Ugunīgais Gailis nāk!

Gads būs pārsteigumu pilns                

Egitas Bērziņas interpretācija

Sarkanais, ugunīgais Gailis varu pār gada notikumiem un cilvēku likteņiem pārņems 2017. gada 28. janvārī, kad sākas ķīniešu jaunais gads.

Austrumu mitoloģijā Gailis saistīts ar atjaunošanos, sākumu un negaidītiem pavērsieniem. Tas nozīmē, ka nākamais gads ienesīs pārmaiņas ikviena cilvēka dzīvē. Pārsteigumi gaidāmi arī Latvijā un pasaulē. Vai pārmaiņas būs pozitīvas vai nē – tas nu gan lielā mērā ir mūsu pašu, ne Gaiļa, rokās!

Atvērts, jautrs un darbīgs

Ķīniešu horoskops, kura vēsture aizsākās pirms 4000 gadiem, sadalīts 12 gadu ciklā un atbilstoši12 dzīvnieku ietekmes sfērās. Leģenda vēsta, ka Buda, pirms pamest Zemi, uzaicināja pie sevis dzīvniekus un lika tiem valdīt pār cilvēku likteņiem. Kārtība, kādā dzīvnieki devās pie Budas, noteica secību, kādā cits citam seko katra dzīvnieka kosmiskās ietekmes gadi. Lai nokļūtu pie Budas, dzīvniekiem nācās šķērsot strauju, ledainu upi, tāpēc pie viņa nokļuva tikai paši apņēmīgākie. Gailis gāja aiz Pērtiķa un ieradās divpadsmitais.

Senie ķīnieši ticēja, ka cilvēka raksturā atspoguļojas tā dzīvnieka īpašības, kura gadā cilvēks dzimis.

Atbilstoši ķīniešu horoskopam 2017 . gada noskaņojumu noteiks Gailis, turklāt sarkans un ugunīgs. Austrumu mitoloģijā Gailis tiek uzskatīts par vienu no senākajiem radījumiem, vienīgo putnu horoskopā, kas sevī apvieno piecas lieliskas īpašības: drosmi, uzticību, kareivīgumu, augstsirdību un godīgumu. Leģendas vēsta, ka Gaiļa gadā pasaulē var nākt cilvēki, kas apveltīti ar īpašām spējām un saistīti ar tumšajiem spēkiem. Citās kultūrās uzskata, ka gailis ir ambiciozs, viltīgs un veiksmīgs. Krāšņais mājputns dažos cilvēkos spēj aktivizēt tādas īpašības kā lišķīgums un izmanība.

Jaunais gads nesola rāmu dzīves plūdumu, gluži pretēji – dzīve sitīs augstu vilni! 2017. daudziem pavērs iespēju realizēt sevi un izgaismot talantus. Vienīgais nosacījums: aktīvi jādarbojas. Putns nesīs veiksmi mērķtiecīgiem, ar gribasspēku apveltītiem cilvēkiem un palīdzēs tikai tiem, kas nesēž rokas klēpī salikuši, bet virzās uz priekšu, pārvarot grūtības. Nākamajā gadā var atrotīt piedurknes un ķerties pie riskantiem plāniem, mainīt karjeru vai uzsākt biznesu. Tomēr nākamgad uzradīsies cilvēki, kas mēģinās izvairīties no darba, uzveļot to citiem. Savā dziļākajā būtībā Gailis ir cīnītājs, tāpēc nākamais gads jums piespēlēs sarežģītas situācijas, ar kurām būs jātiek galā.

