Sadarbībā ar žurnālu "Citādā pasaule". 

Marss.

Marss atbild par mūsu gribu, rīcību, iniciatīvu, agresiju, dusmām, izdzīvošanas spējām, vēlmēm sevi izpaust. Arī par seksuālo pusi, bet ne romantisko pusi, vairāk fizisko pievilcību un rīcību. Marss ir tas, kas mums liek rīkoties un, ja tas izpaužas pozitīvā veidā, tad spējam būt attiecībās ar drosmi un pārliecību. Retrogrāds Mars ir 2 gados vienu reizi apmēram 11 nedēļas. Nākamais peridos no 26. jūnija līdz 27. augustam 2018. gadā. Kā tas ietekmē attiecības?

Mums jārēķinās, ka šajā laikā ir grūtāk paust savu enerģiju, spontanitāti, gribu, iekšējā pasaule var nebūt saskaņā ar apkārtējo realitāti. Kas var novest pie nevajadzīgiem strīdiem, pārprastas rīcības, dusmām un agresivitātes. Pirms ko daram, varam gribēt pārdomāt divas reizes, jo enerģijas līmenis ir zemāks, kaut pacietības mazāk. Iespējas, ka rodas kādi šķēršļi vai neapmierinātība, lai sasniegtu iecerētos mērķus, jo ir grūtāk saprast savas fiziskās vajadzības. Grūtāk savienot savas domas ar rīcību.

Neatkarīgi no retrogrādā perioda dzīve iet uz priekšu, līdz ar to daudzi lēmumi tiek pieņemti neatkarīgi no šī laika.  Labākajā gadījumā būtu ieteicams neuzsākt strīdus, neuzsākt jaunas seksuālas attiecības, bet, protams, ka tas nenozīmē, ka jādzīvo celibātā. Tas vairāk liecina par to, ka iekāre var neturpināties ilgi. Tomēr ir daudzi plāni,  ko mēs varam plānot iepriekš, jo neatkarīgi no tā cik mēs smagi un grūti strādājam, ja tas ir nepiemērots brīdis, tad arī sasniegumi nebūs. Tas ir kā doties pēc ballītes kādā pārgājienā un pēc pāris stundām saprast, ka nav vairs spēka. Tāpēc ir svarīgāk izvēlēties piemērotāku laiku tam, lai uzsāktu ko lielu. Tiešā veidā tas attiecas arī uz attiecībām. Nolemjot atrisināt kādas milzīgi sasāpējušas problēmas, krīzi vai mēģinot ieviest pilnīgi jaunas un esktrēmas lietas, tas mums var neizdoties.

Retrogrādais periods ir iespēju laiks, lai plānotu plānus, izdomātu kādus mērķus, ko vēlaties sasniegt kopā, lai attiecības augtu un attīstītos caur kādu konkrētu rīcību!  Soli pa solim salikt plānu, kāda būs katra nākamā rīcība un aktivitāte, lai jūs tuvotos jūsu nospraustajiem mērķiem! Bet, lai tas notiktu visticamāk, ka tieši šis laiks dos iespēju saprast cik daudz varam paļauties uz sevi un otru, lai varam kopā būt spēcīga komanda. Cik daudz spējam izdarīt neatkarīgi un cik daudz mums vajag fizisku palīdzību no otra, lai mēs spētu konstruktīvi rīkoties.

Intīmajā sfērā seksuālā daudzveidība un piepildījums balstās uz divu cilvēku apziņu satikšanos, kur saplūst laikā un vietā. Bet retrogrādā marsa laikā mums ir jārēķinās, ka tas var nenotikt tik harmoniski kā mēs to vēlētos, jo ir grūtāk izdzīvot laiku šeit un tagad. Grūtāk regulēt savu enerģijas plūsmu un saņemt no citiem. Var ļoti jūtīgi reaģēt uz savām reakcijām gan pozitīvā, gan negatīvā nozīmē, kaut var likties, ka otrs dod šīs stiprās sajūtas. Jo sevišķi, ja retrogrādais marss atrodas gaisa zīmē, tad cilvēkiem ir grūti fiziski atpūsties, relaksēties, jo prāts ir nogurdināts mentāli.

