2014. gads = SATURNA GADS

Viss, kas aprakstīts par Saturnu šajā gadā iegūst lielāku spēku. 

Par Saturna Skolu.

Saturna gads precīzi sākas ar Astronomisko gadu - 20.03.2014. 

2014. gads atradīsies planētas Saturna aizgādībā. Saturnam astroloģijā piedēvē taupītāja, taisnīguma, kārtības un audzinošu nozīmi. Tāds arī būs šis gads! Jebkura bezatbildība tiks nīdēta, ikviens iesākums prasīs rūpīgu piestrādāšanu un piepūli. Un viss notiks daudz lēnāk nekā iecerēts - par ko liecina arī planētu cilpām piebārstītā gada pirmā puse. 

Var novēlēt apdomību un izturību, jo tieši Latvijai šis ir nozīmīgs sākuma punkta gads. Par ko liecina arī vēlēšanu iekrišana Aptumsumam tuvā laikā. Turklāt tas viss notiks Latvijas dzimšanas - Zirga gadā! 

Detalizētas prognozes, tajā skaitā ceturkšņiem būs pieejamas 2014. gadā! 

Nozīmīgākās planētu ingresijas jeb ieiešana jaunā Zodiaka zīmē, kas ietekmēs cilvēkus un notikumus visu 2014. gadu:

JUPITERS VĒŽA ZĪMĒ: līdz 16.07.

JUPITERS LAUVAS ZĪMĒ: no 16.07.

SATURNS SKORPIONA ZĪMĒ: visu gadu 

URĀNS AUNA ZĪMĒ

NEPTŪNS ZIVJU ZĪMĒ

Planētu apraksti lasāmi DIENAS ASTRO FONS.

Astroloģiskā gada sākums

Gada griezumā var izdalīt vairākus svarīgus planetāros stāvokļus, kas nosaka kopējo gada fonu. Minēšu svarīgākos no tiem.


Līdz ar Saules ieiešanu Auna zīmē 20. martā plkst. 18:57, sākas jaunais astroloģiskais gads un Pavasara Saulgrieži gadskārtu ritējumā. Tas ir spēcīgs notikums, kas nosaka visa gada kopējo toni, līdz pat nākamajiem pavasara Saulgriežiem.

Klasiskā astroloģija mēdz uz precīzo Saules ieiešanu Zodiaka pirmsākuma – Auna – zīmē sastādīt horoskopu, tā teikt, piedzimis jauns gads konkrētā laikā, konkrētā vietā, šajā gadījumā Rīgā.

Astroloģijā pasaules kataklizmas var izskaidrot pavisam vienkārši: jau daudzu gadu garumā astroloģiskā/astronomiskā gada sākums jeb starts sakrīt ar centrālās Saules ļoti sarežģītiem planetāriem faktoriem.

Šāgada starta punkts ieskicē brīvi dreifējošu Sauli, bet ar skatu uz raižpilnu saķeršanos ar tādiem debesu smagsvariem kā Jupiters, Plūtons, Urāns.

Tomēr uz iepriekšējo gadu fona tā ir kā brīvlaišana, kā vaļīgāk palaista varas-finanšu ķēde, kas daudziem ļaus šogad brīvāk uzelpot. Izmatojiet to, lai labāk saprastu savas vēlmes un atsvabinātos no tās pašas valsts-varas-naudas saistībām (lasīt manas domas par kredītiem).

Planētu stāvoklis gada ciklā iezīmē lūzumu valsts pārvaldē. Būtiski, ka pie varas esošie var izrādīties lieki. Joprojām pastāv lieli draudzi valsts augstākajām amatpersonām iedzīvoties ļoti nopietnās kaitēs. 

Akcentēta gada horoskopā ir veselības un dabas aizsardzības tēma.

Biznesīga vide ir zinātne un IT/zinātnes un kultūras saplūšana, radot starptautiski konkurējošus produktus.

Pārtikas sfērā un lauksaimniecībā  var būt problēmām bagāts gads.

