23 dienu dižčika laiks!

NOSKAIDRO: Liena Britāne, IEVAS Padomu Avīze

KONSULTĒ: KRISTAPS BAŅĶIS, astrologs un numerologs, termina dižčiksieviesējs.Izmantota informācija no Astrologi.lv un Superhoroskopi.lv  

5. martā sākas vairāk nekā trīs nedēļas ilgs dižčika periods, kurā būs grūtāk izdarīt pareizās izvēles, pieņemt tālredzīgus lēmumus un rīkoties pārdomāti. Tomēr ir nodarbes, kas šai laikā pat ieteicamas! 

Dižčiks sāksies 5. martā pulksten 20.18 un turpināsies līdz 28. martam pulksten 15.58. 

Astrologi.lv un Superhoroskopi.lv katrs var uzzināt, kā individuāli izmantot Dižčika laiku. 

Ar vārdu dižčiks saprot planētas Merkura cilpu, kad planēta, no Zemes skatoties, pārvietojas atpakaļgaitā, tātad retrogrādā. Atpakaļgaitas periodos aktuāli kļūst jautājumi, ar kuriem saistās planētas enerģētika. Merkurs astroloģijā tiek uzskatīts par planētu, kuras retrogrādā kustība īpaši ietekmē lietišķos un sadzīviskos procesus. Šī planēta tiek saistīta ar domāšanu, loģiku, saziņu, biznesu, transportu, līgumiem, dokumentiem, zinātnisko darbību, dažādām mahinācijām, arī ar veselību un maģiju. 

!Merkura retrogrādie periodi ir vidēji trīs reizes gadā. 

 

Kas var notikt dižčika laikā?

«Planētu retrogrādu laikā mūsu brīvā griba ir ierobežotāka, notiekošo kļūst grūtāk vadīt ar prātu, virsroku ņem cēloņu–seku likums. Retrogrādā Merkura laikā nevajadzētu akli uzticēties informācijai, ieteicams uzmanīties visā, kas saistīts ar vēstulēm,
Viņš brīdina, ka šajā periodā cilvēki mēdz kļūt neuzmanīgāki, izklaidīgāki, aizmāršīgāki, var apjukt ātrāk nekā parasti, tāpēc iespējamas situācijas, kad grūti savaldīt emocijas, kad cits citu nesaprot un strīdas par sīkumiem, neiedziļinoties otra patiesajos nolūkos. Šai laikā biežāk īstenojas visiem zināmais likums par sviestmaizi, kas arvien krīt ar sviestu uz leju, tāpat palielinās iespējamība netrāpīt īstajā laikā īstajā vietā. Viņš šajā laikā neiesaka sākt ar tirdzniecību, transportu un komunikāciju saistītus projektus, tāpat iesaka neiegādāties auto, tehniku, mobilās ierīces un citas tehniskas lietas. «Svarīgi arī nedarīt divas lietas vienlaikus. Kategoriski aizliegts pie stūres vienlaikus runāt pa tālruni, rakstīt īsziņas, dzert kafiju vai darīt vēl kaut ko», brīdina Kristaps Baņķis.

 

Tātad jau iepriekš jārēķinās, ka:

> Var bremzēties uzsāktie darbi, visu veidu komunikācija, tostarp var būt apgrūtināta personiskā saskarsme – cilvēki biežāk neveiksmīgi izteiksies, izpļāpās noslēpumus, rīkosies negodīgi.

> Var būt problēmas tirdzniecības sfērā, nopirktās elektroiekārtas, tehnika nekalpos ilgi, var nākties mainīt iegādātās preces, vai arī tās var izrādīties ar brāķi.

> Var sabojāties vai pārstāt darboties datori, iekārtas, elektronika, sadzīves tehnika, lūzt telefoni.

> Problemātiksi var būt ar transportu saistīti jautājumi – atcelties avioreisi, biežāk notikt nelaimes gadījumi (ja tiek izvēlēts īsākais ceļš), var būt lielāki sastrēgumi, maldīšanās nezināmā vietā, vairāk tehnisku sarežģījumu.

> Neuzmanības dēļ var notikt avārijas un katastrofas, var būt lielāks risks, ka neveiklu darbību un kustību dēļ vai arī savu iespēju pārvērtēšanas dēļ tiek gūtas traumas, tāpēc fiziskajās aktivitātēs ieteicams samazināt slodzi (īpaši sportistiem).

