2011. gada astroloģiskā prognoze

Iepretīm aizvadītajam nemierīgajam 2010. gadam, sekojošais gads būs mierīgāks, ģimeniskāks un auglīgāks. Tiesa, gada pirmā pusē vēl jārēķinās ar milzīgu krīzes gadu inerci, kad šķitīs problēmas atkāpjas lēni un negribīgi. Bet gaisma tuneļa galā jau parādījusies! Par to parūpēsies laimes vēstnesis Jupiters, kas gada viducī nomainīs ugunīgo Auna zīmi pret omulīgo Vērsi.

Jāatzīst, ka tie, kas pērno gadu un nākamo gadu nevis cīnīsies par izdzīvošanu, bet pamanīsies veikt uzlabojumus savā dzīvē, dibināt uzņēmumus vai izvēlēties jaunas darbības sfēras, turpmākajos gados sagaida daudz veiksmes. Veiksmīgākie aizsteigsies tālu priekšā konkurentiem.

Globālā mērogā var runāt par krīzes “otro uzlējumu”, bet tam vairāk būs reģionāls raksturs. Latvietis būs iemācījies taupīt. Mājokļa jautājumu tirgus atdzīvosies, atsāksies zemes pirkšana, bet vairāk kā ieguvēju būs tie, kuriem būs jāsamierinās ar neprasmīgas saimniekošanas apdraudētiem mājokļiem. Nākamais Latvijai ir saimnieciskas inerces, vides sakārtošanas un nepaceļamu augsto latiņu gads. Latvietis strādās par vēdera tiesu, turēsies pie mantas un uztrauksies par valsts nākotni.

Gada vadmotīvs „pareizai” dzīvošanai – lēcienveidīgi uzlabot savu statusu, finansiālo varēšanu, lai gada otrajā pusē to noturētu jaunā līmenī. Atkritieni atpakaļ būs dubultsāpīgi.

Svarīgākie 2011. gada notikumi zvaigžņotajās debesīs

Nozīmīgākās planētu ingresijas jeb ieiešana jaunā Zodiaka zīmē, kas ietekmēs cilvēkus un notikumus visu 2011. gadu:

JUPITERS AUNA ZĪMĒ: 22.01. - 4.06.

JUPITERS VĒRŠA ZĪMĒ: no 4.06.

URĀNS AUNA ZĪMĒ: no 12.03.

NEPTŪNS ZIVJU ZĪMĒ: no 4.04.

Gada griezumā var izdalīt vairākus svarīgus planetāros stāvokļus, kas nosaka kopējo gada fonu. Minēšu svarīgākos no tiem.

Līdz ar Saules ieiešanu Auna zīmē 21. martā plkst. 1:20, sākas jaunais astroloģiskais gads un Pavasara Saulgrieži gadskārtu ritējumā. Tas ir spēcīgs notikums, kas nosaka visa gada kopējo toni, līdz pat nākamajiem pavasara Saulgriežiem.

Klasiskā astroloģija mēdz uz precīzo Saules ieiešanu Zodiaka pirmsākuma – Auna – zīmē sastādīt horoskopu, tā teikt, piedzimis jauns gads konkrētā laikā, konkrētā vietā, šajā gadījumā Rīgā.

Gada horoskops Latvijai vēsta, ka piedzīvosim gana saraustītus attīstības scenārijus, kas mīsies ar vadības mērķi izpatikt un kontrolēt-taupīt. Politikā horoskops ir daudz labvēlīgāks sievietēm kā valsts vadītājām. Politiskās ainiņās iezīmēs arī ļoti neparasti scenāriji un negaidīti paziņojumi. Ekonomikas izaugsme – bremzēta – kontrolēta, bet brīnumu gaidās. Attīstīsies dzelzceļš, telekomunikācijas sakari, enerģētikas, starpniecības pakalpojumi, var nobankrotēt vai no Latvijas aiziet kāda ievērojama tirdzniecības ķēde. Bet vieta jau tukša nepaliks... Agresīvāka un sadarbības iespējām bagātāka kļūs Krievijas politika Latvijas virzienā. Svārstīga neizlēmība starp Rietumu un Austrumu attīstības virzieniem Latvijai var ekonomiski un morāli nākotnē bargi maksāt. Labvēlīgi ieguldījumi nekustamā īpašumā, zemē un mežos.