Daudzi uzņēmēji nespēs pārkārtoties eiro ienākšanas spiedienam/iespējām. Valdīs diezgan ilgs apjukums.

Tautu simbolizējošais – Mēness – atrodas ciešā ierobežotāja/skopuļa Saturna klātbūtnē, turklāt vēl par „miesīgo kreklu”, pakalpojumiem un ēdienu atbildīgajā 2. jeb Vērša namā. Tā teikt, strādāsim par vēdera tiesu... Komunālo jautājumu tematika būs viena no gada tēmām Nr.1.

Uzņēmēji dēļ Marsa retrogrādā stāvokļa izraidījuma zīmē Svaros nejutīs stabilitāti.

1. janvāris un eiro ieviešana

Aktualitātes par eiro ieviešanu un līdz ar to visas finansu vides izmaiņām vari iepazīt šeit.

Aptumsumi 2014. gadā

Vieni no sarežģītākajiem brīžiem būtu saistāmi ar aptumsumiem.

Katrs aptumsums skar noteiktu dzīves jomu. Mēness — cilvēka emocionalitāti, veselību, zemapziņu, psihi, dvēseli. Saules aptumsums vairāk attiecināms uz redzamiem procesiem sabiedrībā, valsts augstākajām amatpersonām, cilvēka dzīves fizisko, aktīvo pusi. Tikai tad, kad abas jomas ir saskaņā, personība var realizēt sevi pilnvērtīgi.

Aptumsums var kļūt par jauna dzīves cikla sākumu, kurā "iesēto" cilvēks "pļauj" vēl ilgi pēc tam, bet var arī aktualizēt sen neatrisinātas tēmas.

Informācija par aptumsumiem 2014. gadā.

Saturns kā finanšu Meistars

Saturns ir pati lēnākā Saules sistēmas planēta, kas cilvēkam vēl redzama ar neapbruņotu aci. Saturns astroloģijā simbolizē laika tecējumu, pieredzi, pārbaudījumus, stabilitāti, pašdisciplīnu, pacietību, izturību, pieticību. To mēdz dēvēt par “likteņa planētu”. Saturns ir kā lielais Skolotājs — stingrs, bet taisnīgs. Visa tā darbība ir vērsta uz to, lai piespiest cilvēku paraudzīties dziļāk uz sevi un notiekošo.

Saturns Skorpiona zīmē, kur tas uzturēsies līdz 23.12.2014 un pa otram lāgam no 15.06. līdz 18.09.2015. 
Varens laiks, kuru raksturos pozitīvā ziņā stipra griba, apņēmība un izturība, spēja pārliecināt, neatlaidība, uzņēmība, disciplīna, paškontrole cilvēka prātos un darbos.

Panākumus piedzīvos vēsture, arheoloģija, medicīna, ķirurga, psihoterapeita, pavārmākslas specialitāte. Kļūs viss svarīgs, kas maina, pārveido, transformē. Īsts Krīzes menedžments. Uzņēmējdarbības vidē svarīgi būs nobrieduši lēmumi un bizness, kas orientējas vismaz uz 7 gadu periodu.

Skorpioniskās enerģijas mēdz būt arī destruktīvas, tādēļ kā lēni izvirstošs vulkāns, tas mainīs pasaules struktūru. Liela varbūtība, ka šo 2,5 gadu laikā patiesi pamodīsies kāds ilgi klusējis vulkāns, nesot postu civilizētākajā pasaules daļā. Ieteicams nedoties ceļojumos uz vietā, kur atrodas tektoniskās plātnes.

Kopējā Saturna enerģētika ir vērsta uz līdzekļu taupīšanu. Liela nozīme būs bankām, kas kļūs par zināmas varas centriem. Tiesa, notiks banku sistēmas attīrīšanās, tādēļ, ja kāds sola vieglu peļņu... Visi, kas ņems kredītu šajā periodā parakstās uz lielu slogu un smagu nastu, pirmkārt, jau emocionālā plānā. Šajā laikā naudu dod, lai pēcāk kā “Kaķīša dzirnaviņās” to atprasītu ar “visu dvēseli”.