> Var mainīties plāni, iespējama neizdošanās realizējot ieceres.

> Par sevi var atgādināt senas problēmas, arī tās, kas saistītas ar bijušajiem partneriem.

> Var tikt mainīti vai pat lauzti noslēgtie līgumi un vienošanās nosacījumi, dokumentos var rasties kļūdas.

 > Rakstu darbos un dokumentos tiek pieļauts vairāk kļūdu nekā parasti, arī, liekot eksāmenus, var rasties problēmas.

> Sapulcēs, kas notiek dižčika laikā, paredzams subjektīvisms, var sākties nevajadzīgi strīdi par sīkumiem, var būt neveiksmīgas izteikšanās, pārpratumi, var tikt pieņemti lēmumi, ko nav reāli izpildīt. 

> Biežāk tiek kavētas tikšanās, norises un pasākumi aizkavējas, jo daudziem pazūd objektīva laika izjūta.

> Apmeklējot dažādas valsts un pašvaldības iestādes, biežāk nekā citkārt var gadīties pārpratumi un kļūmes – piemēram, mainīts darba laiks, atbildīgais darbinieks saslimis vai aizgājis atvaļinājumā, pašam nav paņemti līdzi visi vajadzīgie dokumenti. 

> Rodas vairāk baumu, izskan veltīgi un tukši solījumi.

> Kļūdaināka var būt jebkura veida diagnostika.

> Nevedas naudas lietas, cilvēki biežāk mēdz iegādāties nevajadzīgas mantas.

>Paņemto kredītu vai citādi aizņemto naudu būs grūti atdot.

>Var pazust dokumenti, vēstules, atslēgas, sīki priekšmeti. 

Šoreiz retrogrādais Merkurs būs Zivju zīmē, kas, izmantojot astroloģijas simbolu valodu, šim laikam piešķirs noteiktus uzsvarus. «Dižčiks Zivju zīmē raksturīgs ar to, ka šajā laikā vairāk tiek dzīvots sapņos un fantāzijās un zūd saikne ar realitāti. Priekšplānā izvirzās garīgums. Taču izteiktās idejas grūti izteikt vārdos, cilvēki ir viegli ietekējami, pakļaujas vilinājumam, un gaisā var virmot pārspīlēts ideālisms. Šim Dižčika laikam raksturīga liela neskaidrība un neziņa. Jāuzmanās, jo pastāv apzagšanas risks», skaidro Kristaps Baņķis. Astrologs iesaka būt īpaši piesardzīgiem laikā, kad retrogrādā Merkura periods pārklājas ar čika laikiem (periodiem, kad Mēness ir bez kursa, neveido leņķiskus aspektus ar planētām).

Čika laiki dižčika laikā, kad jāuzmanās īpaši 

5. martā: 10.05–10.11

7. martā: 21.08–22.28

9. martā: 19.14 –24.00

10. martā: 00.00–09.10

12. martā: 11.31–17.48

14. martā: 14.31–23.49

16. martā: 20.02–24.00

17. martā: 00.00–02.57

18. martā: 17.19– 24.00

19. martā: 00.00–03.41

20. martā: 17.22–24.00

21. martā: 00.00–03.28

22. martā: 20,10–24.00

23. martā: 00.00–04.16

25. martā: 04.24–08.06

27. martā: 04.37–16.08

! Vislabākais, ko darīt čika laikos – gulēt, mierīgi pasēdēt un padomāt, ieklausīties sevī, izbaudīt vienatni, apsvērt jau paveikto, meditēt, atpūsties, klausīties mūziku, lasīt. Citu  dienu čika laiki atrodami izdevumos «Tavs Mēness plānotājs».  

Kas izdosies šajās 23 dienās?