Vieni no sarežģītākajiem brīžiem būtu saistāmi ar aptumsumiem. Pavisam šogad sagaisīsim četrus Saules un divus Mēness aptumsumus. Lai arī tikai puse no tiem būs redzami Latvijā, tomēr savu dabu tie parādīs arī mūsu platuma grādos. Aptumsuma laiks jau izsenis saistāms ar enerģiju duālo dabu, pastiprinot karmisko ietekmi un izceļot gan pozitīvās, gan ēnas puses cilvēkos un notikumos. Ne velti lielākā laime aptumsuma periodā ir mērenība un miers. Kā pirmais būs daļējs Saules aptumsums 4. janvārī plkst. 10:50 (pēc Latvijas laika), redzams arī Baltijas jūras ziemeļdaļā, turklāt tuvu maksimāli iespējamai fāzei! Nākamais - daļējs Saules aptumsums 2. jūnijā plkst. 0:16 - Latvijā nebūs redzams. Pilns Mēness aptumsums 15. jūnijā plkst. 23:12 būs novērojama arī Latvijā. Daļēji Saules aptumsumi 1. jūlijā plkst. 11:38 un 25. novembrī plkst. 8:20 Latvijā nebūs redzami. Latvijā redzams būs Pilns Mēness aptumsums 10. decembrī plkst. 16:31.

Tomēr pats galvenais gada notikums astroloģijā ir tālās planētas, mitoloģiski jūras dieva Neptūna, kas spēcīgi ietekmē kolektīvo enerģiju, pāriešana sev radniecīgajā Zivju zīmē. Zīmīgais notikums būs 4. aprīlī, kad Neptūns pirmo reizi pārkāps Zivju zīmes slieksni, kur noturēsies vien līdz 5. augustam, kad retrogrāds atgriezīsies 14 gadus jau pabijušajā Ūdensvīra zīmē. Nākamreiz Zivju zīmē tas ieies 2012. gada 3. februārī un nobāzēsies līdz pat 2025. gadam. Līdzās Plūtonam Mežāzī jaunais Neptūna stāvoklis cilvēcei var nest lielāku apskaidrību, zaļāku domāšanu un jaunu pasaules kārtību, kur lielāku lomu spēlēs starpzinātnes, cilvēka psihes izpēte un jauna cilvēka radīšana.

Neptūnam kļūstos spēcīgam un varenam, kāds tas arī ir Zivju zīmē, globāli izteiktāk “piedzīvosim” jūras dieva dusmas un uzbrukumus cilvēces nesaprātīgajai, dabu piesārņojošajai daļai – tā kā vētru, taifūnu, cunami u.tml. katastrofu iespējas tikai pieaugs.

Analizējot precīzu Neptūna pāriešanu Zivju zīmē ar Latvijas koordinātēm, redzams, ka jau pavasarī valstī paredzamas ievērojamas pārtikas, dzērienu, akcīzes preču cenu svārstības. Neptūna aktivitātes izteikti skars ar narkomāniju, alkoholu saistītus jautājumus. Spilgti izteikti arī ar medicīnu saistāmu jautājumu nonākšana sabiedrības degpunktā. Plūdu iespējamība. Kampaņa slīcēju glābšanai būtu īsti laikā un vietā.

Saturns kā attiecību meistars

Saturns ir pati lēnākā Saules sistēmas planēta, kas cilvēkam vēl redzama ar neapbruņotu aci. Saturns astroloģijā simbolizē laika tecējumu, pieredzi, pārbaudījumus, stabilitāti, pašdisciplīnu, pacietību, izturību, pieticību. To mēdz dēvēt par “likteņa planētu”. Saturns ir kā lielais Skolotājs — stingrs, bet taisnīgs. Visa tā darbība ir vērsta uz to, lai piespiest cilvēku paraudzīties dziļāk uz sevi un notiekošo.

