2010. gada astroloģiskā prognoze

2010. gads latviešu tautai ir zīmīgs vairāku iemeslu dēļ. 2010. gada ziema, ko aizsākusi pērnā gada ekonomiskā "depresija", uzrādīs patiesi ekonomiskā  "atsaluma perioda" viduci, kad šķietami "zemāk vairs nav jau kur krist", un  neskaitāmas iespējas gudriem valsts vadītājiem un katram latvietim atsevišķi izķepuroties no izveidotā dūksnāja. Diemžēl Latvijas valsts horoskopā ir ieliktas vairākas atrunas sekmīgai nācijas izveidei, jo īpaši neprasme veidot tiesisku valsti un izvirzīt stratēģiski svarīgus mērķus.

2010. gads līdztekus jau pāris dižķibeles gadiem parādīs vai latvieši ir pelnījuši savu valsti, vai spēj radīt spēcīgu glābšanās riņķi pret turpmākām nedienām, kas vēsturē cikliski atkārtojas. Ja pratīsim, jau 2012. gada līdz ar citām pasaules valstīm sēdēsim uz zaļa zara, ja nē - vilksimies citiem nopakaļus, faktiski, kļūstot par spēcīgāku valstu satelītvalsti, kur brīvība un neatkarība jau ir otršķirīgi jautājumi.

Tomēr globālā mērogā turpmākie pāris gadi būs grūti, ar pieaugošu valsts nozīmi ekonomikā, autoritārisma atdzimšanu, vēl lielāku finanšu "monstru" sabrukumu. 

Nozīmīgākās planētu ingresijas jeb ieiešana jaunā Zodiaka zīmē, kas ietekmēs cilvēkus un notikumus visu 2010. gadu:

SATURNS SVARU ZĪMĒ: 29.10.2009 - 05.10.2012.

JUPITERS ZIVJU ZĪMĒ: 19.01.2010 - 06.06.2010; 09.09.2010 - 22.01.2011.

URĀNS AUNA ZĪMĒ: pirmoreiz ieiet - 28.05.2010

Svarīgākie 2010. gada "zvaigžņu kari"

Līdz ar astronomiskā gada sākumu, kad Saule ieiet Auna zīmē - 20. martā plkst. 19:32, kas arī nosaka kopējo gada toni konkrētā zemeslodes vietā, Latvijai vērojama tiklab saspringta nākotne, cik iespējami labvēlīgi ceļi. Vislielāko ļaunumu var nodarīt pašu masu mediju "melnās kampaņas", noplacinot cilvēku gribasspēku. Tomēr kritiskos brīžos var sagaidīt labvēlīgu palīdzību no starptautiskiem fondiem. Varam ieraudzīt kādu spēcīgu saimnieku no pašu uzņēmējdarbības vai bankas sektora. Valsts finanšu stabilitāte tiks noturēta vajadzīgā līmenī, tamdēļ nav paredzamas nacionālās valūtas spējš apdraudējums. 

Vieni no sarežģītākajiem brīžiem būtu saistāmi ar aptumsuma periodiem: 15. janvārī, 26. jūnijs, 11. jūlijs, 21. decembrī.

Pašu gada sākumu no uzņēmējdarbības un padarīto darbu viedokļa kavēs retrogrādais Marss, neļaujot sekmīgi realizēt jaunus aizsākumus, bet tas ir ideāls brīdis jau sasniegtā analīzei un atstrādāšanai.

Maija beigās un jūnija sākumā Jupitera un Urāna tuvināšanās var dot optimistisku pacēlumu un sajūtu, ka "viss ir galā", bet opozīcija ar Saturnu ātri vien to apslāpēs optimismu un "sazemēs". Un tomēr, šo laiku atzīmētu kā vienu no galvenajiem izejas punktiem uzņēmējdarbības sakārtošanai. To vēl vairāk pastiprina taisnīgu sadali un kārtību paģērošā Saturna retrogrādās kustības dēļ vērojamā atgriešanās latvju tautas "mātes zīmē" - Jaunavā (04. - 07.2010).

11. jūlijā Saules aptumsums, kas Latvijā gan nav redzams, iekustinās enerģētiku visā pasaulē, un ievadīs periodu, kurā jau jūlija beigās un augusta sākumā piedzīvosim virkni planētu savstarpējo saspīlējumu. Un tas nu gan nav labvēlīgs periods ne uzņēmējdarbībai, ne laulībām, ne lauksaimniecībai. 21. augustā precīzs Saturna un Plūtona kvadrāts noslēdz ekonomiski un politiski kopsavīto kataklizmu epopeju. Jau ap septembra visu Jupitera un Urāns savienojums Ūdensvīra zīmē var dot cerēto optimismu un idejas, kādus secinājumus izdarīt un ko darīt tālāk.

