Mana vīzija: latviski veiksmīga start-up nācija

 

Latvijas galvenā problēma: ne tikai, ka īsti vienoti mēs kopīgi nezinām, kas ir galvenā Latvijas problēma, bet vēl trakāk, kāds ir lielākais mērķis un tam pakārtotie, kuriem mēs sekotu, piepildītu, ticētu. Ar Brīvas un Neatkarīgas valsts iegūšanu viss bija vienkāršāk. Bet vai patiesi, tagad pie jebkura lēmuma vienoti paturām prātā, ka vēlamies palikt brīvi un neatkarīgi - nē, tak! Nav mērķu, nav ticības, nav ticības - nav iedvesmas, nav iedvesmas - varu uztur viduvējības vai vnk savtīgi izmanīgi ļaudis.
Mērķu trūkums nespēj dzemdēt līderus, savukārt līderu trūkums nespēj dzemdēt cienīgus valsts mērķus. Vāveres ritenī.
Paskatoties valsts vadītāju horoskopus un numo kodus, raudāt gribas, - tur no līderības un valstvīru cienīga vēriena nav ne smakas...
Izeja. Jāpagaida, kad veiksmīgi uzņēmēji, zinātnieki kļūs tik turīgi, ka "atēdīsies finanšu laimīti" un gribēs paveikt savā un valsts labā ko vērtīgu, iekāros kopīgu labklājību, jo mēs visi esam vienoti - bez attīstītas valsts darbojas "gumijas efekts" - attīstītākos rauj atpakaļ "pie tautas". Kad tiks sperti soļi valsts pārvaldē tik masveidīgi, lai netiktu viduvējību apbērēti.
Mana 100gades vēlme: lai nākotnē politikā un pārvaldē ieplūst svaigas "latviskās start-up nācijas" asinis.
Mēs esam maza valsts, kura tāpat eksperimentē paši ar sevi, varam to vismaz izdarīt gudri, jaudīgi, eksperimentāli vērienīgi. Tāpat priekšā ir finanšu "tupiks" ar esošo domāšanu. Kā jūs domājat uzplaukt un uzturēt šo valsti pieaugot iedzīvotāju vecumam un pensionāru īpastvaram pie Latvijas minitirgus (kur lielo biznesu taisa lietuvieši un skandināvi), bet finanšu plūsmu potenciāli kontrolē krievi?! Vajag politisko start-up no pašmāju pieredzējušo un "apgaismoto" uzņēmēju puses. Tā būs nākotne!
Cik no Latvijas top miljonāriem sarunājas savā starpā, cik aktīvi viņu uzņēmumi iesaistās valstiskas politikas nevis sava tirgus lobēšanā? Vai arī dzīvojam burbulī, kurš gana drīz atkal pārsprāgs. Attiecībā uz šobrīd politikā notiekošo farsu: jo ātrāk esošā sistēma tik izvazāta un iespējas tiks izsmeltas, jo labāk. Uz drupām vieglāk uzcelt ko jaunu. Lavijas horoskops ir skorpioniski sarežģīts, bet strēlnieciski jaudīgs un saturniski dzīvotspējīgs. To mēs zinām, ka izdzīvot protam. Kamēr gaišie prāti nepamainīs sistēmu un neieplūdīs startapisti no jaudīgām finanšu aprindām, kuriem pašiem no valsts vajag labklājību visapkārt, jo personīgais kapitāls jau ir gana, savienojamā ar 90gados un šajā tūkstošgadē dzimušo idejām un jauneklīgāko redzējumu (visi ir veinoti, digitalizāciju), gaismu tuneļa galā redzu tālu. Var jau dzīvot nost, bet gana drīz atkal atradīsimies pie kraujas malas (#krīze2020) - neesam aitu bars, kuru ved akli "vadoņi".
Saules mūžu, Latvija!
p.s. turpmāk, kā saprotu, par līdzīga rakstura vēstījumiem un aicinājumiem uz varas maiņu uutml var tikt pie kāda panta. :) Ja nenāk gudrs autoritārisms, tad to nomaina bailīgas ierēdniecības un finanšu mahinatoru diktatūra. Padomā, cik patisi neatkarīgs Tu esi, cik patiesi ir kontrolētas Tavs iespējas. Tad, kad visi sāks DOMĀT nevis muldēt, tad arī nobriedīskolektīvas pārmaiņas. Domāt, ka domājam, nenozīmē, ka patiesi domājam.

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3711 iesaka šo blogu

Balsot