Jautājums:

Šogad vairākām izcilām personībām - Raimondam Paulam, Jānim Streičam, Mārai Svīrei - aprit 80 gadu jubileja. Vai ir kāda saistība ar dzimšanas gadu un talantu?

Atbilde:

Protams, katram gadam un katrai paaudzei ir savs stāsts. Kādēļ tieši 1936. gads ir tik zināmu cilvēku piesātināts?

1936.gadu ir īpašs: satiekoties Uguns stihijai un Žurkas gadam. Žurka pēc Austrumu gada ir pats pirmais dzīvnieks, kurš tiecas būt labākais un visur pirmais, bet Uguns stihija pastiprina radošo dzirksti. Proti, 1936. gadā dzimušie tiecas būt īpašāki un redzamāki par citiem.

1936.gdā Plūtons atradās mākslinieciski jūtīgajā Vēža zīmē, bet Saturns tikpat jūtīgajā Zivju zīmē. Šie cilvēki nevar neradīt, viņu karmiskais uzdevums ir būt radošiem un ziedot sevi mākslai. Īpaši kino (Māra Svīre ir scenārija līdzautore Limuzīns Jāņu nakts krāsās) un mūziku. Jupiters Strēlniekā (savā visspēcīgākajā pozīcijā) iedod Uguns gada dzirksteli lielai - pat milzīgai - popularitātei. Sava veida radošie celmlauži mākslā. Un caur caurēm arī praktiķi, kuri māk ne tikai izsapņot mākslu, bet arī to pārvērst naudā vai piesaistīt tam naudu. Tiesa, pašiem būt finansiāli laimīgiem ir grūti, jo Urāns Vērsī visu laiku vēlas atbrīvot šajā gadā dzimušos no finansēm. To mēs varējām novērot pat talantīgā un finanšu lutinātā Maestro dzīvē, ka lielas naudas neturas (2 banku krahos iesaistīts).

Faktiski vienā gadā bija sakrituši daudzi rādījumi, kas apliecina māksliniecisko talantu un daudzos tajā gadā dzimušajos arī iemiesojās.

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3711 iesaka šo blogu

Balsot