Ja īsti labi nejūtaties attiecībās, tad jāpārdomā veids kā sevi aizstāvat strīda laikā, kā izrādat savu neapmierinātību, kā risināt konfliktus un kā attiecaties pret seksuālo dzīvi. Ja tomēr esat jau kaut ko uzsācis, tad ir vērts apstāties, lai pārskatītu savu rīcību un saskaņotu ar savām ekspektācijām. Vajadzētu atlikt uz vēlāku laiku kopīgās aktivitātes, jo vairāk, kur iesaistīts risks, adrenalīns un vajadzīga lielāka drosme, kā niršanas, kalnos kāpšanas, izpletņa lēkšana utt.

Jārēķinās, ka priekš attiecībām nav labi uzsākt kādus tiesa darbus vai kārtot šķiršanās jautājumus, jo visticamāk, ka tas, kurš uzsāks procesu, tomēr paliks zaudētāja loma. Jo sevišķi, ja esiet starpnieka lomā vai mēģiniet sevi aizstāvēt. Jārēķinās, ka jums tam var nepietikt spēka, drosmes, lai līdz galam sevi attaisnotu, pārliecināt pretējo pusi vai nonākt pie kompromisiem. Pavisam negatīvā variantā retrogrādā marsa periods var attiecībās saasināt agresiju, vardarbību un nepacietību vienam pret otru. Jo ir bezrūpīgāka attieksme. Bieži mazākais strīds var izraisīt lielu skandālu. Tādēļ būtu ieteicams atrast veidu kā vienoties, nevis spītīgi pastāvēt par savu viedokli.

Marss ir būtiski saistīts ne tikai ar to, cik mēs esam enerģētiski spēcīgi, bet arī ar veidu kā risinām konfliktus, dzīves problēmas. Par to parāda mūsu dzimšanas kartes marss un zīme kādā atrodas. Retrogrādā laikā var likt padomāt par konkrētām lietām. Auna zīmē par to, cik pašpārliecināti jūtamies risinot problēmas un cik daudz no tā ko vēlamies sasniegt attiecībās ar otru vada EGO vai abu vajadzības.  Vērša zīmē cik daudz rīcību ietekmē  bailes par materiālo labklājību, greizsirdība vai arī kāda ietiepība. Dvīņa zīmē par to cik daudz komunicējot vēlamies parādīt cik esam inteliģenti un cik no tā visa patiešām tiek realizēts. Vēža zīmē parādīs vai nav kāda nedrošības sajūta un bailes par sevi un apkārtējo vidi, kas var tikt projicētas uz apkārtējiem. Lauvas zīmē liks padomāt par to cik daudz no mūsu aktivitātēm ir priekš tam, lai citiem “izrādītos” un cik daudz no tām, lai ļautu arī citiem izcelties. Jaunavas zīmē parādīs to vai tikai kritizējam situāciju vai tomēr arī ieguldam praktisku palīdzību otram, lai lietas tiktu atrisinātas. Svaru zīmē liks pievērst uzmanību cik daudz mēs darām to ko paši vēlamies vai tikai otra labā. Skorpiona zīmē parādīs cik daudz aizvainojuma, grūtības esam paturējuši sevī, kas kā vulkāniņš tagad var iznākt uz ārpusi. Strēlnieka zīmē liks domāt par to vai mūsu zināšanas pietiekami ietekmē attiecības. Mežāža zīme pacels jautājumus par to vai risinot problēmas tiek domāts par savu atdzinības celšanu vai arī par otra jūtām. Ūdensvīra zīmē parādīs cik liela nozīme ir līdztiesības jautājumiem, cik daudz pašam darīt un cik kopā. Zivs zīmē jāpadomā cik daudz ir noklusēts un cik daudz pateikt, lai situācijas virzītos uz priekšu tā kā mēs gribētu.