«Spalvu izrādīšana» politiskajā arēnā

Gailim patīk izrādīt spalvas politiskajā arēnā, tāpēc var gadīties, ka 2017. gada pašvaldību vēlēšanu rezultāti negaidīti pārsteigs. Daudzus deputātu kandidātus mēs ieraudzīsim pavisam citā gaismā. Strīdi būs skaļi un atbalsosies tālu. Politiķi cīnīsies kā gaiļi – spalvas putēs! Par pilsētu mēriem kļūs tie, kas nāks klajā ar jauniem plāniem, solīs pārmaiņas un pārliecinoši paudīs savu nostāju. Tomēr astrologi iepriecina, sakot, ka Ugunīgā Gaiļa gads kļūs par starta punktu ceļā uz labklājību. 2017. gads būs piemērots, lai iegādātos tehniku, it īpaši jaunākās paaudzes, bet nepārcentieties, jo gailis nav izšķērdīgs putns. Nākamais nebūs gads, kas no nekurienes izcels lielo laimestu. Jūs visu sasniegsiet tikai ar savu darbu.

Neņem visu pie sirds

Lai gan Gailis ir ģimenisks radījums, šā putna ietekmes gadā nebūs viegli saglabāt harmoniskas attiecības un rast kompromisus. Gailim patīk strīdēties un spītīgi turēties pie savas taisnības, reizēm bezmērķīgi sitot ar spārniem. To nosaka gada kosmoloģiskais raksturojums. Ko nu? Atliek neņemt visu pie sirds un jebkurā konfliktā saglabāt vēsu prātu.

Personiskajā dzīvē 2017. gadā labāk neuzsākt sīkas intrigas, kas pārplīsīs kā gaisa burbuļi un sabojās ilgi koptas attiecības ar tuviniekiem. Ņemot vērā Gaiļa mistisko dabu, 2017. biežāk jāpaļaujas uz intuīciju un jāieklausās savā iekšējā balsī. Gaiļa gadā būs jāapvalda egoistiskas vēlmes un ambīcijas, kas var kaitēt gan pašam, gan tuviniekiem. Nākamajā gadā jāuzmanās no cilvēkiem, kas glaimo, jo viņu patiesie nodomi var nebūt tīri. Toties attiecības ar īstiem draugiem stiprināsies. Jūs labi jutīsieties skaļās, jautrās kompānijās un pasākumos, kuros pulcējas daudz cilvēku. Noskaņojoties atvērtībai un komunikācijai!

Svinam kopā ar savējiem

Austrumu jauno gadu vislabāk sagaidīt mājās ģimenes vai tuvu draugu lokā, jo Gailis jau tūkstošiem gadu ir mājputns.

Astrologi neiesaka svētkus svinēt šķirti no ģimenes, jo tas var negatīvi ietekmēt attiecības visa gada garumā. Domstarpības ar tuviniekiem vajadzētu atrisināt līdz gadumijai un Gaiļa atnākšanu sagaidīt pacilātā noskaņojumā, lielā ģimenes lokā vai draugu kompānijā – krāšņi, bagātīgi un jautri. (Tā kā gadumija ir naktī no no 27. uz 28. janvāri, svētkus var sarīkot sestdien - kad ir brīvdiena un īstais laiks jautrai ballītei.)

Ugunīgi un balti tērpi

Gada dominējošā krāsa ir sarkanā. Gailis kļūs labvēlīgs, ja redzēs to jūsu tērpā, aksesuāros, telpā un uz galda. Tomēr izvēlei nav jāaprobežojas ar klasiski sarkanu tērpu – droši varat spēlēties ar sarkanajiem toņiem, izraugoties bordo, rozā un jebkuru citu sarkanā nokrāsu. Astrologi saka, ka gada saimniekam patiks viss, kas ir ugunīgs, un tas nozīmē, ka varat ļauties oranža vai dzeltena tērpa kārdinājumam. Gaiļa uzmanību izpelnīsies arī violetā un tumši zilā tērptas dāmas. Putnu priecēs samts un gaisīgas šalles. Dedzīgu raksturu jūsu tērpam piešķirs asimetriskas līnijas.

Gailim patīk modernas meitenes. Nebīstieties no dīvainiem tērpiem – varat uzvilkt kombinezonu vai kleitu, kas līdzinās naktskreklam vai varbūt maisam. Tomēr atcerieties par sievišķību, un Gailis būs sajūsmā! Košajam putnam nekas nebūs iebilstams pret baltu tērpu, kas atgādinās vistiņas «štāti».

