Sadarbībā ar žurnālu "Citāda pasaule".

Merkūrs.

Ja Venēra ir par visām sirdij tīkamajām lietām, tad Merkūrs atbild vairāk par “sausajām” lietām, tas ir komunikācija, epasti, vēstules, transports, mācībām, saziņas līdzekļi utt.  Par retrogrādo Merkūru ir dzirdējuši lielāka daļa , jo šis laiks ietekmē visus cilvēkus. Jo īpaši jūtīgi to uztver tiem, kam dzimšanas kartēs spēcīgi dominē dvīņa vai jaunavas zīmes. Nākamais Merkūra retrogrādais periods būs no 12. augusta līdz 5. septembrim un, tad no 3.decembra līdz 22. decembrim 2017. gadā. Tas notiek aptuveni 3 reizes gadā 20 dienas.

Retrogrādo Merkūru varētu nosaukt par komunikācijas KRĪZI. Ar ko jārēķinās kā tas ietekmēs mūsu attiecības ar apkārtējiem?

Būs lielāka neizpratne visās komunikācijas jomās, kas var radīt neapzinātus pārpratumus. Bet mums nav jāļauj retrogrādajam periodam izjaukt mūsu romantiskās attiecības! Ir jārēķinās ar to, ka mūsu domāšanai  ir nospiesta bremze, kas komunikāciju padara vienkārši lēnāku, līdz ar to grūtāk veidot kontaktus ar citiem. Tas arī veicina to, ka jābūt uzmanīgiem pret sevi un citiem. Jo tiklīdz spējam vairāk saprast to kā domā citi, tad arī vieglāk ir izteikties pašiem. Bieži tā ir vēlme redzēt daudz ko savādāk vai pretēji tiem, kas ir apkārt. Vai varam būt tik ļoti iegrimuši savās domās, ka neuztveram partnera kādas jaunās, intelektuālās lietas. Jo ir vieglāk redzēt savas iekšējās dimensijas, nekā uztvert reālās problēmas.

Ja šajā laikā izprotam tos uzvedības, domas vai vērtību modeļus, kas mums negribas atkārtot, tad tieši tagad varam vienkārši nereaģēt uz nākamo signālu paņemt jaunu. Tieši tā strādā retrogrādās planētas, kur mēs varam pārvarēt savas negatīvās idejas, domas, sajūtas un neatkārtojot to, kas mums nesniedz harmoniju, bet apzinoties realitāti kontrolējam paši savu esamību.

Jāmēģina nestrīdēties un neapvainoties par sīkumiem, bet vairāk jāiedziļinās otra patiesajos nolūkos. Šajā laikā ir būtiski ieraudzīt un saskatīt humoru, jo ir sagaidāma daudz un maldinošas informācijas. Jārēķinās, ka otrs var nokavēt uz sarunāto satikšanos, satiksmes problēmas, otrs pēkšņi var neturēt solīto vārdu, nepareizi dokumenti un problēmas ar elektroniku, datoriem. Visbiežāk tas nav ļaunprātīgā nolūkā, tāpēc arī ir vajadzīga humora izjūta un sapratne, lai nenovestu pie pārprastām problēmām attiecībās.

Jāmēģina būt pacietīgiem attiecībās ar otru!! Pieņemt to kā faktu, ka šajā laikā nesaprašanās iespējas ir daudz lielākas. Ja arī gadās kādas nesaprotamas situācijas, tad mums ir jārēķinās, ka varam prasīt citiem jautājumus, lai izprastu, kas īsti ir noticis. Šajā laikā mēs tikai zaudējam, ja otrā neieklausamies, pastāvam tikai uz savu viedokli, nepārdomājam to, ko sakam vai rakstam otram, uztveram sevi un citus pārāk nopietni. Nav vērts stresot vai strīdēties par to, kas visbiežāk notiek pilnīgi nejauši. Nesteigties ar lēmuma pieņemšanu par to, ka otrs ir pateicis mums ko nepatīkamu. Ja arī sanāk strīds vai pat šķiršanās, tad nebūtu pārsteidzoši, ja vēlāk jūs atkal apvienotos.