Kristaps Baņķis izpētījis, ka dižčika laikam ir savi ieguvumi un pozitīvās iezīmes, tāpēc nav vērts vaimanāt, ka šai laikā neko nevarēs paveikt un tāpēc laiku izšķiest veltīgi. «Der apstāties ikdienas straujajā dzīves skrējienā un paraudzīties uz visām pusēm. Nevajag uztvert šo laiku kā posmu, kad dzīve apstājas, – viss turpinās, taču, cik vien iespējams, no darītāja labāk kļūt par vērotāju. Vislabākā recepte – samazināt slodzi, pabeigt iesāktās lietas un sagatavoties jauniem darbiem. Vēlamas garākas pavasarīgas pastaigas, masāžas kurss, spa un pirts apmeklējums (īpaši 7., 8., 10., 21., 23., 26., 27., 28. martā), lai noņemtu uzkrāto spriedzi,» iesaka astrologs. Visiem, kuri iecienījuši fiziskas aktivitātes, viņš rekomendē lielāku vērību nekā parasti veltot iesildīšanās un atsildīšanās vingrinājumiem un ievērot, ka svarīgi nenoslogot agrāk traumētas vietas, īpaši rokas, un lielāku uzmanību veltīt drošībai. Ja izraudzītajam sportošanas veidam nepieciešams īpašs ekipējums, tam obligāti jābūt labā kārtībā un pārbaudītam. Iepērkoties veikalā, ieteicams pārbaudīt čekus un par katru pirkumu samaksāto summu. Ja pamanīta kļūda, jācenšas to steigšus izlabot – pat tad, ja kļūda ir par kādu centu pārdevēja vai pircēja labā. Šīs dienas ir labs laiks lasīšanai, mūzikai, garīgām nodarbēm. Noteikti jāieklausās savā intuīcijā, jo dižčika laikā tai ir tendence pastiprināties,» iesaka Kristaps Baņķis. «Neiesaku laiku izšķiest, mēģinot risināt ikdienišķas nebūšanas, – vienīgais, ko iegūsim, būs sajūta, ka laiks kaut kur pazūd, bet kaut ko izdarīt tomēr nevar paspēt. Dižčika laikā var risināt problēmas vai tās atkārtoti pārskatīt, var labot pieļautās kļūdas, remontēt lietas. Ja vajadzīgas detaļas remontdarbiem, šajā laikā prātīgāk izvēlēties lietotas. Ja paredzēti remontdarbi ar krāsošanu, krāsa jāizvēlas jau pirms 5. marta, jo dižčika laikā izvēlētā ātri apniks un pat nepatiks. Šai laikā pastāv varbūtība, ka atrodas iepriekš pazaudētais, var satikt cilvēkus, ar kurien sen nav bijis kontakts, var atjaunoties sarautas attiecības.» 

Lūk, uz ko koncentrēties šajā laikā:

> Atgriezties pie sen iesāktiem darbiem, ieviest kārtību dokumentos, sakārtot darba galdu.

> Pārrevidēt domas, pārrakstīt, rediģēt iepriekš uzrakstīto.

> Atcerēties aizmirsto, pārlasīt iepriekš lasītas grāmatas, malā noliktus rakstus, pārlasīt savu dienasgrāmatu.

> Organizēt nesteidzīgas un sirsnīgas sarunas, prāta vētras, jo tajās var rasties vērtīgi risinājumi.

> Vēl un vēlreiz apdomāt visu, ko saki vai dari, ļoti sargājoties no neētiskas rīcības. 

> Ieklausīties sevī, savā intuīcijā un vēlmēs, jo prātā var ienākt oriģinālas un labas idejas, kuras vēlāk var izrādīties zelta vērtas.

> Apbruņoties ar pacietību un pēc tam, kad beigsies dižčika laiks, atkārtoti pārliecināties, cik patiesa ir iegūtā informācija. 

> Izvēlēties kvalitatīvu un drošu atpūtu.

> Atbrīvoties no visa liekā un nevajadzīgā.

> Neatstāt bērnus bez uzraudzības.

 

Ko astrologs neiesaka darīt dižčika laikā

> Nepieņemt svarīgus lēmumus, atturēties no solījumiem.

> Neiegādāties auto, tehniku, datortehniku, sadzīves tehniku, mobilās ierīces.

> Neizteikt bildinājumu.

> Ja paredzēts dibināt uzņēmumu, labāk nogaidīt, jo šai laikā dibinātam var rasties sarežģījumi ar darbiniekiem, līgumiem, naudas plūsmu.

> Atlikt uz vēlāku laiku sarunas un apspriedes ar potenciālajiem un esošajiem sadarbības partneriem. 

> Neslēgt līgumus, ja nav iespēju izvairīties, labāk noslēgt pagaidu līgumu, kuru pēc dižčika laika varēs apstiprināt vēlreiz.

> Nepieņemt darbinieku patstāvīgā darbā, šai periodā vislabāk pieņemt uz pārbaudes laiku un pēc tam pārslēgt līgumu.

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

3712 iesaka šo blogu

Balsot