Gaiļa gadu nevajadzētu sagaidīt, tērptai kažokādā, jo, kā zināms, mājputnam ir visai rezervētas attiecības ar visiem kaķu dzimtas pārstāvjiem. Un tikai neiedomājieties uzcirsties lapsādā! Gaiļa lielākā ienaidniece jums noteikti sagādās kādu nepatīkamu pārsteigumu. Nebūtu prātīgi izvelēties kleitu ar leoparda vai tīģera rakstu. Toties vīriešiem seno mājputnu nevajadzētu kaitināt ar nevērīgiem krekliņiem un džinsa biksēm. Stiprajam dzimumam jāizskatās vienlaikus eleganti un oriģināli, bet galvenais, lai tērps izceļ vīrišķību. Vīrieši var uzvilkt melnas vai tumši zilas auduma bikses, gaišu kreklu un spilgtu džemperi. Ja tērps ir neitrālas krasās, ielieciet kabatā sārtu lakatiņu vai nevērīgi ap kaklu apsieniet košu šallīti. Neizvēlieties brūnas vai smilšu krāsas drēbes. Gailim var šķist, ka tā jūs demonstrējat pagurumu un vienaldzību, bet gada pārvaldniekam patīk dzīvi mīloši, atraisīti cilvēki. Lai gan varētu likties, ka Gailim patīk spīguļi, tā nebūt nav. Rotaslietām un aksesuāriem jābūt gaumīgi pieskaņotiem tērpam, pēc principa «labāk mazāk nekā par daudz».

Zelta gailis bieži redzams baznīcu smailēs, tomēr zelts nav materiāls, kas raksturotu seno Austrumu gaili. Daudz smagnēju zelta rotu par labu gaumi neliecina, tāpēc izvēlieties smalkas ķēdītes ar tumši sarkaniem vai violetiem akmeņiem. Gailis neiebildīs pret bižutēriju, bet arī tai nevajadzētu būt uzkrītošai. Savdabīgu akcentu tērpam piešķirs no krāsainām spalvām vai auduma gabaliņiem darināti auskari, pūkainas rokassprādzes vai matu sprādzes no krāsotām putnu spalvām. Neaizmirstiet par manikīru! Kopti, klasiskas formas nagi, pārklāti ar sarkanu laku, vienmēr izskatās pārliecinoši. Par stila izjūtu liecinās arī tumši violeta, sarkanbrūna vai hameleona tipa nagu laka. Gadu, ko raksturo mērķtiecība un aktīva rīcība, nevajadzētu sākt ar nekoptām rokām un apgrauztiem nagiem. Lai iepatiktos Gailim, nav jāiekrāso plakstiņi ar sārtām ēnām, kas rada slimīgu iespaidu. Tomēr Gailim patīk teatrāls grims un māksla visās izpausmēs, tāpēc droši varat akcentēt acis, apvelkot tās ar melnām, zilām vai zaļām izplūdušām līnijām. Neaizmirstamu iespaidu uz Gaili, un ne tikai, atstās pieaudzētas skropstas un permanentais uzacu grims. Lūpas krāsojiet koši sarkanas!

Praktiskas dāvanas un bagātīgs galds

Klājot svinību galdu, ļaujiet vaļu fantāzijai. Ugunīgais Gailis ir gardēdis, kas nerauc knābi ne eksotisku okeāna iemītnieku, ne vienkārši ceptu kartupeļu priekšā. Svinībās vajadzētu klāt galdu ar daudzveidīgiem salātiem, turklāt būtu labi, ja salātos būtu pārstāvētas visas košās, dzīvespriecīgās krāsas, kas liecina par dinamiku un veselību.