Retrogrādais periodā nav ieteicams, lai uzsāktu jaunas attiecības, precētos, saderinātos.Tas uzreiz nenozīmē, ka, ja arī tas notiks, ka cilvēki noteikti izšķirsies. Jo jāskatās viss kopumā. Bet šajā laikā var būt vairāki pārpratumi: kādi nenosūtīti ielūgumi, atteikti muzikanti pēdējā brīdī, kādi sajaukti datumi, kas var novest pie stresa un vilšanās sajūtas. Lielāka iespēja, ka  jebkādi parakstīti līgumi un papīri netiks izpildīti ilgtermiņā. Vislabākais ir censties otram neko neapsolīt, jo būs grūtāk izpildīt.  Ja ir vēlme precēties vai saderināties, tad šis ir lielisks laiks, lai izplānotu kur un kā, kur dabūt investīcijas, resursus. Arī pirmos randiņus ir labāk atlikt uz vēlāku laiku, citādi otrs var jūs saprast nepareizi. Vai arī otru varat redzēt citādāku, nekā ir patiesībā.

Kā šo laiku izmantot pozitīvi? Tieši tagad mēs varam darīt daudz ko, lai attiecībās sasniegtu pavisam citu potenciālu tieši caur komunikācijas jomām. Tā vietā, lai kaut ko uzsāktu vai sāktu ir fantastisks efekts, lai kaut ko pārskatītu,pārdomātu, pārvērtētu, pārdefinicētu, pārplānotu, atsvaidzinātu, atkal satiktos, atkal apvienoties utt. Laiks, lai atjaunotu attiecību dzirkstelīti, lai atgādinātu viens otram par labajām pagātnes lietām. Lai pievērstu uzmanību tam kā vēlamies komunicēt ar otru, kas ir tās lietas, kas mums ikdienā traucē. Kas ir tās nevajadzīgas ekspektācijas ko gaidam viens no otra. Kad vairāk domāt par situācijām kāpēc otrs mūs pārprot vai nesaprot līdz galam. Varbūt nepasakām otram to kā jūtamies? Varbūt nenoklausāmies līdz galam to ko otrs vēlas mums sacīt? Varbūt otrs nemaz nezina ko gaidam no viņa? Tad tagad ir lielisks laiks, lai par to visu padomātu un paskatītos pagātnē, kas ir traucējis mums komunicēt, tā kā mēs to vēlētos.

Dzimšanas kartēs ir aptuveni 20% cilvēku ar retrogrādo Merkūru, kas veido neparastu domāšanu. Visbiežāk viņiem patīk pārjautāt jautājumus, lai viņi ir droši, ka saprata pareizi. Viņi uzņem informāciju mazliet savādākā veidā, ir īpatnējāka humora izjūta. Viņu domas ir daudz saistītas ar pagātni, ko pašiem grūti ieraudzīt. Ir grūtāk nodot citiem to, ko viņi zina un saprot. Kad viņi runā viņiem grūti ielikt vārdos viņu telepātiskās sajūtas, kas bieži noved pie sajūtas, ka citi viņus nesaprot un uztraukuma kāpēc citi nesaprot tāpat kā viņi. Kas noved pie tā, ka var nejusties labi sabiedrībā, līdz ar to censties uzspiest citiem savas idejas un domas, lai justos pieņemti un saprasti. Kad viņi saprot, ka ir jūtīgāki domāšanā un viņiem nav jāiekļaujas citu idejās un diskusijās, tad arī paliek vieglāk komunicēt ar tiem, kam Merkūrs ir direkts. Viņi var vairāk atrast komfortu tajā, ka domā unikālāk, nekā citi. Bet attiecībās viņiem ir tendence izturēties pret līdzcilvēkiem tā kā pret viņiem ir izturējušies “pagātnē”, līdz ar to jāmācās fokusēties uz šeit un tagad. Jāmēģina saskatīt vienkāršākās lietas starp lietām, sekām un cilvēkiem, lai nebojātu komunikāciju ar ģimeni un radiem. Jāieliek vairāk uzmanība sarunā no tagadnes, nevis pazaudēt sevi savās domās.

Daudzi šaubās par savām uztveres spējām vai spējām mācīties, līdz ar to viņi daudz domā, analizē, pārbauda vai ir sapratuši pareizi. Daudzām lietām veic divkāršu pārbaudi, pārbauda idejas pirms komunicē ar citiem. Spēj ļoti labi koncentrēties mācībām, spējot bieži saprast labāk, nekā ar direktu Merkūru. Jo viņi atgriežas pie jautājumiem atpakaļ un atpakaļ, lai izprastu līdz galam.Spēj palīdzēt izprast citiem domu, kas par daudz skrien nākotnē. Jo retrogrādais Merkūrs mīl atgriezties informācijas pagātnē, lai saliktu visu informāciju pa plauktiņiem kā puzzlē.  Ir arī reti izņēmumi, kad tieši pretēji ir lieli runātāja, kas neseko līdzi ne citu sacītajam, ne savam. 

Bloga sadaļas

Santa Gindra

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

266 iesaka šo blogu

Balsot