Vai astrologs Kristaps Baņķis pats ievēro horoskopus?

RAKSTS PDF no 100 LABI PADOMI

Astrologi.lv izveidotājs, sertificēts astrologs ar stāžu un numerologs Kristaps Baņķis ir atzīts nozarē, kurā pats saskata iespēju nemitīgi pilnveidoties, bet, ja jautāsi, vai viņš sevi uzskata par astrologu, iespējams, Kristaps atbildēs tāpat kā šo rindu autorei – nē, neesmu. Jo viņš uzskata, ka astrologs ir tāds zvaigžņu un planētu stāvokļu un ietekmes pazinējs, kurš ne tikai konsultē klientus privāti, bet spēj ar pētījumiem pierādīt kopsakarības, ietekmēt un mainīt notiekošo sabiedrībai kopumā. Jāteic gan, ka to jau esam piedzīvojuši, piemēram, pirms dega Rīgas pils, Kristaps internetā rakstīja – „stop, sērkociņus nost!” Ir vēl citi piemēri, bet mums, 100 labiem padomiem, ir savs iemesls drusku palielīties, jo astrologs mūsu uzticamajiem draugiem, žurnāla abonentiem, ir sagatavojis Mēness kalendāru, kurā ietverti arī čika laiki, Mēness Apogeji un Perigeji, daudzi saimniekošanā noderīgi padomi un, protams, dārza darbu kalendārs. Kristaps stāsta: „Mēness kalendārā jāievēro arī Mēness apogeji, perigeji un aptumsumi, kuri ietekmē pat spēcīgāk nekā ierastais Mēness ritms. Kalendārā būs norādi arī citi ikdienā nozīmīgi laiki, piemēram, dienas, kad ieteicamāk nekā citās apmeklēt dakterus, kad veselīgāk iet pirtī, čeku dedzināšanas dienas, atslodzes dienas, biznesa uzsākšanai labvēlīgi datumi un citi. Dārza darbu kalendārā būs ietvertas lapu, augļu, sapņu dienas, tukšie laiki, kad ieteicams neko nedarīt, un labākie datumi, piemēram, noteiktu dārzeņu stādīšanai.  

Pats iespēju robežās cenšos ievērot horoskopu. Esmu vairākkārt eksperimentējis, darot pretēji Mēness cikla norādēm, bet vairs tā nedarīšu. Pārliecinājos, ka notiekošo neietekmē mana zināšana vai nezināšana par tābrīža horoskopu.

Piemēram, reiz braucu ciemos pie vecākiem uz Talsu pusi un pa ceļam sadomāju iegriezties pie sev tīkama friziera. Tā kā to nebiju plānojis, „no prāta izkrita” visas Mēness pazīmes. Pa rokai nebija arī kalendāra. Dodoties mājās no ciemošanās, paņēmu no mammas kādu kaktusveidīgu augu. Ņemot to rokā, nedaudz iztecēja sula. Pie auto stūres sēžot, nejauši ieberzēju uz rokām palikušo vielu acīs. Viss! Un sākās: neko vairs neredzēju, asaras pa gaisu. Zvanīju mammai, vai tas gadījumā nav kāds ultraindīgs augs. Ar mokām pārradies mājās analizēju, ko darīju un, apskatoties mēness kalendāru kā no jauna atklāju melns uz balta rakstīts - „griezīsi matus, pasliktināsies redze”.

Dzīvē gadās brīži, kad apstākļi spiež darīt pretēji Mēness ritmam un pēc tam cīnīties ar sekām. Ja kārto svarīgus jautājumus čika laikā, vēlāk nebrīnies, ja vajadzēs piecas citas darbības, lai saglābtu iesākto.

Taču! Ja cilvēkam ir laba intuīcija, viņš paveiks īstās lietas īstajā brīdī bez Mēness un Saules kalendāriem pie rokas. Pratīs izvēlēties īsto laiku un viss izdosies. Jā, ir cilvēki, kuriem kalendāra palīdzību nevajag. Ja dzīves rats ripo labi, kāpēc to stādināt vai pārlikt uz cita ceļa? Daudziem viss izdodas nevis pēc loģikas, bet pēc fantastiski tieši viņa stilā savirpinātā. Tāpēc nevajag uzreiz visu savietot citādāk.

Savukārt tiem, kuriem ir problēmas viņu dzīves ritumā, kalendārs var palīdzēt atrast pareizus atbalsta punktus. Ja pa purvu staigā, ir svarīgs katrs cinītis, kur rast drošu pamatu, lai turētos virs ūdens. Tas palīdz ekonomēt laiku, resursus un izdarīt lietas jēgpilnāk, nekā patērēt daudz enerģijas, īsti nezinot, vai to vispār vajag.