Sīkāk varat sekot līdzi SATRUNA SKOLAI.

Augļotājs Jupiters

Jupiteru senatnē dēvēja par “Lielo Laimi”, kas simbolizē reliģiskus dzinuļus, filozofiskas pārdomas un sapņus par lieliem sasniegumiem un ideāliem. Jupiters vada pasaules apceļojumus. Jupiters ir kā “kosmiskais raugs”, kas lielu padara vēl lielāku, bet neveiksmi var arī padarīt par katastrofu.

Jupiters atbild par līdzjūtību, palīdzību, labdarību, cerību, profesionālo izglītību, reliģiju, ticību, skološanu, labvēlību, uzņēmējiem, garīdzniekiem, bankām, birojiem, juristiem, lieliem dzīvniekiem, dāvanām, lieliem svētkiem, kāzām, izšķērdību, likumdevējiem un bagātniekiem.

Jupiters Vēža zīmē pirmajā plānā izvirza ģimenes, nācijas, dzimtenes vērības.

Izceļas mītiņi, protesti saistīti ar nacionālo identitāti. Rodas ticība gaišākai nākotnei.

Vēlēšanās uzvar partijas, kurām ir nacionāls novirziens.

Mostas patriotisma gars, tiek veidotas organizācijas. Visur tiek izmantota nacionālā simbolika: ģerboņi, karogi, etniski motīvi, senču gars.

Rodas vēlme apceļot dzimtās vietas.

Veiksmīgs laiks, lai iegādātos zemi, nekustamos īpašumus. Izveidot biznesu, saistītu ar ēku celtniecību un/vai ēdināšanu.

Problēmas, iekārtojoties darbā, ja nav protekcijas, blata, rekomendāciju.

Kad Jupiters atrodas Lauvas zīmē (no 16.07.) visa pasaule uzvedas kā viens liels teātris, jo katrs parāda uz ko ir spējīgs. Īpaši labvēlīgs laiks mākslas jomā.

Sabiedrība nav noskaņota risināt problēmas, redzēt to, ko jāredz, jo vēlās svētkus. Svinēt dzīvi! Veiksmīgi politiķiem, militāristiem, valstsvīriem.

Rodas spēks un varenība, spēja paradīt savu ietekmi.

Parādās jauni līderi, kas piesaista sabiedrības uzmanību. Netiek mazgāta netīrā veļā, jo sabiedrība tic savam šā brīža favorītam.

Valsts atbalsta kultūras un sabiedriskos pasākumus, talantīgus bērnus, jauniešus, māksliniekus, aktierus, mūziķus.

Veiksmīgi uzsākt biznesu, prezentēt, demonstrēt visu, kas saistīts ar radošo darbību.

Disharmoniskos aspektos rodas patmīlība, augstprātība, lepnums, pārspīlējums, publiski skandāli.

Veidojot karti Latvijai, iespēju planētas Jupitera ingresijā Lauvas zīmē, atklājas vairāki iepriecinoši faktori. Saule atrodas dienvidū – savā augstākajā punktā, solot, ka tieši Latvijai šī planētu pozīcija ir veiksmīga viena gada griezumā jauna līdera, idejas, ideoloģijas un attīstības mērķtiecības dzimšanā. Raudzīsim, kurš scenārijs piepildīsies. Tāpat Mēness atrašanās mākslinieciskajā un demogrāfijai labvēlīgajā Lauvas namā, paver iespējas iekustināt šos bērnu un kultūras jautājumus. Saturna spēcīga pozīcija finanšu sfērā labākajā gadījumā var tikt iztulkota kā piesardzīga ekonomija  un/vai stabili ienākumi, bet „apgriež spārnus” pārdrošākām biznesa aktivitātēm. 
Varētu teikt, ka Jupitera ingresijas horoskops valstij ir daudzsološi dinamisks, neaizmirstot par vecajiem labajiem grābekļiem un taupības politiku.

