Astroloģiju no grāmatas neapgūt

99% astroloģijas mācību grāmatu ir par vienkāršiem planētu stāvokļiem jeb izejas pozīcijām, kas piemērojamas vienkārši dzīvojošiem cilvēkiem ar vienkāršotu izpratni. Jeb faktiski neizmantojams praksē bez papildus lielas intelektuāls piepūles. Un ļoti daudzas arī maldīgas, kad parunājos ar šo burtu kalpiem, kas nemāk elastīgi sintezēt. 
Tās nesniedz kompilatīvu atbildi uz jautājumu, ko, piemēram, darīt modernos darbos un sarežģītos planētu stāvokļos. 
Piemēram, Horoskopa pārvaldnieks Venera izraidījuma zīmē atrodas savā parvaldījuma mājā savienota ar DSC pārvaldnieku Marsu savā pārvaldījuma zīmē, bet izraidījuma mājā, turklāt savienota ar izjūkošu (un tā ir atšķirība) Mēness mezglu. Īsta astroloģiska vērpete, kuru atšķetināt nevar izlasot šīs astroloģijas grāmatas ar vienkāršotu izpratni "par svarīgāko", jo tās visas sadalīs tos atsevišķos gabaliņos un novedīs līdz vārdu plūdiem, bet neatbildēs īsi un kodolīgi - kas tas viss ir kopā - un moderni! 
Vai nav paradoksāli, ka neatrast mācību grāmatu, kas atspoguļo uzreiz vairāku atšķirīgu planētu savienojumu, bet augstākais apraksta tikai 2. Varētu padomāt, ka tā ir reta parādība. Bet tas jau ir grūtāk... 
Astroloģija ir universāla simbolu valoda, bet astrologu vairums palikuši "viduslaiku astroloģijā" ar kosmētiskiem mūsdienu labojumiem. Turklāt, pārrakstot viens no otra vienu un to pašu. Jeb kā teicis Roberts Hands, kas nodarbojas ar seno avotu izpēti, Ptolemejs jau sen bijis pārprasts un interpretēts ne tā kā teikts. Astroloģijai jābūt Urāniski izpētošajai nevis Neptūniski pieņemošai. 
Tādēļ Latvijas astroloģijas skolas beiguši vairāki tūkstoši, bet reāli astrologi ir tikai zem simtam un nu jau daži desmiti. Nevis tādēļ, ka nevēlājas, bet tādēļ, ka NEIEMĀCĪJA!

Tāpat kā es atbildes nedabūju nevienā astroloģijas skolā. Un te nu Paldies jāsaka savam vienīgajam īstajam skolotājam Aleksandram Sokolovam (Urāna astrologs), kas mācēja sarežģīto salikt pa plauktiņiem un izskaidrot vienkārši. Nevis vienkāršot vienkāršo, kā tas redzms visur citur. Tieši ši iemesla dēļ manu vārdu neatradīsiet arī Astrologu Asociācijā, jo neredzu nevienu ideju, kurai tur sekot.
Nācās krietni pašam izburties visām grāmatām cauri un praksē intelektuāli pasvīst, lai atrisinātu rēbusus. Padomdevēju nebija.  
Mani izbrīna, ka joprojām iznāk astroloģijas mācību grāmatas, kuras turpina šo pašu iemīto taciņu un pasniedz "basic" "jaunās skaņās", bet nekā jauna uz patiesi svarīgiem komplicētajiem jautājumiem neatrodu, nemaz nerunājot par inovatīvām un modernām pieejām astroloģijai. 

Pagaidām... 

ps. 
Ja kāds astrologs saskata kādu līdzību ar sevi, tad tā ir viņa paša problēma 

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3712 iesaka šo blogu

Balsot