Visās lietās man ir svarīga kārtība, noteiktība un struktūra, tāpēc jau astoto gadu izdodu savu kalendāru un otro gadu plānotāju, ko ērti ielikt somā un nēsāt līdzi ikdienā.

Domāju, ka tieši pateicoties mēness ritmu respektēšanai, esmu sasniedzis vairāk nekā, ja būtu dzīvojis bez tā.

Man palaimējies piedzimt pilnmēnesī, perigejā, kad lielā mēness ripa ir vistuvāk zemei. Tas ir milzīgs spiediens visam mūžam uz apziņu un caur to uz dzīvesstilu, raksturu. Aizraušanās par lietām ārpus racionālās vides man bija jau kopš mazotnes. Tā kā horoskopā ir daudz strēlnieka zīmes akcentu, cik vien sevi atceros, esmu ar milzīgu prieku mācījies, lasījis un sportojis. Kad 24 gadu vecumā dzīve apmeta emocionālu kūleni, izgāju baznīcas iesvēti un paralēli apguvu astroloģiju. Un tā joprojām, astroloģija un garīgi aicinājumi man iet roku rokā.

Visvairāk man patīk paust idejas, tādēļ jaunumu, pētījumu un atklājumu pavēstīšana savās mājaslapās man sagādā lielu gandarījumu. Lai paustu maksimāli pārdomātu no astroloģijas atvasinātu domu, daudz nodarbojos ar izpēti. Un tam ir savs iemesls. Ja cilvēki lieto manis satādīto kalendāru, esmu atbildīgs par to. Viņi iet uz savu dzīves „banku”, un paķer mani līdzi kā tādu galvotāju...

Jo vairāk mācos jo vairāk krājas vēl apgūstamas lietas. Galu šim procesam neredzu.

„Meteorologs ir lielāks pareģis par astrologu”

Nepiekrītu viedoklim, ka horoskopu ievērošana savažo cilvēku, padarot to nebrīvu un atkarīgu no prognozēm. Vai tevi savažo prognoze, ka rīt būs lietus? Astroloģija nav domāta cilvēkam ar vāju raksturu, kas grib dzīvot savu ilūziju pasaulē. Kā horoskopā teikts – tā arī ir. Tālāk jau domā, ko ar to pasākt, jo fatālismu tajā visā neredzu.

Nav nedz labs, nedz slikts laiks. Tikai jāzina, kas tev noteiktajā laikā der vai neder. Piemēram, bieži pieminētais čika laiks nav tik melns kā to kļūdaini mālē. Čika laiks ir brīnišķīgs, lai attīstītu garīgos jautājumus, darītu ikdienas darbus, bet biznesu bīdīt, protams, nevajag. Un astrologs šādus datumus zina uz priekšu. Šādas zināšanas, ko cenšos nodot tālāk, mani atbrīvo nevis savažo. Nebrīvu dara nezināšana. Prognozes nav pirmais, ar ko savu darbu sāk astrologs. Tad jau meteorologi vai ekonomisti ir lielāki prognozētāji. Un finanšu ministrs būtu centrālais šarlatāns? Mēs taču nebaidāmies, padzirdējuši, ka pēc gada gaidāms saules aptumsums! Bet senās tautas krita izbīlī, kad „pūķis aprija sauli un izspļauj atpakaļ”.

Lai tā nebūtu tikai tukša runāšana, pats esmu lielākais skeptiķis un pārbaudu kā strādā astroloģijas pieņēmumi un apgalvojumi. Sadarbībā ar laikrakstu un Lursoft datu bāzi izpētīju kā planētu stāvoklis ietekmē uzņēmējdarbību. Pēc CSDD datiem noskaidroju, ka mēness cikls būtiski ietekmē avāriju skaitu. Tie ir fakti.

Ikdienā strādāju ar vadītājiem, uzņēmējiem, drosmīgiem cilvēkiem, kuriem ir idejas, jauda un spējas ar savu vārdu un darbu ietekmēt citus.

Mani interesē astrologa darbs ar sabiedrībai noderīgu pievienoto vērtību. Tāds ir mans aicinājums un personīgais izaicinājums.

Sabiedrībā un garīgajās lietās ir noteikta kārtība, ko mēģinu atbilstoši izpratnei pasniegt caur pētījumiem. Teiksim, daudzi astrologi strādā ar attiecību jautājumiem, bet neesmu redzējis nevienu Latvijas astrologa pētījumu. Astrologi.lv izveidoju plašu aptauja, kurā jau piedalījušies 1500 cilvēku, aizpildot anketu par attiecību dzīves pieredzi un seksuālajiem paradumiem. Apkopošu un publicēšu mūsdienu latviešu intīmos paradumus. Jau tagad redzu, ka rezultāti būs šokējoši un pretēji astroloģijā klasiski pieņemtajiem.