Visu 2011. gadu Saturns turpinās uzturēties Svaru zīmē, turpinot aizsāktas reformas, pārmaiņas un ekonomisko smagsvaru pārnesot uz cilvēku savstarpējām attiecībām, resursiem.

Sadzīviskā līmenī mainīsies attiecību nozīme. Daudzi pāri kopdzīvi uzturēs un noformēs ar laulības līgumu palīdzību. Ekonomiskās atskaņas izteiktāk gan vienos, gan šķirs ģimenes.

Svari saistāma arī ar jurisprudenci, tā kā “zem lielā āmura” nokļūs advokātu, tiesībsargu kantori. Jāatzīst, ka lielāku lomu valstī spēlēs pieredzējuši advokāti, prokurori.

Finansu jautājumos notiks uzkrājumu veidošana „zeķē” un ieguldīšana nekustamos īpašumos un to sakopšanā. Paraugoties pēc piemēra Ventspils virzienā, kur pie varas atrodas tipisks Svaru zīmes pārstāvis, var teikt, ka Latvijā būs novērojama izteikta vides sakārtošana, apzaļumošana un sabiedriska rakstura būvprojektu pasūtīšana.

Plaši izskanēs daudzi darbi sabiedrības vienotībai.

Aktīvais Jupiters

Jupiteru senatnē dēvēja par “Lielo Laimi”, kas simbolizē reliģiskus dzinuļus, filozofiskas pārdomas un sapņus par lieliem sasniegumiem un ideāliem. Jupiters vada pasaules apceļojumus. Jupiters ir kā “kosmiskais raugs”, kas lielu padara vēl lielāku, bet neveiksmi var arī padarīt par katastrofu.

Uzturoties Auna zīmē, Jupiters jūtas kā “uz nokaitēta jumta” – nepacietīgs, dauzonīgs un ar vēlmi „plēsties pušu” savu ieceru labā. Jupiters attīstīs tādas „auniskās” sfēras kā metālapstrādi, autotirgu, militāro industriju. Aunam ne īpaši tīk smalkumi, tādēļ šāds Jupiters ir visnotaļ smalks, vīrišķīgs un brīžam kā „zilonis trauku veikalā”. Politikā aktualizēsies „stingrās rokas” atbalstīšana.

Gada viducī – 4. jūnijā - Jupiteram pārejot Vērša zīmē, noskaņa kļūst omulīgāka. No šī brīža atkal jau varēs runāt par tirgus un saimniecību stabilizēšanos, labklājības uzkrāšanu, naudas tērēšanu baudām. Vērsim ir tuva amatniecība, lauksaimniecība, dārzkopība, puķkopība, būvniecība, kulinārija, pārtikas industrija, skaistumkopšana, nekustamo īpašumu apsaimniekošana. Tās ir sfēras, kas piedzīvos izaugsmi.

Zvaigžņu vēstis Zodiaka zīmēm

Jaunā planētu pāra Saturna un Jupitera savstarpējā enerģētiskā mijiedarbība, saprotams, atnesīs būtiskas pārmaiņas arī katram individuāli. Viss atkarīgs no tā, kāda ir cilvēka “horoskopa zīme” jeb, citiem vārdiem sakot, kādā Zodiaka zīmē viņa dzimšanas brīdī atradās Saule.

Saturns šogad skolos Svaru, Auna, Mežāža un Vēža zīmju pārstāvjus. Īpaši spēcīgi Saturna cikls skars tos, kas šogad svinēs 14., 21. un 28. dzimšanas dienu un sekojošās septiņgades.
Savukārt iespēju planēta Jupiters gada pirmo pusi stiprinās visas Uguns zīmes (Auns, Lauva, Strēlnieks) un attīstīs Gaisa zīmes (Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs). Gada otrā puse, savukārt, veiksmīgā būs Ūdens zīmju (Vēzis, Skorpions, Zivis) un Zemes zīmju (Vērsis, Jaunava, Mežāzis) pārstāvjiem. Veiksmīgs jaunumu laiks ir visiem duča jubilāriem – 12., 24., 36., 48., 60., 72.

Izsmeļoša prognozē katram individuāli ir iespējam vien konsultācijā pie astrologa.