Koka Zirga gads - 
Latvijas iespēju un izaicinājuma gads

2014. gads pēc Austrumu kalendāra sāksies 30. janvārī plkst. 23:39. Tas būs Koka zirga gads. Jāpiebilst, ka Latvijas valsts arī ir dzimusi Zirga gadā, tādēļ – gaidāms iespēju gads! Kas būtu jāzina ikvienam uzņēmējam, lai sekmīgāk saimniekotu nākamajā gadā?

Pamatuzdevums, 2013. gadā noslēdzoties iepriekšējam 12 gadu ciklam, bija piebremzēt ekonomiskos, politiskos un sabiedriskos procesus pirms ieiešanas jaunā ciklā. Sagaidot Zirga gadu, daudzi sajutīs ticību pārmaiņām un būs noskaņoti uz daudz aktīvāku dzīves ritmu – aulēkšiem vien pēc panākumiem. Tiesa, jāatceras, ka gada pirmā puse būtiski atšķirsies no otrās. Gada pirmā puse domāta plānošanai, jauniem iespaidiem, apņēmības un kontaktu veidošanai, bet gada otrajā pusē tas viss jāieiemieso jau konkrētās darbībās. Tādēļ krājam spēkus gada otrās puses lielajiem darbiem un nešķiežam resursus priekšlaicīgi!

To apstiprina planētu karte: 2014.gadā no 6. februāra līdz 20. maijam vairākas biznesam būtiskas planētas met cilpas un kustas ačgārni (retrogrādi). Tas nozīmē, ka ir biznesa tukšgaita, liegums jaunām darbībām, uzņēmu dibināšanai, būtiskiem iepirkumiem un līgumiem, kas vērsti ilgtermiņā. Faktiski pirmo pusgadu visu var darīt no pozīcijas – pagaidām. Lauvas tiesa laika atvēlama reorganizācijām, pārskatīšanai un sakārtošanai. Šajā laikā uzzināsiet, cik dārgi maksā kļūdīšanās, tādēļ jāpielāgojas mainīgiem apstākļiem un jānodrošinās pret provizoriskiem riskiem.

Kā jau esmu vēstījis, līdz pat 2015. gadam jebkuru aizdevumu ņēmēju gaida ekonomija, pacietība, grūtības, askētisms, izturība un pieticība. Ja tas viss apmierina, var droši ņemt kredītu!

Arī valūtas nomaiņa būtiski ietekmēs uzņēmējdarbību, jo gaidāms, ka eiro Latvijā izpaudīsies visā savā problemātikā. Viss negatīvais, kas koncentrējas ap eiro, nonāks pie mums. Tas ir tādēļ, ka eiro ieviešana notiek ļoti neveiksmīgā datumā, tautā sauktā par tukšo mēnesi. Jāatzīst, ka, pateicoties eiro, radīsies arī jauni miljonāri, bet lielai daļai biznesmeņu vajadzēs paiet maliņā un nemaisīties pa kājām, jo eirozonas iespaidīgos piedāvājumus viņi nespēs ne celt, ne nest. Vinnēs tie, kuri prot vienoties un ir pragmatiski, un savu veiksmes stāstu veidojuši ilgāku laiku. „Atnācu, ieraudzīju, uzvarēju” koncepcija nederēs. Daudz sekmīgāks laiks ilgtermiņa darbībām planētu „piedāvājumā” vērojams pēc 2014. gada 20. jūlija.   

PLANĒTU CILPAS

Gribētu lielāku uzmanību pievērst tieši planētu retrogrādajam stāvoklim. Šo planētu cilpu apzināšana ir kā rifu karte kuģa kapteinim, paverot lielākas iespējas prognozēt kļūmes dažādās sfērās un izmantot tos kā atspēriena punktus.