Saturns kā amatnieks

Ikviena planēta noteiktā laika posmā iziet visas divpadsmit zodiaka zīmes. Saturna cikls noslēdzas un sākas no jauna vidēji 29,5 gados, katrā zodiaka zīmē pavadot aptuveni 2,5 gadus. Tā ir pati lēnākā Saules sistēmas planēta, kas cilvēkam vēl redzama ar neapbruņotu aci.
Saturns astroloģijā simbolizē laika tecējumu, pieredzi, pārbaudījumus, stabilitāti, pašdisciplīnu, pacietību, izturību, pieticību. To mēdz dēvēt par "likteņa planētu". Saturns ir kā lielais Skolotājs - stingrs, bet taisnīgs. Visa tā darbība ir vērsta uz to, lai piespiest cilvēku paraudzīties dziļāk uz sevi un notiekošo.

2009. gada nogalē Saturns iegāja Svaru zīmē. Svaru zīmē latviešu tautas horoskopā atbilst par materiālām vērtībām un pašvērtības jautājumiem. Ar to arī skaidrojama tautas lielā pietāte pret uzņēmējdarbības vidi, kad vispirms priekšroka tiek dota tiem, kas aktīvāki - leiši, igauņi, zviedri... Ne velti latvietis meklē partneri, ar ko kopā kaut ko veidot, un tad ilgi svārstās, kamēr pieņem lēmumu. Latvietim visas amatnieku darinātais ir ne vien parocīgs, bet arī smuks. Patikt citiem latvietim šķiet tik svarīgi.

Kas notiks Saturnam ejot pa Svaru zīmi? Visu vajadzēs darīt bez palīiem. Investori pieklusīs, latvietim pašam vajadzēs savu veikalu taisīt. Vai to pratīs? Tas jau ir prasmju un uzdrīkstēšanās jautājums.

Sadzīviskā līmenī mainīsies attiecību nozīme. Daudzi pāri kopdzīvi uzturēs un noformēs ar laulības līgumu palīdzību. Ekonomiskās atskaņas izteiktāk gan vienos, gan šķirs ģimenes. Pēc krīzes "pudu sāls apēšanas", daudzi meklēs atbilstošāku otru pusīti, uz kā var drošāk balstīties.

Svari saistāma arī ar jurisprudenci, tā kā "zem lielā āmura" nokļūs advokātu, tiesībsargu kantori. Līdzīgi kā pēdējos gadus paretinātas ierēdniecības rindas, tagad tiks izvērtēti likumu pārzinātāji. Jāatzīst, ka lielāku lomu valstī spēlēs pieredzējuši advokāti, prokurori.  Notiks likumu zinātāju ieplūšana politikā.

 Sapņotājs Jupiters

Jupiteru senatnē dēvēja par "Lielo Laimi", kas simbolizē reliģiskus dzinuļus, filozofiskas pārdomas un sapņus par lieliem sasniegumiem un ideāliem. Jupiters vada pasaules apceļojumus. Jupiters ir kā "kosmiskais raugs", kas lielu padara vēl lielāku, bet neveiksmi var arī padarīt par katastrofu.

Uzturoties Zivju zīmē, Jupiters jūtas kā mājās - lielu cerību pilns un sapņaini optimistiski noskaņots.

Kā primārās sfēras no Jupitera uzmanības pacelsies visas jūrniecības sfēras, zivju bizness, augstākā izglītība, labdarības organizācijas, zinātnes pasaule. Lielāku atzinību un publicitāti iegūs latvieši kā dziedošā tauta.

Jupitera ceļā pa Zivju zīmi var tik izstrādāti jauni valstiskuma koncepti un tapt jaunas - visdrīzāk sapludinātas - politiskās partijas.

PLANĒTU CILPAS

Laikā, kad dinamika uz priekšu iespējama vien apdomāta un stratēģiski izplānota, gribētu lielāku uzmanību pievērst tieši planētu retrogrādajam stāvoklim. Šo planētu cilpu apzināšana ir kā rifu karte kuģa kapteinim, paverot lielākas iespējas prognozēt kļūmes dažādās sfērās un izmantot tos kā atspēriena punktus. 

Retrogrādā planētu (no zemes raugoties, ačgārnās, uz pretējo pusi vērstās) cilpas pārliek ietekmi no savas redzamās darbības un "kustības uz priekšu" uz planētai atbilstošu procesu bremzēšanu. Šajā laikā nevajag uzsākt jaunus planētai atbilstošu projektus. Labākais, ko retrogrādā stāvoklī var darīt, ir padziļināti pētīt un izstrādāt planētai atbilstošo enerģiju.

Norādīti tiek precīzi planētu retrogrādie brīži, kuriem gan uz vienu, gan otru pusi pieskaitāmas vēl vairākas dienas aprakstītajam skaidrojumam līdzvērtīgas dienas, kamēr pati planēta attopas no retrogrādā „šoka" un izlīdzina savu kustību.