Jārēķinās ar to, ka retrogrāds marss nav īpaši pacietīgs, līdz ar to rada sajūtu, ka attiecībās ir garlaicīgi un ir iestājusies rutīna. Kas citus var veicināt izdarīt ko tādu, lai savā veidā paceltu kaisles līmeni, bet rezultāts nebūs tā kā iecerēts.  Tas drīzāk var beigties ar strīdu, kas var pat izbeigt attiecības. Ja dusmas ir pamatotas, tad jāmēģina nomierināties pirms jebkādas sarunas, kas ir ieplānota, lai būtu progresīvs rezultāts. Ieguvēji būs tie, kas nerīkosies egoistisku mērķu vārdā, bet apdomīgi. Kas izpratīs savus rīcības impulsus, pirms aktīvas rīcības.

Retrogrādais periods ir iespēju laiks, lai veiktu uzlabojumus savā uzvedībā, rīcībā un seksuālajās attiecībās. Ja jūtat, ka jums traucē kādas dusmu lēkmes, lai veidotu attiecības caur kompromisiem, tad ir vērts padomāt par dusmu nodarbībām, stratēģijām, kā strādāt ar savām dusmām, līdz ar to nesāpinot citus. Vai varbūt jums ir grūtības iepazīties ar otru pusi? Varbūt neizrādiet līdz galam savas vēlmes vai tieši otrādi par ātru izrādat seksuālu interesi? Varbūt otrs vēlas vispirms iepazīt jūs tuvāk? Varbūt jums pietrūkst iniciatīva, lai kaut ko uzsāktu, lai rīkotos?

Retrogrādais marss visvairāk ietekmēs tos, kuriem dzimšanas kartē spēcīgu lomu spēlē auna vai skorpiona zīme. Auni nebūs vairs tik agresīvi, mazāk izrādīs iniciatīvu, kā arī būs pacietīgāki jebkurā situācijā. Savukārt Skorpioni saprot, ka gribas mazāk kontrolēt situāciju un, lai lietas notiek kā viņi iecerējuši.  Abas zīmes spēs vairāk paiet maliņā, tā kā atpūsties un ieņemt bezpersoniskāku attieksmi. Savukārt pārējos ietekmē diezgan atšķirīgi, jo tieši paliek nepacietīgāki un vēlas lietas sasteigt un pabeigt līdz galam. Jo jārēķinās, ka tā tomēr visbiežāk būs neefektīga un nepārdomāta rīcība, jo marsa enerģija nepauž savu pilno potenciālu.

Personām ar retrogrādo marsu dzimšanas brīdī ir iekšējas šaubas rīkoties vai pagaidīt, mēdz rīkoties tā kā apkārt ceļiem vai arī ar pārlieku lielu impulsivitāti nesaprotot kā sevi pareizi pasniegt. Kas var novest pie nepacietības, impulsīviem lēmumiem un spriedumiem, kas daudzus apkārtējos pārsteidz.  Daudzas rīcības, kas ir bijušas pagātnē saskarē ar citiem cilvēkiem ir bijušas maldīgas vai aizdomīgas, kas līdz ar to var tikt projicētas uz tagadnes cilvēkiem. Kas dod pārāk asu reakciju, otra noraidīšanu pašam nesaprotot kāpēc. Kas neļauj pilnībā izbaudīt rīcību, jo var daudz, kur tā kā atkāpties, nevis droši rīkoties. Cilvēks sevi var atturēt no daudz kā, jo baidās no tā, ka paliks zaudētājos. Bet viņi sasniedz laimi, kad saprot, ka paši ir tie, kas sasniedz to, ko vēlas.

Noslēgumā gribas teikt, ka retrogrādais laiks nevienā gadījumā nav ne pasaules gals, ne kaut kas traģisks. Tā ir vairāk kā pauzīte, atpūta un kosmosa dāvana tiem cilvēkiem, kas izprot šo laiku. 

Bloga sadaļas

Santa Gindra

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

266 iesaka šo blogu

Balsot