neliels, apaļīgs, bieži vien ar bedrīti. Bieži vien veidojas dubultzods. Mati bieži, vijīgi, var būt neviendabīgā tonī. Arī ķermeņa aprises maigas, apaļīgas. Nosliece uz resnēšanu, lai gan sastopami arī vāji indivīdi, kam ir iekritis krūšu kurvis un nošļukuši pleci. Augums vidējs. Sievietēm labi attīstītas krūtis un gurni. Plaukstas un pēdas nelielas, pirksti īsi, apaļīgi.

*Ascendents Vēzī

Dzemdības parasti norit bez sarežģījumiem, komfortablā un emocionāli atbalstošā vidē. Nereti tās ir mājdzemdības. Bērnam uzreiz pēc dzemdībām labs kontakts ar māti. Bērns uzreiz pēc dzemdībām labi ēd no krūts, arī mātei nav problēmu ar pienu. Piederīgie un medicīnas personāls rūpīgi, gādīgi, iejūtīgi. Ja Mēness (Vēža zīmes pārvaldnieks) bojāts, māte var būt vai nu pārmērīgi gādīga un emocionāla vai arī būt neapmierināta ar jaundzimušā dzimumu.

Visgarākais augums starp Ūdens Ascendenta piederīgajiem. Acis lielas, izspiedušās. Skatiens bieži vien caur pieri, neuzticīgs.

Gaita plūstoša, mīksta, viegli šūpojoties gurnos. Roku kustības itin kā palēninātas (kā kustoties ūdenī). Rokas spiediens vājš, mitrs. Tīk bieži kārtot apģērbu, matus. Balss klusa, mīksta, dziedoša, melodiska.

Sarunā iesaistās piesardzīgi. Pārsvarā gadījumu seko sarunas partnera izvēlētajai tēmai, ļauj partnerim vadīt sarunu. Sarunas laikā var itin kā attālināties, ieiet savās domās. Tīra, sausa informācija Vēža Ascendenta pārstāvi nesaistīts, taču emocionālas sarunu tēmas viņos izraisa dzīvu interesi. Ļoti jūt emocionālo atmosfēru. Izvairās no tiešām atbildēm („var būt”, „paskatīsiemies”, „es vēl nezinu” u.tml.) Kompānijā mēdz ieņemt novērotāja vietu. Nemīl lielas un trokšņainas kompānijas, priekšroku dod sarunām divatā vai nelielā tuvu draugu lokā.

Sēžot parasti saliecas, atbalsta galvu rokā, noliec to uz sāniem. Ja situācija ļauj, bieži vien savelk kājas zem sevis, itin kā tiecoties ieņemt lodveidīgu ārējo formu.

Apģērbā dod priekšroku romantiskam stilam. Patīk platas drēbes, brīvi krītošs apģērbs, platas bikses un svārki. Sievietēm apģērbā bieži vien volāni, mežģīnes. Priekšroka zilam, tumšzilam, violetam, sārtam.

*Ascendents Skorpionā

Dzemdības smagas, ilgstošas, iespējamas traumas gan bērnam, gan mātei. Māte var zaudēt daudz asiņu. Dzemdības bieži vien notiek nepiemērotos apstākļos, māte var piedzīvot šoku, diskomfortu, sliktu attieksmi. Ja Skorpiona zīmes pārvaldnieks Plūtons ir bojāts, var būt dažādas nopietnas problēmas – mātes nāve dzemdībās, pēcdzemdību psihoze mātei, bērnam var būt iedzimtas kroplības, u.c.)

Atšķirībā no pārējām Ūdens zīmēm, Skorpiona Ascendenta pārstāvjiem ķermenis blīvs, spēcīgs. Deguns var nebūt uzrauts, bet gan, gluži pretēji, kā „ērgļa deguns”. Arī skatiens atšķiras no citu ūdens Ascendenta pārstāvju skatiena – tas mēdz būt enerģisks, caururbjošs, taču atšķirībā no Uguns zīmju Ascendenta piederīgo atklātā skatiena tas noslēpumains, tajā ir kaut kas no čūskas nepieejamības. Lūpas pilnīgas, košas. Acu kaktiņi sliecas lejup. Mati visbiežāk taisni.

Apģērbā izvēlas melnos toņus, arī savienojumā ar sarkano, zilo.

*Ascendents Zivīs

Dzemdībās var būt intensīva atsāpinošo līdzekļu lietošana, vietējā vai vispārējā narkoze. Arī tūlīt pēc dzemdībām bieži vien medikamentoza iejaukšanās. Dzemdības ūdenī vai noslēpumainos apstākļos. Kristīšana tūliņ pēc dzemdībām. Jaundzimušais var saindēties vai saslimt ar infekcijas slimībām, jo īpaši, ja Zivju zīmes valdošā planēta Neptūns ir bojāta. Iespējama jaundzimušā samainīšana – apzināta vai medicīnas personāla kļūdas dēļ.

Zivju Ascendenta pārstāvja ārienei piemīt savdabīga, raksturīga nenoteiktība. Ir sajūta, ka šie cilvēki, gluži kā sengrieķu mītu jūras briesmonis Protejs, maina savu izskatu un formu atkarībā no ārējiem apstākļiem, noskaņojuma, gadalaika, diennakts stundas. Raksturīga iezīme ir tas, ka augšlūpa mēdz būt lielāka par apakšlūpu. Vaigi viegli nokarājušies.

*

Cilvēka izskats un piedzimšanas apstākļi ir tikai viens solis ceļā uz dzimšanas laika precizēšanu. Turpinājums sekos – par astroloģisko rektifikāciju, balstoties uz personas dzīves notikumiem.

_

Autortiesības pieder izdevniecībai "Mediju Nams", pārpublicēšana un izmantošana tikai ar izdevniecības rakstisku atļauju.

 

 

 

Bloga sadaļas

Guna Kārkliņa

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

548 iesaka šo blogu

Balsot