 Merkura cilpas:

26.12. 2009 - 15.01.2010. Mežāža zīmē;
18.04. - 12.05.2010. Vērša zīmē;
20.08. - 13.09.2010. Jaunavas zīmē;
10.12. - 30.12.2010. Mežāža un Strēlnieka zīmēs.   

Šajā laikā tiek bremzēta visa veida ar komunikācija, ar transportu saistīti jautājumi. Politiķi izpļāpās noslēpumus un neveiksmīgi izteiksies. Cilvēku personīgā saskarsme būs apgrūtināta, tajā vērojams negodīgums, neadekvātu vārdu birums. Draugi strīdēsies par sīkumiem, neiedziļinoties otra patiesajos nolūkos. Skolnieki diktātos un sacerējumos pieļaus vairāk kļūdu nekā parasti. Tiks kavētas tikšanās. „Uzkārsies" projekti un datori. Autoavārijas un aviokatastrofas kļūs ierastāka lieta. Jaunumi izrādīsies tikai baumas. Retrogrādā Merkura laikā nevajadzētu akli uzticēties informācijai un rūpīgāk izmantot personiskās saskarsmes līdzekļus - vēstules, tālruni, e-pastu. Šajā laikā nevajag sākt ar tirdzniecību, transportu, komunikāciju saistītus projektus.

Venēras cilpa Skorpiona un Svaru zīmē:

08.10. - 19.11.2010.

Nepiemērots laiks mīlestībai un emocionālai saskarsmei, laulības slēgšanai, jaunu attiecību veidošanai un iepazīšanās randiņiem. Intīmajās attiecībās būs vērojams vēsums un savstarpēja nesaprašanās. Centieni panākt intimitāti beigsies neveiksmīgi. Radīsies grūtības ar naudu un īpašumu iegādi. Šajā laikā var parādīties arī visādas novirzes no seksualitātes „normas".

 Marsa cilpa Lauvas zīmē:

20.12.2009  - 10.03.2010.

Uzņēmējdarbības vide "pagriežas uz sevi" un sāk atražoties bez virzības uz priekšu. Gada sākums ir kā pārbaudījums uz izturību - vai iepriekš padarītais iztur laika pārbaudi.

Jupitera cilpa Auna zīmē:

06.06. - 09.09.2010.

Veiksme uzgriež muguru. Pasliktināsies attiecības ar apkārtesošajiem. Darbā jāpaļaujas tikai uz saviem spēkiem. Tendence mētāties no viena darba uz citu, neracionāli tērēt laiku un naudu. Vajadzīgā brīdī var pietrūkt nauda patiešām nozīmīgam kapitālieguldījumam.

Valstiskā līmenī ražošanas paplašināšanās nenotiek, ienākumi samazinās. Publiski skandāli. Labs brīdis sistēmas reorganizācijai. Aizies kāds valstiski ievērojams uzņēmējs...

Saturna cilpa Svaru un Jaunavas zīmē:

13.01. - 30.05.2010.

Pazemināta atbildības sajūta, iespējama savu pienākumu un saistību neizpildīšana. Vēlīgs laiks, lai pārskatītu uzņēmumu, valsts iekārtas, katra personīgās darbības struktūru un to pilnveidotu, izmantojot uzkrāto pieredzi. Iespējas grozīt Satversmi, mainīt medicīnas pakalpojumu sistēmu vai pensiju, sociālo izmaksu sistēmu.

Urāna cilpa Zivīs:

 5.07. - 6.12.2010.

Retrogrādā perioda laikā rodas saspiestības sajūta, rīcībā trūkst plašuma brīvības. Zūd harmonija attiecībās ar priekšniecību un augstākstāvošām instancēm. Piemērots laiks, lai atrastu sen aizmirstu uzlabojumu vai jauninājumu un iedzīvinātu tos.

Neptūna cilpa Ūdensvīrā:

31.05. - 7.11.2010

Izgaismo šķietamu veiksmi. Tomēr vienlaicīgi arī palīdz izvairīties no ilūzijām. Pastāv bīstamība aiziet no dzīves grūtībām fantāziju pasaulē, alkoholismā un narkomānijā.

Plūtona cilpa Mežāzī:

 7.04. - 14.09.2010

Cilvēku dzīvē „uzpeldēs" pagātnē bijušie cilvēki un apstākļi. Parādīsies iespējas tikt vaļā no veciem parādiem un pārveidot dzīves struktūru, izmantojot pagātnes pieredzi. Tiks atjaunota ideja par kādreiz pastāvošu autoritāru režīmu.


SĪKĀK par prognozēm katrai Zodiaka Zīmei (ar veiksmīgākajiem periodiem)

„Lauku Avīzes" izdevumā „Astronomijas, Astroloģijas Avīze".

Autors: Kristaps Baņķis
Publicēts: "Astronomijas un AStroloģijas Avīzē 2010."