Zilais jeb Smaragdzaļais Koka Zirgs aizvadītajā naktī ir pārņēmis vadību no Melnās Ūdens Čūskas, un valdīs līdz pat nākamā gada 18. februārim.

Atbilstoši Austrumu priekšstatiem, Koka Zirgs esot mazāk enerģisks un dinamisks, nekā citu kosmisko elementu Zirgi, tomēr impulsivitāte un nelīdzsvarotība paliek nojaušamas.

Žurnāls „Praktiskā Astroloģija” vēsta, ka Zirga tēls cieši saistīts ar jātnieka tēlu – zirgs attēlo Id - bezapziņu, instinktus, bet jātnieks – cilvēka Ego, „Es” . Tādēļ Zirga tēls simbolizē kaut ko, kas grūti kontrolējams – psihisko enerģiju, vēlmes, aizraušanās, emocijas, arī – bailes un naidu. 2014. gadā aktualizēsies jautājums par paškontroli, enerģijas ievirzīšana. Zirga gads parasti ir nemierīgs, piesātināts spilgtiem notikumiem, kā arī ar grūtībām un pārbaudījumiem, īpaši tas attiecas uz jauniem cilvēkiem.

Publikācijas autore Zane Pudule raksta, ka visas šogad veiktās aktīvās darbības ietekmēs tagadējo jauniešu nākotni, bet jaunās idejas, ja tiks īstenotas, saglabās savu aktualitāti daudzus gadus uz priekšu. Zirgs gan palīdzēs daudziem atrisināt problēmas, kas velkas līdzi vēl no pērnā gada. Sagaidāms, ka situācija gada sākumā daudzās sfērās uzlabosies. Tomēr šis nav gads, kad ļauties straumes plūdumam – ievilks atvarā. Jāpeld pašam, turklāt sparīgi un droši. Spilgtāk iezīmēsies cilvēku negatīvās un pozitīvās īpašības, daudzi parādīs savu īsto seju.

Absolūti nav vēlams iesaistīties konfliktos – viss jāmēģina risināt diplomātiskā sarunu ceļā.

Īstais brīdis atbrīvoties no dažādiem stereotipiem un aizspriedumiem, kas traucē attīstībai. Jauns skats palīdzēs sākt jaunu, skaistu dzīvi. Vispār Zirgs nemīl pārlieku konservatīvismu, tādēļ ieslēdziet savu radošo bloku. Ja arī dzīvē kas mainīsies, vairumā gadījumu tas būs uz labu, kaut arī pirmajā brīdī tā nešķitīs. Labvēlīgāks periods sāksies otrajā pusgadā.
*

Astroloģiski 2014. gads iezīmējas kā saspringta Jupitera, Urāna un Plūtona konfigurācija – tā dēvētais Tau kvadrāts, kas simbolizē pretstatu cīņu. Šim gadam būs raksturīgs zināms haoss un saspringums, jo tas savieno dinamismu un pašpārliecību, racionālu aprēķinu un ugunīgu kaisli; nevaldāmu enerģiju un sausu prakticismu, vēsta "Praktiskā Astroloģija".

Lūzuma posms ekonomikā un pārvaldes jomā, var draudēt finansiālas krīzes, turpinās plīst dažādi „burbuļi”. Iespējamas provokācijas un nestabilitāte. Akcents vairāk tiks likts uz materiālām, nevis garīgām vai kultūras vērtībām. Iespējams tautas un varas konflikts. Vienlaikus tas ir spēcīgu personību laiks. Grūtības palīdzēs pārvarēt stingra nostāja, izlēmība un personīgais optimisms. Koka Zirgs aicina pievērsties sev, ieklausīties iekšējā balsī, lūkot, ko mēs katrs varam mainīt sevī, un sekot teicienam: „Ja vēlies izmainīt pasauli, sāc ar sevi” .

Šogad nedarbosies ierastās shēmas un paņēmieni, un tas provocēs mazdūšīgu atkāpšanos grūtību priekšā. Ja to darīsim – nekas neizdosies un visi plāni paputēs. Nedrīkst ļauties sakāvnieciskām domām, pavada jāpievelk stingri, jāskatās tālumā, bet matos, lai rotaļājas fantāzijas vējš!

Bloga sadaļas

Guna Kārkliņa

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

549 iesaka šo blogu

Balsot