Retrogrādā planētu (no zemes raugoties, ačgārnās, uz pretējo pusi vērstās) cilpas pārliek ietekmi no savas redzamās darbības un “kustības uz priekšu” uz planētai atbilstošu procesu bremzēšanu. Šajā laikā nevajag uzsākt jaunus planētai atbilstošu projektus. Labākais, ko retrogrādā stāvoklī var darīt, ir padziļināti pētīt un izstrādāt planētai atbilstošo enerģiju.

Norādīti tiek precīzi planētu retrogrādie brīži, kuriem gan uz vienu, gan otru pusi pieskaitāmas vairākas dienas aprakstītajam skaidrojumam līdzvērtīgas dienas, kamēr pati planēta attopas no retrogrādā „šoka” un izlīdzina savu kustību.

Jāatzīst, ka gada sākums ir retrogrādiem periodiem pārbagāts, kas nozīmē, ka pretrunā ar jaunām darbībām. Padodas viss, kas ir vērsts ar skatu atpakaļ, uz paveikto, uz sakārtošanu, pārskatīšanu. Īpaši, ja pārklājas vienā laikā vairāku planētu retrogrādi.

Uzmanību! Īpašu retrogrādo planētu pārbaudījumu izjutīs uzņēmēji laika posmā no 06. 02. līdz 20.07. Proti, šā perioda sākumā no 6. februāra vispirms biznesam muguru pagriež debesu sakarnieks Merkurs, radot Dižčika periodu un nopietnas komunikāciju problēmas. Tik tikko atguvušies 28.02. jau nākamajā dienā 01.03. biznesu ķer jebkurai darbībai svarīgais Marss (tā jau atrodas sev neizdevīgajā Svaru zīmē), sašūpojot jebkuru partnerību un darbus līdz pat 20. maijam. Ar to vēl nav gana – dienu vēlāk – 2. martā arī trešā biznesa planēta, kas atbild par stabilitāti un ilgtermiņa izturību Saturns, līdz pat 20. jūlijam sāk mest ačgārnās debesu cilpas. Tas nozīmē, ka nekādu lielu izaugsmi, attīstību uz priekšu nevar plānot, Jānodarbina ar pārkārtojumiem, esošā tirgus apgūšanu un pilotprojektiem. Šajā laikā uzzināsiet, cik dārgi maksā kļūdīšanās. Gatavojoties šim laikam, neliek „visas olas vienā groziņā”, neparedz konkrētus darbus. Pielāgojas mainīgiem apstākļiem un laikus nodrošinās pret provizoriskiem riskiem.     

Planētu cilpu un Dižčika laika kalendārs.

Zvaigžņu vēstis Zodiaka zīmēm

Planētu pāra Saturna un Jupitera savstarpējā enerģētiskā mijiedarbība, saprotams, atnesīs būtiskas pārmaiņas arī katram individuāli. Viss atkarīgs no tā, kāda ir cilvēka “horoskopa zīme” jeb, citiem vārdiem sakot, kādā Zodiaka zīmē viņa dzimšanas brīdī atradās Saule.

Saturns visu gadu turpinās skolot Skorpiona, Vērša, Lauvas, Ūdensvīra zīmēs dzimušos. Īpaši spēcīgi Saturna cikls skars tos, kas šogad svinēs 14., 21. un 28. dzimšanas dienu un sekojošās septiņgades. 

Savukārt iespēju planēta Jupiters līdz jūlijam stiprinās Ūdens zīmju (Vēzis, Skorpions, Zivis) un Zemes zīmju (Vērsis, Jaunava, Mežāzis) pārstāvjus, bet pēc tam jau aplaimos Gaisa un Uguns stihijas pārstāvjus.

Veiksmīgs jaunumu laiks ir visiem duča jubilāriem – 12., 24., 36., 48., 60., 72.

Izsmeļoša prognozē katram individuāli ir iespējam vien konsultācijā pie astrologa.

Kristaps Baņķis

Individuālās prognozes 2014. gadam

Publicējot materiālu, atsauce uz Kristapu Baņķi un Astrologi.lv ir obligāta.