Lai pielabinātu veiksmi visās dzīves jomās, speciālisti iesaka gaļas un putnu ēdienus novietot blakus zivīm un jūras veltēm – tā, lai galds izskatās bagātīgs. Ēdienu pārpilnība ļaus notvert aiz astes laimes putnu un palielināt ienākumus. Nākamā gada uzraugs Gailis negatīvi izturas pret nedabisku un ģenētiski modificētu pārtiku. Tāpēc – nost ar pusfabrikātiem! Tas pats attiecas uz ēdienu, kas gatavā veidā pasūtīts no restorāna. Aizmirstiet par čipsiem un neveselīgiem saldumiem. Gailim patiks žāvēti augļi, ogas, sukādes un rieksti. Celiet galdā desertus, tortes, cepumus, šokolādes konfektes un sulīgus augļus, jo mājputnam garšo saldumi. Īpaši Gailis priecāsies par pašceptu torti, kas bagātīgi rotāta ar augļiem. Klājot galdu, atcerieties, ka, tāpat kā pērn, aktuāla ir uguns tematika. Sarkanas vai oranžas sveces un košas salvetes joprojām ir modē. Galvenais, lai vide būtu koša un dzīvīga. Ja mājās ir kamīns, iekuriet to. Uguns stihija iznīcinās negācijas, kas nāk līdzi no iepriekšējā gada, attīrīs dvēseli un atvērs durvis jaunām iespējām. Atšķirībā no 2016., Pērtiķa gada, 2017. nav ieteicams pārspīlēt ar spīguļiem, kas Gailim ne visai patīk. Tomēr ēdienu izdekorējiet, jo Gailis ievēro detaļas un augstu vērtē tiekšanos pēc skaistā.

Lai gan Gailis nav izšķērdīgs, tas tomēr ir materiālists, tāpēc aizmirstiet par simboliskām dāvanām – muļķīgiem nieciņiem un atklātnēm. Gailis nenovērtēs paša rokām darinātus, nekur neizmantojamus niekus. Labāk dāviniet kaut ko ne visai dārgu, bet noderīgu. Tuvam cilvēkam varat uzdāvināt siltu, ērtu pidžamu – vēlams sarkanā krāsā. Noderēs arī mājas čības vai vilnas zeķes ar sarkaniem dzīpariem. Kolēģim var uzdāvināt kafijas krūzi, glītu svečturi vai kalendāru. Tuviniekiem – dāvanu karti kādas praktiskas lietas iegādei.

Gaiļa gads solās būt aktīvs visās jomās, tāpēc mīļotajai sievietei (vai vīrietim) varat dāvināt abonementu sporta klubā. Padomājiet – varbūt kāds no tuviniekiem priecāsies par iespēju apmeklēt autoskolu vai angļu valodas kursus. Iespējams, kāds sapņo pacelties debesīs ar gaisa balonu vai izmest līkumu ar deltaplānu, griezties trakajā rotorā tā, lai zeme ar debesīm sagriežas, vai šūpoties milzu šūpolēs. Jūs varat piepildīt viņa sapni! Alkoholu dāvināt nevajadzētu, jo Gailis kritiski izturas pret spirtotiem dzērieniem. Turpretim labu kafiju vai smalku tēju novērtēs atzinīgi. Gailis mīl bērnus, tāpēc dāviniet viņiem to, par ko viņi sapņo – lelles, automašīnas, animācijas filmu varoņu tērpus. Ja naudas maks atļauj, ieprieciniet pusaudzi ar planšetdatoru vai viedtālruni.

Sadzīvot ar ugunīgo, sarkano Gaili nebūs viegli, tomēr arī par garlaicību jāsūdzas nebūs. Grozies kā gribi, bet gads būs ugunīgs! Ja iemācīsieties neņemt galvā konfliktus un paļausieties uz intuīciju, Gaiļa gads var kļūt par vienu no labākajiem jūsu dzīvē. Tas būs veiksmes tramplīns biznesā, karjerā un attiecībās. Dzīve var strauji mainīties uz labo pusi. Gaiļa gads ved kalnā!

__

@ autortiesības pieder SIA "Mediju nams". Pārpublicēšana tikai ar izdevniecības un žurnāla "Praktiskā Astroloģija" rakstisku atļauju.

Bloga sadaļas

Guna Kārkliņa

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

548 iesaka šo blogu

Balsot