„Daru sev un tas noder arī citiem”

Astroloģijas vidē strauji ienācu pateicoties internetam. Bija zināšanas, ko gribēju sistematizēt. Varēju to darīt, pierakstot blociņā, bet brīdī, kad sāka attīstīties internets, tas šķita aizraujošāk. Palūdzu paziņam uztaisīt brīvi pieejamu špikeri Mēness ciklam, lai vienalga, kur dotos, tas būtu līdzi vispasaules tīmeklī. Drīz vien secinājām, ka ik dienas to lieto jau vairāki simti cilvēku. Tātad, iesāktais jāturpina un jāpapildina. Tā no manas aizrautības izauga Latvijā pirmais un populārākais Mēness kalendārs.

2008. gadā, ielūkojies savā horoskopā, sev vēlīgā laikā un labi sagatavojies, devos uz Hipotēku uz zemes banku ar projektu. Un biju pirmais astrologs, kas saņēma aizdevumu-grantu astroloģijas un numeroloģijas projektam. Tā es varēju realizēt mājaslapas pārveidi pēc saviem ieskatiem, neatkarīgi vai kāds man par to maksā vai nē. Banka ne tikai iedeva naudu, bet pat publiski lepojās ar to, un vēl savā izdevumā ievietoja atvērumu ar manām astroloģiskā gada prognozēm. Visu kredītus dzēsu vēl pirms publiskajā telpā pats vēstīju, kad pienācis kredītu neņemšanas laiks. Ar savām zināšanām esmu ieintegrējies uzņēmējdarbības vidē. Arvien vairāk cilvēku paši rosina, ka vajag lobiju valdībā, jo cik ilgi būsim valsts, kas visus svarīgos lēmumus pieņem pilnmēnesī! Tad nav ko brīnīties par negatīvajām sekām un neveiksmēm.

Starp citu, visu, ko radu, es radu, lai lietotu pats. Kā lai zinu, kādi ir tie citi cilvēki, kāds ir vidējais latvietis? Esmu sapratis sevi, tāpēc radu sev un priecājos, ja tas noder arī citiem.

Savulaik sāku ar to, ka pirmais medijos pateicu, ka zem astroloģiskajām prognozēm jāparakstās. Ilgi par to pārliecināju pat kolēģus. Nevar izplatīt horoskopus, neatbildot par tiem ar savu vārdu.

Kad pirms pāris gadiem mediji vienpakaļ otram aizrāvās ar mēness kalendāru drukāšanu, neko jaunu bez tā, ko esmu jau apguvis neieviešot...

Redzot, ka cilvēki ir jau apguvuši Mēness ritmu astrologi.lv spēru soli tālāk un ieviesu sen zināmās, bet neviena neizmantotās Saules dienas un Mēness Apogeju un Perigeju. Arī Rīgas Viļņu izdotajos kalendāros pirmo reizi iekļāvu šos punktus, jo vēlamies sniegt maksimāli pilnīgu ainu par dabas ritmu.

Līdzīgi ir ar čeku dedzināšanu. Cilvēki bija padzirdējuši, ka nez kādos maģiskos rituālos pilnmēnesī jādedzina čeki. Noņēmu šo mistikas plīvuri un smalki aprakstīju, ko un, kā un kādēļ dara pēc astroloģijas. Jāzina, ka dažādi čeki jādedzina dažādos datumos. Vieni, lai vairotos ienākumi, citi - lai samazinātu rēķinus. Nevar, piemēram, kreditēšanas čekus dedzināt augošā mēnesī, ja nevēlas, lai aug arī kredīta procenti un grūtības atdot... Jāzina sakarības, lai skrienot pakaļ citiem neradītu sev zaudējumus.

Par svētīgu darbu uzskatu arī astroloģijas sasaisti ar tautiskajām paražām. Astroloģiskos pārejas punktus jeb īstos Saulgriežus jāsvin taču īsti latviskā garā. Tad nu dodu astrologa padomus, kāda veidā konkrētajos saulgriežos labāk izpausties.

Manā skatījumā cilvēks nācis pasaulē, lai attīstītos un mainītu savu ierasto dabu uz gaismas pusi. Vīrietim tam vajadzīga askēze, vientulība, radīšana, uzdrīkstēšanās, uzņēmība un atbildība. Daudz kūņojos ar sevi, mācos un, kā redzams, arī citi no tā ir ieguvēji.

Arta Ciša, "100 labi padomi"

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3713 iesaka šo blogu

Balsot